The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2020, 22:11
Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że wasze dywagacje o tym, jaką piękną klauzulę rozwiązującą kontrakt bezkosztowo i w trybie natychmiastowym wpisywać trenerom do umowy rozbijają się na pierwszej przeszkodzie, czyli prawie związkowym...?
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.09.2020, 10:38
Oglądałem w ten weekend dwa mecze ekstraklasy. Jaga TSP oraz WKS Amica. Mecze były bardzo dobre, na wysokiej intensywności z dużą ilością sytuacji bramkowych. Jeśli My dzisiaj nie zgramy porównywalnie do tych 4 drużyn to czas najwyższy kopnąć Pana Artura w dupe

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.09.2020, 12:50
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że wasze dywagacje o tym, jaką piękną klauzulę rozwiązującą kontrakt bezkosztowo i w trybie natychmiastowym wpisywać trenerom do umowy rozbijają się na pierwszej przeszkodzie, czyli prawie związkowym...?
CHyba nie powiesz, że trenerzy są na UoP? Przecież wszyscy chyba jadą na działalnościach.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.09.2020, 13:20
Nie zrozumiałeś. Podstawową formą świadczenia usług trenerskich jest umowa cywilnoprawna, choć umowa o pracę nie jest wykluczona. Chodziło o to, że warunki kontraktowania określają uchwały PZPN i prawo powszechnie obowiązujące, a nie tylko wola stron i nie można do umów wpisać wszystkich fantazji kibiców.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2020, 13:30
Pomysłem AS-a na brak jakości w ofensywie jest wystawienie obrońcy na skrzydle i skrzydłowego w ataku...
Powiem krótko
Albo przynajmniej remis po zalążkach składnej gry
Albo może spie... odfruwać w siną dal
3 opcji nie przewiduje
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.09.2020, 13:36
Aż nas wszystkich kukle będą swędziały...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 14:04
A tymczasem bezbłędny w SFG Sadlok pięknie podaje do skutecznego, rasowego napastnika Silvy i myk, 1:0 dla nas.

Błędy indywidualne Klemenza, które odpowiadają za bramkę dla Pogoni na 1:1 niczego nie zmieniają. Firmowe rozegranie Wisły: środkowy obrońca do środkowego, do środkowego, do bocznego i luta do przodu - wciąż się sprawdza, wciąż dostarcza nam emocji.

A tak na poważnie. Nie zwolnimy Skowronka, nie powinniśmy go zwalniać, dopóki nie ma szorowania po dnie, ale ja tu widzę regres, a nie progres. Trener powinien pracować nad sobą i drużyną, z tej pracy powinny być jakieś efekty. Obrona na środku nie została wzmocniona (taka polityka kadrowa), ok, ale pomoc już tak, nie rozumiem, czemu nie gramy do przodu przez pomoc, naszą najmocniejszą pozycję. Pomoc też dziś nie bardzo pomaga w obronie, a więc w słabszym aspekcie naszej gry.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.09.2020 o godz. 14:52.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2020, 14:58
słuszna analiza... nasza pomoc wydaje się tylko statystować przy grze do przodu - królują długie piłki do Silvy. Może się uda?

Ponawiam pytanie z poprzedniego meczu: przy naszym posiadaniu piłki w środku, lub na lewym skrzydle (kiedy Yaw schodzi do środka lub na lewa stronę), widać dobrze ustawionego Szotę po prawej stronie: jest często sam bez żadnej asysty. I ci? Żadnego podania w tamtą stronę?
Nie widzą czy nie chcą?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 15:16
W drugiej zaczęliśmy grać przez pomoc. Czyli jednak można.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.09.2020, 15:56
Parodysta...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 15:59
Graliśmy przez 10, może 15 minut drugiej połowy, dopóki trener nie zdjął najlepszych zawodników i nie cofnął zespołu. Mogło się opłacić, nie opłaciło się.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 13.09.2020, 16:01
Won z Wisły, ty nie nieudaczniku trenerski. Jak można robić tak defensywnie zmiany i kazać tak słabej w obronie drużynie grać na czas przez ostatnie 20 minut?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:03
Zbyszku, masz 27 lat. Spokojnie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.09.2020, 16:09
Czemu spokojnie?

Dlaczego zdjął najlepszych piłkarzy? Co mu w koncepcji przeszkadzał Yeboah?

Czemu wszedł Beciraj zamiast Buksy?
Ddf
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.09.2020, 16:09
@czaro: ja mam już grubo ponad 40 i myślę dokładnie tak samo

Po prostu: mam dość tej głupoty. Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.09.2020, 16:14
ja sie nawet juz nie wku*wiam bo wiedzialem, ze my zawsze cos stracimy jak nie prowadzimy minimum 2 bramkami...

nie mam zamiaru juz bronic ani tego czlowieka ani zespolu, ktory tak traci punkty w ostatnich sekundach prawie bez zadnej walki

7 mecz z rzedu bez zwyciestwa, idziemy chyba na nowy rekord
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 13.09.2020, 16:16
Obecnie jest taka tendencja do relatywizowania wszystkiego...a pewne rzeczy,miejsca i poziom jest zarezerwowany dla ludzi z odpowiednimi umiejętnościami i charakterem...tyle w temacie
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:18
dawno takiego wk...u na tym forum nie było
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.09.2020, 16:29
Moim zdaniem, największym problemem Skowronka, jako trenera, a może i jako człowieka, jest to, że jest absolutnie pozbawiony jakiejkolwiek wyobraźni, a przy okazji nie trafiają do niego absolutnie żadne czynniki zewnętrzne. Ma w głowie parę schematów, co do tego, co "powinno" się robić podczas meczu, ale nie mają one żadnego związku z tym, co się aktualnie dzieje na boisku, bo Ptaszek ma te założenia PRZED meczem.

Będziemy prowadzić? - Będę murował bramkę. Innej opcji nie ma. Nieważne jest, co się dzieje.
Zawodnik będzie grał dobrze i się rozkręcał? - Zmienię go, bo tak sobie założyłem dwa dni temu.

Wiadomo, "gdyby Beqiraj trafił, itd, itd". To nie ma związku. Mamy drużynę bez stylu, bez tożsamości i bez jaj. Zero jakiegokolwiek progresu, ani nawet widocznego kierunku, w którym ten progres miałby nastąpić.

Czy Artur jest do natychmiastowego wy.......enia? Zależy to TYLKO od tego, jakie mamy ambicje na ten sezon.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.09.2020, 16:39
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Zmiana Klemenza w przerwie
Ale potem się już przestraszył, bo zaczeli coś grać ...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:41
@czaro: ja mam już grubo ponad 40 i myślę dokładnie tak samo

Po prostu: mam dość tej głupoty. Żadna z jego debilnych decyzji się nie broni. ŻADNA! KOLEJNY mecz.
Gramy brzydko i nie wygrywamy, a Skowronek podejmuje dziwne decyzje taktyczne i personalne, jest ostrożny/minimalistą, nie potrafi przygotować zespołu fizycznie.

Ale.

Jesteśmy w fazie przebudowy drużyny i klubu. Wiele wskazuje na to, że jest to trener tymczasowy z tymczasowymi zawodnikami, trzeba trochę do tych wyników i gry nabrać dystansu. Krytykować, bo po to tu jesteśmy, żeby sobie pogadać, ponarzekać, pochwalić, ale pogodzić się z tym, że tak to będzie wyglądać. Przy okazji, zmienianie trenerów po 3 meczach w sezonie to patologia i trzeba nauczyć się innego myślenia.

Po sezonie zmieni się obrona i może dojdzie napastnik, zmieni się pewnie trener, pojawi dyrektor sportowy. Wtedy będziemy obserwować docieranie się zespołu i na zimę 2021/2022 domaganie się jakichś ruchów będzie miało więcej sensu. Teraz oprócz komentowania tego, co jest ciekawsza wydaje mi się rozmowa, jak zestawić obronę, jakiego trenera zatrudnić, kto na dyrektora sportowego.

A jeżeli trenerem zostanie Jerzy Brzęczek, choć powtarzam, że jeśli przyjdzie, to raczej jako dyrektor sportowy, to tym bardziej będziemy musieli uzbroić się w dystans i spokój, bo nikt trenera nie będzie wyrzucał nawet po 15 meczach bez zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2020, 16:48
Jeszcze raz czaro, bo widzę że do ciebie nie dochodzi - ten temat jest o aktualnym trenerze Wisły, panu Skowronku.

Jeśli chcesz snuć wizje co będzie w czerwcu 2021 - załóż odpowiedni temat, a przestań spamować ten.

Co zaś do wątku o przebudowie drużyny - każdy z nas przymknął by oko na styl i wyniki, gdyby w obronie grał Hoyo, w ataku Buksa itd.

My naszą "przebudowę" rozpoczynamy od pewniaków Klemenza i Janickiego w środku, oraz Becirajem w ataku - zawodników którym kończy się kontrakt w czerwcu 21.jaka to budowa, pod przyszły sezon, chyba tylko Ty wiesz..
Ddf
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 16:56
Bo jesteśmy w okresie przebudowy drużyny. Mamy kilku nowych w pomocy i młodego Buksę do rotacji w ataku, a starych i zapchajdziury w obronie.

Myślę, że kwestia tego, czy Skorwonek jest trenerem na lata czy przejściowym jest ściśle związana z tym, że trener Skowronek jest trenerem Wisły. Nie pisałem teraz o innych osobach, ani prawdopodobieństwie ich przyjścia, ale tymczasowości Skowronka.

Serdeczności!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2020, 16:59
Chłopie, piszesz o czerwcu 21 we wrześniu 20..

Nie budujemy niczego - Buksa - nasza potencjala gwiazda i parę milionów euro - nie gra drugi mecz z rzędu, bo promujemy Beciraja.

Nasz środek obrony był beznadziejny w ub sezonie i to się nie zmienia - gramy tymi samymi piłkarzami.
Ddf
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.09.2020, 17:04
@Savik: ja się będę upierał, że to była kwestia interwencji Niebios (kontuzja) a nie decyzja naszego magika

@czaro: przebudowa nie musi chyba oznaczać, że przez jego fanaberie przegrywamy wygrane mecze.

Jeśli by np. wpuścił Olka zamiast tego Bećiraja (nie chce mi się uczyć pisowni, nie wierzę, że będzie u nas grał dłużej w I składzie) to taka decyzja byłaby absolutnie do wybronienia. Trener Pogoni dla porównania wpuścił 2 młodzieżowców przy niekorzystnym wyniku. Nie znam oczywiście motywacji takiej decyzji, ale potrafię na szybkiego kilka znaleźć, które mogą świadczyć o budowaniu drużyny.

Potrafisz jakiś pozytyw u nas wskazać?

Choćby jakaś praca u postaw.

Zobacz jak nasi się ustawiają na boisku: mamy kontrę 5 na 3 i dwóch naszych wpada na siebie ...

Sorry, ale nie widzę ŻADNYCH objawów budowania drużyny. ŻADNYCH!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:04
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, piszesz o czerwcu 21 we wrześniu 20..
Bardzo trudno mi się z Tobą rozmawia. Nie umiem inaczej napisać, że trener Skowronek odejdzie po sezonie, nie wspominając o tym, że w kolejnym sezonie będzie nowy trener.

@czaro: przebudowa nie musi chyba oznaczać, że przez jego fanaberie przegrywamy wygrane mecze.
(...)
Potrafisz jakiś pozytyw u nas wskazać?
Choćby jakaś praca u postaw.
Nie mam za wiele dobrego do powiedzenia, ale wszystko, co mam, napisałem już wcześniej. Po prostu nie podpalam się tak, bo trener Skowronek - jeśli nagle jego praca nie da niespodziewanych i spektakularnych owoców - zakończy pracę w Wiśle po tym sezonie, wiele nie zepsuje, bo i nie bardzo jest tu kogo zepsuć, a zawodnicy też się zmienią.

Niestety przebudowa czy też budowa to nie tylko wznoszenie nowych konstrukcji, ale także prace przy fundamentach, zbieranie dokumentacji, funduszy i co tam jeszcze.

A przynajmniej mam nadzieję, że tak należy odbierać naszą sytuację, bo jeśli obecna Wisła to ma być gotowy produkt na tu i teraz, to ja go nie kupuję.
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.09.2020 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 13.09.2020, 17:17
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bardzo trudno mi się z Tobą rozmawia. Nie umiem inaczej napisać, że trener Skowronek odejdzie po sezonie, nie wspominając o tym, że w kolejnym sezonie będzie nowy trener.
Ale my nie chcemy, żeby odszedł po sezonie, tylko żeby odszedł teraz.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:19
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Ale my nie chcemy, żeby odszedł po sezonie, tylko żeby odszedł teraz.
Bardzo mi przykro, ale a) nie jest to dobry pomysł, b) nie jestem pewien, czy zarządzający klubem z niego skorzystają.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 13.09.2020, 17:20
Ufff... dwa oddechy, jestem spokojny, ale!
Szanowni forumowicze, o ile pamiętam potyczkę na Twitterze pomiędzy JK a PO to Skowronek chciał zbyt dużą pensję zdaniem Obidzinskiego i dopiero po przykazie z "centrali" zatrudnił go na jego warunkach. Tak było? Czy się mylę?

Jeśli tak to czy nie uważacie, że niezbyt doświadczony trener bez sukcesów a wręcz jeszcze uczeń powinien z pokorą podejść do szansy objęcia zespołu ekstraklasowego? A sądzę że PO nie oferował mu 2300 brutto i bilet MPK na wszystkie linie.

Żeby było jasne - ja nikomu do portfela nie zaglądam tu nigdy nie zaglądałem, ale faktem jest że przeforsowano młokosa na dorobku, który u nas uczy się piłki i właśnie widzimy różnicę między np Panem Lavićką ze Śląska a Artkiem co by chciał być trenerem.
Powtarzam, trenerzy nie mają na kolanach prosić o angaż w Wiśle za talerz zupy, ale zawalczylismy finansowo o gościa który pokazuje, że chyba zaburzono lekko pozycje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.09.2020, 17:21
Właśnie jest co zepsuć. Widziałeś drugą bramkę dla nas? Chłopoki z Pogoni nie wiedzieli co się dzieje. Mamy całkiem dobry skład ofensywnie. Gdyby to wszystko poukładać to moglibyśmy nie dawać obronie szans do wykazania się. A ten jak zaczadzony broni się w 10. I to jeszcze bez doskoku do przeciwnika nawet na 30 metrze od bramki. Tak grając nawet trzecioligowcy będą nam ładować bramki.

A tu nie chodzi o to żeby się bawić w pacanówkę tylko jakoś się rozwijać. Gdybyśmy atakowali żeby strzelić trzecią i dostalibyśmy kontre nie byłoby to tak żenujące jak to co się wydarzyło.

Mam pomysł.

Kasperczak na trenera Skowronek jako asystent oddaje mu swoją pensję i dopłaca za naukę. Może za dwa lata pojmie co to znaczy być trenerem. A Henry zrobi z Java drugiego Kalu. Sprzedamy go za 30 baniek i nasze problemy się skończą
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.09.2020 o godz. 17:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów