The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 20:35
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Z nieoficjalnych informacji jakie udało nam się uzyskać Rafał Janas opuszcza Wisłę Kraków.

Dotychczasowy asystent zwolnionego z funckji pierwszego trenera Wisły Macieja Skorży miał wg naszych informacji złożyć dymisję z pełnionej funkcji. Fakt ten może potwierdzać nieobecność Rafała Janasa na meczu w Gdańsku.
Nic tylko się cieszyć. To jego błyskotliwa analiza wystawiła nas na pośmiewisko stulecia. Tak więc żegnam go bez żalu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.03.2010, 20:33
I bardzo dobrze. Swoją wartośc pokazał analizując levadię. Mam nadzieję, że czym prędzej Edek i Józek dołączą do tego grona, jeżeli Hristov to rzeczywiście owoc ich wspólnego plonu...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.03.2010, 20:42
Z tego wynika, że już powoli autonomia Kasperczaka się rozrasta, na początku miał sobie nie dobierać sztabu, tylko i wyłącznie brać co ma, ale tutaj widać już, że jednak ktoś myśli w Wiśle, że nie sam jeden Skorża, odpowiada za ten cały burdel. Oglądając dzisiejszy mecz, oczywiście znowu poczułem ten klimat, że na ławce jest wielki autorytet, który święcił z Wisłą najlepsze sukcesy. Teraz mi jest bardzo szkoda, bo patrząc na naszych piłkarzy, z ogromnym żalem ciężko powiedzieć żeby chociaż na jednej pozycji był ktoś lepszy niż z sezonu na przykład 2004/2005. Ta świadomość, że Kasperczak będzie się użerał z takimi piłkarzykami niestety jest smutna. To tylko moje odczucia dotyczące zmian personalnych na stanowisku szkoleniowca.

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.03.2010, 21:07
Każdy dzień bez Włocha w sztabie to dzień na plus. Fizycznie powinni sie prezentować lepiej. Trzeba będzie również zaobserwować jak sprawa z kontuzjami się potoczy. Czy nadal będzie jeden zawodnik na tydzień wypadał z treningu.
..
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2010, 23:31
tofik napisał(a):Wyświetl post
Każdy dzień bez Włocha w sztabie to dzień na plus. Fizycznie powinni sie prezentować lepiej. Trzeba będzie również zaobserwować jak sprawa z kontuzjami się potoczy. Czy nadal będzie jeden zawodnik na tydzień wypadał z treningu.
Pewnie już ktoś pisał, a jeśli nie to z tego co mówił H.Kasperczak na konferencji Terzotii do końca marca w Wiśle.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.03.2010, 22:19
Na najbliższy mecz z Lechia, Kasperczak powinien wystawić taki skład (moim zdaniem) :

Pawełek - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Piotr Brożek - Mączyński, Sobolewski, Kirm - Ba - Małecki, Boguski

może troche kombinuje, ale już ręce opadaja patrząc na to wszystko...
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 17.03.2010 o godz. 22:23.
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.03.2010, 22:29
Wiem że 3 dni to za mało zmianę czegokolwiek w drużynie. Wiem też że niektórzy z was uważają że Kasperczak jest beznadziejnym trenerem i wyleci za 2 miesiące.

Ale musicie przyznać że choć Wisła w dzisiejszym meczu nie zagrała nawet średnio to jak **** rzucało się w oczy brak(no może nie brak ale znaczne ograniczenie) długich piłek na Pawła z nadzieją że zrobi z nią jakieś cuda.

Nie było też widać jakiegoś wyraźnego pomysłu na grę, ale przynajmniej właśnie jak wymienili parę razy piłkę w linii obronnej to potem nie walili piłki na oślep do przodu tylko starali się grać bez pomijania linii.

Jak na pierwszy mecz nowego trenera i to po 2 dniach treningu to i tak jest spory progres.
falat
Member

Od: 06.2005

Stary 17.03.2010, 22:42
Co Wy się tak Heńka czepiacie .. dajcie mu spokojnie pracować i oceniajcie po kilku kolejkach a nie po 1 meczu, na który Kasper wszedł z marszu.
A swoją drogą to na jego miejscu w Wiśle widziałbym Niemca..
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.03.2010, 22:54
Fajna sytuacja w pierwszej polowie jak Diaz zapakował długą piłe gdzieś w świat i tak chwila konsternacji i patrzy na ławkę czy zjebe dostaje

Będzie gra po ziemi, będzie dokładność, będzie schemat, bo to jest podstawa filozofi Kasperczaka. Ale na to trzeba czasu.

Boguski na dzień dzisiejszy to jest ława, i niech nawet nie wstaje.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.03.2010 o godz. 22:57.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2010, 22:58
Swoja droga te przygotowania za czasow Skorzy byly dziwne, bo jesli patrzec na to, ze forma miala przyjsc na Debreczyn i wtedy niby przyszla bo wygralismy wysoko z Zaglebiem, co prawda im wtedy kazdy 4 wrzucal, to ta forma tez dosc szybko znikla. Mimo, ze bylismy na pierwszym miejscu to ta runda wygladala duzo gorzej od tej, ktora byla pierwsza Skorzy w Wisle. Nie wydaje mi sie by Skorzy zabraklo charyzmy czy determinacji, raczej odwagi, doswiadczenia, pewnie tez spokoju. Od porazki Levadia, chyba nie do konca udalo mu sie udzwignac presje i pomoc zawodnikom uwierzyc w swoje umiejetnosci. Kasperczak ma duzo wieksze doswiadczenie w radzeniu sobie w roznych sytuacjach, licze ze to teraz pokaze...
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2010, 23:01
Ale jak Heniek dostał buta z Wisły, to zostawił ją z bodaj 12pkt przewagą nad drugim miejscem. Fakt wtopił z Tibilisi czy Valerengą... Ale przynajmniej tamta Wisła miała charakter, potrafiła strzelić 3 bramki w 5 minut. Nie grali dennych piłek na oślep. W okresie przygotowawczym praktycznie zawsze grali z mocniejszymi rywalami. Nie przypominam sobie żeby jakiś piłkarz mu podskoczył. Trzymał dyscyplinę w drużynie. To, że mu w Górniku nie wyszło, to nie znaczy, że tak samo będzie w Wiśle. Tak prawdę powiedziawszy oceniać pracę Kasperczaka będzie można dopiero w rundzie jesiennej. Wtedy gdy sam przygotuje drużynę do sezonu. Trudno winić trenera za błędy jego poprzednika. Bo ja nie mam wątpliwości, Wisła po raz drugi z rzędu jest źle przygotowana do rundy. I nie mówcie, że tak nie jest. Bo lidera mamy tylko dzięki nieudolności Lecha i Legii...
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.03.2010, 23:30
Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac, Kasperczak to wybitny polski trener, lepszy od mocnego tylko w gebie Smudy i wielu innych wymyslow a tu teksty jakby byl jakas przelatna szmata. Kogo Wy sie spodziewacie za niego? Hiddinka sciagna, Fergusona?
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.03.2010, 07:36
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac, Kasperczak to wybitny polski trener, lepszy od mocnego tylko w gebie Smudy i wielu innych wymyslow a tu teksty jakby byl jakas przelatna szmata. Kogo Wy sie spodziewacie za niego? Hiddinka sciagna, Fergusona?
Trenera - człowieka z klasą. Nie wymagam Fergusona. Od Kasperczaka wolałbym Tomka Kulawika. Przynajmniej ten człowiek kocha Wisłę i tego w mediach nie obwieszcza, w przeciwieństwie do "wybitnego trenera", który wyciera sobie gębę moim klubem, wpajając wielu naiwnym zakłamaną miłość, a jednocześnie wcześniej oczerniając.
Tak. Smuda jest tylko mocny w gębie. Słaby, naprawdę słaby trener. Ze swoimi rozkminami proponuję postarać się o angaż w dziale sportowym tvp.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.03.2010, 00:51
Ja mam swoje zdanie dlaczego wybor padl akurat na Kasperczaka. Otoz trener ten gwarantuje ofensywna pilke ktora chce sie ogladac, bardzo mozliwe ze nie zagramy w przyslym roku w Europie. Co wtedy, jakie perspektywy mialaby taka Wisla? Nowy, duzy i .... PUSTY stadion z nudna gra vide Skorza - otoz nie poniewaz pojawil sie Kasperczak ktorego Wisla nawet w obliczu braku miejsca w pierwszej 3rojce na koniec tego sezonu ma duzo wieksza szanse zapelnic stadion niz jakikolwiek inny wynalazek...

Jak zawsze chodzi o pieniadze EoT.
Malinowy król malowanych róż
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 01:01
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Jak zawsze chodzi o pieniadze EoT.
Dokładnie.Kasperczak gwarantuje swoim nazwiskiem jakiś tam poziom, do tego jak widać to postać znana, lubiana a często wielbiona(tzw wojownik o swoje ), tylko niewielu oszołomów ma jakieś ale do niego
94 - Allah Akbar!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2010, 00:55
Widze ze nasz głowny spec od rozpracowania Levadii wylecial

jak sie ciesze

Kasperczak bylo nie bylo gwarantuje jakis tam ofensywny styl.Pytanie tylko czy zdazy poukladac te klocki ,bo czasu wbrew pozorom wcale duzo nie ma,a zawodnicy w wiekszosci nie sa nawet w polowie dobej formy.

Oby teraz omijaly nas kontuzje po wywaleniu tego włoskiego nieudacznika i zespol nabrał wiary w zwycestwa.
Psycholog by sie przydal,ale z tego co mowil ktos tam od nas ,pilkarze ponc maja takie spokania.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.03.2010, 01:16
Dzieki Ci Heniu za to ze dostrzegłes to iz Diaz nie nadaje sie na srodkowego pomocnika a na lewego obronce wielkie dzieki!!! Wierze ze z tym składem dasz rade wyciagnąc ten zespoł z marazmu!
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.03.2010, 09:04
Naprawde nie rozumiem jakim cudem kibice mogą ślepo twierdzic ze to co ogladamy na boisku to nie wina Macka i JEGO sztabu, janas, terazoni, ten od bramkarzy co uciekl do Smudy ? Oni wszyscy doprowadzili do tego co obecnie ogladamy na boisku. Nawet slepy zauwazy ze Kasperczak po jednym dniu z pilkarzami kazal im grac pilka a nie grac w siatkowke na Brozka, nawet jesli Kasperczak nie zdobedzie Mp to uwazam ze Cupial go nie wywali jesli druzyna zacznie prezentowac JAKIKOLWIEK STYL.

Niedlugo o milosci do klubu nie bedzie decydowalo przywiazanie a papiery na ta milosc.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.03.2010, 09:09
Ktos wyzej napisał: nie wchodzi sie II razy do tej samej rzeki. Szacunek panu Heniowi za 1/8 p.UEFA ale wystarczy spojrzec na sklady, kto wtedy grał a kto teraz? Tylko na bramce mamy remis, bo Igues mniej wiecej rowna sie pozmiomem z Pawelkiem. Zurawski, Kosowski, Uche- Kasperczak natrafił na ich eksplozję formy i tyle.
ja odpoczątku bylem za tym by do Wisly przyszedł trener z zagranicy. Za niemcem nie bylem ale Schaffer to wbrew powszechnym opiniom nie jest trener ktory przyszedby do nas na emeryture. Z tego co mi wiadomo, ma tyle kasy ze ustawia juz swoich prawnuków. Jest glodny sukcesów a wiadomo, ze np awans z Wisła do gr. LM byłby odbity szerokim echem w Niemczech, gdzie znów miał by jakaś markę.
Dla mnie jego CV jest zbyt ubogie i to byl jakiś tam minus.
A jeśli by mu sie udało? Nigdy nie wiadomo.
Wogole to byłem za tym, by do Wisly przyszedł trener pokroju Dana. Trener wymagający ale uczciwie stawiający sprawę. Szkoda, ze takiego sie nie udało znaleźc.
asilver
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 19.03.2010, 09:36
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Ktos wyzej napisał: nie wchodzi sie II razy do tej samej rzeki. Szacunek panu Heniowi za 1/8 p.UEFA ale wystarczy spojrzec na sklady, kto wtedy grał a kto teraz? Tylko na bramce mamy remis, bo Igues mniej wiecej rowna sie pozmiomem z Pawelkiem. Zurawski, Kosowski, Uche- Kasperczak natrafił na ich eksplozję formy i tyle.
mhm

a może tę eksplozję spowodował?

Wszyscy ci piłkarze wydaje się z dzisiejszej perspektywy, że byli gwiazdami i dlatego z tamtą drużyną łatwo było odnieść sukces. A to raczej było tak, że oni na status gwiazd(ek) zapracowali sobie tamtymi meczami właśnie. Któż to wcześniej był Uche na przykład? Jakiś grajek plątający się po rezerwie jak nie przymierzając Brasilia... Żurawski też długo zawodził...

Mnie to tylko Kosy z tamtego składu szkoda. I to nie tyle za umiejętności ile za charakter i za to, że był prawdziwym liderem i potrafił zmotywować innych. On jest stworzony żeby grać z lepszymi od siebie.
I przy okazji udowodnił, że można wejść dwa razy do tej samej rzeki i dać sobie radę całkiem nieźle. Czego i Heniowi życzę....
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.03.2010, 10:41
asilver napisał(a):Wyświetl post
mhm

Mnie to tylko Kosy z tamtego składu szkoda.
E no nie mów, bo jeszcze Szymek...on dla mnie był prawdziwym playmaker`em i miał charakter...
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.03.2010, 10:39
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Ktos wyzej napisał: nie wchodzi sie II razy do tej samej rzeki.
Ehe. Lubisz przysłowia? Historia lubi się powtarzać.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
MCX
Senior Member

Stary 18.03.2010, 09:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Diaz na poczatku swojej przygody w Wisle gral wlasnie na lewej obronie i wygladalo to tragicznie - kazdy go objezdzal jak chcial, a on sprawial wrazenie, ze nie wie gdzie jest. Nie wiem moze teraz jak popracowal nad taktyka przez 2 lata moze da rade ale to zweryfikuja kolejne mecze.
To racja, pamiętam też, że kilka spotkań zagrał na stoperze i tam wyglądało to już poprawnie. Kasperczak wie, że Diaz jest uniwersalnym zawodnikiem i na pewno będzie go próbował na różnych pozycjach, na razie to jest szukanie optymalnego zestawienia. Myślę, że właśnie to był główny mankament Skorży. Na tydzień przed meczem można było z 99% pewnością wytypować pierwszą jedenastkę i zmiany, jakie zajdą w trakcie meczu. Gorzej pod względem organizacji gry i skuteczności już na pewno nie będzie, więc wierzę, że z meczu na mecz to wszystko będzie wyglądało lepiej.
orzeu
Senior Member

Stary 18.03.2010, 10:28
Czy naprawde chce sie Wam ciagnac ta rozmowe?
Jedni uwazaja tak, drudzy inaczej. Nikt nikogo nie przekona i nic z tego nie wynika. Atmosfery to tez raczej nie poprawia...
WISŁA PANY !!
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2010, 10:48
nie wiem co tak wszyscy zachwycają sie zmianą Diaza na lewą obrone. Jak sobie przypomne mecz z Lechem w tamtym sezonie i co z nim robił Peszko to naprawde mnie zaskakujecie.
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 18.03.2010, 12:13
Fuks napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co tak wszyscy zachwycają sie zmianą Diaza na lewą obrone. Jak sobie przypomne mecz z Lechem w tamtym sezonie i co z nim robił Peszko to naprawde mnie zaskakujecie.
Diaz grał wtedy tylko dlatego, że musiał (nikogo innego nie było) Wrócił z meczu reprezentacji z kilkoma przesiadkami. Jeśli chcesz kogoś rzetelnie oceniać to troszkę lepiej dobieraj próbki, bo nie każdy ma ciężką sklerozę i zapomina o okolicznościach.
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2010, 15:48
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Diaz grał wtedy tylko dlatego, że musiał (nikogo innego nie było) Wrócił z meczu reprezentacji z kilkoma przesiadkami. Jeśli chcesz kogoś rzetelnie oceniać to troszkę lepiej dobieraj próbki, bo nie każdy ma ciężką sklerozę i zapomina o okolicznościach.

widze ze sugerujesz ze mam cięzka skleroze, bo podałem przyklad meczu w ktorym Diaz na lewej obronie grał fatalnie. To bądź łaskaw przypomniec mi jeden mecz w ktorym on na tej pozycji grał dobrze. Bo ja pamietam raczej takie gdzie dobrze grał na stoperze czy w srodku boiska, ale na lewej obronie to sobie ani jednego nie przypominam.
asilver
Junior Member

Stary 18.03.2010, 11:20
Panowie,

rzadko tu piszę, ale po tym wszystkim co przeczytałem, muszę zabrać głos.

Jestem jak najbardziej przeciwny zwalaniu wszelkiej winy za złe wyniki drużyn tylko na trenerów i ciągłej ich zmianie. Ale w tym przypadku trener Skorża niestety na to zasłużył. Tym:

1. Po raz kolejny kompletnie nie trafił z formą na start. Oczywiście można zrozumieć argumenty, że poprzednio szczyt formy miał być na decydujące mecze LM, a teraz na decydujące mecze ligi, ale tu nie chodzi o to, że teraz nie ma szczytu, tylko, że piłkarze osiągnęli swoją formą dno. Mistrz Polski po trzech meczach rundy jest jedną z najgorszych drużyn w lidze! A w poprzedniej rundzie przegrał eliminacje do LM z drużyną podwórkową. Tego nie można akceptować.
Najgorsze jest to, że obecną sytuacją Skorża udowodnił, że nie uczy się na błędach (wręcz na wielbłądach jak mawia klasyk...).

2. Konsekwentnie wpajał piłkarzom taktykę gry długą, wysoką piłką. W przypadku gdy jedyny piłkarz, który ma predyspozycje (wzrost) i umie grać głową, znajduje się w obronie, jest to kompromitujące niedobranie taktyki do profilu zawodników. W dodatku powodowało to, że ciężko wywalczona, czasem nawet wymagającym kondycyjnie pressingiem, piłka przechodziła prawie natychmiast w posiadanie przeciwnika. Już nie wspomnę o tym, że taki styl nie podoba się prawie nikomu.

3. Kontuzje. W tym przypadku to nie wprost wina trenera, ale ludzi, których sobie sam dobrał. Tak czy inaczej i pod tym względem jesteśmy rodzynkiem w tej lidze.

4. Kompletny brak skuteczności - ale o tym niżej.

Odnośnie Kasperczaka:

1. Owszem, to brzmi jak paradoks, ale na każdy wynik, który by wczoraj nie padł, był on "kryty". Oczywistym jest, że porażka, czy remis, który padł, nie byłyby jego winą, tylko Skorży, bo to on w końcu tak tę drużynę przygotował.
Ale dało się jednak zauważyć, że Kasperczak wyraźnie nakazał piłkarzom inny styl gry - długie utrzymywanie się przy piłce, dużo podań po ziemi, gra kombinacyjna. Dużo nie brakowało, a taki styl przyniósłby bramkę.
Wierzę, że po kilku treningach, w sobotę, tę bramkę strzelą.

2. Nie piszcie Panowie, że Kasperczak nie nauczy piłkarzy dokładnie podawać i dobrze przyjmować piłkę. To bzdura.
Niektórzy najwyraźniej zapomnieli, że to nie jest tak, że taki np. Sobolewski jest drewnem, które nie umie dokładnie podać piłki do przodu. To jest fantastyczny piłkarz (jak na polskie warunki), który obecnie jest po prostu totalnie bez formy. To samo można powiedzieć o Kirmie, Łobodzińskim (tak, on już pokazał nie raz w karierze jaki ma potencjał), Brożkach, Jirsaku itd.
Ich naprawdę nie trzeba uczyć podstaw! Ich trzeba przywrócić do dobrej dyspozycji i ćwiczyć różne schematy ofensywne, żeby im weszły w krew. Nawiasem pisząc czasem mi się wydaje, że to jest element treningu, który w ogóle nie istniał u Skorży...
Tak samo jest z wykorzystywaniem sytuacji... krew mnie zalewała jak słuchałem Skorży mówiącego, że on przecież nie nauczy piłkarza strzelać z 3 metrów do pustej bramki. A kto ma to zrobić - ja?
Skoro akurat mają z tym problemy i brak jest automatyzmu, to trzeba na każdym treningu przeznaczyć na to trochę czasu. I niech ładują z akcji sam na sam z bramkarzem aż im się przypomni....

Treningi są również po to, żeby utrwalać nawyki, a w razie potrzeby je przypominać!

3. Co do niepowodzenia Kasperczaka z Górnikiem - ktoś tu słusznie zauważył, że zdobył on jednak sporo więcej punktów na wiosnę, niż Górnik zdobył jesienią. Styl Górnika był dość przyjemny dla oka, a mieli też sporo pecha.
Plus nasza liga, w której dzieją się dziwne rzeczy, jak np. nagłe i niespodziewane wzrosty formy piłkarzy na wiosnę w niektórych drużynach (Odra na ten przykład...).

4. Odnośnie porażek pucharowych Kasperczaka. Tbilisi owszem zdarzyło się i było bardzo przykre, ale jednak w fazie zasadniczej pucharu. Levadia to jest tak, jakby Kasperczak wtedy przegrał tą wstępną rundę (tam chyba było 6:0 czy coś podobnego...). A Valerenga to też jednak trochę inny kaliber, na innym etapie i w dodatku zabrakło realnie łutu szczęscia, jak to w karnych.

Reasumując - życzę Kasperczakowi powodzenia. A Skorży jestem wdzięczny za to co osiągnął, ale uważam, że ta zmiana była potrzebna.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.03.2010, 11:44
asilver napisał(a):Wyświetl post
Panowie,

rzadko tu piszę, ale po tym wszystkim co przeczytałem, muszę zabrać głos.

(...)
Nic dodać, nic ująć, ale rozumiem też tych mających pretensje o wiadome czyny Kasperczaka, tyle że to był raczej konflikt pomiędzy Cupiałem a Kasperczakiem, niż Wisłą a Kasperczakiem - w końcu jego drużyna była zdecydowanym liderem ligi, a dla niego praca dla Wisły była mimo wszystko chyba najlepszym co miał w swojej karierze, więc nie chciał Wisełki opuszczać. A że taki kontrakt z nim podpisano, to chciał CUPIAŁOWI zrobić na złość i walczyć o swoje, bo z Kasperczakiem też nie postąpiono fair. Ja bym apelował o odpuszczenie sobie tworzenia dodatkowych konfliktów, bo niczemu dobremu to nie służy, oprócz tego, że z niechęcią kibiców będzie się Kasperczakowi trudniej pracować.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 13:14
[QUOTE=rw88;872127 tyle że to był raczej konflikt pomiędzy Cupiałem a Kasperczakiem, niż Wisłą a Kasperczakiem - w końcu jego drużyna była zdecydowanym liderem ligi, a dla niego praca dla Wisły była mimo wszystko chyba najlepszym co miał w swojej karierze, więc nie chciał Wisełki opuszczać..[/QUOTE]

Czytam i oczom nie wierzę, bo wydawać by się mogło że wszystko szło wspaniale a żądanie dymisji spowodował jakiś niewiadomych przyczyn konflikt.

Kasperczak poleciał za wyniki pucharowe, przecież to akurat nie podlega dyskusji - Valerenga zmniejszyła zaufanie Cupiała a po Dbilisi skończyła się cierpliwość.Tyle, gdyby Kasperczak ograł Gruzinów to w ogóle nie było by tematu zmiany trenera.
Pomijam fakt czy było to słuszne posunięcie czy nie, ale tak to wyglądało.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów