|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehe to już jest prawdziwa komedia co tu się odpierdala.W ogóle co ten Papszun takiego wielkiego zrobił?Właściwie to człowiek w czepku urodzony.Jakby Sobol takiego Świerczewskiego na swojej drodze kariery spotkał pewnie też z Cebuli zrobiłby prawdziwego piłkarza.Wprawdzie z Młyńskiego czy Plewki mu się nie udało ale to szczegół.
.... z tym,niech ten Sobol pracuje tu następny sezon nawet jeśli nie awansujemy.Najpóżniej w listopadzie będziemy się śmiać jak jego obrońcy wieszają po nim psy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
To nie ma nic wspólnego z Sobolem. Raków to wzorcowa polityka finansowa plus dostosowana do możliwości finansowych polityka sportowa. Pragmatyczna aż do bólu. Papszun odgrywał w tym układzie istotną rolę, zobaczymy, jednak czy pójdzie za ciosem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
U nas Wuja dostał pełnię władzy, mógł robić zajebiste transfery jak na poziom I ligi i co zrobił? Gówno. Tym się właśnie różni ogarnięty trener od trenera bez smykałki. Ja nie mówię, że Wuja miał tak w Wiśle przed startem I ligi, jak Papszun w Rakowie ale taka jest prawda, że sam mógł pod siebie, pod styl gry dobierać piłkarzy i to raptem na poziom I ligi. Co stworzył? Kadrę szrotu z ponad 30 nazwiskami. Twierdzisz, że Papszun ma mocny skład na boisku. No własnie, na boisku bo umie on i Świerczewski dobierać dobrych graczy. Na papierze to oni tam mają skład na które miejsce w lidze? 2? 3? Przecież tam oprócz Lopeza to nikt ciekawy nie gra. Pościągali można powiedzieć ludzi znikąd, podnieśli ich umiejętności i wkomponowali w zespół taki jaki chcieli stworzyć. Skoro Papusz nie jest dobrym trenerem to kto nim jest? Zaraz wyjdzie, że nikt albo, że tylko kilka nazwisk ze szczytu piłki. Jest w Polsce kilku takich trenerów, którzy jakąś iskrę potrafią wskrzesić w zespołach i na dłuższą czy krótszą metę coś zespołowi dać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do składu... Mają jeden z 3 najmocniejszych w ekstraklasie. I w tym sezonie dużo szczęścia. Czyli Lecha grającego długo w pucharach i Legię powoli wychodzącą z czarnej dupy po nieudanym sezonie. Poza tym Pogoń, która nie do końca potrafiła wrócić na poprzednie tory po wymuszonej zmianie trenera. Poletanović, odrzut z Rakowa, był tutaj czołowym zawodnikiem. Mają na tej pozycji kilku lepszych, ale oczywiście poza Lopezem nikt ciekawy tam nie gra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak patrzę to wziął zespół w 2 lidze na 5 miejscu z punktem straty do 3 miejsca i nie awansował nawet do baraży, bo Raków skończył na 5 miejscu, dwa miejsca nad Puszczą Niepołomice. Ale byłby kwik na forum jakby to się nam przydarzyło. Następnie 2017/18 i 2018/19 spędził w I lidze, a dopiero od 2019/20 jest w e-klapie.
Raków przed Papszunem 13-5-8 Raków z Papszunem 2-3-3
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.05.2023 o godz. 10:19.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak poważnie skoro Raków był wtedy tak dobry dlaczego podziękowano temu kto po 26 kolejce tracił punkt do baraży?Czy aby nie było tak ,że Papszun przejmował drużynę w kryzysie która jeszcze w 21 kolejce była na miejscu dającym bezpośredni awans z przewagą 4 punktów nad kolejną drużyną?Czy czasem nie przejmował drużyny która tydzień wcześniej dostała w....... 1:8 od GKS-u Tychy? Nie wiem szczerze jakbym na tamten czas oceniał Papszuna ale na jakieś narzekanie miałbym raptem 4 kolejki bo potem gość ogarnął bajzel i w ostatnich 4 kolejkach nie przegrał zdobywając 8/12. Ważne też,że mówimy o trenerze który przyszedł do Rakowa bo wykonał dobra robotę w poprzednim klubie. Z tego też co sobie przypominam (nie mam teraz czasu sprawdzać)wspominałem o zatrudnieniu Papszuna przed tym jak trenerem Wisły został Stolarczyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Widzę że temat się rozwija zgodnie z moimi przewidywaniami. Papszun to jednak leszcz, ale za to Sobolewski... Ten Duda w ataku - palce lizać! Czterowymiarowe szachy, Moskal nie wiedział jak na to zareagować. Może bramkarza powinien był zdjąć? I tak nie oddaliśmy strzału na bramkę w drugiej połowie...
I wszystko zgodnie z planem, Sobolewski sam powiedział że jest zadowolony z gry. Co prawda widział jakieś strzały po zmianie stron, nie powinien chyba jednak pić w pracy, ale gdzie tam takiemu Papszunowi do niego ![]() Wincyj, panowie, wincyj! @kryształ - złośliwa część mnie też by chciała żeby Sobolewski został tutaj i katował niektórych hipokrytów do usranej degradacji, żeby ten antytalent trenerski dostał 10 letni kontrakt jak Stawowy... Ale szkoda Wisły. P.S. Kurz, ale z Ciebie dekiel "Nie napisałem tego co napisałem, ale kilku trenerów by z takim samograjem jak Raków lepiej ogarnęła". Ja .......ę... Człowiek sobie jaja robi a po chwili to już rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2023 o godz. 10:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ciebie to już w ogóle. Wyłapuję tylko co bardziej jajcarskie fragmenty. Nie moja wina że piszesz cały czas to samo: "nie da się lepiej".
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu mijasz się z prawdą. Już jest lepiej i to zdecydowanie. I suprise, suprise wystarczyło do tego kilka sensownych transferów. To nie znaczy, jednak, że należy je oceniać przez pryzmat spotkań z przeciwnikami z dolnej części tabeli. Dopiero rozegranie pełnej rundy da nam wyobrażenie o możliwościach tej drużyny, ale też tylko w kontekście 1 ligi, bo w ekstraklasie większość zespołów zawiesi poprzeczkę wyżej niż Ruch czy ŁKS. Co do trenera... Być może zdecydowanie lepszy, dałby nam więcej. Nie sądzę jednak, żeby ktoś taki marzył z wypiekami na twarzy o prowadzeniu Wisły w 1 lidze, nie mówiąc już o tym czy bylibyśmy w stanie zapłacić trenerowi tyle, co Raków Papszunowi, Legia Runjaicowi, Lech van den Bromowi, czy Urawa Skorży. Chyba że marzymy o Michniewiczu, Stokowcu lub Probierzu (ja mimo wszystko nie)?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanie lepszy od Sobolewskiego? O to nie tak trudno. Nie wiem skąd założenie że Sobolewski to jakiś średniak, jemu dużo bliżej do (byłych) trenerów Hajto i Świerczewskiego niż Moskala czy Urbana. Nic nie ogarnia, miota się, jak trzeba coś zmienić albo przestawić drużynę - kaplica. Jaki piękny umysł wpadłby na Dudę w ataku?!
Poza tym lepszy trener już jest. Aktualnie na stanowisku Dyrektora Sportowego. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o Sobola, pojawia się w moich wypowiedziach przy okazji. Głównie chodzi na wskazanie innych czynników i przyczyn problemów, które nas trapią. Obwinianie tylko trenera (w przypadku, gdy na każdym poziomie i poletku są albo były problemy), to pójście na łatwiznę. Pisząc o innych problemach i ich rozwiązaniu z tyłu głowy myślę o lepszym, bardziej doświadczonym szkoleniowcu. Bardzo bym chciał, żebyśmy go nie spalili, jak Guli... Przy okazji, szukając czegoś o Guli. natknąłem się przed chwilą na niegłupi artykuł, który fajnie opisuje nasze problemy z czasów, gdy się z nim rozstaliśmy, ale w pewnym sensie ciągle aktualne. https://weszlo.com/2022/02/14/wisla-...ienie-felieton |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Osobną kwestią jest niemiły fakt, że jak pokazuje doświadczenie, w Wiśle zmienia się zwykle w pierwszej kolejności to, co działa prawidłowo, a nie to, co nie działa. To taki nasz lokalny paradoks, którego oczywiście i teraz się obawiam.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.05.2023 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
po awansie wraca Kasperczak
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podejrzewam że mógłby być nadal lepszy od Plewki.
Wczorajszy mecz dał nadzieję nie samym wynikiem czy grą, ale przede wszystkim reakcją na chamskie faule i ostrą grę oraz tym że potrafiliśmy udanie rozbijać grę Termaliki, spowalniać, przetrzymywać piłkę, łapać faule i frustrować tych żenujących drwali. Plus zmiany. Wreszcie monopol dynamicznego duo Żyro-Młyński na skrzydłach został złamany. Ale to tylko jeden mecz, oby nie jedyny taki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie po wczorajszej konferencji pomeczowej, że Młyński jest w Wiśle skończony. Na mnie osobiście Cisse tym jednym występem wczoraj zrobił większe wrażenie, niż Młyński swoimi wszystkimi razem wziętymi.
Sobola jak i całą Wisłę uratował wczoraj strzał życia Jarocha. Mam nadzieję, że w tygodniu przysiądą nad wykańczaniem akcji, bo liczba 150% sytuacji zmarnowanych wczoraj jest po prostu niewytłumaczalna. Mecz można było zamknąć w 60 minucie, a tak to wszyscy dygotali ze strachu do 95 minuty, żeby nie wpadła jakaś bramka z niczego (jak chociażby bramka dla Termalici po wielbłądzie Jamesa). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ciekaw jestem faktycznych powodów obecności Kasperczaka przy Jaro wczoraj na meczu i czy w ogóle jeszcze mógłby on czegoś dokonać z takim składem jako trener.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat w obecności Kasperczaka wczoraj w loży nie upatrywałbym niczego nadzwyczajnego. Parę razy pojawiał się przy R22 w przeszłości.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła ma największą (obok Legii i Lecha) bazę kibicowską w Polsce, a ludźmi, którzy u nas byli w takiej czy innej roli i nadal czują się Wiślakami można by zasiedlić małe miasteczko... także nie ma co wypatrywać drugiego dna z wizyty Kasperczaka
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W każdym razie Kasperczak mógłby robić weakendowe szkolenia i dobrze byśmy na tym wyszli.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co znaczy z innej epoki? Myślisz że on nie potrafi dostrzec różnicy i się przystosować? Moim zdaniem bez problemu.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mircea Lucescu jest o rok starszy.
Wenger o 3 lata młodszy Lippi o rok młodszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
77 lat skończy w lecie tylko wygląda na mniej, a co do trenowania to już w 2010 jak przegraliśmy MP , jak patrzyłem na Niego na hutniku to wielokrotnie widziałem bezradnego dziadka, który już niezbyt kontaktuje co się dzieje i co ma zrobić, a co dopiero dziś. Gość w loży JK i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2023 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I kiedy ten Lippi poważnie kogoś trenował? 14 lat temu. Później chwilę Chiny a od 4 lat emerytura
A Engel jest 7 lat młodszy. I czego to ma dowiezc? Doktor granat wyczerpał temat. Kasper to trener z innej epoki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||