The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku...
wygra więcej niż jedną bramką 221 57,11%
wygra różnicą jednej bramki 117 30,23%
zremisuje 13 3,36%
przegra 15 3,88%
nie wiem, nie znam się na tym 21 5,43%
Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
logan.ts
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 07:39
http://www.wislaportal.pl/fotogalerie.php?id=340 na lotnisku

http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...
Ostatnio edytowane przez logan.ts : 24.05.2009 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.05.2009, 08:01
logan.ts napisał(a):Wyświetl post

http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...
Hmmm, rzeczywiście klimat gorący - tak, jak u nas niektórych mocno ponosi. Mam nadzieję, że Lechia wygra z Piastem i się utrzyma tylko, że smieszne jest mówienie, że przegrana z Wisłą pogrążyła Lechię - choc to banał, to jednak w sezonie jest 30 kolejek i ostateczna pozycja w tabeli zależy od wyników w tych 30 spotkaniach....

Ponoć Diaz udzielił takiej wypowiedzi:
Jesteśmy o krok od mistrzostwa . W meczu ze Śląskiem nikt nam mistrzostwa nie odbierze . Zwłaszcza że nasi kibice pomimo przyjaźni nie zapomną komu kibicują . Byłem zaskoczony ciągłym dopingiem dla naszej drużyny zwłaszcza że przeciwnik podobno walczy o utrzymanie . Widać gdańscy kibice już w to nie wierzą skoro kibicują przeciwnikom
Ostatnio edytowane przez Illargui : 24.05.2009 o godz. 08:27.
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2009, 08:35
http://lechia.gda.pl/forum/watek/5118/7/ polecam poczytać ciekawe rozkminy Nastrój wręcz odwrotny...[/quote]

dziwnie się czyta ten temat z perspektywy kibica Wisły :/
zastanawia mnie post z forum Lechii o Małeckim i jego "słowach" do Kapsy
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.05.2009, 10:35
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
dziwnie się czyta ten temat z perspektywy kibica Wisły :/
zastanawia mnie post z forum Lechii o Małeckim i jego "słowach" do Kapsy
Mnie ciekawi jakim cudem ktos uslyszal to pomimo dopingu. O ile sie nie myle, zeby usluszec to co mowia pilkarze na boisku (nie krzycza, bo takie cos tymbardziej uslyszalby sedzia, a to jest kartka) musi byc praktycznie zupelna cisza.

EDIT: Ogladalem powtorki, Maly przy wolnym caly czas byl w okolicach srodka polowy, wiec gratuluje "Lechiscie" ktory to uslyszal tak zajebistego sluchu

Pozdro dla normalnych przyjaciol a nie internetowych krzykaczy

I smieszy mnie wytykanie ze wiecej dopingu bylo dla Wisly niz Lechii. Ewidentnie ktos nie zna realiow meczow zgodowych, zawsze wiecej dopingu jest dla "gosci". Pewnie raz na rok chodzi na mecze (cos jak nasi "kibice" od derbow czy Legii) i teraz wielkie oburzenie.

Lechia Gdansk !

-------

Mam nadzieje ze ktoras z bramek Łobo zadedykowal forumowym malkontentom oraz pajacom gwizdzacym na meczu
Ostatnio edytowane przez mic : 24.05.2009 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2009, 19:59
mic napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi jakim cudem ktos uslyszal to pomimo dopingu. O ile sie nie myle, zeby usluszec to co mowia pilkarze na boisku (nie krzycza, bo takie cos tymbardziej uslyszalby sedzia, a to jest kartka) musi byc praktycznie zupelna cisza.

EDIT: Ogladalem powtorki, Maly przy wolnym caly czas byl w okolicach srodka polowy, wiec gratuluje "Lechiscie" ktory to uslyszal tak zajebistego sluchu

Pozdro dla normalnych przyjaciol a nie internetowych krzykaczy

I smieszy mnie wytykanie ze wiecej dopingu bylo dla Wisly niz Lechii. Ewidentnie ktos nie zna realiow meczow zgodowych, zawsze wiecej dopingu jest dla "gosci". Pewnie raz na rok chodzi na mecze (cos jak nasi "kibice" od derbow czy Legii) i teraz wielkie oburzenie.

Lechia Gdansk !

-------

Mam nadzieje ze ktoras z bramek Łobo zadedykowal forumowym malkontentom oraz pajacom gwizdzacym na meczu

dlatego napisałam ze mnie ten post zastanawia.
Złość przemawia przez Kibiców Lechii, ale czy nie tak samo było by u Nas gdyby piłka wpadła do bramki po błędzie Pawełka, gdyby karny rozstrzygnął losy meczu?

PS1: może Beto tez sie odrodzi na nowo jak Łobodziński?
PS2: za tydzień wygramy, przecież Sląsk nie zrezygnuje z takiej imprezki
(bez napinki)
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Stary 24.05.2009, 11:31
logan.ts napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislaportal.pl/fotogalerie.php?id=340 na lotnisku

Nieciekawe teksty można tam wyczytac.. Obawialem sie tego przed tym meczem.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
logan.ts
Banita

Stary 24.05.2009, 08:10
zgoda Wisła & Lechia ponad wszystko panowie
i nie beczeć, bo ktoś musiał wygrać - lepszy !!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.05.2009, 08:24
Diaz sie nie orientuje w tutejszych realiach i palnął niezłą głupote.

Nigdy w życiu nie miałem tak wysokiego ciśnienia jak wczoraj. Lider zmieniał sie co chwile, ciągłe nasłuchiwanie wyników z Warszawy i Wrocławia... i wkońcu happy end. To mistrzostwo będzie smakować wyjątkowo.

Lechia Gdańsk! Lechia Gdańsk!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 24.05.2009, 08:33
dziwie się co poniektórym wypowiedziom na forum Lechii,że za dużo dopingu dla Wisły itp..jak Lechii grała u nas to śpiewaliśmy prawie wszystko o Lechii bądź też piosenki łączone Wisła-Lechia ! i nikt z Wiślaków nie narzekał.procenty niektórym przeszkadzają i nie wiedzą co piszą.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.05.2009, 08:41
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
dziwie się co poniektórym wypowiedziom na forum Lechii,że za dużo dopingu dla Wisły itp..jak Lechii grała u nas to śpiewaliśmy prawie wszystko o Lechii bądź też piosenki łączone Wisła-Lechia ! i nikt z Wiślaków nie narzekał.procenty niektórym przeszkadzają i nie wiedzą co piszą.
W każdym stadzie czarna owca sie znajdzie. Daleko szukać nie trzeba, przejrzyj sobie nasze forum
Tak więc nie wiem czemu ma służyć przytaczanie tamtych wypowiedzi. Dajcie sobie spokój z chorymi rozkminkami

Wisła z Lechią ooooooo
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 24.05.2009, 12:13
Cytat:
witam nie oglądałem niestety meczu . Pytanko moze ktos dać linka do całego spotkania ?
Podpisuję się pod prośbą. Meczu nie mogłem niestety obejrzeć, a warto TAKIE spotkanie sobie zachować.
Pozdrawiam

Edit: JARO mnie uprzedził. Post można skasować.
Odpowiedz cytując
MedEx
Member

Od: 02.2009

Stary 24.05.2009, 12:56
Pawełek popisał się nonszalancją ale co by nie mówić od paru meczów Mario prezentuje bardzo wysoki poziom, dobrze wyłapuje strzały, zaczął celnie wykopywać piłki, przestał (nie licząc wczorajszej piłki) wywoływać u mnie zawał serca Poczuł się pewnie w drużynie i wyrasta na silny punkt naszej drużyny.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 24.05.2009, 08:42
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
nie tylko kwestia procentow, ale chyba zwyklych, ludzkich emocji... mecz u nas byl o tyle inny, ze wowczas nikt ani o mistrzu, ani o spadku nie myslal- chyba ze abstrakcyjnie.
faktem jest, ze czyta sie dziwnie i niemilo sie robi, ze piekne kibicowsko wydarzenia sa tak okreslane, ale z drugiej strony, gdybysmy my byli na miejscu Lechii tez pewnie podobne posty na forum by sie pojawily. I nie ma co zaprzeczac, ze my to nigdy bysmy takich okreslen nie uzywali etc- wszyscy jestesmy tylko ludzmi i pewne emocje,zal, a najbardziej niepewnosc co do przyszlosci sa pewna okolicznoscia lagodzaca

a co do wypowiedzi Diaza- nie wiecie, czy ona gdzies nie krazy po jakims youtube w oryginale? Bo bym sobie z checia sama ja przetlumaczyla/odczytala kontekst- dziennikarzom w tym zakresie nie zawsze ufam
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.05.2009, 09:12
re_set napisał(a):Wyświetl post
a co do wypowiedzi Diaza- nie wiecie, czy ona gdzies nie krazy po jakims youtube w oryginale? Bo bym sobie z checia sama ja przetlumaczyla/odczytala kontekst- dziennikarzom w tym zakresie nie zawsze ufam
Wszystkie wypowiedzi piłkarzy Wisły które zostały zamieszczone na forum Lechii to kłamstwa.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 24.05.2009, 09:12
re_set napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że nic takiego nie powiedział tylko komuś się przyśniło i puścił w obieg info.
No takie możliwości daje internet
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.05.2009, 20:31
Nie da się niestety niczym usprawiedliwić tego co zrobił Pawełek.Tylko cud spowodował że nie zmarnował dorobku całego sezonu bo zamiast 1-1 było by 0-2 i ciężko przypuszczać bysmy to odrobili , choć oczywiście nie wykluczone że tak.
Mariusz to tykająca bomba która nie wiadomo kiedy wybuchnie.Szkoda bo wydawało się że najgorsze ma już za sobą.
Ciekawe czy latem pobijemy rekord z zimy jeśli chodzi o bramkarzy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2009, 00:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie da się niestety niczym usprawiedliwić tego co zrobił Pawełek.Tylko cud spowodował że nie zmarnował dorobku całego sezonu bo zamiast 1-1 było by 0-2 i ciężko przypuszczać bysmy to odrobili , choć oczywiście nie wykluczone że tak.
Mariusz to tykająca bomba która nie wiadomo kiedy wybuchnie.Szkoda bo wydawało się że najgorsze ma już za sobą.
Ciekawe czy latem pobijemy rekord z zimy jeśli chodzi o bramkarzy

Przypuszczam ze gdyby puscil to na 0;2 to byly farfocel roku,ktory zdecydowal o stracie Mistrza ,i mysle ze i o stracie Pawelka z Wisly

ktos na górze nad nim chyba jednak czuwal

Z bramkarzami musimy cos zrobic ,kupic Kasprzika albo tego ze Slaska..cokolwiek byle znalesc rownorzednego konkurenta dla Maria.\

P,.S Licze ze utrzymany Piast zluzuje ,ale ze to slaki zespol bedzie chcial pomoc Gornikowi(albo nie ) ,moze sie uda Lechii..oby..
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.05.2009 o godz. 00:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Od: 12.2008

Stary 24.05.2009, 21:37. Masakra!
Tylko krytykować umiecie! Ćwielong za słaby na Wisłe, Łobo beznadziejny! A jak któremuś wyjdzie dobry mecz, tak jak wczoraj Wojtkowi to " Łobo jesteś wielki, Łobo Kochamy Cie " To co niektórzy tu wypisują na to jakaś masakra. Zamiast sie cieszyc z prawie pewnego majstra wiecznie krytykują. A według mnie Pepe jeszcze sie obudzi, potrzebuje tylko troche czasu

Sląsk Wisełka Lechia Gdańsk
MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 24.05.2009, 08:34
nie ma co komentować wypowiedzi Diaza
zapewne będzie mocno jeszcze bardziej zdziwiony za tydzień i niech mu już tak zostanie w główce)

Mistrza już mamy i dodatkowo Śląsk zawita na R22 a mnie coś ciągnie do Gliwic wspomóc Lechię a na fetę na rynku można się trochę spóźnić
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.05.2009, 09:13
blehehe, ale czym Wy się przejmujecie, paroma prowokatorami i podszywaczami z forum Lechii?
u nas też się znajdzie paru debili, ale na szczęscie oni jak i tych paru z forum Lechii nie mają nic do powiedzenia
jakiś niby fan Lechii zamieścił wypowiedzi Diaza i innych.. a to wielka jedna bujda bo nic takiego Diaz nie mówił, to samo Skorża, Zieńczuk czy Łobo , zwykłe kłamstwa... internet ma swoją moc, ale na szczęscie to tylko internet

bramki http://www.youtube.com/watch?v=KovssmYmPTk
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.05.2009, 10:19
Wstyd mi za komentarze na tym forum w stylu "to tylko Lechia" Itp.
Wiem, to tylko forum i "Janusze", ale i tak napewno kibicom Lechii trochę nieswojo czytało się te teksty.

W ogóle marzy mi się to, byśmy raz zagrali taki sezon, żeby cudem utrzymać się w lidze.Może trochę by to atmosferę oczyściło
.Kibic sukcesu - egocentrycy i hipokryci.Wstyd.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.05.2009, 10:24
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd mi za komentarze na tym forum w stylu "to tylko Lechia" Itp.
Wiem, to tylko forum i "Janusze", ale i tak napewno kibicom Lechii trochę nieswojo czytało się te teksty.

W ogóle marzy mi się to, byśmy raz zagrali taki sezon, żeby cudem utrzymać się w lidze.Może trochę by to atmosferę oczyściło
.Kibic sukcesu - egocentrycy i hipokryci.Wstyd.
Widać że interpretujesz słowa tak jak chcesz, na własną korzyść. Otóż zdziwię Cię. "To tylko Lechia"- to napisałem ja. Tak, to tylko Lechia, drużyna która gra bardzo słabo i której nie problem pokonać. Zgoda jest na trybunach czy na murawie?

Nie kibic sukcesu i nie Janusz. Nie jestem też ani egocentrykiem ani hipokrytą. I nie jest mi wstyd. Bo na boisku wczoraj to tylko Lechia, pod względem piłkarskim. Tylko.

Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2009, 22:17
sorry ale chyba przegapilem gdzies miedzy wierszami , czy sa jakies oficjalne info ilu bylo Wiślaków w Gdansku?
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Lechista_LEVY
Junior Member

Stary 24.05.2009, 10:44
Doping taki jaki był jest zawsze na meczach przyjaźni ze Śląskiem czy jak wczoraj z Wisłą.... to chyba dobrze że młyn postawił na gości....

PDN

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.05.2009, 11:13
Wojtku Łobodzinski...

Dziękuje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2009, 11:46
Skoro już ochłonąłem i mogę na trzeźwo ocenić co wczoraj się działo, to..

Diaz, Junior. Gra jak junior. Młodszy. Od kilku spotkań widać, że kompletnie brakuje mu jaj. Wisła goni wynik, on zwalnia akcje. Ciekawi mnie też jaką maksymalną prędkość potrafi rozwinąć. Pewnie powalającą..

Tak się zastanawiam i przypominam sobie, że w KAŻDYM klubie, w którym grałem i w KAŻDEJ kategorii wiekowej podstawową zasadą przy podaniach do bramkarza było: "Nie w światło bramki"! Jednak wczoraj na początku drugiej połowy obrońcy się chyba uparli, żeby zrobić z Mariusza Boruca. I prawie się to udało..

Nie pamiętam już czy krytykowałem kiedykolwiek Łobodzińskiego, ale nawet jeśli, nie sprawia to w żadnej mierze, że nie mogę teraz mu dziękować i go chwalić. Wczoraj rozegrał świetny mecz (choć osobiście liczyłem, że za Diaza wejdzie Mauro) i pokazał, że jest twardy. Bo krytyki rzeczywiście mu nie szczędzono - za poprzednie mecze, moim zdaniem, słusznej (wyłączając spotkanie z ŁKS-em, gdzie mógł strzelić, nie strzelił; ale podawał, celnie).

Mecz widziałem w TV więc nie wiem jak dokładnie wyglądała atmosfera na stadionie, ale widać, było - wbrew temu co niektórzy gdzieniegdzie wypisują - że Lechia może liczyć na swoich kibiców. Dopiero jak Wisła wyszła na prowadzenie zrobiło się cicho.. Ale to takie moje spostrzeżenia sprzed ekranu TV, więc mogą być trefne.

A ha.. już próbowałbym na miejscu Bednarza namawiać do gry w Wiśle całe potomstwo Głowackiego. Nie wiem czy jest on idealny na puchary europejskie, ale w lidze gra jak profesor. PROFESOR!

Pozdr.
I pamiętajcie: "Nie w światło bramki!".
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 24.05.2009, 22:02
PeO napisał(a):Wyświetl post
(...)
Pozdr.
I pamiętajcie: "Nie w światło bramki!".
Strzał w słupek lub w poprzeczkę liczy się jako niecelny więc Marcelo nie podał w światło bramki
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2009, 11:50
zgadzam się że Junior Diaz nie nadaje sie do środka...
dla mnie tam musi grać Sobolewski i Jirsak...a w przyszlości Łukasz Garguła z Sobolewskim
dla mnie gracz tej rundy Radek Sobolewski!
jest najlepszy!

Odpowiedz cytując
damianol1991
Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2009, 11:51
Byłem na tym meczu i atmosfera była świetna!! Siedziałem na "prostej" bliżej "zegara" i doping był elegancki! ;D Dalej mam chrypkę :] Atmosfera jaką stworzyli bracia z Gdańska naprawdę super! Pozdrowienia dla kilku Wiślaków którzy siedzieli za mną
Wisła z Lechią eeeeeeeeaaaaaaaaaaoooooooo!!
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
Odpowiedz cytując
Chester CpC
Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2009, 11:54
witam nie oglądałem niestety meczu . Pytanko moze ktos dać linka do całego spotkania ?
Chester
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów