|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Igbekeme po dzisiejszym meczu raczej ława do końca rundy. Jest kompletnie bez formy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie jest bez formy tylko obrósł w piórka i wydaje mu się, że da radę grać na stojąco. Zresztą całą pierwszą połowę wszyscy grali chodzonego. Jak siądzie na ławie to powinien się otrząsnąć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Moskal by to przegrał, bo za późno zdjąłby z boiska Starzyńskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Już tez nie pamiętam dokładnie, ale przy pierwszej przygodzie u nas nie było z nim podobnie? Ogień na początku i potem postępujący stojanov?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
@azor: tak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszej połowie dostawał piłki między trzech przeciwników i nie miał czasu na nic, a w przodzie nikt do gry nie wychodził więc albo oddawał w tył albo się kiwał i tracił. Jedno podanie przy wyjściu z połowy kiedy nieatakowany podał do przeciwnika przelało czarę. Na tym polega rywalizacja, grasz słabiej to schodzisz. To samo tyczy się Rodado.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chodziło mi o postawę w jednym meczu tylko w skali tych nastu spotkań, które rozegrał. Żeby nie było - w formie i pełnym zaangażowaniu jest dla nas niezbędny, ale czy przypadkiem nie ma tendencji do stopniowego zjazdu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Podchodzą do niego we dwóch czy trzech bo wiedzą,że on tą piłkę lubi mieć przy nodze i można mu ją wtedy odebrać.To stąd wynika dość duża liczba strat.Dziś do tego doszły niecelne zagrania.Igbekeme musi mieć miejsce żeby coś wyczarować,w agresywnej grze on się po prostu gubi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim musi mieć komu zagrać, bo jest czas na jeden zwód i zagranie, w pierwszej połowie nie miał komu... ą że nie lubi wybijać na pałę to tracił. Ale raz ładnie strzelił
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Drozd: z Tobą też się zgadzam, on się gubi przyciśnięty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Absolutnie niezrozumiała decyzja o wystawieniu dzisiaj Biedrzyckiego
Absolutnie niezrozumiała zmiana Zwolinskiego Zupełny brak planu B w ofensywie, zmiany ustawienia w końcówce, zaryzykowania Najgorszy mecz Jopa jako trenera ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
gorszy niż poprzedni?
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten wyjazd potraktowali chyba jak wakacje, bilard pingpong tylko na granie w piłkę mocy nie wystarczyło.
Jeżeli Królewski publicznie ich nie zjebie, tylko zacznie pieprzyć o wyrozumiałości to pogrzebie nadzieję która się rodziła. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ty widziałeś, żeby on kiedyś kopacza publicznie zjebał?
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A powinien? To coś poprawi? Sprawi że zaczną grać lepiej?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest różnica miedzy słabą grą, a pozorowaniem gry. Bardzo dobrze widać kiedy mamy do czynienia z jednym a kiedy z drugim. Wczoraj większość przeszła obok meczu, Łapiński dobrze to określił były indywidualne zrywy, ale zero zespołowości. Po takim meczu zjeba to OBOWIĄZEK. Czy mandat sprawi że kierowca nie będzie jeździł pod prąd? Nie ma pewności, ale brak mandatu to tolerowanie patologii. Pierwszy do opieprzania powinien być trener, asystent, kierownik, sprzątaczka, kucharz, cieć... i wszyscy w klubie. Prezes tylko po to żeby wzmocnić przekaz.
Po takich meczach nie może być przyjemnie. Koniec z rodzinną atmosferą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Martwi mnie, że musimy jeszcze grać z Miedzią. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czepiacie się Jopa a na razie to tylko Krolewski powiedział że Jop zostaje do końca sezonu. Sam Jop wyraźnie zaznacza że nie wszystko ustalone. Także ja bym się wstrzymał z ocenami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To czy Jop zostanie nie ma żadnego wpływu na ocenę gry drużyny. Te teksty o cierpliwości powtarzane po każdym meczu zaczynają być irytujące. Wiadomo, że zwykle problemem jest autobus przeciwnika, a jak zdarza się sytuacja że autobusu nie ma to nie widać żadnego planu żeby ją wykorzystać. Mamy 6 przeciwników za linią piłki i zamiast lecieć jak najszybciej pod bramkę gdzie jest 3/4 albo 4/4 to CIERPLIWIE pozwalamy autobusowi znowu zaparkować w polu karnym. Taka gra to jest sabotaż. Z ŁKS się udało w 90 min. Teraz się nie udało a Polonia wybiła nam piłkę z głowy. Trener też ponosi odpowiedzialność za taką cierpliwą grę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
DAAAAJCIEE IM CZAAAAAS! XDDD
A tak serio, może już pora na drobną ocenę trenera Jopa? Bo jak dla mnie to ostatni dobry mecz zagraliśmy w Głogowie. Od wtedy te spotkania zalatują taką Sobolewszczyzną, że głowa mała. Mizeria ze Stalą, fart w ostatniej minucie z ŁKS, dwa w.......e z Polonią. Do tego jeszcze dokładając dramatyczną łęczną i równie dramatyczny mecz z Tychami to wychdozi mi, że za trenera Jopa zagraliśmy tak: Dobre mecze - 6 (BBT, Odra, Siedlce, Płock, Chrobry, Stalówka) Nijakie mecze - 3 (Stal Rzeszów, ŁKS, Siarka) Dramaty - 4 (Polonia x2, Tychy, Łęczna) Także już niestety, te naprawdę dobra spotkania są w mniejszości wobec calej reszty + tednencja jest taka, że do sekcji 'Dramaty' zapewne dojdzie w tym roku jeszcze jeden mecz. Niemniej, uważam, że te problemy w tym klubie są tutaj cały czas i będą niezależnie od tego kto usiądzie na ławce trenerskiej. Z każdą kolejną roszadą na stanowisku szkoleniowca tylko się w tym zdaniu upewniam. Przerobiliśmy już Brzęczka, Sobola, Rudzielca, Kazka, teraz przerabiamy Jopa. A ja mam wrażenie, że mamy cały czas DOKŁADNIE te same problemy. Były tylko 2 momenty w przeciągu tych 2.5 sezonu kieedy drużyna się jakoś wyróżniała. In plus - 7 wygranych z rzędu Sobola In minus - w zasadzie cała runda Rudzielca, ale przede wszystkim seria od Zagłębia Sosnowiec. Cała reszta to standardowa maszyna losująca wyników i nie wiadomo czego się spodziewać.
Ostatnio edytowane przez Stelio : 06.12.2024 o godz. 23:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Trzeba obiektywnie zaznaczyć, że Wisła ma ~10 spotkań w nogach więcej, niż praktycznie cała I liga i to po prostu zaczyna widać. Rodado biega tak ociężale, jakby miał do pasa przywiązaną 10 kg piłkę lekarską.
Dzisiaj aż raził brak dynamiki w rozgrywaniu akcji i to na tle Polonii, w której taki Poczobut po 120 minutach w PP grał jak równy z równym z wypoczętymi Wiślakami. No ale przynajmniej natrzaskaliśmy eliminacjami pucharów punktów do współczynnika krajowego i spłaciliśmy Mandziarę, we wszystkim trzeba szukać pozytywów.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 06.12.2024 o godz. 23:50.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Efekt Jopa zawdzięczamy w dużej mierze świetnej grze pary Igbekeme-Carbo oraz przebudzeniu Zwolińskiego.
Jop to początkujący trener, musi się poczuć pewniej, więc po drodze popełnić kilka błędów. Margines błędu jest przy tym minimalny, a i tak sobie poradził. Nie mamy pieniędzy, za to mamy przeładowany skład, a potrzebujemy wzmocnień. Nam potrzeba takich Mikulców, a nie byłych kumpli Bashy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Efekt nowej miotły się wypalił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Podsumowując Mariusz Jop bilans 8-2-3.
Dlatego zamykam posiedzenie trolli, Mariusz zostaje na kolejna runde. Nie ma sensu dyskutowac bo i tak jest was garstka |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że zostaje. Tym bardziej, że żadnych sensownych alternatyw nje ma i jakby doszło do zmiany to pewnie tylko na tego przebierańca z kostaryki a tego chyba każdy zdrowo myślący człowiek wolałby uniknąć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No no....wybaczcie teyowy defektyzm, ale mam dziwne wrażenie, że dla Jarka taki rozwój sytuacji jest idealny. Dostaliście swojego Moskala, potem Jopa z nieskazitelnym bilansem i co? Wszystko na nic, wracamy w zimie do Alberta.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|