The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2015, 19:49
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Face palm przebił mi głowę. Szczególnie po ostatnim zdaniu.
A może konkretniej sie odniesiesz do ostatniego zdania poligloto.Jak zwolnią Kazka i zatrudnią Ojrzyńskiego to na prawde odechce mi się chodzić na Wisłe.Po pierwsze jaki styl prezentują drużyny Ojrzyńskiego?Przecież to jest katorga do oglądania.Dwa.Jak wygląda polityka klubu? Co pare miesięcy wymieniają trenera jakby to coś miało pomóc.Za pół roku znowu wymyslą sobie jakiegoś Rumaka czy Wdowczyka.Ciebie to nie rusza?Bo mnie to już wszystko delikatnie zaczyna w....iać.Poziom zniechęcenia osiąga kumulacyjny poziom.Zwłaszcza że mamy Kazka, wiślaka z krwi i kości.Pod którego wodzą drużyna na prawdę wyrobiła sobie fajny styl do oglądania.A że nie ma wyników?Na to troche potrzeba CZASU.A oni go chcą zwolnic po 3 miesiącach.. No ja pierd..le
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 05.06.2015 o godz. 19:54.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.06.2015, 17:32
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W stosunku do tego co graliśmy przez ostatnie dwa lata. Tylko ślepy tego nie widzi

Sam jesteś tania opcja ...

Moskal to najlepsze co mogło się przytrafić...

Nie wytłumaczysz. Najlepiej zorganizować igrzyska i wypierdzielić Moskala.

Przecież to jego wina że kilka meczy z rzędu dostaliśmy czapę w ostatniej minucie - mógł machać rękami to pewnie piłka by nie wpadła ...

Jakby był Mourihno na ławce to z tym samym składem byśmy wygrywali z każdym dwucyfrowo. To oczywiste ... dla niektórych ....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.06.2015, 08:14
Jest to samo co było jak Moskal przyszedł po Maaskancie. Gra wygląda całkiem fajnie, ale wyników nie ma. Tak jest niestety. W dodatku popatrzcie na Moskala jak on tym meczem żyje. Gość wydaje się bezradny. Niestety do takich gwiazdorków trzeba mieć podejście i budzić szacunek. Tu ewidentnie tego brakuje.
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2015, 08:21
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Jest to samo co było jak Moskal przyszedł po Maaskancie. Gra wygląda całkiem fajnie, ale wyników nie ma. Tak jest niestety. W dodatku popatrzcie na Moskala jak on tym meczem żyje. Gość wydaje się bezradny. Niestety do takich gwiazdorków trzeba mieć podejście i budzić szacunek. Tu ewidentnie tego brakuje.

Moskal nie budzi szacunku? O czym Ty mówisz? Może Ojrzyński albo inny słabiutki trener za podobne pieniądze będzie go budził? A może myślisz, że przyjdzie tu sir Alex?
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 05.06.2015, 08:19
A może Kaziu ma zapis w kontrakcie, że jak nie będzie kwalifikacji do pucharów, to mogą go po prostu zwolnić na podstawie tego zapisu bez płacenia do końca kontraktu i tyle?
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 05.06.2015, 08:22
Ja zamiast 3 trenerów na kontraktach, wolałbym jednego i jakiegoś grajka. Dajmy czas Kazkowi.
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.06.2015, 08:23
Nie nie myślę, że przyjdzie tu sir Alex, który obecnie jest na emeryturze. A Moskal kim przepraszam jest? dobrym trenerem? przecież Ojrzyński czy ktokolwiek inny ma więcej meczów w Ekstraklasie od Moskala. Dajcie spokój. Facet z Gks sobie nie mógł poradzić, a do Wisły przyszedł. Mimo całej sympatii od początku jak dla mnie decyzja nie trafiona. Moskal odejdzie tylko wtedy jak Smuda zejdzie z kontraktu.
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2015, 08:39
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Nie nie myślę, że przyjdzie tu sir Alex, który obecnie jest na emeryturze. A Moskal kim przepraszam jest? dobrym trenerem? przecież Ojrzyński czy ktokolwiek inny ma więcej meczów w Ekstraklasie od Moskala. Dajcie spokój. Facet z Gks sobie nie mógł poradzić, a do Wisły przyszedł. Mimo całej sympatii od początku jak dla mnie decyzja nie trafiona. Moskal odejdzie tylko wtedy jak Smuda zejdzie z kontraktu.
A może dałbyś Moskalowi chociaż okres przygotowawczy? No super, gówniany trener Ojrzyński ma więcej meczów w ekstraklasie i w chooj sukcesów, zesram się ze szczęścia jeśli przyjdzie.

Pomyśl jeden z drugim, że problemem Wisły nie jest w tej chwili trener.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.06.2015, 08:24
Dzieciaki! Piłkarz enie dostają pieniędzy, nie wiedzą kto zostaje i będzie miał dalej wolontariat w Wiśle czy ma coś szukac sobie. Zapowiada się gra o utrzymanie i tyle. A wy widzicie winę trenera po parunastu meczach...
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2015, 08:31
Moskal to nie trener na Wisle.A inaczej nie na Wisłe jaką byśmy chcieli.Myśle,że młodzi piłkarze z pierwszej ligi to Jego poziom.
Bednarz=Landryna=......
arti
Guest

Stary 05.06.2015, 08:46
Jeszcze skończy się tym że przywrócą Smude☺
Ostatnio edytowane przez arti : 05.06.2015 o godz. 09:13.
Kocur
semper fi

Stary 05.06.2015, 08:53
Jestem przerażony.

Śmiejecie się z Cupiała że podejmuje głupie decyzje.
Tyle że zwolnienie Kazika to idiotyzm do potęgi 10. Niektórym się ciągle wydaje że mamy zajebistych piłkarzy, tylko trener nie może sobie z nimi poradzić.
Prawda jest taka że trener wycisnął z nich co się da - to że nie potrafią z 5 metrów trafić w bramkę to nie wina trenera.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.06.2015, 09:03
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jestem przerażony.

Śmiejecie się z Cupiała że podejmuje głupie decyzje.
Tyle że zwolnienie Kazika to idiotyzm do potęgi 10. Niektórym się ciągle wydaje że mamy zajebistych piłkarzy, tylko trener nie może sobie z nimi poradzić.
Prawda jest taka że trener wycisnął z nich co się da - to że nie potrafią z 5 metrów trafić w bramkę to nie wina trenera.
Idiotyzmem do potegi 10 bylo zwolnienie Smudy i zatrudnienie Moskala.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2015, 09:08
satori napisał(a):Wyświetl post
Idiotyzmem do potegi 10 bylo zwolnienie Smudy i zatrudnienie Moskala.
Idioztymem do szescianiu było kolejne zatrudnienie tego pseudotrenera Franciszka...
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2015, 09:55
Panowie .......imy trochę...

Bo trener, bo piłkarze ...

A problem jest caly czas ten sam od dawien dawna...czyli brak sianka...
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.06.2015, 09:23
Masz racje z innym trenerem wiecej pogralibysmy z Cracovia w grupie spadkowej. Moskal ma jeden plus jwst Wislakiem, trenerem moze byc dobrym ale max na 1 lige.
Kocur
semper fi

Stary 05.06.2015, 09:32
Powielaniu bzdur z wybiórczej czy krakowskiej że Kazek jest "maks na 1 ligę" ...

Żadnej konkretnej analizy, tylko walenie sloganami. Konkret:

- konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.

Tak to sramy jak krowa na pastwisku.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.06.2015, 09:38
Powielaniu bzdur z wybiórczej czy krakowskiej że Kazek jest "maks na 1 ligę" ...

Żadnej konkretnej analizy, tylko walenie sloganami. Konkret:

- konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.

Tak to sramy jak krowa na pastwisku.
Fakty nie są istotne. Liczy się to, co podpowiadacze podpowiadają Cupiałowi. Trzeba się przecież wytłumaczyć z tego dlaczego tak mocna drużyna (jak twierdził prezes) po raz koleiny zawodzi. Najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie, to obarczyć winą trenera.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2015, 10:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie, to obarczyć winą trenera.
Jeśli Gaszyński będzie chciał Moskala, stanie za nim, jak Bednarz murem stanął za Probierzem (o tym warto przypomnieć). Czy to pomoże czy nie, to inna sprawa. Natomiast widać że szukają jakiegoś rozwiązania/konfiguracji, także światełko na poprawe w tunelu jest.

(..) - konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.
Podaj konkretnie jedną rzecz którą zrobiłby lepiej Moskal niż dowolny trener z 1 ligi trenując obecną Wisłę*.

Ad rem. Moskal (obecnie) jest nie dlatego że osiągał świetne wyniki ale dlatego że mamy problemy finansowe. Dyskusja poprzez pryzmat sukcesu sportowego, którego nie ma, nie ma sensu. Zadecydują i tak finanse.

Natomiast jesli tak stawiasz pytanie, chętnie zapytam o cos innego - jaką Wisłe, ze sportowego punktu widzenia, zbuduje Kapka z Moskalem.

Edit:
* pytanie retoryczne
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.06.2015 o godz. 10:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 05.06.2015, 10:04
Nie będę oceniał potencjału piłkarzy bo go nie znam i ponieważ nikogo za rękę nie złapałem, nie będę twierdził też, że w środę zagrali to co zagrali z premedytacją. Jednak nikt z Was mi nie wmówi, że zblazowani kopacze gryźli trawę. Nikt mi nie wmówi że grali ambitnie i z zaangażowaniem... Ludzie opanujcie się! Przestańcie w końcu zaklinać rzeczywistość i mówić że czarne jest białe!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.06.2015, 10:39
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie będę oceniał potencjału piłkarzy bo go nie znam i ponieważ nikogo za rękę nie złapałem, nie będę twierdził też, że w środę zagrali to co zagrali z premedytacją. Jednak nikt z Was mi nie wmówi, że zblazowani kopacze gryźli trawę. Nikt mi nie wmówi że grali ambitnie i z zaangażowaniem... Ludzie opanujcie się! Przestańcie w końcu zaklinać rzeczywistość i mówić że czarne jest białe!
Grali najlepiej, jak potrafią w takiej sytuacji. Czasami wygląda to lepiej, jeśli mecz układa się po naszej myśli, czasami słabiej, gdy zawodzi skuteczność lub przeciwnik nie daje nam pożyć. Nie nazwałbym ich zblazowanymi. Są za to zdołowani, z padniętym morale, niepewni przyszłości, niepewni tego co dalej z Wisłą itd. Z jednej strony wymaga się od nich sukcesów, z drugiej wysyła sygnały, świadczące o tym, że klub raczej się zwija niż rozwija. Tak się nie da na dłuższą metę.
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2015, 10:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Grali najlepiej, jak potrafią w takiej sytuacji. Czasami wygląda to lepiej, jeśli mecz układa się po naszej myśli, czasami słabiej, gdy zawodzi skuteczność lub przeciwnik nie daje nam pożyć. Nie nazwałbym ich zblazowanymi. Są za to zdołowani, z padniętym morale, niepewni przyszłości, niepewni tego co dalej z Wisłą itd. Z jednej strony wymaga się od nich sukcesów, z drugiej wysyła sygnały, świadczące o tym, że klub raczej się zwija niż rozwija. Tak się nie da na dłuższą metę.
No Tak... w sumie masz rację...biedni Ci nasi piłkarze...wzruszyłem się do łez...obiecuję, że na następnym meczu będę najgłośniej śpiewał "nic się nie stało", żeby ich pocieszyć... no i do tego jeszcze, tak ich martwi los Wisły nasi szlachetni piłkarze...
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.06.2015 o godz. 10:45.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.06.2015, 11:45
Uważasz, że Głowie, Brożkowi czy Boguskiemu nie zależy na klubie? Sądzisz, że Bury czy Rysiek z Jovicem nie dają z siebie wszystkiego? Może zarzucisz Guerrierowi, Sadlokowi czy Jankowskiemu przechodzenie obok meczu? Chłopie - otrzeźwiej... Piłkarze grają na tyle na ile potrafią - jedni słabiej drudzy lepiej, ale jakiegoś olewania nie widzę (poza Stilicem i sprawiającym takie wrażenie od zawsze Garguły). W dołku psychicznym są na pewno, szczególnie po powtarzających się stratach punktów w końcówkach meczów.
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2015, 11:54
Chłopie otrzeźwiej Ty, bo życie da Ci mocnego kopa w dupę. Jedyne na czym piłkarzom zależy to to, żeby kasa na koncie się zgadzała. Popatrz na te uśmiechnięte gęby po meczu, piątki z rywalami - tak im zależy... Jak się nadarzy pierwsza okazja i tylko będą mogli (wiek forma) to sp...lą z klubu a Ty zostaniesz. Jak im się coś nie będzie podobać to zwolnią trenera (jak myślisz które to orły zwolniły Petrescu). Ty jako kibic jesteś dla nich tylko biednym frajerem który ich sponsoruje. Im prędzej zrozumiesz, że chodzisz na mecze dla klubu a nie właściciela, prezesa czy piłkarzy, tym lepiej dla Ciebie, bo życie zaoszczędzi Ci rozczarowań... Naprawdę zazdroszczę niektórym, że mimo pewnego wieku patrzą na świat oczami małego dziecka...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.06.2015, 11:59
na czym polega to olewanie Stilica bo nie kumam?
Oczekiwania powinny być w stosunku do 11 piłkarzy a nie jednego...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2015, 12:00
Ręce precz od Moskala.

Trzeba być idiotą by zwalniać trenera, który przyszedł w trakcie sezonu ratować zespół i zajął ostatecznie piąte czy szóste miejsce.
I to prawdopodobnie w wyniku decyzji kogoś tam, że pucharów w tym roku niet.

Trenera ocenia się po sezonie, najlepiej dwóch. Skoro taki Smuda dostał półtora sezonu, mimo ze wszyscy wiedzieli, że będzie jak było to czemu Moskal ma nie dostać, mimo, że rokuje znacznie lepiej ?

Jak dla mnie gra uległa poprawie a wyniki są efektem niechęci do pucharów.

Jeżeli pogłoski o zatrudnieniu Ojrzyńskiego są prawdą to tylko siąść i zapłakać.
To jasny sygnał dla kibiców okazjonalnych.
Nie kupujcie biletów bo drużyna badziewna a bilety drogie.
O sygnale jaki idzie do kibiców bardziej zaangażowanych nawet nie wspomnę.

Może być biednie i bez sukcesów, skoro nie ma wyjścia z sytuacji. Tak bywa, przyjdą lepsze czasy.
Ale musi być ambitnie i wiślacko.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.06.2015, 12:20
Elefant napisał(a):Wyświetl post
I to prawdopodobnie w wyniku decyzji kogoś tam, że pucharów w tym roku niet.
Jak dla mnie gra uległa poprawie a wyniki są efektem niechęci do pucharów.
Tak to można usprawiedliwić wszystko. Na przykład przygodę Smudy z Wisłą, więc w sumie po co go zwalniano?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.06.2015, 12:24
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Tak to można usprawiedliwić wszystko. Na przykład przygodę Smudy z Wisłą, więc w sumie po co go zwalniano?
Bo ze Smudą istniała duża szansa na grę w grupie spadkowej?
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.06.2015, 21:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bo ze Smudą istniała duża szansa na grę w grupie spadkowej?
Nie no bez przesady wygraliśmy chyba z dwa mecze przez przypadek, Smuda też dałby radę osiągnąć taki "sukces"

Jeśli Moskal ma zostać to Brożek i przyjaciele muszą polecieć karnie do rezerw, bo on ewidentnie posłuchu u piłkarzy nie ma.

Wyniki Moskala anno domini 2015 to spadek z ligi/ jego okolice. Gdyby nie zaliczka Smudy to byśmy inaczej dziś mówili.

W przyszłym roku takiej zaliczki nie będzie, będzie strach o utrzymanie.

Ale i tak nie widzę nikogo zamiast Moskala, możemy zatrudnić innego równie słabego trenera.
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Stary 05.06.2015, 23:22
Osobiście jestem z tych co są "za Smudą" i oczywiście chciałoby się przypomnieć, że Smuda został zwolniony, ponieważ istniało ryzyko nie zagrania w pucharach.
Moskal pucharów nie zdobył,a taki miał postawiony cel.

Uważam, że winny obecnej sytuacji nie jest najbardziej ani Smuda, ani Moskal, ani piłkarze.

Dla mnie głównym winowajcą jest prezes, który:
a) obiecał sponsora
b) obiecał wzmocnienia
c) obiecał przedłużenie kontraktu (Stilic)
d) powiedział, że piłkarze muszą zdobyć miejsce gwarantujące udział w pucharach.

Jak wiemy:
a) nie wykonał swojej roboty
b) wzmocnienia po zgrupowaniu, w dodatku 2ch piłkarzy z kontuzjami
c) nie wykonał swojej roboty
d) dobił swoim przymusem i tak już wątłe morale
+ zwolnił trenera, który przez 2 sezony potrafił poukładać klocki w kupę i sprawić, że nasi zaczęli przypominać piłkarzy.

Wiemy dobrze, że Smuda potrafi wyrobić piłkarzom charakter, ale też ich zajeżdża pod koniec swojej przygody. Tym samym każdy niemal trener, który dostaje od niego zespół dostaje piłkarzy z charakterem, wolą walki i jak doda im trochę świeżości i swojego podejścia, to zespoły te osiągają bardzo dobre wyniki, a często sięgają po MPolski.
Tutaj tego zabrakło. Wydaje mi się, że raczej z tego iż zostały rozbudzone nadzieję przez prezesa, a brak ich realizacji dobiło morale.

Dlatego pomimo iż mam żal do prezesa o to co Wiśle zrobił, to jak już jest Moskal, to niech ma szansę poprowadzić zespół w nowym sezonie. Niech przygotuje sobie zawodników którzy zostaną i niech się sprawdzi. Bez poważnych wzmocnień i tak czeka nas w przyszłym roku walka co najwyżej o czołową 8.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów