The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2023, 09:27
luczyk napisał(a):Wyświetl post

- nie ma czegoś takiego jak przepis na sukces, czytając Twoje wpisy można dojść do wniosku, że jest. można dać super trenera, piłkarzy, i kicha absolutna - patrz Chelsea obecnie - tam jest wszystko kasa, umiejętności, wielkie nazwiska i padaka. oczywiście należy zwiększać budżet, tworzyć zdrowy klub, struktury, zatrudniać najlepszych, ale to w piłce nie daje ci żadnej gwarancji,. Jeśli Sobol awansuje to uznasz to za jego sukces czy powiesz fuks plus Hiszpanie i robota Kika i kasa Jak nie awansuje powiesz wiedziałem bo.... i zestaw twoich argumentów dotychczasowych.
Przykład z Chelsea nie jest najlepszy. Nie jest rodzynkiem w tej lidze. Inni też mają te atuty i tutaj już zaczynają odgrywać rolę detale.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2023, 09:43
Cytat:
Trudno określić ile jest w tym jego zasługi, ile Michała Świerczewskiego. Bo nie da się ukryć, że większość trenerów nie spotyka takich Michałów Świerczewskich na swojej drodze. Ostatnie 3 lata to piękne wyniki, ale i jedna z najmocniejszych kadr w ekstraklasie. Nie na papierze, tylko potwierdzająca wynikami na boisku swój status. Ten sezon jest wyjątkowym posumowaniem tej historii, ale i też najwięksi przeciwnicy albo grali na 2 frontach, albo wychodzili z głębokiego kryzysu.
Papszun jest duża częścią sukcesu Rakowa, on jakby nie patrzeć się podpisywał pod tymi transferami, modelem zarządzania i musiał tych chłopów na boisku ogarniać.
U nas Wuja dostał pełnię władzy, mógł robić zajebiste transfery jak na poziom I ligi i co zrobił? Gówno.

Tym się właśnie różni ogarnięty trener od trenera bez smykałki. Ja nie mówię, że Wuja miał tak w Wiśle przed startem I ligi, jak Papszun w Rakowie ale taka jest prawda, że sam mógł pod siebie, pod styl gry dobierać piłkarzy i to raptem na poziom I ligi. Co stworzył? Kadrę szrotu z ponad 30 nazwiskami.

Twierdzisz, że Papszun ma mocny skład na boisku. No własnie, na boisku bo umie on i Świerczewski dobierać dobrych graczy. Na papierze to oni tam mają skład na które miejsce w lidze? 2? 3? Przecież tam oprócz Lopeza to nikt ciekawy nie gra. Pościągali można powiedzieć ludzi znikąd, podnieśli ich umiejętności i wkomponowali w zespół taki jaki chcieli stworzyć.

Skoro Papusz nie jest dobrym trenerem to kto nim jest? Zaraz wyjdzie, że nikt albo, że tylko kilka nazwisk ze szczytu piłki. Jest w Polsce kilku takich trenerów, którzy jakąś iskrę potrafią wskrzesić w zespołach i na dłuższą czy krótszą metę coś zespołowi dać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.05.2023, 09:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Cytuję w całości bo ten tekst należy przypiąć jako główny w temacie.
Jak rozmawiamy o uczuciach to jest to rewelacyjne podsumowanie.

A teraz to można pogadać o wskaźnikach naszych trenerów.
A nie sądzisz,że ocena trenera zależy od poziomu trudności pracy, poziomu rozgrywek?Papszun jest już jednym z najlepszych polskich trenerów ever ale w europie na razie poszło mu tak sobie.My tu porównujemy Sobola do jego kolegów na tym samym poziomie rozgrywek.Czy taki Tułacz w Puszczy to dostaje zawodników jakich chce czy grzebie w śmietniku i to dopiero jak już wszyscy od tej grzebalni odejdą bo na dobrą sprawę nie bardzo już jest co wyciągnąć?To samo Skrobacz,Moskal. Fernandeza to by pewnie w lektyce w tygodniu miedzy meczami nosili jakby tylko zgodził się grac w Niepołomicach a i takim Jarochem,Łasickim czy Rodado by nie pogardzili.O reszcie hiszpańskiego zaciągu już nie wspominam...
Z reszta nikt chyba nie oczekiwał,że Sobol wygra wszystkie mecze.Fajnie by było i po tym jak szło można było mieć jakąś tam nadzieję ale też chyba wszyscy zdawali sobie sprawę że potknąć to się można nawet i na Chojniczance.Ważniejsze są okoliczności tych porażek,jak Sobol reaguje w czasie meczu,czy potrafi coś na bieżąco zmienić jak drużynie nie idzie?Samo odpalenie "wiatraków"niewiele pomaga.Pracę codzienną i podnoszenie umiejętności swoich swoich piłkarzy na razie faktycznie olejmy.Zostało max 6 spotkań do końca(30 dni) i już wiadomo,że żaden rezerwowy z formą nie wystrzeli
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 11.05.2023, 10:00
luczyk napisał(a):Wyświetl post
wolfy widzę strasznie agresywny i ironiczny, a odnośnie moich wpisów, to właśnie chodzi o uniwersalność
podałem ci bingo pasujące do każdego w danym momencie,

- u Sobola - tak jak sam pisałeś, podpisuję się pod Twoimi argumentami, ale jak awansuje to będą tylko jakieś tam zarzuty mało znaczące, w nowym sezonie inna kadra, zaczynać się będzie nowa historia i nikt absolutnie nie wie jak się to potoczy, jak kadra dobra i będzie żarło - powiesz jako przeciwnik Sobola - samograj, jak nie będzie żarło - już w 1 lidze widziałem, że słaby taktycznie, wyjaśniali go trenerzy z 1 ligi, dobierzesz tylko inne argumenty (na tę chwile podstawowe argumenty to źle reaguje ze zmianami, nie jest elastyczny i swoimi decyzjami nie pomaga, nic nie wypracował opiera się tylko na indywidualnych umiejętnościach Hiszpanów,) albo posłużysz się tymi samymi, Sobol obojętnie co osiągnie czy też nie ty zdania nie zmienisz, wybierzesz z binga określony zestaw argumentów pasujący do aktualnej sytuacji i wyników,

- ja np. uwielbiam Guardiole, uważam, że gdziekolwiek jest odciska piętno na drużynach, każdy wie czego oczekiwać od niego jak go zatrudnia, ale sięgamy do bingo - eee tyle czasu i jak się wyda pierdyliard funtów albo 2 pierdyliardy to każdy potrafi prawda wcześniej jak był w Barcelonie - e jak się ma Messiego, czy Eto czy Neymara itp

- nie ma czegoś takiego jak przepis na sukces, czytając Twoje wpisy można dojść do wniosku, że jest. można dać super trenera, piłkarzy, i kicha absolutna - patrz Chelsea obecnie - tam jest wszystko kasa, umiejętności, wielkie nazwiska i padaka. oczywiście należy zwiększać budżet, tworzyć zdrowy klub, struktury, zatrudniać najlepszych, ale to w piłce nie daje ci żadnej gwarancji,. Jeśli Sobol awansuje to uznasz to za jego sukces czy powiesz fuks plus Hiszpanie i robota Kika i kasa Jak nie awansuje powiesz wiedziałem bo.... i zestaw twoich argumentów dotychczasowych.
Ludzie zejdżcie na ziemię.Jaki Guardiola,jakie Chelsea? Tułacz,Skrobacz,Moskal i Puszcza,Ruch,ŁKS....
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2023, 10:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Papszun jest duża częścią sukcesu Rakowa, on jakby nie patrzeć się podpisywał pod tymi transferami, modelem zarządzania i musiał tych chłopów na boisku ogarniać.
U nas Wuja dostał pełnię władzy, mógł robić zajebiste transfery jak na poziom I ligi i co zrobił? Gówno.

Tym się właśnie różni ogarnięty trener od trenera bez smykałki. Ja nie mówię, że Wuja miał tak w Wiśle przed startem I ligi, jak Papszun w Rakowie ale taka jest prawda, że sam mógł pod siebie, pod styl gry dobierać piłkarzy i to raptem na poziom I ligi. Co stworzył? Kadrę szrotu z ponad 30 nazwiskami.

Twierdzisz, że Papszun ma mocny skład na boisku. No własnie, na boisku bo umie on i Świerczewski dobierać dobrych graczy. Na papierze to oni tam mają skład na które miejsce w lidze? 2? 3? Przecież tam oprócz Lopeza to nikt ciekawy nie gra. Pościągali można powiedzieć ludzi znikąd, podnieśli ich umiejętności i wkomponowali w zespół taki jaki chcieli stworzyć.

Skoro Papusz nie jest dobrym trenerem to kto nim jest? Zaraz wyjdzie, że nikt albo, że tylko kilka nazwisk ze szczytu piłki. Jest w Polsce kilku takich trenerów, którzy jakąś iskrę potrafią wskrzesić w zespołach i na dłuższą czy krótszą metę coś zespołowi dać.
Nie napisałem, ze nie jest dobrym trenerem, a jedynie to, że być może kilku, gdyby miało takie warunki, osiągnęłoby to samo. Niekoniecznie Sobolewski czy ktokolwiek związany z Wisłą.

Co do składu... Mają jeden z 3 najmocniejszych w ekstraklasie. I w tym sezonie dużo szczęścia. Czyli Lecha grającego długo w pucharach i Legię powoli wychodzącą z czarnej dupy po nieudanym sezonie. Poza tym Pogoń, która nie do końca potrafiła wrócić na poprzednie tory po wymuszonej zmianie trenera.

Poletanović, odrzut z Rakowa, był tutaj czołowym zawodnikiem. Mają na tej pozycji kilku lepszych, ale oczywiście poza Lopezem nikt ciekawy tam nie gra...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2023, 10:39
Widzę że temat się rozwija zgodnie z moimi przewidywaniami. Papszun to jednak leszcz, ale za to Sobolewski... Ten Duda w ataku - palce lizać! Czterowymiarowe szachy, Moskal nie wiedział jak na to zareagować. Może bramkarza powinien był zdjąć? I tak nie oddaliśmy strzału na bramkę w drugiej połowie...
I wszystko zgodnie z planem, Sobolewski sam powiedział że jest zadowolony z gry. Co prawda widział jakieś strzały po zmianie stron, nie powinien chyba jednak pić w pracy, ale gdzie tam takiemu Papszunowi do niego

Wincyj, panowie, wincyj!

@kryształ - złośliwa część mnie też by chciała żeby Sobolewski został tutaj i katował niektórych hipokrytów do usranej degradacji, żeby ten antytalent trenerski dostał 10 letni kontrakt jak Stawowy...
Ale szkoda Wisły.

P.S. Kurz, ale z Ciebie dekiel "Nie napisałem tego co napisałem, ale kilku trenerów by z takim samograjem jak Raków lepiej ogarnęła". Ja .......ę... Człowiek sobie jaja robi a po chwili to już rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2023 o godz. 10:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2023, 10:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzę że temat się rozwija zgodnie z moimi przewidywaniami. Papszun to jednak leszcz, ale za to Sobolewski... Ten Duda w ataku - palce lizać. Moskal nie wiedział jak na to zareagować? Może bramkarza zdjąć?

Wincyj, panowie, wincyj!

@kryształ - złośliwa część mnie też by chciała żeby Sobolewski został tutaj i katował niektórych hipokrytów do usranej degradacji, żeby ten antytalent trenerski dostał 10 letni kontrakt jak Stawowy...
Ale szkoda Wisły.
To znaczy, że nie czytasz ze zrozumieniem, bo nikt nie porównuje Sobola do Papszuna. Ale najwyraźniej tobie Sobol wyskakuje spod każdego kamienia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.05.2023, 10:48
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To znaczy, że nie czytasz ze zrozumieniem, bo nikt nie porównuje Sobola do Papszuna. Ale najwyraźniej tobie Sobol wyskakuje spod każdego kamienia.
A Ciebie to już w ogóle. Wyłapuję tylko co bardziej jajcarskie fragmenty. Nie moja wina że piszesz cały czas to samo: "nie da się lepiej".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 11.05.2023, 12:22
A Ciebie to już w ogóle. Wyłapuję tylko co bardziej jajcarskie fragmenty. Nie moja wina że piszesz cały czas to samo: "nie da się lepiej".
Znowu mijasz się z prawdą. Już jest lepiej i to zdecydowanie. I suprise, suprise wystarczyło do tego kilka sensownych transferów. To nie znaczy, jednak, że należy je oceniać przez pryzmat spotkań z przeciwnikami z dolnej części tabeli. Dopiero rozegranie pełnej rundy da nam wyobrażenie o możliwościach tej drużyny, ale też tylko w kontekście 1 ligi, bo w ekstraklasie większość zespołów zawiesi poprzeczkę wyżej niż Ruch czy ŁKS. Co do trenera... Być może zdecydowanie lepszy, dałby nam więcej. Nie sądzę jednak, żeby ktoś taki marzył z wypiekami na twarzy o prowadzeniu Wisły w 1 lidze, nie mówiąc już o tym czy bylibyśmy w stanie zapłacić trenerowi tyle, co Raków Papszunowi, Legia Runjaicowi, Lech van den Bromowi, czy Urawa Skorży. Chyba że marzymy o Michniewiczu, Stokowcu lub Probierzu (ja mimo wszystko nie)?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.05.2023, 14:15
Zdecydowanie lepszy od Sobolewskiego? O to nie tak trudno. Nie wiem skąd założenie że Sobolewski to jakiś średniak, jemu dużo bliżej do (byłych) trenerów Hajto i Świerczewskiego niż Moskala czy Urbana. Nic nie ogarnia, miota się, jak trzeba coś zmienić albo przestawić drużynę - kaplica. Jaki piękny umysł wpadłby na Dudę w ataku?!

Poza tym lepszy trener już jest. Aktualnie na stanowisku Dyrektora Sportowego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 12.05.2023, 08:57
Zdecydowanie lepszy od Sobolewskiego? O to nie tak trudno. Nie wiem skąd założenie że Sobolewski to jakiś średniak, jemu dużo bliżej do (byłych) trenerów Hajto i Świerczewskiego niż Moskala czy Urbana. Nic nie ogarnia, miota się, jak trzeba coś zmienić albo przestawić drużynę - kaplica. Jaki piękny umysł wpadłby na Dudę w ataku?!

Poza tym lepszy trener już jest. Aktualnie na stanowisku Dyrektora Sportowego.
Gdyby coś poszło nie tak, trudno mi wyobrazić sobie powrót Kiko tylko do dyrektorki. Byłoby szkoda się rozstać, tym bardziej, że to pierwsza kompetentna osoba zajmująca się transferami od lat.

Jeśli chodzi o Sobola, pojawia się w moich wypowiedziach przy okazji. Głównie chodzi na wskazanie innych czynników i przyczyn problemów, które nas trapią. Obwinianie tylko trenera (w przypadku, gdy na każdym poziomie i poletku są albo były problemy), to pójście na łatwiznę.

Pisząc o innych problemach i ich rozwiązaniu z tyłu głowy myślę o lepszym, bardziej doświadczonym szkoleniowcu. Bardzo bym chciał, żebyśmy go nie spalili, jak Guli...

Przy okazji, szukając czegoś o Guli. natknąłem się przed chwilą na niegłupi artykuł, który fajnie opisuje nasze problemy z czasów, gdy się z nim rozstaliśmy, ale w pewnym sensie ciągle aktualne. https://weszlo.com/2022/02/14/wisla-...ienie-felieton
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.05.2023, 09:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...
Papszun jest dużą częścią sukcesu Rakowa ale pracował na ten sukces od kwietnia 2016.

Jak patrzę to wziął zespół w 2 lidze na 5 miejscu z punktem straty do 3 miejsca i nie awansował nawet do baraży, bo Raków skończył na 5 miejscu, dwa miejsca nad Puszczą Niepołomice. Ale byłby kwik na forum jakby to się nam przydarzyło.

Następnie 2017/18 i 2018/19 spędził w I lidze, a dopiero od 2019/20 jest w e-klapie.

krysztal napisał(a):Wyświetl post
A nie sądzisz,że ocena trenera zależy od poziomu trudności pracy, poziomu rozgrywek?Papszun jest już jednym z najlepszych polskich trenerów ever ale w europie na razie poszło mu tak sobie.
Jakbyś ocenił trenera, który bierze drużynę w 2 lidze ze stratą punktu do baraży po 26 kolejkach, a po 34 traci 6 punktów do 3 miejsca?
Raków przed Papszunem 13-5-8
Raków z Papszunem 2-3-3
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.05.2023 o godz. 10:19.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 12.05.2023, 12:43
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Papszun jest dużą częścią sukcesu Rakowa ale pracował na ten sukces od kwietnia 2016.

Jak patrzę to wziął zespół w 2 lidze na 5 miejscu z punktem straty do 3 miejsca i nie awansował nawet do baraży, bo Raków skończył na 5 miejscu, dwa miejsca nad Puszczą Niepołomice. Ale byłby kwik na forum jakby to się nam przydarzyło.

Następnie 2017/18 i 2018/19 spędził w I lidze, a dopiero od 2019/20 jest w e-klapie.

Jakbyś ocenił trenera, który bierze drużynę w 2 lidze ze stratą punktu do baraży po 26 kolejkach, a po 34 traci 6 punktów do 3 miejsca?
Raków przed Papszunem 13-5-8
Raków z Papszunem 2-3-3
Używając waszej po.......onej retoryki i demagogi oceniłbym,że jest to fantastyczny trener który zadziwi piłkarską Polskę i 7 lat póżniej wygra w cuglach mistrzostwo polski w międzyczasie zgarniając 2 razy puchar i superpuchar.
A tak poważnie skoro Raków był wtedy tak dobry dlaczego podziękowano temu kto po 26 kolejce tracił punkt do baraży?Czy aby nie było tak ,że Papszun przejmował drużynę w kryzysie która jeszcze w 21 kolejce była na miejscu dającym bezpośredni awans z przewagą 4 punktów nad kolejną drużyną?Czy czasem nie przejmował drużyny która tydzień wcześniej dostała w....... 1:8 od GKS-u Tychy?
Nie wiem szczerze jakbym na tamten czas oceniał Papszuna ale na jakieś narzekanie miałbym raptem 4 kolejki bo potem gość ogarnął bajzel i w ostatnich 4 kolejkach nie przegrał zdobywając 8/12.
Ważne też,że mówimy o trenerze który przyszedł do Rakowa bo wykonał dobra robotę w poprzednim klubie.

Z tego też co sobie przypominam (nie mam teraz czasu sprawdzać)wspominałem o zatrudnieniu Papszuna przed tym jak trenerem Wisły został Stolarczyk.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.05.2023, 09:58
po awansie wraca Kasperczak
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2023, 11:02
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
po awansie wraca Kasperczak
A Sobol do składu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.05.2023, 11:06
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A Sobol do składu
Podejrzewam że mógłby być nadal lepszy od Plewki.

Wczorajszy mecz dał nadzieję nie samym wynikiem czy grą, ale przede wszystkim reakcją na chamskie faule i ostrą grę oraz tym że potrafiliśmy udanie rozbijać grę Termaliki, spowalniać, przetrzymywać piłkę, łapać faule i frustrować tych żenujących drwali.
Plus zmiany. Wreszcie monopol dynamicznego duo Żyro-Młyński na skrzydłach został złamany.
Ale to tylko jeden mecz, oby nie jedyny taki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.05.2023, 11:40
Podejrzewam że mógłby być nadal lepszy od Plewki.

Wczorajszy mecz dał nadzieję nie samym wynikiem czy grą, ale przede wszystkim reakcją na chamskie faule i ostrą grę oraz tym że potrafiliśmy udanie rozbijać grę Termaliki, spowalniać, przetrzymywać piłkę, łapać faule i frustrować tych żenujących drwali.
Plus zmiany. Wreszcie monopol dynamicznego duo Żyro-Młyński na skrzydłach został złamany.
Ale to tylko jeden mecz, oby nie jedyny taki.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.05.2023, 12:40
Odnoszę wrażenie po wczorajszej konferencji pomeczowej, że Młyński jest w Wiśle skończony. Na mnie osobiście Cisse tym jednym występem wczoraj zrobił większe wrażenie, niż Młyński swoimi wszystkimi razem wziętymi.

Sobola jak i całą Wisłę uratował wczoraj strzał życia Jarocha. Mam nadzieję, że w tygodniu przysiądą nad wykańczaniem akcji, bo liczba 150% sytuacji zmarnowanych wczoraj jest po prostu niewytłumaczalna.
Mecz można było zamknąć w 60 minucie, a tak to wszyscy dygotali ze strachu do 95 minuty, żeby nie wpadła jakaś bramka z niczego (jak chociażby bramka dla Termalici po wielbłądzie Jamesa).

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2023, 12:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Gdyby coś poszło nie tak, trudno mi wyobrazić sobie powrót Kiko tylko do dyrektorki. Byłoby szkoda się rozstać, tym bardziej, że to pierwsza kompetentna osoba zajmująca się transferami od lat.
Kiko na razie doskonale sprawdza się w roli dyrektora sportowego i widać, że to stanowisko jest dla niego optymalne. Dlatego uważam, że absolutnie nie należy tego zmieniać: mamy wreszcie dyrektora sportowego który robi dobrą robotę, niech trwa to jak najdłużej, nic przy tym nie majstrujmy.

Osobną kwestią jest niemiły fakt, że jak pokazuje doświadczenie, w Wiśle zmienia się zwykle w pierwszej kolejności to, co działa prawidłowo, a nie to, co nie działa. To taki nasz lokalny paradoks, którego oczywiście i teraz się obawiam.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.05.2023 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.05.2023, 12:47
Ciekaw jestem faktycznych powodów obecności Kasperczaka przy Jaro wczoraj na meczu i czy w ogóle jeszcze mógłby on czegoś dokonać z takim składem jako trener.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.05.2023, 12:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem faktycznych powodów obecności Kasperczaka przy Jaro wczoraj na meczu i czy w ogóle jeszcze mógłby on czegoś dokonać z takim składem jako trener.
Akurat w obecności Kasperczaka wczoraj w loży nie upatrywałbym niczego nadzwyczajnego. Parę razy pojawiał się przy R22 w przeszłości.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 13.05.2023, 13:43
Wisła ma największą (obok Legii i Lecha) bazę kibicowską w Polsce, a ludźmi, którzy u nas byli w takiej czy innej roli i nadal czują się Wiślakami można by zasiedlić małe miasteczko... także nie ma co wypatrywać drugiego dna z wizyty Kasperczaka
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2023, 14:51
W każdym razie Kasperczak mógłby robić weakendowe szkolenia i dobrze byśmy na tym wyszli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.05.2023, 15:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie Kasperczak mógłby robić weakendowe szkolenia i dobrze byśmy na tym wyszli.
Ostatnie 10 lat kariery trenerskiej Kaspra trochę jednak przekonuje że jego metody były już archaiczne i przestarzałe. To trener z innej epoki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.05.2023, 15:39
Mircea Lucescu jest o rok starszy.
Wenger o 3 lata młodszy
Lippi o rok młodszy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2023, 15:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie 10 lat kariery trenerskiej Kaspra trochę jednak przekonuje że jego metody były już archaiczne i przestarzałe. To trener z innej epoki.
Co znaczy z innej epoki? Myślisz że on nie potrafi dostrzec różnicy i się przystosować? Moim zdaniem bez problemu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.05.2023, 15:48
Patryko napisał(a):Wyświetl post
.... Mam nadzieję, że w tygodniu przysiądą nad wykańczaniem akcji, bo liczba 150% sytuacji zmarnowanych wczoraj jest po prostu niewytłumaczalna.
Mecz można było zamknąć w 60 minucie, a tak to wszyscy dygotali ze strachu do 95 minuty, żeby nie wpadła jakaś bramka z niczego (jak chociażby bramka dla Termalici po wielbłądzie Jamesa).
A ja mam nadzieję, że nadejdzie w końcu taki mecz, że każdą jedną taką sytuację zamienimy na bramkę. I oby to był mecz w BB.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.05.2023, 18:06
Mircea Lucescu jest o rok starszy.
Wenger o 3 lata młodszy
Lippi o rok młodszy
77 lat skończy w lecie tylko wygląda na mniej, a co do trenowania to już w 2010 jak przegraliśmy MP , jak patrzyłem na Niego na hutniku to wielokrotnie widziałem bezradnego dziadka, który już niezbyt kontaktuje co się dzieje i co ma zrobić, a co dopiero dziś. Gość w loży JK i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 13.05.2023 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 13.05.2023, 18:22
Akuart Kasperczak to na meczach Wisły bywa w miarę regularnie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.05.2023, 15:59
Wczorajszy mecz Manchesteru City (zwłaszcza pierwsza połowa) pokazał na czym polega nowoczesna piłka nożna.

Kikusiek, bo pamiętam doskonale, że jego styl to była masakra powinien kilka godz dziennie oglądać mecze drużyn Guardioli - najlepszego trenera w historii piłki nożnej.

Jakby inna dyscyplina sportu.

A do wyczynów grubego Czesia 711 to kosmos.

Styl, styl i jeszcze raz styl.

Maaskant, jeżeli dalej udaje trenera też powinien oglądać mecze Manchesteru City.

Miał zbudować samograj, a styl już w sezonie mistrzowskim był nie do przyjęcia. Potem było znacznie gorzej.

Styl, styl i jeszcze raz styl.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów