The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2009, 10:23
Dokladnie GregorTS, jedyny mecz ktorego sie troszke boje to ten w Lodzi ale mysle ze nawet 10pkt w nastepnych 4 kolejkach da nam majstra
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2009, 10:41
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie GregorTS, jedyny mecz ktorego sie troszke boje to ten w Lodzi ale mysle ze nawet 10pkt w nastepnych 4 kolejkach da nam majstra
Ja tam bardziej boję się meczu z Legią (czemu wszyscy przypisują już Wiśle 3 punkty za to spotkanie?) i ... Lechią. Bo jakoś nie wierzę by Gdańszczanie zapewnili sobie utrzymanie na kolejkę przed meczem z nami, to zbyt słaba drużyna mimo wszystko... Tak wiec punktów nam nie podarują. A ŁKS - raczej się utrzyma, niektóre drużyny będące za nim w tabeli grają jeszcze bezpośrednie mecze, zdążą się wypunktować.
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.05.2009, 10:35
A ja nie wiem skąd u was ten optymizm... Wiadomo, mecz z legią, pełne zaangażowanie, ale czy sama motywacja=skuteczność? Brakuje nam tylko skuteczności, bo sytuacje są. Jak dla mnie najgorszy na boisku Boguski, miał kilka sytuacji i nie strzelił, parę razy miał piłkę na 14-16 metrze i nawet nie próbował uderzać tylko na siłę dalej podawać do skrzydła. Kto ma strzelać jak nie napastnik? Brożek nam wszystkich bramek w sezonie nie strzeli.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Od: 10.2007

Stary 02.05.2009, 11:15
Moim skromnym zdaniem:
Brożek nic a nic wogóle byl niewidoczny.... ON musi dostac piłke dopiero wtedy cos ustrzeli...
Szacunek Dla Boguskiego za walke za bieganie szkoda ze nic nie strzelił
Hmm co do Cwielonga podoba mi sie ten chłopak super przyjmuje podaje tylko nigdy nie skonczy akcji cos nie moze strzelic tego gola:/
Jak dla mnie Diaz porazka gosc nie umie grac pff na defensywnego to moze on sie nadaje ale na ofensywnego nie bardzo...
Głowa i Marcelo wszystko czyscili z tyłu fajnie to wygladaloa na duzy plus
Swietne wejscie Małeckiego widac ze chciał chłopakom pomóc
Niestety po Mistrzostwie....
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.05.2009, 11:38
Diaz nie umie grać? To był jedyny zawodnik który zamiast oddawać od razu piłkę próbował pojedynku 1-1. Kilka razy zrobił tym miejsce na połowie Piasta.
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 02.05.2009, 11:39
@Yourdream1906

po jakim mistrzostwie?! co Ty chłopie gadasz?! Wisła będzie mistrzem i nie ma innej opcji! Lech punkty jeszcze straci, z Legią wygramy! Trzeba wierzyć do końca!

"Nawet, nawet w chwili złej! Nigdy, nie opuszczę jej!"
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 11:47
Mercury wierzylem do wczoraj...
Lech bedzie mistrzem ma takiego farta w ostatnim minutach ze gdyby bylo mu pisane to i by zremisował z piastem i przegrał z Łks ale oni w ostatnich sekundach dali rade strzelic...
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 11:48
SlaskWksSlask
Jak dla mnie lepszy Od Dziaza jest Jirsak... przynajmniej jest ofensywny i zagra jakas piłke prostopadła
aa diaz to tylko lubi faulowac
Odpowiedz cytując
zawiślak23
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 02.05.2009, 11:56
Yourdream1906 napisał(a):Wyświetl post
SlaskWksSlask
Jak dla mnie lepszy Od Dziaza jest Jirsak... przynajmniej jest ofensywny i zagra jakas piłke prostopadła
aa diaz to tylko lubi faulowac

A gdzie ty widziałeś te prostopadłe podania wczoraj?Dla mnie Jirsak to taki sam dobry defensywny pomocnik jak Diaz.Tylko 7x droższy.
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 12:22
zawiślak23 wczoraj akurat ich nie bylo bo Brozek stał jak słup....
hmm I tak zawsze cenilem Jirsaka w tym chłopaka cos drzemie
aa Diaz w obronie niech juz zostanie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.05.2009, 12:22
to sobie ogladnij jeszcze raz mecz to zobaczysz.
Takie dwa momenty na goraco :
Kiedy Cwielong nie wtrafil z 2-3 m, od kogo sie akcja zaczeła ? Od Jirsaka który fenomenalnie rzucił pilke do małego za obroncow
druga akcja która zapamietałem to jak zagrał prostopadla pilke miedzy 3-4 obroncow, bo byl straszny tłok i Boguski zamiast strzelac z prawej nogi to chciał z nia wjechac do bramki, a powinien byc gol

napewno wiecej było takich pilek, ale te dwie zapamietałem najbardziej
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 12:27
Jak dla mnie Jirsak to Na Legii wychodzi w pierwszym składzie
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.05.2009, 12:57
Nie pisałem nic od razu po meczu , bo po co pisać głupio kierując się emocjami..Mecz dobry , tylko brakło niestety skuteczności.Myślę że Lech wyłoży się jeszcze na Śląski i Polonii(remis) a Legia z nami i ŁKS-em (remis).Następny mecz gramy z Legią i nie ma innej opcji jak WYGRANA!!Gdybyśmy - odpukać - przegrali z Legią to możemy zapominać o Mistrzu.A wracając do meczu: Łobodziński wczoraj o dziwo nie zagrał fatalnie ale mimo wszystko nie powinien mieć miejsca w składzie. Na skrzydłach powinni zagrać Pepe i Mały.Są dynamiczni i WALCZĄ.In minus zaskoczył wczoraj Sobol , in plus - Głowacki , Mały Jirsak i Boguski.Paweł Brożek przeszedł wg mnie obok meczu , ciągle miał do kogoś pretensje tylko nie do siebie.Nie sztuką jest strzelać gole rozbitemu Górnikowi ,sztuką jest strzelić drużynie która muruje bramkę cały mecz.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.05.2009, 12:59
Przepraszam, ale chyba nie rozumiecie definicji dokladniej centry. Skrzydlowy, pomocnik czy ktokolwiek kto jest w danym momencie dosrodkowujacym moze TYLKO i wylacznie dokladnie dosrodkowac. Jezeli np. napastnik dobrze sie ustawi to wtedy mowimy o dokladniej centrze prosto na glowe atakujacego. I nie inaczej. Przepraszam za off-top ale krew mnie zalewa gdy czytam niektore wypociny tutaj ludzi ktorzy nie rozumieja ze to nie wszystko zalezy od jednego pilkarza.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2009, 13:58
Heban - może wyraziłem się nieprecyzyjnie o grze głową Łobodzińskiego Wiem, że jakoś tą częścią ciała nie strzela najlepiej. Miałem na myśli zagrania, które ostatnio tak lubimy - długą piłkę na skrzydło, gdzie wysoki pan Wojciech łatwiej może przyjąć i piłka nie śmignie nad nim jak nad Małym.
Pieniądze nie grają więc ich tu nie porównywałem. Masz oczywiście rację, że Łobodziński jest przepłacony - to oczywiste. Moją intencją było znalezienie jakiejś - najbardziej prawdopodobnej - przyczyny wystawiania Wojciecha Ł. do pierwszego składu. Przyczyny racjonalnej, bo uważam Skorżę za racjonalnego człowieka.

Piłka nożna jest grą dziwną i fascynującą i odległość od zera do bohatera nie jest duża. Zieńczuk przebył ją niedawno, może i Łobodzińskiemu się uda. Gdyby w pierwszej połowie przymierzył 10 cm niżej mielibyśmy bramkę kolejki i zupełnie inną ocenę gry samego piłlkarza

Co do rzeczywistej wartości Łobodzińskiego to - dla dobra Wisły - mam nadzieję, że się mylisz. Nie będzie z niego Kosowski ale na przyzwoitym poziomie mam nadzieję, że jeszcze zagra. I może takie dośrodkowania, jak w meczu z Górnikiem nie będą aż tak rzadkie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.05.2009, 14:30
Brożek kolejny raz olewa mecz, tylko krzyczy i ma pretensję do partnerów. Zero walki, jedź chłopie na zachód a wrócisz jak Matusiak. Tyle
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.05.2009, 17:28
Ktoś się tu pastwił wczoraj nad Ćwielongiem, ale to, co dzisiaj (pomimo spalonego w tej akcji) zrobił Tejksiur to był majstersztyk... ;] z 50cm trafić w słupek
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2009, 22:50
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś się tu pastwił wczoraj nad Ćwielongiem, ale to, co dzisiaj (pomimo spalonego w tej akcji) zrobił Tejksiur to był majstersztyk... ;] z 50cm trafić w słupek
Tyle że Tensiur ma na koncie 17 trafień i już nie raz dawał Legii 3 punkty, a koniec końców i tak wygrali. Natomiast my straciliśmy kolejne punkty, więc impotencja strzelecka pana Ć. może nieco bardziej razić.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.05.2009, 18:24
Wojtas napisał:
Cytat:
A tak od 65-70 jakby nowych sil dostawali,pytanie tylko dlaczego tak pozno?I dlaczego nie mozna bylo tak grac od poczatku,nie mogli czy nie chcieli
Ale oni tak grają już od dłuższego czasu na wyjazdach. Nic się nie zmienia. Potem tradycyjnie czytamy, że chcieli, że się starali, że zrealizował się "czarny scenariusz" i....że w następnym meczu nam pokarzą itp.

Cytat:
I takim wlasnie podejsciem podkładamy na tacy Mistrza Amice lub Legii.
Niestety patrząc się na truchtających w I połowie piłkarzy i spokojnego Skorżę wydawało mi się, że najbardziej na MP zależy tym za płotem i przed ekranami.

MP zdobywa się zwycięstwami na wyjazdach, a tego jakoś Skorża nie jest wstanie ich nauczyć.
Można się łudzić, że nawet jak wygramy z Legią to co ? Wygramy w Łodzi i Gdańsku ? Przecierz to znowu wyjazd, a na nich Wisła jest całkowicie inną drużyną.
Odpowiedz cytując
lazernik
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 02.05.2009, 19:52
http://www.youtube.com/watch?v=phHncfxpzQ0
Jesteśmy Słowianami, NIE Komunizmu

Sezon 2008-2009
Wisla Can-Pack 3 PLLK
WBC Spartak Moscow 2 Rosyjska Superleague B
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 02.05.2009, 23:03
Ćwielong może nie strzela, ale to co gra jest rewelacyjne.. przyjmowanie piłki - pierwsza klasa!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.05.2009, 23:11
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong może nie strzela, ale to co gra jest rewelacyjne.. przyjmowanie piłki - pierwsza klasa!
Proszę Cię... Nam nie jest potrzebne przyjmowanie piłki tylko skuteczność! Skuteczność! Więc o czym Ty w ogóle piszesz...

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 02.05.2009, 23:32
nie zaprzeczysz chyba, że od momentu w którym na boisku pojawił się Pepe Wisła zaczęła nieźle grać? Zieńczuk zdecydowanie jest mniej kreatywny i wolniejszy, a Pepe z Małym robią niezły szum!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.05.2009, 08:35
Cytat:
Proszę Cię... Nam nie jest potrzebne przyjmowanie piłki tylko skuteczność! Skuteczność! Więc o czym Ty w ogóle piszesz...
To ja już wolę, żeby grał Ćwielong, bo przynajmniej te okazje ma, a może kiedyś strzeli, niż żeby grał Zieńczuk, a tak jakby go nie było.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów