The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2026, 12:33
Może byc i tak. Na pewno bojkot jaki widzieliśmy w ostatnich 3 sezonach już przeszedł do historii.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2026, 12:48
As napisał(a):Wyświetl post
Tam bylo tak w tym spadkowym, ze nas bodaj z trzech zwyciestw (albo dwoch zwyciestw i remisu) ordynarnie okradli sedziowie.
Z tego co pamietam, to poprzez bledy sedziwskie stracilismy 8 punktow co jest absolutnym ewenementem bo zwykle to oscyluje w granicach +2 lub -2. Czasem sedzia pomyli sie na korzysc a czasem na niekorzysc. Wtedy praktycznie wszystkie duze bledy byly na niekorzysc. O ile dobrze pamietam to juz po naszym spadku VAR stal sie standardem a wczesniej czasem byl a czasem nie.

To jest w sumie ciekawe, ze nawet przy naszej absolutnej degrengoladzie nie spadlibysmy gdyby sedziowie mylili sie w "normie".
Na pochyłe drzewo...

Wykorzystali okazję żeby nas wydymać i tyle. To samo było w 1 lidze. Co się działo pod koniec Rude z czerwonymi kartkami. W ilu meczach sędziowie przymykali oczy na bandyckie faule? Zawsze mieliśmy z nimi pod górkę i dalej tak będzie. Zwłaszcza kiedy nie będziemy walczyć o swoje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2026, 15:17
RybaTs napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę ziomuś,że nawet Legia tu przyjedzie.Jedynie te pajace malinowe mogą twardo dalej bojkotować,bo im będzie wstyd.
Po karze 1M to za recydywę kara wzrośnie. A za rok wybory.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.07.2026, 15:36
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Po karze 1M to za recydywę kara wzrośnie. A za rok wybory.
Ale nie chodziło mi o to ziomuś,że malinowe nas nie wpuszcza,bo uważam,że jednak wpuszcza.Jedynie uważam,że jako jedni z nielicznych mogą nie przyjechać do nas.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.07.2026, 18:40
Hahaha frajerzy z jakichś Rzeszowów, Legnic, Głogowów właśnie dostali kociej mordy

Ale jak to tak....? Przecież bojkot, przecież cała Polska, przecież maczeciarze, przecież ani kroku wstecz hahahaha

Jeszcze jakby legiunia do nas przyjechała to już byłoby perwersyjne nasikanie im na twarze przez Warszawiaków.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.07.2026, 19:39
RybaTs napisał(a):Wyświetl post
Ale nie chodziło mi o to ziomuś,że malinowe nas nie wpuszcza,bo uważam,że jednak wpuszcza.Jedynie uważam,że jako jedni z nielicznych mogą nie przyjechać do nas.
vaffanculo wszystkim tym co do nas nie przyjadą. Ważne by nas wszędzie wpuścili.

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 13.07.2026, 12:35
Nie interesuję się piłką inną niż wiślacką, więc dopiero po naszym awansie zacząłem zerkać na to, co dzieje się w ekstraklasie. I powiem szczerze, że może być ciężko. Drużyny sprowadzają niezłych na papierze piłkarzy, wzmacniają się itd. Oczywiście może być tak, jak to w polskiej piłce klubowej od lat - ile nie wpompowałbyś pieniędzy, na koniec i tak wszyscy kopią się po czołach, ale może być też ciężko.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.07.2026, 12:57
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Nie interesuję się piłką inną niż wiślacką, więc dopiero po naszym awansie zacząłem zerkać na to, co dzieje się w ekstraklasie. I powiem szczerze, że może być ciężko. Drużyny sprowadzają niezłych na papierze piłkarzy, wzmacniają się itd. Oczywiście może być tak, jak to w polskiej piłce klubowej od lat - ile nie wpompowałbyś pieniędzy, na koniec i tak wszyscy kopią się po czołach, ale może być też ciężko.
Dlatego tak ważne jest dobre wejście w sezon, jakbyśmy mieli taki gaz jak na początku zeszłego....
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Szewa
Member

Od: 12.2018

Stary 13.07.2026, 13:01
Jako ciekawostka, kursy buków (STS).

Kurs Wisły na spadek wynosi 10. Najniższe kursy na Wisłę Płock (2.00), Radomiaka i Zagłębie (po 2.50)

Kursy na górną i dolną połowę tabeli dla Wisły są identyczne (1.85). Oznacza to, że buki typują nas idealnie na środek tabeli.

Więc jeśli ktoś jest mocnym defetystą i uważa, że na pewno sobie w Eklapie nie poradzimy, to można zrobić na tym fajną kasę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.07.2026, 14:09
W STS chyba brawoszefy bo dość wysoko nas cenią.

(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Szewa
Member

Stary 13.07.2026, 19:11
W Fortunie podobne kursy, najwyraźniej cała branża je z ręki Jarkowi. Jeśli uważacie, że Wisła ma więcej niż 10% szans na spadek, to nic tylko stawiać, darmowe pieniądze!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 14.07.2026, 19:18
Szewa napisał(a):Wyświetl post
W Fortunie podobne kursy, najwyraźniej cała branża je z ręki Jarkowi. Jeśli uważacie, że Wisła ma więcej niż 10% szans na spadek, to nic tylko stawiać, darmowe pieniądze!
A te buki to są jakieś wyrocznie? Nie mylą się?
Uważam, że ustawienie zl i ml na pozycjach 2 i 3 od końca jest głupie.
Jak się otworzy zakładkę spadek to motor i zl nie są na podium i co ważniejsze nie mają atrakcyjnych kursów (wg mnie to byłoby w tej sytuacji od 1,5:1 wzwyż.
Ponadto postawienie żydków na równi z Wieczystą też jest głupie (moim zdaniem Wieczysta ma i zmontuje mocniejszy skład i będzie wyżej). Nad resztą asów się dotąd nie zastanawiałem.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 14.07.2026 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.07.2026, 22:36
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
A te buki to są jakieś wyrocznie? Nie mylą się?
Uważam, że ustawienie zl i ml na pozycjach 2 i 3 od końca jest głupie.
Jak się otworzy zakładkę spadek to motor i zl nie są na podium i co ważniejsze nie mają atrakcyjnych kursów (wg mnie to byłoby w tej sytuacji od 1,5:1 wzwyż.
Ponadto postawienie żydków na równi z Wieczystą też jest głupie (moim zdaniem Wieczysta ma i zmontuje mocniejszy skład i będzie wyżej). Nad resztą asów się dotąd nie zastanawiałem.
Wyrocznie czy nie, jak się buki mylą to ich to może kosztować.

Rok temu takie były kursy na 1 ligę (na awans) w lipcu. Awans trafiony, spadek nie.
Kod:
Nazwa klubu  Betclick  Superbet
Śląsk              3     3
Wisła              4     4
Wieczysta          6     6
ŁKS               10     10
Miedź             13     12
GKS T             15     20
Polonia W         15     20
Ruch              15     20
Stal M            25     30
Polonia B         50     75
Puszcza           75     50
Stal Rz          100     200
Odra             200     150
Górnik Ł         200     200
Znicz            200     200
Chrobry          250     350
Pogoń Si         500     500
Pogoń GM         750     750

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2026, 08:02
Arked napisał(a):Wyświetl post
W STS chyba brawoszefy bo dość wysoko nas cenią.
Miesiąc temu były wyższe na nas.

Ewidentnie poszlo sporo zakładów na nas dla jaj. Ludzi nic nie kosztuje postawienie takich 20 zł.

Różnica ekip 1-6 od 7 jest na tyle wyraźna ze wszystko co dalej to juz wyłącznie kwestia medialności danego zespołu.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.07.2026, 08:33
Widzew bardzo wysoko jak chodzi o kurs, z pkt widzenia siły finansowej, szerokiego składu i wyników sparingów to oczywiście uzasadnione.
Ale przyczyna tego też może być po części taka jak napisał powyżej @Karherop
Mam tylko wątpliwości czy Vukovic tj. trener, który jest w stanie wprowadzić ich na pudło albo wyżej. Ale to nie nasz problem. Zobaczymy..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 15.07.2026 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2026, 11:05
Odkad przejął ich Vuko punktowali na poziomie nr 6-7, teraz będą bardziej zgrani + lekko wzmocnieni i przede wszystkim bez presji. Tym razem do czolowej 5 sie raczej załapia.

Największe zagadki dla mnie:
Zaglebie L - moga byc puchary jak i spadek
Jagiellonia - mogą zaskoczyć na 2-3 miejsce, a moga i byc na 10 przy tylu rotacjach, starych liderach i grze na 3 fronty
Górnik Z - 20 zmian w kadrze, gra na 3 fronty
Pogoń - dramatyczna obrona, egzotyczny trener, ale mocne transfery

No i MY.
Odpowiedz cytując
Szewa
Member

Stary 15.07.2026, 11:24
A ja nic nie pisałem że to wyrocznie czy nawet że to ma jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. Wrzuciłem jako ciekawostkę. Jeśli ktoś uważa że kursy mocno odbiegają od rzeczywistości, to można to wykorzystać i zarobić. Mnie nawet kusi, żeby postawić ze stówkę na spadek Wisły, kurs jest niezły wg mnie, a będę miał w razie czego parę banknotów na otarcie łez w razie gdyby sezon nie wyszedł (uprzedzając, nie kupuję moralizowania, że stawianie przeciw swojej drużynie u buka to coś złego, ale to już każdy dla siebie decyduje)
Co do innych drużyn, na pewno kursy na Widzew i Legię wydają się optymistyczne dla tych drużyn. Obecnie buki oceniają, że obie drużyny raczej znajdą się w pucharach, ja bym osobiście na to nie stawiał.
O Wieczystej nie wiem co myśleć - skład mają personalnie dobry, ale jak się to zgra? Myślę że kursy przewidujące środek tabeli mniej więcej oddają rzeczywistość
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 15.07.2026, 12:01
Kursy na spadek Wisły to prawdziwa okazja. Natychmiast obstawiam, będzie na kilka obiadów w R22.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2026, 12:54
Pokaż kupon jak obstawisz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.07.2026, 14:34
Moim zdaniem kurs na spadek pejsów to może być okazja.
Wlaściciel który sprzedaje kogo się da, a jego przydupasy uzupełniają skład kimkolwiek.
Jak takie działanie się może zakończyć?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.07.2026, 14:44
Kursy na spadek Craxy to 9,0

1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.07.2026, 15:31
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko wątpliwości czy Vukovic tj. trener, który jest w stanie wprowadzić ich na pudło albo wyżej. Ale to nie nasz problem. Zobaczymy..
Wszyscy tam czekają na zwolnienie Vukovicia. Wiadomo, że nie jest to człowiek obecnej ekipy rządzącej(Ci pewnie by wykupili Siemieńca) i przy pierwszym potknięciu pożegna się z pracą. W ogóle pomysł, żeby zatrudniać takiego przeciętniaka(dla mnie słabego trenera) w klubie, który ma takie ambicje i taki budżet, to absurd. Na spokojnie Widzewa stać obecnie na zatrudnienie dobrego szkoleniowca z poważnej ligi + jego sztab. Wydać te 3 mln euro na pensje i mieć spokój, i jakąś tam gwarancję. Ale tam wszystko stoi na głowie, bo od tego powinno się zacząć, czyli trener, któremu ufamy i we współpracy z nim robimy transfery.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 15.07.2026, 16:15
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Kursy na spadek Craxy to 9,0
Gdzie? Superbet ma tylko 3, 75....a wg mnie to pozycja z tzw. pewnych pewniaków .
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.07.2026, 16:55
sts-5,0
M.in.: Płock-2, rr i zl - 2,5, motor-3, potem piast i slask 3 z czymś potem ciężko chore pasy - 5, ciekawe.
Z ciekawostek: Wieczysta-6, a my 10.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 15.07.2026 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 16.07.2026, 08:23
Hmm, przeczytałem, że pejsy sprowadziły wczoraj Marchwińskiego i jakiegoś LO - zawodnika Lille. No to może nie będzie z nimi tak całkiem fatalnie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 16.07.2026, 09:12
Nadrabiam zaległości i czytam, że sąsiadka ogłosiła na dedykowanej konferencji dwóch "sponsorów", z czego jednym z nich jest siłownia z Wieliczki.

Krytykuję JK często bo na to absolutnie zasługuje no ale te firmy z drugiej strony Błoń to bardziej pasują do Wiślackiego Klubu Biznesu niż jako "sponsorzy".

Nie byli w stanie ogarnąć nawet żadnego buka?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.07.2026, 09:55
Marchwiński nie grał przecież we Włoszech kompletnie nic. jego forma to zagadka. potwierdza to fakt, że nie było zainteresowania jego osobą z ligi polskiej
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.07.2026, 10:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Krytykuję JK często bo na to absolutnie zasługuje no ale te firmy z drugiej strony Błoń to bardziej pasują do Wiślackiego Klubu Biznesu niż jako "sponsorzy".

Nie byli w stanie ogarnąć nawet żadnego buka?
No nie.
Podobno negocjują kogoś na przód koszulki i ma być to Fortuna.
Nie mylić z niejakim Kaszkietem
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 16.07.2026, 10:46
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
No nie.
Podobno negocjują kogoś na przód koszulki i ma być to Fortuna.
Nie mylić z niejakim Kaszkietem
Swoją drogą byłoby to epickie.

U nas, z tego co słychać na koszulkach Texom&Synerise
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.07.2026, 10:49
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą byłoby to epickie.