|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pewnie o tym pomysleli Ci wszyscy pseudoinwestorzy, ktorzy pojawili sie w czołowych klubach typu Walter, Rutkowski czy inny Wojciechowski.
Qrwa taki Lech miał taki ranking, że praktycznie otwartą droge do fazy grupowe LE, wzięli 4,5 mln za Rudnewa, a na najważniejsze mecze w sezonie wychodą Slusarskim czy innym Ubiparipem. Mozna ich nienawidzić ale tam naprawdę jest klimat do wielkiej piłki - nie wiem jak Rutkowski chce teraz ludzi przyciągnąć. Zresztą można by wiele pisać na ten temat. Legia ma otwartą drogę do tytułu to wysprzedaje 3 podstawowych graczy - też parę milionów wzięli, a potem nie stać ich 100 tys. euro na Dwaliszwiliego ale za to bilety w .... drogie nawet na sparing z Borussią. Niestety Polska to jedyny kraj chyba na swiecie gdzie ci smieszni pseudo-wlasciciele chcą tylko na futbolu zarobić, a niewiele jest klubów na świecie przynoszących zysk. Slask tez latwiejszej drogi do grupy LE i lepszej mozliwosci do przyciągnięcie ludzi na stadion mieć nie będzie. Jak dla mnie to jutro spokojnie można ligę odwołać - po co oglądać jak znowu trwa wyścig żółwi o udział w kolejnej pucharowej kompromitacji w przyszłym roku. Po co w ogóle grać w lidze jak nie ma się niczego do osiągnięcia w pucharach ? Marzy mi się żeby jutro wszystkie kluby solidarnie oglosiły bankructwo i zostawiły swoich wszystkich pseudokopaczy na lodzie bez pieniędzy. Niech grają co najwyżej za piątaka -> http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 02.08.2012 o godz. 20:13.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dzisiejszy dzień świetnie pasuje do rozwinięcia dyskusji na temat tego, czy rankingi UEFA i występy w Europie zespołów z takich lig jak nasza odzwierciedlają potencjał całych lig. Odpowiedź była oczywista, natomiast niektórzy mieli wątpliwości. O sile naszej ligi nie świadczyło dobrze to, że Legia i Wisła zrobiły w tamtym roku wysokok i wyszły z grupy LE, ani źle, że cztery drużyny dostały niespotykane baty od zespołów, gdzie są amatorzy, którzy jeszcze jakiś czas temu pracowali za minimalną pensję w swoim kraju. W naszą ligę wspompowano w ostatnich 3-4 sezonach ogromne pieniądze, które zostały przejedzone w głównej mierze przez piłkarzy, menadżerów i zarządy klubów. Żaden z klubów nie postawił w tym czasie na rozwój bazy szkoleniowej, poszerzenie sieci scoutingu, czy stworzenie szkółki piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia. Część drużyn ekstraklasy dostała w ostatnich latach za darmo nowoczesne stadiony, które nijak nie przekładają się na rozwój klubów i ligi, a jedynie sztucznie pompują przychody w klubach, które przykrywane są przez jeszcze większe koszty. Albo ktoś w ciągu roku, czy dwóch pójdzie po rozum do głowy i przedstawi wizję rozwoju piłki w tym kraju, albo ligę czeka taki zjazd w dół, że już w meczach z rybakami, rolnikami, czy stolarzami będziemy trząść się ze strachu o pozytywny wynik.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Patrzac na obecne wyniki polska pilka to dno.
Amikorz 0:1 w plecy, Nowa Legia 0:2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ruch 0:1, Lech 0:2, Legia 0:2. Szkoda słów.
edit. Legia strzeliła, jak utrzymają to spokojnie przejdą dalej. Ruch 0:2 także mogą się skupić na lidze
Ostatnio edytowane przez cinekw : 02.08.2012 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Lecdh 0-2
Legia 0-2 Ruch 0-1 Edit: Legia 1-2 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech 0-3, Ruch 0-2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś jeszcze złudzenia odnośnie polskiej piłki ? Aha, zapomniałem " Nic się nie stało Polacy, nic się nie stało "
hymn zawsze usłużnej bandy głupków tak ochoczo lansowanej w prorządowych mediach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
No i chyba mamy wreszcie efekty szalonej walki o mistrzostwo ostatnich lat i niesamowitego wyścigu zbrojeń polskich klubów. W Polsce po prostu nikt poważnej piłki robić nie chce. Szkoda... do dziś się łudziłem, że coś jeszcze z tego będzie. Ale widocznie nie... Dno.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda Śląska, ale reszta elegancko
Przynajmniej nie będzie podniecania się meczami Amiki i Legiuni w LE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
nie mam słów żenada
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
W sumie temat mozna zamknac do przyszlego sezonu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Polski dzień w pucharach - wpie*dol, wpie*dol, wpie*dol
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Coz...Nie wiem jak inne druzyny ale u Nas jest szansa na sukces jesli... Zelwakow zatrzasnie sie w kiblu i zagramy od poczatku w 10. Mecz byl tragiczny, typowa gra Janka Urbana.......a jego mać, jak mnie ten spec od satkonogi w....ia.
Najgorsze jest to ze gdyby 2-3 cm nizej piłka trafila w ostatnich chwilach to byśmy mieli remis i kogoś by to mogło zmylić. Co za cielaki.... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dzisiejsze wyniki polskich druzyn wywolaly wielki usmiech na mojej twarzy . Bez Wisly w pucharach moje zainteresowanie w tym roku przekladalo sie tylko na sprawdzeniu wynikow po zakonczonych meczach .Ciekawe co teraz z napinka gosci z Chorzowa , Poznania czy Warszawy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Takiego w.......u nie było nigdy w historii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
To jest masakra co ci szwedzi z nami zrobili, takich wp... nie zaliczalismy nawet z Hiszpanami.Niestety, ale w ch nas ich liga przeskoczyla obecnie.Legia sie cudem uratowala, a dokladnie Ljuboja ja ocalil i powinna awansowac, ale w tym roku raczej nie bedziemy mieli druzyny w LE.Coz trzeba wygrac lige i wracac do pucharow osobiscie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Liga będzie ciekawsza, bo przed jej startem praktycznie wszyscy odpadną
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Każdy ma swoją Levadię boleśnie przekonał się o tym Śląsk ruch i amica co do legii agonia może potrwać jeszcze tydzień. Rokowania są marne ale kto wie ......
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
nie pisze tutaj często, ale Dariook czy Ty już możesz się zamknąć?czy Ty jesteś dzieckiem z gimnazjum? chyba, że tak to kontynuuj zabawę
Powód: znak zapytania:D
Ostatnio edytowane przez wis997 : 02.08.2012 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dobrze jest ... w końcu mogli już odpaść w pierwszej rundzie
jest moc, ludzie kupujcie karnety/bilety takiej pliki nigdzie nie zobaczycie ! będzie bum na piłkę jak nic, stadiony jeszcze okażą się za małe !
Ostatnio edytowane przez Luu... : 02.08.2012 o godz. 20:06.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ważne, że poziom ligi się podnosi!
4 drużyny, 1 gol. Paciorek w intencji tvp, polsatów i innych tvnów, że nie wpadły na pomysł przeprowadzenia transmisji tego g***a. Bo jeszcze by mnie podkusiło i bym oglądał.
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.08.2012 o godz. 20:13.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A pamiętam jak z nas się śmiali ... K.wa takiego pasma kompromitujących porażek chyba nie było.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|