The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2020, 16:01
Won z Wisły, ty nie nieudaczniku trenerski. Jak można robić tak defensywnie zmiany i kazać tak słabej w obronie drużynie grać na czas przez ostatnie 20 minut?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2020, 16:03
Zbyszku, masz 27 lat. Spokojnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.09.2020, 16:09
Czemu spokojnie?

Dlaczego zdjął najlepszych piłkarzy? Co mu w koncepcji przeszkadzał Yeboah?

Czemu wszedł Beciraj zamiast Buksy?
Ddf
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.09.2020, 16:09
@czaro: ja mam już grubo ponad 40 i myślę dokładnie tak samo

Po prostu: mam dość tej głupoty. Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.09.2020, 16:39
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Zmiana Klemenza w przerwie
Ale potem się już przestraszył, bo zaczeli coś grać ...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:41
@czaro: ja mam już grubo ponad 40 i myślę dokładnie tak samo

Po prostu: mam dość tej głupoty. Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Gramy brzydko i nie wygrywamy, a Skowronek podejmuje dziwne decyzje taktyczne i personalne, jest ostrożny/minimalistą, nie potrafi przygotować zespołu fizycznie.

Ale.

Jesteśmy w fazie przebudowy drużyny i klubu. Wiele wskazuje na to, że jest to trener tymczasowy z tymczasowymi zawodnikami, trzeba trochę do tych wyników i gry nabrać dystansu. Krytykować, bo po to tu jesteśmy, żeby sobie pogadać, ponarzekać, pochwalić, ale pogodzić się z tym, że tak to będzie wyglądać. Przy okazji, zmienianie trenerów po 3 meczach w sezonie to patologia i trzeba nauczyć się innego myślenia.

Po sezonie zmieni się obrona i może dojdzie napastnik, zmieni się pewnie trener, pojawi dyrektor sportowy. Wtedy będziemy obserwować docieranie się zespołu i na zimę 2021/2022 domaganie się jakichś ruchów będzie miało więcej sensu. Teraz oprócz komentowania tego, co jest ciekawsza wydaje mi się rozmowa, jak zestawić obronę, jakiego trenera zatrudnić, kto na dyrektora sportowego.

A jeżeli trenerem zostanie Jerzy Brzęczek, choć powtarzam, że jeśli przyjdzie, to raczej jako dyrektor sportowy, to tym bardziej będziemy musieli uzbroić się w dystans i spokój, bo nikt trenera nie będzie wyrzucał nawet po 15 meczach bez zwycięstwa.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.09.2020, 16:14
ja sie nawet juz nie wku*wiam bo wiedzialem, ze my zawsze cos stracimy jak nie prowadzimy minimum 2 bramkami...

nie mam zamiaru juz bronic ani tego czlowieka ani zespolu, ktory tak traci punkty w ostatnich sekundach prawie bez zadnej walki

7 mecz z rzedu bez zwyciestwa, idziemy chyba na nowy rekord
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2020, 16:18
dawno takiego wk...u na tym forum nie było
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.09.2020, 16:29
Moim zdaniem, największym problemem Skowronka, jako trenera, a może i jako człowieka, jest to, że jest absolutnie pozbawiony jakiejkolwiek wyobraźni, a przy okazji nie trafiają do niego absolutnie żadne czynniki zewnętrzne. Ma w głowie parę schematów, co do tego, co "powinno" się robić podczas meczu, ale nie mają one żadnego związku z tym, co się aktualnie dzieje na boisku, bo Ptaszek ma te założenia PRZED meczem.

Będziemy prowadzić? - Będę murował bramkę. Innej opcji nie ma. Nieważne jest, co się dzieje.
Zawodnik będzie grał dobrze i się rozkręcał? - Zmienię go, bo tak sobie założyłem dwa dni temu.

Wiadomo, "gdyby Beqiraj trafił, itd, itd". To nie ma związku. Mamy drużynę bez stylu, bez tożsamości i bez jaj. Zero jakiegokolwiek progresu, ani nawet widocznego kierunku, w którym ten progres miałby nastąpić.

Czy Artur jest do natychmiastowego wy.......enia? Zależy to TYLKO od tego, jakie mamy ambicje na ten sezon.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2020, 16:48
Jeszcze raz czaro, bo widzę że do ciebie nie dochodzi - ten temat jest o aktualnym trenerze Wisły, panu Skowronku.

Jeśli chcesz snuć wizje co będzie w czerwcu 2021 - załóż odpowiedni temat, a przestań spamować ten.

Co zaś do wątku o przebudowie drużyny - każdy z nas przymknął by oko na styl i wyniki, gdyby w obronie grał Hoyo, w ataku Buksa itd.

My naszą "przebudowę" rozpoczynamy od pewniaków Klemenza i Janickiego w środku, oraz Becirajem w ataku - zawodników którym kończy się kontrakt w czerwcu 21.jaka to budowa, pod przyszły sezon, chyba tylko Ty wiesz..
Ddf
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:56
Bo jesteśmy w okresie przebudowy drużyny. Mamy kilku nowych w pomocy i młodego Buksę do rotacji w ataku, a starych i zapchajdziury w obronie.

Myślę, że kwestia tego, czy Skorwonek jest trenerem na lata czy przejściowym jest ściśle związana z tym, że trener Skowronek jest trenerem Wisły. Nie pisałem teraz o innych osobach, ani prawdopodobieństwie ich przyjścia, ale tymczasowości Skowronka.

Serdeczności!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2020, 16:59
Chłopie, piszesz o czerwcu 21 we wrześniu 20..

Nie budujemy niczego - Buksa - nasza potencjala gwiazda i parę milionów euro - nie gra drugi mecz z rzędu, bo promujemy Beciraja.

Nasz środek obrony był beznadziejny w ub sezonie i to się nie zmienia - gramy tymi samymi piłkarzami.
Ddf
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.09.2020, 17:04
@Savik: ja się będę upierał, że to była kwestia interwencji Niebios (kontuzja) a nie decyzja naszego magika

@czaro: przebudowa nie musi chyba oznaczać, że przez jego fanaberie przegrywamy wygrane mecze.

Jeśli by np. wpuścił Olka zamiast tego Bećiraja (nie chce mi się uczyć pisowni, nie wierzę, że będzie u nas grał dłużej w I składzie) to taka decyzja byłaby absolutnie do wybronienia. Trener Pogoni dla porównania wpuścił 2 młodzieżowców przy niekorzystnym wyniku. Nie znam oczywiście motywacji takiej decyzji, ale potrafię na szybkiego kilka znaleźć, które mogą świadczyć o budowaniu drużyny.

Potrafisz jakiś pozytyw u nas wskazać?

Choćby jakaś praca u postaw.

Zobacz jak nasi się ustawiają na boisku: mamy kontrę 5 na 3 i dwóch naszych wpada na siebie ...

Sorry, ale nie widzę ŻADNYCH objawów budowania drużyny. ŻADNYCH!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:04
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, piszesz o czerwcu 21 we wrześniu 20..
Bardzo trudno mi się z Tobą rozmawia. Nie umiem inaczej napisać, że trener Skowronek odejdzie po sezonie, nie wspominając o tym, że w kolejnym sezonie będzie nowy trener.

@czaro: przebudowa nie musi chyba oznaczać, że przez jego fanaberie przegrywamy wygrane mecze.
(...)
Potrafisz jakiś pozytyw u nas wskazać?
Choćby jakaś praca u postaw.
Nie mam za wiele dobrego do powiedzenia, ale wszystko, co mam, napisałem już wcześniej. Po prostu nie podpalam się tak, bo trener Skowronek - jeśli nagle jego praca nie da niespodziewanych i spektakularnych owoców - zakończy pracę w Wiśle po tym sezonie, wiele nie zepsuje, bo i nie bardzo jest tu kogo zepsuć, a zawodnicy też się zmienią.

Niestety przebudowa czy też budowa to nie tylko wznoszenie nowych konstrukcji, ale także prace przy fundamentach, zbieranie dokumentacji, funduszy i co tam jeszcze.

A przynajmniej mam nadzieję, że tak należy odbierać naszą sytuację, bo jeśli obecna Wisła to ma być gotowy produkt na tu i teraz, to ja go nie kupuję.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.09.2020 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:17
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bardzo trudno mi się z Tobą rozmawia. Nie umiem inaczej napisać, że trener Skowronek odejdzie po sezonie, nie wspominając o tym, że w kolejnym sezonie będzie nowy trener.
Ale my nie chcemy, żeby odszedł po sezonie, tylko żeby odszedł teraz.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:19
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Ale my nie chcemy, żeby odszedł po sezonie, tylko żeby odszedł teraz.
Bardzo mi przykro, ale a) nie jest to dobry pomysł, b) nie jestem pewien, czy zarządzający klubem z niego skorzystają.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:27
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mi przykro, ale a) nie jest to dobry pomysł, b) nie jestem pewien, czy zarządzający klubem z niego skorzystają.
Brak mi słów po prostu. Powstrzymam się jednak od obraźliwych w twoim kierunku słów i zapytam - czy złym pomysłem jest zwolnienie trenera, który: "podejmuje dziwne decyzje taktyczne i personalne, jest ostrożny/minimalistą, nie potrafi przygotować zespołu fizycznie" i przez niego "gramy brzydko i nie wygrywamy"? Czemu chcesz trzymać do końca sezonu trenera, który nie ma żadnych zalet i przez niego będziemy znowu drżeć o utrzymanie (nie wspominając o fatalnej grze)?
Ostatnio edytowane przez zbyszek93 : 13.09.2020 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2020, 17:20
Ufff... dwa oddechy, jestem spokojny, ale!
Szanowni forumowicze, o ile pamiętam potyczkę na Twitterze pomiędzy JK a PO to Skowronek chciał zbyt dużą pensję zdaniem Obidzinskiego i dopiero po przykazie z "centrali" zatrudnił go na jego warunkach. Tak było? Czy się mylę?

Jeśli tak to czy nie uważacie, że niezbyt doświadczony trener bez sukcesów a wręcz jeszcze uczeń powinien z pokorą podejść do szansy objęcia zespołu ekstraklasowego? A sądzę że PO nie oferował mu 2300 brutto i bilet MPK na wszystkie linie.

Żeby było jasne - ja nikomu do portfela nie zaglądam tu nigdy nie zaglądałem, ale faktem jest że przeforsowano młokosa na dorobku, który u nas uczy się piłki i właśnie widzimy różnicę między np Panem Lavićką ze Śląska a Artkiem co by chciał być trenerem.
Powtarzam, trenerzy nie mają na kolanach prosić o angaż w Wiśle za talerz zupy, ale zawalczylismy finansowo o gościa który pokazuje, że chyba zaburzono lekko pozycje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.09.2020, 17:21
Właśnie jest co zepsuć. Widziałeś drugą bramkę dla nas? Chłopoki z Pogoni nie wiedzieli co się dzieje. Mamy całkiem dobry skład ofensywnie. Gdyby to wszystko poukładać to moglibyśmy nie dawać obronie szans do wykazania się. A ten jak zaczadzony broni się w 10. I to jeszcze bez doskoku do przeciwnika nawet na 30 metrze od bramki. Tak grając nawet trzecioligowcy będą nam ładować bramki.

A tu nie chodzi o to żeby się bawić w pacanówkę tylko jakoś się rozwijać. Gdybyśmy atakowali żeby strzelić trzecią i dostalibyśmy kontre nie byłoby to tak żenujące jak to co się wydarzyło.

Mam pomysł.

Kasperczak na trenera Skowronek jako asystent oddaje mu swoją pensję i dopłaca za naukę. Może za dwa lata pojmie co to znaczy być trenerem. A Henry zrobi z Java drugiego Kalu. Sprzedamy go za 30 baniek i nasze problemy się skończą
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.09.2020 o godz. 17:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.09.2020, 18:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Właśnie jest co zepsuć. Widziałeś drugą bramkę dla nas? Chłopoki z Pogoni nie wiedzieli co się dzieje. Mamy całkiem dobry skład ofensywnie. Gdyby to wszystko poukładać to moglibyśmy nie dawać obronie szans do wykazania się. A ten jak zaczadzony broni się w 10. I to jeszcze bez doskoku do przeciwnika nawet na 30 metrze od bramki. Tak grając nawet trzecioligowcy będą nam ładować bramki.

A tu nie chodzi o to żeby się bawić w pacanówkę tylko jakoś się rozwijać. Gdybyśmy atakowali żeby strzelić trzecią i dostalibyśmy kontre nie byłoby to tak żenujące jak to co się wydarzyło.

Mam pomysł.

Kasperczak na trenera Skowronek jako asystent oddaje mu swoją pensję i dopłaca za naukę. Może za dwa lata pojmie co to znaczy być trenerem. A Henry zrobi z Java drugiego Kalu. Sprzedamy go za 30 baniek i nasze problemy się skończą
Mówisz o tym Kasperczaku co pierwszy raz w historii spuścił Górnik Zabrze do I ligi?

Pytanie jest takie - czy Kasperczak nie mając gwiazd w zespole coś by pokazał. Górnik go mocno zweryfikował. Więc schłodziłbym takie gadanie.

Dzisiejszy mecz nie był zły w naszym wykonaniu i zapewne wygralibyśmy go gdyby nie 2 "szkodników"

1. Klemenz - zrobić kluczową stratę i stzrelić samobója w jednej akcji to wielka sztuka
2. Beciraj - niby szybciej biega niż ostatnio, ale kolejny raz marnuje kluczową 100 na 3-1.

Do reszty nie ma się co prztczepić - poza malkontentami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.09.2020, 18:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
2 "szkodników"
Winowajcy znalezieni, karawana jedzie dalej. Moim zdaniem to po prostu latwe wytlumaczenie, ktore wielu moze przyjac bez wiekszych oporow.

Tyle tylko ze z nasza kadra w kazdym meczu znajdzie sie ktos, kto koncertowo kopnie sie w czolko. I tu wlasnie powinien dzialac trener - minimalizowac takie ryzyko taktyka, motywacja, odpowiednimi zmianami.

Moze sie myle, ale ostatni mecz, w ktorym nie cofnelismy sie po zdobyciu prowadzenia, to chyba byl ktorys z LKS-em. Poza tym to wydaje mi sie, ze ciagle reagujemy tak samo. W moim przypadku to juz nawet osoby, ktore po prostu sa "zmuszone" ogladac ze mna Wisle, mowia po strzeleniu przez nas bramki: "nie ciesz sie, zaraz sie cofna i bedzie remis". Fakt, z KSZO tez prowadzilismy.

I po prostu fajnie byloby, gdyby trener cos tu ogarnal. W przeciwnym razie nawet na trybunach bedzie nedza.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.09.2020, 18:42
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Winowajcy znalezieni, karawana jedzie dalej. Moim zdaniem to po prostu latwe wytlumaczenie, ktore wielu moze przyjac bez wiekszych oporow.

Tyle tylko ze z nasza kadra w kazdym meczu znajdzie sie ktos, kto koncertowo kopnie sie w czolko. I tu wlasnie powinien dzialac trener - minimalizowac takie ryzyko taktyka, motywacja, odpowiednimi zmianami.

Moze sie myle, ale ostatni mecz, w ktorym nie cofnelismy sie po zdobyciu prowadzenia, to chyba byl ktorys z LKS-em. Poza tym to wydaje mi sie, ze ciagle reagujemy tak samo. W moim przypadku to juz nawet osoby, ktore po prostu sa "zmuszone" ogladac ze mna Wisle, mowia po strzeleniu przez nas bramki: "nie ciesz sie, zaraz sie cofna i bedzie remis". Fakt, z KSZO tez prowadzilismy.

I po prostu fajnie byloby, gdyby trener cos tu ogarnal. W przeciwnym razie nawet na trybunach bedzie nedza.
Jest i tak koronawirus więc nie ma co płakać o frekwencję bo i tak stadionu nie zapełnimy.

O ile można przyczepić się o zmiany, o tyle o cofnięcie się już niekoniecznie. Nie jesteśmy zespołem silniejszym od Pogoni żeby grać cały czas mecz na wymianę ciosów. Pytanie jest takie, chcięliśmy się cofnąć, czy to Pogoń nas zamkneła w naszym polu karnym? W końcu oni juz musieli iść na całość bo przegrywali a czasu było mało.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.09.2020, 18:40
Mówisz o tym Kasperczaku co pierwszy raz w historii spuścił Górnik Zabrze do I ligi?

Pytanie jest takie - czy Kasperczak nie mając gwiazd w zespole coś by pokazał. Górnik go mocno zweryfikował. Więc schłodziłbym takie gadanie.

Dzisiejszy mecz nie był zły w naszym wykonaniu i zapewne wygralibyśmy go gdyby nie 2 "szkodników"

1. Klemenz - zrobić kluczową stratę i stzrelić samobója w jednej akcji to wielka sztuka
2. Beciraj - niby szybciej biega niż ostatnio, ale kolejny raz marnuje kluczową 100 na 3-1.

Do reszty nie ma się co prztczepić - poza malkontentami.
Tak o tym Kasperczaku który np ze Strąka zrobił piłkarza na pierwszy skład drużyny lejącej shalke 4:1. Jeżeli jesteś kimś mającym wątpliwości że Heniek wciąga nosem każdego z trenerów naszej rodzimej szkoły to dyskusja z tobą staje się bezcelowa.

Górnik został spuszczony właśnie na przekór Kasperczakowi. PZPNowska mafia bardzo nie lubi jak się jej nie wchodzi w dupę. A Kasperczak był jedyny, który tego nie robił. Stawianie takich argumentów jak spadek Górnika to kolego kompromitacja.

Możesz dalej tłumaczyć indolencję trenerską indywidualnymi błędami ale nie zmienia to faktu że imć Skowronek jest sabotażystą. Nawet gdyby Fatos strzelił na 3:1 nie daje to żadnej gwarancji że nie skończyłoby się 3:3. Bo to co graliśmy przez ostatnie pół godziny to kryminał. I nie jest to wina piłkarzy tylko cykora na ławce trenerskiej.

Cykora który jest największym szkodnikiem, bo "pewnością" swoich poczynań zaraża i powoduje, że zamiast grać w piłkę wybijamy na pałę do przodu.

Może takim koneserom jak ty to wystarcza i nie masz się do czego przyczepić, ale zwykły oglądacz jak ja na takie gówno nie ma zamiaru patrzeć. Problem w tym że już do patrzenia się przyzwyczaiłem i wolę przyczynić się do wykopania sabotażysty z Wisły niż odzwyczajać się od oglądania.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.09.2020, 18:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak o tym Kasperczaku który np ze Strąka zrobił piłkarza na pierwszy skład drużyny lejącej shalke 4:1. Jeżeli jesteś kimś mającym wątpliwości że Heniek wciąga nosem każdego z trenerów naszej rodzimej szkoły to dyskusja z tobą staje się bezcelowa.

Górnik został spuszczony właśnie na przekór Kasperczakowi. PZPNowska mafia bardzo nie lubi jak się jej nie wchodzi w dupę. A Kasperczak był jedyny, który tego nie robił. Stawianie takich argumentów jak spadek Górnika to kolego kompromitacja.

Możesz dalej tłumaczyć indolencję trenerską indywidualnymi błędami ale nie zmienia to faktu że imć Skowronek jest sabotażystą. Nawet gdyby Fatos strzelił na 3:1 nie daje to żadnej gwarancji że nie skończyłoby się 3:3. Bo to co graliśmy przez ostatnie pół godziny to kryminał. I nie jest to wina piłkarzy tylko cykora na ławce trenerskiej.

Cykora który jest największym szkodnikiem, bo "pewnością" swoich poczynań zaraża i powoduje, że zamiast grać w piłkę wybijamy na pałę do przodu.

Może takim koneserom jak ty to wystarcza i nie masz się do czego przyczepić, ale zwykły oglądacz jak ja na takie gówno nie ma zamiaru patrzeć. Problem w tym że już do patrzenia się przyzwyczaiłem i wolę przyczynić się do wykopania sabotażysty z Wisły niż odzwyczajać się od oglądania.
Niestety ale Kasperczak to firmował, nawet dostał kilku drogich piłkarzy na swoje życzenie, więc zbastuj trochę. Bo skład Górnik miał naprawdę dobry i sporo lepszy od ówczesnych konkurentów w walce o utrzymanie. Nie wiedząc tego kompromitujesz się.

To że u nas Kasperczak pokazał jakość to bez dwóch zdań, ale też jakby nie było {pomimo Strąka) mieliśmy najlepszych piłkarzy w Posce wtedy. My teraz takich nie mamy.

Niech będzie, że Skowronek to Sabotażysta. Pisz co tam chcesz. Ma swój pomysł na zrównoważony futbol i go realizuje. Był przed nim magik co niby cykorem nie był to nas prawie do IV ligi wprowadził. Ja dziekuję
za taką "odwagę" jak 0-7 z Legią. (to był własnie sabotaż żenująca seria porazek)

Skowronek ma swoje ograniczenia, klub ma swoje ograniczenia finansowe, więc nie spodziewaj się gry jak za czasów Kasperczaka. I poczekajmy jeszcze kilka kolejek. Ja jakoś jestem dziwnie spokojny po dzisiejszym meczu że idziemy do przodu.

I żadni malkontenci, zawodowe płaczki tego nie zmienią, nawet jak będą trenera nazywac cykorem czy sabotażystą. Uważam że spokojnie zakręcimy się koło 8 miejsca na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:32
Myślę, że nie ma potrzeby aż tak się denerwować. Piszę o tym o paru godzin.

Gdybyśmy poważnie potraktowali ten sezon i trenera Skowronka, to wzmocnilibyśmy środek obrony. Chyba że w klubie wyobrażają sobie, że możemy z taką paką walczyć o najwyższe cele. Jeśli tak, to KSZO zweryfikowało już ten pomysł.

Jeśli chodzi o psucie zawodników, to przy fajnej grze może udałoby się sprzedać za dobre pieniądze Żukowa, Savicia, może tego Yeboah. Buksa i tak nie jest gotowy na pierwszy plac, na jego wartość nasza gra aż tak nie wpływa. Reszta to zapchajdziury, zawodnicy dojrzali, młodzi bez błysku.

Co tu więc psuć? Spaść i tak nie spadniemy. Czy można by fajniej i lepiej grać w tym okresie przejściowym? Pewnie tak, chociaż z tą obroną byłoby to bardzo trudne. Skoro Skowronek przychodził tu jako młody zdolny a już doświadczony trener z I ligi, to najwyraźniej celowaliśmy w lepszy efekt. Ale nie udało się.

Też bym chciał Wisły na miarę późnego pierwszego Kasperczaka czy wczesnego Skorży, ale chyba jeszcze nie teraz. Nie mamy do tego fundamentów, planów, środków. Teraz trzeba poczekać aż potwierdzi się, że Skowronek sobie nie poradził i aż nie przygotujemy gruntu pod nowego architekta.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.09.2020 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:47
Skąd masz te pewność, że nie spadniemy? A nawet jeśli to ja nie mam ochoty (ani żaden kibic, oprócz ciebie oczywiście) oglądać drugi sezon z rzędu Wisły pałętającej się po dnie tabeli (a z tym wuefistą jest to pewne). Nie masz żadnych argumentów za jego pozostaniem, z resztą sam go świetnie podsumowałeś, a jednak chcesz żeby został do końca sezonu. To jakiś rodzaj masochizmu?
Ostatnio edytowane przez zbyszek93 : 13.09.2020 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.09.2020, 18:08
Skąd masz te pewność, że nie spadniemy? A nawet jeśli to ja nie mam ochoty (ani żaden kibic, oprócz ciebie oczywiście) oglądać drugi sezon z rzędu Wisły pałętającej się po dnie tabeli (a z tym wuefistą jest to pewne). Nie masz żadnych argumentów za jego pozostaniem, z resztą sam go świetnie podsumowałeś, a jednak chcesz żeby został do końca sezonu. To jakiś rodzaj masochizmu?
Zakład o 2.000 pln?

Ja mówię że nie spadniemy ty że spadniemy. Przyjmujesz?
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 13.09.2020, 18:23
Zakład o 2.000 pln?

Ja mówię że nie spadniemy ty że spadniemy. Przyjmujesz?
Co to, czytanie ze zrozumieniem kuleje? Gdzie ja napisałem, że spadniemy? Ja tylko spytałem skąd ma taką pewność co do braku spadku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.09.2020, 18:29
Co to, czytanie ze zrozumieniem kuleje? Gdzie ja napisałem, że spadniemy? Ja tylko spytałem skąd ma taką pewność co do braku spadku.
A Ty skąd masz pewność że będziemy grać o utrzymanie w tym sezonie malkontencie? Ja po dzisiejszy meczu i gry bez Kuby jestem spokojny że będziemy w "górnej" 8. Forma rośnie. Ilość indywidualnych błędów powoli spadnie.

Tak że ponarzekaj sobie jeszcze, to twój czas.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.09.2020, 21:01
No popatrz, Ty nie masz ochoty oglądać 2 sezon Wisły paletajacej się w dole tabeli, a ktoś tam w klubie miał ochotę wziąć na siebie 39 mln długów i próbować walczyć o Wisle.

Naprawdę zadziwiające jest jak kibice potrafią być niewdzięczni.

Nawet jak Ci ludzie u sterów popełniają bledy, to wymaganie na dzisiaj Wisły w górze tabeli to myślenie wbrew logice.

Wisla jeszcze długo nie będzie w górze tabeli.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów