|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na razie nie ma żadnych decyzji, na pewno nikt nie wykupi bazy w taki sposób, by było zagrożenie jej utraty w przypadku kłopotów klubu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A to przepraszam, umknęły mi słowa prezesa - to sprostuję od razu. Nie podjęto żadnych decyzji jak ten zakup formalnie ma wyglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Władek wyrasta na typowego mitomana.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przez to mitomanstwo niedlugo wyrosnie ze swoich marynarek w krate.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To niezły kontakt Socios z trio i zarządem i niezłe ustalenia hehe
Serek, wiem, nie atakuj mnie. Takie to po prostu śmieszne, jak Ty mówisz, ze w sumie wszystko jest dogadywane, kontakt z klubem jest, wszyscy chcą dobrze a na końcu i tak trio odpierdala, Nowak kłapie bez sensu dziobem i sobie mówi co mu się podoba, mając wszystkich, włącznie z Socios w chu.u. Skoro Socios jest ważnym podmiotem, Wisła ma dziurę w budżecie a wykupienie bazy w Myślenicach jest ważne z dwóch powodów - płacenie za wynajem a i tak się nie ma na własność / kupienie za pokaźną sumę pieniędzy, wiec to nie jest byle transakcja. To wypadałoby aby było jedno, wspolne stanowisko, żeby każdy wiedział co się dzieje, żeby nie było wprowadzania w bład i żeby taki prezio jak raczy sobie rozmawiać z burmistrzem Myślenic to wiedział czego chce i co gadać, a nie pieprzył trzy po trzy. Tak samo jak pieprzył w wywiadzie, ze Socios da kasę na pewno. Amatorki ciąg dalszy ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie, nie wyciągaj błędnych wniosków - my jesteśmy w stałym kontakcie z trio i to z nimi głównie rozmawiamy o bazie, bo gdy zaczęły się na ten temat rozmowy, w klubie nie było jeszcze obecnego prezesa.
Za słowa prezesa nie odpowiadam, wydaje mi się, że to po prostu nieprecyzyjna wypowiedź. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wnioski się same wyciągają. Cały czas są nieprecyzyjne wypowiedzi, nieprecyzyjne działania itd Kasy też zaczęło nieprecyzyjnie brakować, a przecież ani transferów nie porobili (miał być lewy obrońca i być może drugi napastnik).
Ja tu nikogo nie chcę atakować, tym bardziej Socios, które się musi męczyć w tym patologicznym układzie. Po prostu prawda jest taka, ze to jest amatorka. Niby ludzie poważni, biznesmani, a nic im nie wychodzi. Dla mnie logiczne, że jak jest gościu prezesem i tym bardziej wypowiada się do mediów czy rozmawia z władzami miasta, to najpierw powinien mieć 100% wiedzę na dany temat. Póki co wygląda to tak, że myśli, ze kasa od Socios jest pewna, a baza zostanie kupiona przez spółkę. No to o czym on właściwie gada z tym burmistrzem? Że myśli, że tak będzie i by chciał wiedzieć czy to może se kupić? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czyli zielone światło dla Nowaka do przejęcia klubu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czytałeś wywiad z nim? Przecież jego na to nie stać...
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dla kazdego jest zielone.Dla kazdego z kasa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Trio wpuściło Nowaka do klubu, wsadziło na stołek prezesa, a ten ich wszystkich teraz wyrzuci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mi to śmierdzi wałkiem.Przecież już wiadomo że Władeczek jest z namaszczenia Kuby.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale właściwie skąd to wiadomo
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A tak mi się jakoś przypomniało...
To sprzed trzech lat. Czy obecnie dalej są takie zapisy, tego nie wiem, ale to już wiele mówi."Po słowach wstępu otwierających konferencję prasową padły pytanie o bardziej konkretne szczegóły podpisanych dokumentów. „Umowa podpisana została na 13 miesięcy, a zawarty w niej został m.in. paragraf umożliwiający jej rozwiązanie w przypadku, gdy Jakub Błaszczykowski w jakikolwiek sposób przestanie być związany z Wisłą Kraków” |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jedno jest pewne - Wisła wystawiona oficjalnie na sprzedaż i bez balastu w postaci legend, TS-u czy środowisk kibicowskich to klub z ogromnym potencjałem, który może odgrywać rolę absolutnego dominatora w Polsce i grać regularnie w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Ostatnie lata wskazują komu odpowiada blokada Wisły. Im gorsza sytuacja, im gorsze wyniki, tym lepiej dla środowisk kibicowskich, TS-u, legend czy różnych fałszywych odnowicieli, którzy za grosze przejęli największy klub w Polsce (obok Legii), doprowadzili do spadku i w poczuciu nietykalności robią co chcą. Jak ten nowy i kolejny fałszywy odnowiciel: Pisuar Prezes - Prezesik, Figurant - Figurancik, Jego Ekscelencja Władysław - Władek - Władeczek Nowak - Nowaczek, Chłoporobotnik w gumofilcach z Sekty Błaszczykowskiego! Ole!
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.10.2022 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
A mówiąc poważnie - szacun dla kibiców Legii za to jak na ostatnim meczu "pożegnali" tą kreaturę ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
serek.c2 : niektórzy nie umią w biznesy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Koaliku ja powiem więcej. Wisła ze swoim potencjałem może co roku wygrywać Ligę Mistrzów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak, w naszym klubie to jest normalne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze brakuje np Kuby w futtrucku
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Raczej kogoś w stylu Małeckiego, który po 10 latach spruł się w futtrucku, że to w sumie piłkarzyki wyjebały Petrescu. No ale na coś takiego to musimy jeszcze chwilę poczekać.
Jak się po kilkunastu latach okaże, że niektórzy z polecenia Kuby robili siarę w szatni i na boisku u Pasiecznego i Guli, bo Kubuś od początku chciał wujka to naprawdę nie będę zaskoczony. W zasadzie to będę zaskoczony jak okaże się, że nic takiego nie miało miejsca, bo ten scenariusz za dobrze pasuje do chlewu jaki jest w tym cyrku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie musiał kuba robić i mówić, wszystko od początku tak było układane i tworzone, że rodzina i przyjaciele przejmą stery w Wiśle, od trenerki po prezesurę. Także to taka samospełniająca się przepowiednia.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezłą tragedia. Sobol jak widać nic nie zmieni. Nie tknął nic w drużynę. U nas potrzebny jest psychiatra żeby poradził sobie z lękami, fobiami i problemami naszych kopaczy. Może jakaś terapia z lekami od razu.
Odnoszę wrażenie, że wiara w zwycięstwo w każdym meczu jest do początkowego gwizdka. Później po kilku zjebanych piłkach przychodzi myśl "....a, my bez kitu nie umiemy grać". I widać od tej pory strach i bezradność na twarzach. 7 meczów bez zwycięstwa, chyba jakiś kolejny rekord chcemy wykręcić. Dużo się musi zmienić w Wiśle zeby choć trochę zmieniło się w grze. Może na szybko wymiana 1-2-3 trenerów i w końcu trio dojdzie do wniosku, że główny problem leży w nich, w sztabie, a nie w jednym trenerze czy braku (wcześniej) napastnika? ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
niedługo będą 3 miesiące przerwy. w tym czasie można zmontować ciekawy zespół i przede wszystkim wyczyścić ławkę trenerską
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak wejdzie nawet ten Kwiecień i kupi 8 grajków to będą się zgrywać do maja, jak to zawsze przy takich zmianach. Widać zresztą po Wieczystej, gdzie bawi się w Cupiala 2.0 z wszystkimi jego wadami. Najlepsza byłaby opcja właściciela którego stać na Wiśle 2 sezonu w 1 lidze, aby nie grać wiosny z nożem na gardle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby to zrobić to trzeba mieć świadomość co jest problemem. U nas się myśli, że zmiana trenera, ewentualnie zrobienie przydupasa prezesem albo znalezienie z dyrektora sportowego z dupy lub 1 piłkarz (cudowny napastnik) coś zmieni.
Trio zajęte jest walką o władzę i kłótniami między sobą. Żaden ich super plan nie wypalił. Musieliby zrozumieć, że stworzyli patologiczny model zarządzania klubem, gdzie niby jakieś struktury są, a realnie to rządzi trio ludzi bez pojęcia o funkcjonowaniu klubu, oraz, że z takim sztabem to my sobie możemy w III lidze grać. Tak jak każdy pomysł był zły, tak myśl przewodnia, że legendy są najwazniejsze też jest do dupy. Tylko jeszcze mało kto to rozumie. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Transfery to nie największy problem. Największy problem to stosunek piłkarzy do obowiązków i sposoby egzekwowania tego stosunku.
To co zrobił Młyński w pierwszych 20 minutach wczoraj zasługuje na karę dyscyplinarną i nie można tego olewactwa i frajerstwa tłumaczyć zmęczeniem. Wachowiak leci pół boiska żeby dać mu możliwość zagrania, a ten debil kopie na afere w pole karne. Żeby to zrobił raz, ale on to zrobił dwa razy w odstępie kilku minut. Jak to wytłumaczyć? No gówniarz nie czuje żadnej odpowiedzialności, wie że czego by nie spi....ił to włos mu z głowy nie spadnie. Bo głaskanie się po fiutach jest naszą codziennością. Jeżeli nie skończy się plażowanie i nie zacznie normalna gra i walka, czyli rozliczanie z błędów choćby w formie porządnej zjeby ze strony trenera to żaden transfer nic nie zmieni. Fernandez i Rodado już zaczynają równać do poziomu, to samo było z Hanouskiem, Frydrychem, Klimentem itd... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|