|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Do wszystkich osób, które z taką troską zaglądają do tego tematu tylko po to, aby wyrazić swoją niechęć do Macierewicza, zespołu parlamentarnego etc. i żądają aby temat został zamknięty: NIKT NIE ZMUSZA WAS ABYŚCIE TUTAJ ZAGLĄDALI!
Nie rozumiem Was czy to jeszcze jakieś zaszłości z minionego systemu i próba narzucania cenzury i knebla Zaś w kwestii "pancernej brzozy", to potwierdza się kwestia z filmu A. Gargas, że w miejscu w którym stały drzewa, o które według raportów MAK i Millera zahaczyć miał Prezydencki TU-154M, teren został "wyczyszczony" (drzewa wycięto wraz z brzozą) i powstaje salon samochodowy wis.la/qnnid
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 24.10.2013 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jak podaje radio, w miejscu brzozy wykopano wielki dół. Robotnicy twierdzą, że to budowa salonu samochodowego. Wcześniej fragment brzozy, o którą zahaczył prezydencki tupolew, został zabezpieczony jako dowód w śledztwie. Resztę drzewa usunięto. [*][*][*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zabawni wszyscy jesteście.
1. Pojawia się naukowiec od Macierewicza, który oświadcza, że zobaczył na zdjęciu złamane drzewo już 5.04. Zwolennicy Macierewicza w euforii, nie czekając na potwierdzenie/obalenie tych rewelacji żądają od swoich przeciwników skruchy i uznania zamachu. 2. Pojawia się naukowiec od Laska, który oświadcza, że przeanalizował zdjęcia naukowca Macierewicza i nie brzoza tylko śmieci czy coś tam. Zwolennicy Laska w euforii, nie czekając na potwierdzenie/obalenie tych rewelacji żądają od swoich przeciwników skruchy i uznania że zamachu nie było 3. Pojawia się naukowiec od Macierewicza... Wszyscy łykacie medialne wrzutki jak pelikany. Dajcie sobie na wstrzymanie, bo zwrotów akcji będzie jeszcze milion... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
1. Pojawiają się naukowcy (6 osobowa grupa) łącznie z Chrisem Ciszewskim z Uniwersytetu Georgia w USA, którzy przez co najmniej 1 rok pracowali nad zdjęciami satelitarnymi tego drzewa. 2. W tym samym dniu kiedy naukowiec amerykański w imieniu grupy naukowców z Uniwersytetu w Georgii wyartykułował efekt badań, pojawia się w "Gazecie Wyborczej" natychmiast, ale nie naukowiec tylko redaktor jednej z polskich gazet. Wicenaczelny redaktor.I twierdzi, że OBALIŁ. I bredzi o worku ze śmieciami. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast redaktor GW to zwykły obywatel, który na trzeźwy umysł sam sprawdził zdjęcia i wyszło mu to co każdy normalny obywatel tego kraju wie od dawna. Że pseudonaukowcy to ukryta opcja sPiSu, a nie żadni niezależni naukowcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli okaże się, że pan Ciszewski "blefował" to będzie chyba koniec zespołu parlamentarnego ds. Smoleńska..
A chyba wszystko na to wskazuje.. http://pantarhei.salon24.pl/542419,p...w-ze-smieciami http://ford.salon24.pl/542391,chris-...-kwietnia-2010 JAk dla mnie to rzeczywiście śmieci, a jeśli tak - to jest o 100 razy większa kompromitacja niż ta Rońdy czy C.Gmyza(choć tu nie udowodniono, ze nie były to materiały wybuchowe, ale wydźwięk podobny).. Oglądałem tego całego Setlaka na gw i pytanie do bardziej ogarniających temat.. Czy to prawda co mówi, ze Binienda w swoim programie wpisał 5krotnie większą grubość dźwigara, niż ten miał w rzeczywistości..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 23.10.2013 o godz. 13:37.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie pamiętam co Binienda mówił o dźwigarach. Pamiętam co mówił o brzozie. W swoich badaniach używał bardzo mocarnych parametrów w odniesieniu do brzozy tzn. ona miała większą wytrzymałość niż brzoza rzeczywista a czy elementy samolotu były bardziej "mocne" niż w rzeczywistości, nie wiem. Nie wiem czy chodziło o dźwigary ale używał tam być może parametrów innych niż w rzeczywistości. Optowałbym, że raczej nie wzmocnił samolotu. Któryś z naukowców robił eksperyment na "żywym drzewie". Witakowski? I z tego eksperymentu wyszło to samo co Biniendzie w badaniach.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.10.2013 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kilka uwag: - prof.Cieszewski w pierwszym dniu publicznie wezwał wszystkich którzy maja wątpliwości aby przyszli na warsztaty w dniu drugim i wszystko będzie wyjaśniał .Gdzie był Lasek i Setlak? Tam gdzie wtedy jak Binienda wzywał żeby zweryfikowali jego symulację - Z Cieszewskim zdjęcia analizowaly 2 zespoły naukowców przez kilka tygodni a tu jakiś bloger sprzed monitora zrobil to w kilka godzin i nie raczyl udac sie na konferencję- choćby z pewnie chętnym TVN żeby ośmieszyc Cieszewskiego - Binienda mówił że dźwigary i brzoza były modelowane parametrycznie tzn. że nie bylo przyjetej jednej grubości tylko robił symulacje dla różnych grubości dźwigarów oraz różnych grubości brzozy. Co spowodowne było brakiem szczegółowej dokumentacji technicznej skrzydła TU 154M która o dziwo jest utajniona i nikt jej oficjalnie w Polsce nie ma - brzoza także nie miała zmierzonej dokładnie grubości (polecam raport Millera gdzie pisze jak byk zakres grubości co jest kompromitacją ) ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
myślę że głos z trybun unaocznił zdjęciem pewne FAKTY i nawet pewne ograniczone osoby ogarną że coś jest nie tak.
Jestem zdziwony zdziweniem np.Arkeda Cytat:
Druga sprawa to części wbite : a) czy były tam wogóle - inne zdjecia pokazują ich brak? , b) czy są to elementy samolotu? c) nawet jeśli to spadające na takim obszarze odłamki spokojnie mogly sie wbić do leżacego drzewa d) czemu na zdjęciach które sa publikowane elementy sa bez farby a w dokumentacji Millera podaje się że są białe z czerwonymi wstawkami. A tak poza tym jest to banalnie do sprawdzenia : wystarczy że razem fachowcy rządowi i od Macierewicza wraz z KAMERĄ TV pojadą do Smoleńska - złożą części skrzydła i dopasują te elementy z drzewa. Rozwiąże to problem i dyskusje. I w tym kierunku powiniśmy wszyscy pisać i tego się domagać . Inny sposób jak WSPÓLNA praca obu stron nie jest możliwy i nie pozwoli zakończyć tematu. Dla mnie ci którzy odmawiaja takiej pracy i wspólnych debat są najbardziej podejrzani. Ci którzy odrzucają wspólne prace i kieruja się personalnymi uprzedzeniami przez co doprowadzają do rozgrywania nas przez ruskich są chorzy psychicznie, szkodliwi i to oni dzielą ten naród ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko ja patrze na te wielokąty co pozaznaczał prof. Cieszewski..
Inna kwestia dlaczego do analizy wziął zdjęcie z 26 stycznia..A nie np. z 1 kwietnia? Może się okazać, że te śmieci poprostu zostały zebrane właśnie pod koniec stycznia i dlatego na zdj. z 26.I ich tam nie ma.. A jeśli by się okazało, że te same "nieznane obiekty" leżą od lutego, to teza kłociłaby się z dobrze widocznym na zdjęciach złamanej brzozy - "zdrowym" stanem drzewa .. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale Cieszewski jak już odkrył prawdę.. To cofając się o dzień, mógł dojść do tego kiedy ta brzoza została złamana.. Dlaczego tego nie zrobił? Pokazując zdjęcia z 1, 5, 12, 13 kiwetnia byłby bardziej wiarygodny.. Pozatym wniosek jaki wynikał z jego referatu, też jest dość "zachowawczy" i brzmi tak, żeby mógł się wybronić ewentualnie w prokuraturze z szerzenia kłamliwych teorii .. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem może z tych dni Cieszewski miał zdjęcia o najlepszej rozdzielczości a z innych gorszej . Można mu takie pytanie zadać. Nie twierdze że tak było jak mówi. Twierdzę natomiast że jakbym był Laskiem i nie miał czego do ukrycia to bym sobie chodzil ze swoimi ekspertami na takie konferencje i obalał w proch wszelkie insynuacje.Dodatkowo bym wyzwał do publicznej, telewizyjnej debaty przeciwną stronę i ośmieszył dowodami.A jak jest? Lasek ANI RAZU nie chciał się spotkać , unika jak ognia nawet bycia w jednym studiu nawet sprzyjających mu TV z kimkolwiek od Macierewicza, na żadnej konferencji sie nie zjawia,nie przeliczył ani zweryfikowal żadnego dowodu- poza przyciskiem UCHOD który zadzialał więc sie zamkneli.A czasu miał aż nadto zeby sie przygotować.Jedyne co potrafi to na okragło krzyczeć ""głupoty", bzdury","niemożlwie"-zero merytoryki. I to jest najbardziej podejrzane. Zwróć uwagę na to. ps.a może Lasek (lub jego poplecznik na tym forum AS/szpen)by odpowiedział : - czemu TAWS38 został zamazany - czemu statecznik (częśc ogona) znajduje się ok.100m przed brzozą a kilkaset przed miejscem potencjalnego uderzenia w ziemię - czemu na większośc zdjęć nie ma częsci samolotu w kikucie brzozy - czemu nie ma nagrań z wieży w Smoleńsku - już pytalem czemu nie ma zdjęć satelitarnych z 10.04 - czemu nikt nie wyjaśnia skąd nadpalone zwłoki kilku ofiar -czemu nie zrobili uderzenia lotu przez 3 lata żeby obalic choćby Biniende - czemu nie złożyli przynajmniej skrzydła żeby dopasowac elementy z brzozy - czemu nie ma krateru od uderzenia samolotu w ziemię (bo albo uderzył silno w grunt żeby się tak rozpad albo lagodnie zszedł na ziemie wtedy skąd taki rozrzut) .....i jeszcze kilkadziesiąt innych pytań
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.10.2013 o godz. 14:51.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd, przecież zawsze możesz zapytać. Ktoś broni? Może cudem odpowiedzą?
![]() Jeśli ładnie uzasadnisz, że interesujesz się od 3 lat katastrofą smoleńską w tym temacie oraz w politycznym na forum Wisły Kraków to z pewnością rozpatrzą prośbę pozytywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Pytanie do moderatora: Czy autora kłamliwego wpisu można nazwać kłamcą/oszustem czy będzie to traktowane jako złamanie regulaminu forum ? Byłbym wdzięczny za interpretację ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Lepiej byłoby wskazać w którym miejscu, twoim zdaniem, autor skłamał i na jakiej podstawie tak sądzisz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyznał, że nie prosił o zdjęcia, ani nie wykazał, że władze prosiły i im odmówiono. Więc stwierdzenie nie chcą dać jest zwyczajnym kłamstwem. Oczywiście kłamiący jest własnego kłamstwa świadomy, stąd nieudolna próba obrony... Więc jak panie moderatorze. Skłamał/oszukał czy nie? Jak mam się odnieść do tak powalająco merytorycznego wpisu? Czy zahacza on choćby delikatnie o meritum tematu? Nie. Więc co ? Olać? Tak zrobię...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.10.2013 o godz. 17:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież moderator wyraźnie napisał, abyś udowodnił na jakiej podstawie sądzisz, że skłamałem czego nie udowodniłeś Domniemanie niewinności, czy ciężar dowodu spoczywający na oskarżającemu to podstawy logiki i prawa rzymskiego. Czyli teraz ja mogę sformułować pytanie do moderatora. Czy autora kłamliwego wpisu, który ukradkiem chciał mnie nazwać kłamcą/oszustem, a później tego w żaden sposób nie udowodnił z automatu nie należy nazwać właśnie kłamcą/oszustem wymierzając mu adekwatną do popełnionego czynu karę?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.10.2013 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz Drozd napisze, że Mosad i CIA chcą podzielić się wywiadowczymi materiałami, a Tusk, czy Komorowski albo nie proszą, albo nie chcą przyjąć tej pomocnej dłoni
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10
Drozd Te wasze wzajemne, co prawda delikatne, oskarżenia, nie maja chyba związku z tematem. emj10, po zaskarżonym zdaniu dał emotkę, która okresla jego stosunek do "afery" z Mosadem czy CIA. Stwierdzenie, że nie chcą dać, jest przypuszczeniem, rozwazaniem sytuacji hipotetycznej. Drozd chciał Cię nazwac kłamcą, ale tego nie zrobił. Zapytał czy może. Pewnie się pomylił i teraz żałuje.. Lepiej byłoby powstrzymać się z określaniem osób, bo to do niczego nie doprowadzi, ale zająć się analizą argumentów. Na drugi raz nie bede wystepował w roli króla Salomona tylko będę oceniał stopień szacunku do rozmówcy. Nie pytajcie mnie, jak prawnika, czy jesli zrobicie coś to was zbanuje, a jesli zrobicie to coś troche inaczej, czy będę miał związane rece. Za calokształt nie podejmuję się oceniac, bo musiałbym natychmiast zbanować prawie wszystkich dyskutantów. Napisałem o grubej kresce i tego się trzymajmy. A rozmowa dzisiaj toczy sie całkiem przyjemnie. Może jeszcze nie do końca merytorycznie, ale jest postęp. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziękuję za wyjaśnienie. Wezmę sobie do serca rady, a także oprawię niezwykle celny cytat w ramkę.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
[...] mają, ale nie chcieliby dać, to też wiele mówiłoby (emotka) [...] [...]mają, ale nie chcą dać, to też wiele mówi (emotka) [...] Ja dostrzegam zasadniczą różnicę. Natomiast związek z tematem jest zasadniczy, bo ktoś kłamliwie sugeruje, że na wyjaśnieniu tej sprawy nikomu nie zależy, a nawet wszystkim zależy żeby nie została wyjaśniona. Bo o czym może świadczyć "fakt", że mają, a nie chcą dać. Nie rozumie pan tego panie moderatorze? To ty twierdząc że "nie chcą dać" nam zdjęć satelitarnych nie poparłeś tego żadnym argumentem. Zapytany czy wnioskowałeś o zdjęcia i ktoś z wymienionych odmówił, sugerujesz, że ja powinienem spróbować. Tyle, że ja nie twierdzę, że ktoś nie chce ich dać. Tylko ty. I swoje fantazje powinieneś uargumentować, zamiast na ich kłamliwej podstawie sugerować kategoryczne wnioski.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.10.2013 o godz. 18:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd już ochłonąłeś po nieudanej próbie strzelenia z ucha? Jeśli tak to w takim razie pamiętaj o cytacie oprawionym w ramkę i nie truj więcej życia ani mi, ani moderatorowi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawde, nie będę stawał po strone jendego z was przeciwko drugiemu i nie wykorzystujcie moich słów we wzajemnych utarczkach.
Takie wpisy będę usuwał. Nie jestem sędzią między wami, tylko mam pilnowac, żebyście nie przekroczyli pewnych granic. Ani jeden, ani drugi. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wchodzę tu od czasu do czasu i za każdym razem nie dowierzam co tu pewna banda będąca pewnie opłacana przez propagandę PiSowców wypisuje. Jak można wierzyć Macierewiczowi i zlepku pseudo ekspertów, którzy na swoich uczelniach NIC NIE ZNACZĄ.
Oczywiście najlepiej pisać, że to rządowa komisja kłamie, ale Panowie.. skoro oni kłamią to poproszę dowody, dowody i jeszcze raz dowody! a nie ciągłe opieranie się na pieprzeniu Antka, który mówi to co ciemna masa chce usłyszeć. edit by FraMat Może nie przeczytałeś, ale obiecałem przypilnowanie tego wątku. Masz ostrzeżenie za "bandę", oraz za całokształt posta - prowokację. A ponieważ punkty z ostrzeżen się zsumowały, wychodzi, że jesteś na jakiś czas zbanowany.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.10.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Postanowiłem Ci mimo wszystko raz jeszcze odpowiedzieć i odesłać do Instytutu Ekspertyz Sadowych w Krakowie. W świetle ich badań i ustaleń, raport Millera, ustalenia "rządowe" są kłamliwe. To tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.10.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma nic przeciwko temu,ze jest stworzona teoria odnosnie zamachu (co jest dla mnie nieprawdopodobne),powinno sie to zbadac-wyjaśnic,ale jezeli jest to wszystko oparte na bezpodstawnej teorii szaleńca Macierewicza,to współczuje jej zwolennikom i nie ma co z nimi dyskutowac....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.10.2013 o godz. 08:58.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie potwierdzam , nie zaprzeczam Czymże to jest jak nie wprowadzaniem opinii publicznej w błąd ? Takie śmierdzące pierdy wydaje z siebie albo Macierewicz albo jego spece a potem mówią ,że tak naprawde to nie są pewni jak było ,a to że przeżyły trzy osoby ,a to że brzoza była ścieta. Mącenie ludziom w głowach , to jest główny cel działań Antka i jego speców.edit by FraMat Okreslenie "Takie śmierdzące pierdy wydaje z siebie albo Macierewicz albo jego spece" nie mieści sie w kanonach rozmowy na poziomie i jest prowokowaniem do niemerytorycznej kłótni. Ostrzeżenie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.10.2013 o godz. 10:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|