|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dokladnie GregorTS, jedyny mecz ktorego sie troszke boje to ten w Lodzi ale mysle ze nawet 10pkt w nastepnych 4 kolejkach da nam majstra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja tam bardziej boję się meczu z Legią (czemu wszyscy przypisują już Wiśle 3 punkty za to spotkanie?) i ... Lechią. Bo jakoś nie wierzę by Gdańszczanie zapewnili sobie utrzymanie na kolejkę przed meczem z nami, to zbyt słaba drużyna mimo wszystko... Tak wiec punktów nam nie podarują. A ŁKS - raczej się utrzyma, niektóre drużyny będące za nim w tabeli grają jeszcze bezpośrednie mecze, zdążą się wypunktować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A ja nie wiem skąd u was ten optymizm... Wiadomo, mecz z legią, pełne zaangażowanie, ale czy sama motywacja=skuteczność? Brakuje nam tylko skuteczności, bo sytuacje są. Jak dla mnie najgorszy na boisku Boguski, miał kilka sytuacji i nie strzelił, parę razy miał piłkę na 14-16 metrze i nawet nie próbował uderzać tylko na siłę dalej podawać do skrzydła. Kto ma strzelać jak nie napastnik? Brożek nam wszystkich bramek w sezonie nie strzeli.
![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem:
Brożek nic a nic wogóle byl niewidoczny.... ON musi dostac piłke dopiero wtedy cos ustrzeli... Szacunek Dla Boguskiego za walke za bieganie szkoda ze nic nie strzelił ![]() Hmm co do Cwielonga podoba mi sie ten chłopak super przyjmuje podaje tylko nigdy nie skonczy akcji cos nie moze strzelic tego gola:/ Jak dla mnie Diaz porazka gosc nie umie grac pff na defensywnego to moze on sie nadaje ale na ofensywnego nie bardzo... Głowa i Marcelo wszystko czyscili z tyłu fajnie to wygladaloa na duzy plus ![]() Swietne wejscie Małeckiego widac ze chciał chłopakom pomóc ![]() Niestety po Mistrzostwie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Diaz nie umie grać? To był jedyny zawodnik który zamiast oddawać od razu piłkę próbował pojedynku 1-1. Kilka razy zrobił tym miejsce na połowie Piasta.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
@Yourdream1906
po jakim mistrzostwie?! co Ty chłopie gadasz?! Wisła będzie mistrzem i nie ma innej opcji! Lech punkty jeszcze straci, z Legią wygramy! Trzeba wierzyć do końca! "Nawet, nawet w chwili złej! Nigdy, nie opuszczę jej!" |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mercury wierzylem do wczoraj...
Lech bedzie mistrzem ma takiego farta w ostatnim minutach ze gdyby bylo mu pisane to i by zremisował z piastem i przegrał z Łks ale oni w ostatnich sekundach dali rade strzelic... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
SlaskWksSlask
Jak dla mnie lepszy Od Dziaza jest Jirsak... przynajmniej jest ofensywny i zagra jakas piłke prostopadła aa diaz to tylko lubi faulowac ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
A gdzie ty widziałeś te prostopadłe podania wczoraj?Dla mnie Jirsak to taki sam dobry defensywny pomocnik jak Diaz.Tylko 7x droższy. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
zawiślak23 wczoraj akurat ich nie bylo bo Brozek stał jak słup....
hmm I tak zawsze cenilem Jirsaka w tym chłopaka cos drzemie ![]() aa Diaz w obronie niech juz zostanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
to sobie ogladnij jeszcze raz mecz to zobaczysz.
Takie dwa momenty na goraco : Kiedy Cwielong nie wtrafil z 2-3 m, od kogo sie akcja zaczeła ? Od Jirsaka który fenomenalnie rzucił pilke do małego za obroncow druga akcja która zapamietałem to jak zagrał prostopadla pilke miedzy 3-4 obroncow, bo byl straszny tłok i Boguski zamiast strzelac z prawej nogi to chciał z nia wjechac do bramki, a powinien byc gol napewno wiecej było takich pilek, ale te dwie zapamietałem najbardziej |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie Jirsak to Na Legii wychodzi w pierwszym składzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie pisałem nic od razu po meczu , bo po co pisać głupio kierując się emocjami..Mecz dobry , tylko brakło niestety skuteczności.Myślę że Lech wyłoży się jeszcze na Śląski i Polonii(remis) a Legia z nami i ŁKS-em (remis).Następny mecz gramy z Legią i nie ma innej opcji jak WYGRANA!!Gdybyśmy - odpukać - przegrali z Legią to możemy zapominać o Mistrzu.A wracając do meczu: Łobodziński wczoraj o dziwo nie zagrał fatalnie ale mimo wszystko nie powinien mieć miejsca w składzie. Na skrzydłach powinni zagrać Pepe i Mały.Są dynamiczni i WALCZĄ.In minus zaskoczył wczoraj Sobol , in plus - Głowacki , Mały Jirsak i Boguski.Paweł Brożek przeszedł wg mnie obok meczu , ciągle miał do kogoś pretensje tylko nie do siebie.Nie sztuką jest strzelać gole rozbitemu Górnikowi ,sztuką jest strzelić drużynie która muruje bramkę cały mecz.
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przepraszam, ale chyba nie rozumiecie definicji dokladniej centry. Skrzydlowy, pomocnik czy ktokolwiek kto jest w danym momencie dosrodkowujacym moze TYLKO i wylacznie dokladnie dosrodkowac. Jezeli np. napastnik dobrze sie ustawi to wtedy mowimy o dokladniej centrze prosto na glowe atakujacego. I nie inaczej. Przepraszam za off-top ale krew mnie zalewa gdy czytam niektore wypociny tutaj ludzi ktorzy nie rozumieja ze to nie wszystko zalezy od jednego pilkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heban - może wyraziłem się nieprecyzyjnie o grze głową Łobodzińskiego
Wiem, że jakoś tą częścią ciała nie strzela najlepiej. Miałem na myśli zagrania, które ostatnio tak lubimy - długą piłkę na skrzydło, gdzie wysoki pan Wojciech łatwiej może przyjąć i piłka nie śmignie nad nim jak nad Małym. Pieniądze nie grają więc ich tu nie porównywałem. Masz oczywiście rację, że Łobodziński jest przepłacony - to oczywiste. Moją intencją było znalezienie jakiejś - najbardziej prawdopodobnej - przyczyny wystawiania Wojciecha Ł. do pierwszego składu. Przyczyny racjonalnej, bo uważam Skorżę za racjonalnego człowieka. Piłka nożna jest grą dziwną i fascynującą i odległość od zera do bohatera nie jest duża. Zieńczuk przebył ją niedawno, może i Łobodzińskiemu się uda. Gdyby w pierwszej połowie przymierzył 10 cm niżej mielibyśmy bramkę kolejki i zupełnie inną ocenę gry samego piłlkarza ![]() Co do rzeczywistej wartości Łobodzińskiego to - dla dobra Wisły - mam nadzieję, że się mylisz. Nie będzie z niego Kosowski ale na przyzwoitym poziomie mam nadzieję, że jeszcze zagra. I może takie dośrodkowania, jak w meczu z Górnikiem nie będą aż tak rzadkie. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Brożek kolejny raz olewa mecz, tylko krzyczy i ma pretensję do partnerów. Zero walki, jedź chłopie na zachód a wrócisz jak Matusiak. Tyle
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ktoś się tu pastwił wczoraj nad Ćwielongiem, ale to, co dzisiaj (pomimo spalonego w tej akcji) zrobił Tejksiur to był majstersztyk... ;] z 50cm trafić w słupek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tyle że Tensiur ma na koncie 17 trafień i już nie raz dawał Legii 3 punkty, a koniec końców i tak wygrali. Natomiast my straciliśmy kolejne punkty, więc impotencja strzelecka pana Ć. może nieco bardziej razić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Wojtas napisał:
Cytat:
Cytat:
MP zdobywa się zwycięstwami na wyjazdach, a tego jakoś Skorża nie jest wstanie ich nauczyć. Można się łudzić, że nawet jak wygramy z Legią to co ? Wygramy w Łodzi i Gdańsku ? Przecierz to znowu wyjazd, a na nich Wisła jest całkowicie inną drużyną. |
||
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Jesteśmy Słowianami, NIE Komunizmu Sezon 2008-2009 WBC Spartak Moscow 2 Rosyjska Superleague B |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ćwielong może nie strzela, ale to co gra jest rewelacyjne.. przyjmowanie piłki - pierwsza klasa!
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Proszę Cię... Nam nie jest potrzebne przyjmowanie piłki tylko skuteczność! Skuteczność! Więc o czym Ty w ogóle piszesz...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zaprzeczysz chyba, że od momentu w którym na boisku pojawił się Pepe Wisła zaczęła nieźle grać? Zieńczuk zdecydowanie jest mniej kreatywny i wolniejszy, a Pepe z Małym robią niezły szum!
![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat: