The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 22:51
Cytat:
Na plus Melikson, Małecki, Wilk ---> ta trójka dzisiaj grała świetnie, meleks faktycznie stylem biegania jest bardzo podobny do Messiego, dziś zabrakło mu tylko pozycji strzeleckiej; Wilk był dziś nie do przejścia , jak Sobol z najlepszych lat; a Mały choć dużo tracił, pokazał, że jest w stanie samodzielnie wygrywać mecze
chłopie, akurat gdyby nie bramka, to Mały zanotował kiepskie spotkanie...
ale jak to często bywa, decyduje jedno genialne zagrania, dla którego warto niektórych trzymać na boisku...

mi się przypomniały spotkania z Polkowicami i Świtem (pamięta ktoś? ) grane również na początku, które ledwo co wygraliśmy po dość dobrej grze, kiedy to dołączyło do nas paru grajków (m.in. Kłos, Majdan itd), którzy od razu weszli do pierwszego składu i było widać, że z czasem ta gra będzie się napędzać, tak będzie i teraz, każdy mecz działa na naszą korzyść, JJBG!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.02.2011, 22:51
Z napastnikami tak jest że czasem strzelają seriami aa czasem trzeba czekać. Pamiętacie,jak jesienią Paweł też miał taki okres gdzie nic nie strzelał. Dajmy Gieni czas.

Jak na pierwszy mecz na ciężkim terenie (otwarcie nowego stadionu ) przy sędzi który nie wszystko widział przy wrednej pogodzie to jest OK
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 22:54
Cikos to typowy zawodnik ktory walka i bieganiem nadrabia brak techniki, bo takową to co najwyżej miał w szkole podstawowej. Walczak.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.02.2011, 22:55
Drużyny z takim potencjałem nie mieliśmy od dawna, 5 nowych zawodników z miejsca wchodzi do pierwszej 11, widać że oni wiedzą co mają grać i przede wszystkim posiadają do tego umiejętności.

To jest drużna, która może wskoczyć na wyższy poziom techniczny jeśli chodzi o naszą ligę.
I nie zgodzę się z tym co mówili komentatorzy, gra defensywna była dobra, Arka praktycznie poza stały fragmentami gry i jakimiś rykoszetami nie stworzyła nic sensownego. Bardzo dobra gra Jaliensa, Chavez też nie wyglądał źle jeśli chodzi o defensywę.

Maor Melikson to co on grał w tym meczu można skwitować jednym słowem: poezja.

Widać, że mamy bramkarza z prawdziwego zdarzenia, oraz Genkov dobrze wywiązywał się z zadani klasycznej 9, szkoda tylko że nie wykorzystał dośrodkowania Meliksona. Będzie z niego jeszcze dużo radości.

Brawo dla Patryka który do momentu brakowej akcji grał średni mecz, jak już pisałem kiedyś cenię go za to, że nawet jak coś spartoli to zawsze jest pod grą stara się, a któraś akcja z kolei na pewno mu wyjdzie i efektem tego są takie bramki.

Bardzo dobry mecz Wilka który godnie zastępował Sobola na tyle dobrze, że kosztem Sivakova mógłbym mu dać w następnym meczu miejsce w składzie. Oczywiście Sivakov również nie grał złego meczu.

Wynik i nawet styl jest na pewno dobry. Według mnie będzie jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.02.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2011, 22:56
Świetny występ całej drużyny jeśli tak dalej pójdzie to za kilka kolejek wszyscy będą trzęśli portkami przed Wisłą trzeba zaznaczyć że arka zagrała dobry mecz i niewiele brakowało a urwała by nam 2 punkty
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.02.2011, 22:56
Jak sobie przypomnę nasze wiosenne starty z lat ubiegłych, kiedy to kopaliśmy się po czołach ( a ponoć na obozach realizowaliśmy wszystko co sobie zakładaliśmy) to dzisiejszy mecz jawi mi się jako świetny występ. Nikt niczego nie s.......ił, każdy dał drużynie ile mógł, widać pomysł, widać fajną atmosferę mimo wieży babel.

KAŻDY zagrał dziś na plus, jedni większy inni mniejszy, ale KAŻDY dał coś pozytywnego tej drużynie. Powiało optymizmem.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2011, 22:58
Witam kibicow Wisly !
Ogladalem mecz w TV i uwazam, ze zwyciestwo zasluzone. Jak wiemy, ze sledziami jakos wam nie idze. Co mecz to wynik 1:0 ale co tam, wazne, ze zwyciestwo. Wislacy mieli dobre kilka 100% okazji i wynik powinien byc wyzszy. Jeszcze na dodatek sedzia nie podyktowal moim zdaniem ewidentnego karnego.

Co do nowych zawodnikow Wisly to uwazam, ze Melikson spisal sie najlepiej, po tym moim zdaniem Jaliens ktory wie gdzie sie ustawic itp. Ogolnie obrona bez blednie moim zdaniem. Co do najlepszych na boisku to mysle, ze to byli wlasnie Melikson, Malecki oraz Kirm. Ogolnie Kirm byl wszedzie i dawal z siebie wszystko.

Co do trybun to doping sledziuchow uwazam za OK choc momentami bardzo przecietnie. Dobre kilka razy bardzo slyszalni tez Wislacy. Ogolnie nie wiedzialem, ze arka ma takie kompleksy wobec was i nas czyli Lechii. Myslalem, ze tylko kibice Cracovii maja takie duze kompleksy ale jak widac, mylilem sie Ogolnie takie spiewanie ''Trojmiasto jest nasze'' przez nich to uwazam za bez sensowne. Spiewanie tego na sile i tak nie zmieni tego co sie dzieje w Trojmiescie jak i na Pomorzu.
Mam nadzieje, ze byl to pierwszy krok do spadku arki bo uwazam, ze taki klub jak arka nie powinien byc w ekstraklasie ! Za wysokie progi

ps. SZACUN ''MALY'' ZA KOSZULKE
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.02.2011, 23:43
Mam nadzieje, ze byl to pierwszy krok do spadku arki bo uwazam, ze taki klub jak arka nie powinien byc w ekstraklasie ! Za wysokie progi

Tak właśnie myśle, że pozim naszej ligi podnosi się i miejsce Ary jest w 1-szej lidze(Polscy sędziowie lubią Arkę)
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2011, 22:58
Kiedy Melikson przechodził do Wisły zastanawiałem się po co nam na dobrą sprawę pomocnik skoro mamy Gargułę a potrzeba nam np bramkarza czy napastnika...Teraz moje wątpliwości zostały rozwiane.Oprócz Małego najlepszy piłkarz na boisku a co więcej może się jeszcze rozwinąć!Genkov choć walczył , świetnie się zastawiał to od apastnika wymaga się przynajmniej strzałów mam nadzieję że jeszcze zdarzy udowodnić swoją wartość.Podoba mi się nowa jakość Wisły widać pewien progres na pewno tworzymy więcej sytuacji a gra wygląda płynniej.Martwiło mnie tylko tak późne przeprowadzenie zmian przez Maskaanta ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło a w Ekstraklasie czas na Ruch i mały rewanż...!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2011, 23:14
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Melikson przechodził do Wisły zastanawiałem się po co nam na dobrą sprawę pomocnik skoro mamy Gargułę a potrzeba nam np bramkarza czy napastnika...
To źle się zastanawiałeś. Druga linia była naszą bolączką od czasów duetu Kosa-Zieniu. Co nam po Klose czy Rooneyu gdy w meczu z takimi pomocnikami jakich mieliśmy (mamy) nie dostaną ani jednego sensownego podania? I tak mimo wszystko uważam , że przydałby się nam drugi zawodnik o umiejętnościach technicznych i przyspieszeniu Meliksona... na skrzydło. Może Garguła przekona trenera grą na treningu, że zasługuje na miejsce na środku pomocy, Moar zajmie miejsce Małęgo, a Patryk zagra w końcu jako klasyczna "9" .
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 25.02.2011, 22:59
Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.02.2011, 23:01
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?
Nie może grać w naszej kadrze.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 25.02.2011, 23:05
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Nie może grać w naszej kadrze.
Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz. Sam zawodnik wypowiadał się, że liczy na to iż go trener kadry Izraela dostrzeże na polskich boiskach.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:07
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz.
Nie może. Pewne info. Niestety albo stety, jak kto woli.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:12
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Nie może. Pewne info. Niestety albo stety, jak kto woli.
Nie zagrał on w oficjalnym spotkaniu, lecz w sparingu reprezentacji. Wg. obecnych przepisów FIFA taki zawodnik może jeszcze zmienić reprezentacje.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2011, 23:39
Część osób pisze, że karnego na Genkovie nie było argumentując, że rywal nie popchnął go na tyle mocno. Natomiast ja widzę ewidentne kopnięcie naszego zawodnika. Maskaant też się zarzeka, ze karny był.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Jaką koszulkę zaprezentował Mały?;>
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Dziekujemy za to piekne zwyciestwo
Patryk miszal miszal i w koncu wymiszal !!

NO TO JUTRO WSZYSCY PO KARNETY
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ten mecz przypomniał mi pierwszy mecz Skorży z Zagłębiem na wyjeździe. Też ładnie graliśmy i było 1:0 dla nas. Pierwszy mecz po przerwie i gra wyglądała na poukładaną. Bardzo mnie to cieszy. Moim zdaniem Genkov zagrał słabo ale absolutnie go nie skreślam, mam nadzieję, że zacznie strzelać. Moim zdaniem nerwowo też Jaliens, ale warunki były dla niektórych na pewno ekstremalne (w Holandii raczej nie grał w takich warunkach) więc nie ma co rozpamiętywać drobnych wpadek. Oby tak dalej, bo jak przyjdzie zgranie to może być naprawdę fajnie. Melikson, super gość, ale ktoś musi mu się pokazywać żeby z nim klepke zagrać.

Obstawiałem 1:0 dla Wisły i tu trafiłem, ale spodziewałem się kopaniny i w tym momencie ciesze się że się pomyliłem
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Baala Melikson na pewno będzie gwiazdął ....a ja nie mogę ale odlot
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.02.2011, 23:04
Na Reymonta to raczej specjalnie już nikt nawet nie pojedzie po remis tylko po najmniejszy wymiar kary , bo dwie drużyny , który niby miały nas zepchnąć na czwarte miejsce to jakoś im granie nie wychodzi . Nie wiem jak wy , ale remis pasiaków z legionistami uznaję za dobry prognostyk , że Legia gra jak Wisła za Skorży piłka do lepszego pierwszego napastnika . Lech to gra w tej chwili wapno .
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Pruszcz Gdański miał Małecki na koszulce.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Melikson numer jeden dziś, a poza tym pozytywnie zaskoczył mnie Wilk, wytrzymał presję bycia kapitanem i zagrał bardzo dobrze.
To Ty bez urazy chyba od tej rundy oglądasz mecze Wisły? Wilk mógł zaskakiwać pół roku temu gdy godnie zastąpił Sobola. Dziś to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości , że zawodnikiem od Radka gorszym nie jest - Sobol co najwyżej może górować doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Sivakov jest dobry ,ale spodziewałem się więcej. xD
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Wynik super, gra momentami wyglądała bardzo przyzwoicie, a trzeba wziąć poprawkę na zmrożoną murawę. Nowi na razie wyglądają dobrze. Z pozostałych to tragedią jest lewy obrońca Paljic, lepszy przeciwnik z pewnością wykorzysta te jego kiksy. No i trzeba mieć nadzieję, że odpali nam Genkov...

K* tak sobie myślę jakbyśmy mieli w składzie Brożków i tych nowych co ściągnięto to LM z palcem w dupie. W każdym razie z tym składem co teraz mamy mistrzostwo jest realne.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:14
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Wynik super, gra momentami wyglądała bardzo przyzwoicie, a trzeba wziąć poprawkę na zmrożoną murawę. Nowi na razie wyglądają dobrze. Z pozostałych to tragedią jest lewy obrońca Paljic, lepszy przeciwnik z pewnością wykorzysta te jego kiksy. No i trzeba mieć nadzieję, że odpali nam Genkov...

K* tak sobie myślę jakbyśmy mieli w składzie Brożków i tych nowych co ściągnięto to LM z palcem w dupie. W każdym razie z tym składem co teraz mamy mistrzostwo jest realne.
A za dwa lata cały świat.
Nie przesadzajmy. Na razie to był jeden dobry mecz, chociaż trudno nie oprzeć się wrażeniu, że stanowi on solidny prognostyk przed resztą rundy, głównie z uwagi na sposób rozgrywania piłki. Nie gramy chaotycznie, licząc na przebłyski poszczególnych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Jakubus
Member

Od: 11.2005

Stary 25.02.2011, 23:18
Widać, że Melikson to zawodnik którego Wisła poszukiwała od dłuższego czasu. Nie boi się, bierze ciężar gry na siebie. Będzie z pewnością gwiazdą ligi, niebagatelna technika, duża szybkość, waleczność, dobre wyczucie tempa akcji.
Dawno nie widziałem tylu akcji Wisły na pierwszy kontakt, grali po ziemi, nie było już długich piłek na aferę, kilka 100procentowych sytuacji podbramkowych. Zdecydowanie to spotkania napawa sporym optymizmem, widać rękę Maaskanta w tym wszystkim. Co nie wielu z Was dostrzegło, drużyna fizycznie bardzo dobrze wyglądała( z czym poprzedni szkoleniowcy miewali problemy w spotkaniach inaugurujących rundy)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.02.2011, 23:55
Jak wyglądała dziś gra Wisły względem tego co prezentowali na jesieni? Jak spisywała się defensywa z Jaliensem i czy Maor to naprawdę taki nieprzeciętny grajek?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2011, 00:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak wyglądała dziś gra Wisły względem tego co prezentowali na jesieni? Jak spisywała się defensywa z Jaliensem i czy Maor to naprawdę taki nieprzeciętny grajek?

Defensywa była dosyc dziurawa , ale sam Jaliens to naprawde solidny obrońca , na pewno był najlepszy w całym bloku defensywnym .

Nasza gra względem jesieni nabrała zdecydowanego pomysłu . Nawet gdyby padł remis 0-0 to byłbym zadowolony po tym spotkaniu . Melikson da nam jeszcze mnóstwo pociechy , mamy to jak w banku .
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2011, 01:30
Myslę, że trener Maaskant nie bez powodu trzymał podstawowych piłkarzy tak długo na boisku. Z jednej strony nie wyglądali tak tragicznie, żeby ich zmieniać, ale z drugiej mając w pamięci środowy mecz w PP będzie chciał dokonać kilku roszad. I tak Ci, którzy dzisiaj dali z siebie bardzo dużo, m. in. Melikson, Kirm, Wilk, Jaliens, a także ci, którzy ostatnio byli wyłączeni z treningów jak Sivakov, Genkov, Chavez mogą z Podbeskidziem zacząć mecz na ławce. A od pierwszej minety zagrają Sobol, Rios, Bunoza, Żurawski, Garguła, być może Jirsak. I nawet Jovanic za Pareiko.
I to moim zdaniem byłoby dobrym rozwiązaniem. Mamy szeroką, wyrównaną kadrę i w takich meczach trzeba dać szansę zmiennikom (teorytycznie zmiennikom). Oni w PP powinni sobie poradzić a dzięki temu (podstawowi) zawodnicy nie będą przemęczeni przed meczem z Ruchem.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 26.02.2011 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów