The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2013, 17:13
ciekawa rozmowa z Panem mecenasem Bartoszem Kownackim, pełnomocnik rodzin ofiar katastrofy w radiu Wnet.
http://www.radiownet.pl/publikacje/k...fy-smolenskiej
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.03.2013, 10:11
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Różnica między stroną rządową ,która wyjaśniała tą sprawę a Macierewiczem jest taka, że jeśli nawet Komisji Millera czy prokuraturze zdarzały się błędy czy zaniedbania to nie miały one zamysłu celowego , natomiast ,to co robi Macierewicz + pisowskie media to jest celowe sianie zamętu o którym pisałem ,tak aby ta sprawa nie schodziła z pierwszych stron gazet.Nie chodzi o żadną chęć wyjaśnienia czegoś ,tylko nieustanne bicie piany od helu,przez Biniende ,do trotylu ,dziesiątki hipotez bez pokrycia ,byle tylko w kółko o tym beblać.Typowy temat zastepczy.
Za niedługo dojdziesz do kolejnego wniosku ,że L.Kaczyński w ogóle nie chciał leciec 10tego do Smoleńska , tylko Tusk do spółki z MONem i BORem na siłe go wsadzili do Tupolewa.Pozatym chyba nie sądzisz ,że dla prezydenta ,który za główny cel swojej działalności przyjął sobie zwalczanie premiera ,będzie jakiekolwiek porozumienie ? Nawet gdyby ,ktoś ze strony rządowej odradził lot 10 tego do Smoleńska ,to zaraz w mediach wyszedlby jakiś Stasiak czy Gosiewski i powiedział,że to skandal że rzad uniemozliwia prezydentowi odwiedzenie grobów polskich żołnierzy .
Ale za przeproszeniem pieprzysz, ktoś ci płaci za te brednie czy zwyczajnie jesteś pożyteczny ...

Nie miały zamysłu celowego? To TAWS 38 ukrył się im przez przypadek? Nie ośmieszaj się rusofilu.

Ty POfil najlepiej wiesz o co chodzi . Gdyby zespołowi sejmowemu chodziło o zafałszowanie sprawy to wystarczyło by poprzeć raport millera, proste. Tam jest tyle hipotez bez pokrycia ile tylko odmóżdżony mógł z siebie wypluć.

Widzisz dla narodowościowego i kulturalnego kundla, chęć upamiętnienia zbrodni na Polakach w jej 70 rocznicę to nic ważnego. Dlatego może w jego pustym łbie powstać pomysł że można by tam nie lecieć. Zrozum jednak ze nie wszyscy są bezideowymi kundlami.

No i jak każdy leming na białe zawsze mówi czarne tak nic dziwnego że jego zdaniem Kaczyński zwalczał Tuska. Szczyt debilizmu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2013, 10:40
Drozd, ale chłopie, nie obrzucaj się z nim inwektywami. Rozmawiajmy kokretnie.

As82. Znaleziono ślady materiałów wybuchowych?Znaleziono
Czy "grzebano" przy TAWS 38?Grzebano.
Sfałszowano protokoły sekcyjne przez rosjan?Sfałszowano.
Oskarżono gen Błasika o wywieranie presji na pilotów? Oskarżono, a prokuratura wojskowa to obaiła.Żony gen Błasika, do tej pory nie przeproszono.
Czy Kopacz na mównicy sejmowej kłamała przy tym, gdy mówiła o przeszukiwaniu o metr w głąb ziemi pod Smolenskiej?Kłamała
------------------------------II------------------------ o tym, że w oględzinach zwłok brali udział polscy patomorfolodzy oraż śledczy? Kłamała.
Czy nie oddano śledztu Rosjan?
Czy do tej pory nie można odzywskać najważniejszych dowodów w sprawie tej katastrofy?Wraku oraz skrzynek?

I tak można wymieniać. Chłopie czy ty nie widzisz, tego całego absurdu jaki jest przy tej całej katastrofie? Ja sam nie mogę uwierzyć w ogrom tego absurdu i wydaje mi się to wszystko jakimś ponurym żartem.Nie mieści mi się w głowie, jak można nazwać to tematem zastępczym.
Można się też zastanawiać, kto stara się prowokować. Czy to nie Sikorski palnął ostatnio, że Rosjanie "boją się (!!)" przekazać wraku, bo Macierewicz wynajdzie ślad bomby atomowej?. Przecież to już jest kpina,prowokacja, i kolejna próba zniesławienia, ale i też kłamstwa- bo Macierewicz nic nie udowania, tylko powołani do tego ludzie
Jak może minister spraw zagranicznych mówić takie rzeczy.To jakiś matrix.

P.S
Może ktoś przenieść te posty do tematu o Smoleńsku?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 20.03.2013, 10:58
Jakimi inwektywami? Jak nazwać kogoś dla kogo wyjaśnienie śmierci urzędującego prezydenta to temat zastępczy? Uważam że nawet najostrzejsze określenie nie będzie tu inwektywą. A moim zdaniem takie sądy może wyrażać tylko bezideowiec nie mający poczucia obowiązku wobec przodków, czyli kundel narodowościowy. To nie inwektywa tylko opis zachowania.

Pablo starasz się rzeczowo dyskutować z kolesiem który potrafi stwierdzić ze to Kaczyński zwalczał Tuska, a fałszerstwa w rządowym śledztwie są niezamierzone . Podziwiam szczerze, ale to rzucanie grochem o ściane.

Moim zdaniem brednie trzeba jasno i konkretnie piętnować i nazywać inaczej taki AS bęzie wymyślał co mu ślina na język przyniesie, a Ty będziesz non stop tłumaczył że nie jesteś wielbłądem.

Dlaczego chcesz przenosić do smoleńskiego?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.03.2013, 11:03
Bredzisz o jakiś zmywakach w UK i osobach tymczasowo zajmujących tereny Rzeczpospolitej , tymczasem Smoleńsk to temat zastępczy dla takich rusofobów jak ty i jeszcze kilku w tym temacie. (...) Potem wychodzą różnej maści matoły z transparentami "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" i w ten sposób kalają pamięc zamordowanych żołnierzy ,i równają mord tysięcy Polaków ze zwykła nieodpowiedzialnością i burdelem jaki panował przy organizacji tej wizyty, ale spoko rusofob wszystko może.
Nowa definicja rusofoba made in AS82 - rusofob to ten co nie zgadza się z raportem MAK i Millera. Na tej samej zasadzie ja mogę uważać że Ty jesteś rusofilem, bo zgadzasz sie z raportem MAK i Millera.

Różnica między stroną rządową ,która wyjaśniała tą sprawę a Macierewiczem jest taka, że jeśli nawet Komisji Millera czy prokuraturze zdarzały się błędy czy zaniedbania to nie miały one zamysłu celowego , natomiast ,to co robi Macierewicz + pisowskie media to jest celowe sianie zamętu o którym pisałem ,tak aby ta sprawa nie schodziła z pierwszych stron gazet.
Czyli uważasz że wytykanie błędów to "sianie zamętu"? To jest słownictwo rodem z PRL-u, gdzie też tak określano opozycję.Ona "siała zamęt", a Popiełuszko urządzał nawet "seanse nienawiści". Różnica o której piszesz, jest taka ze sprawa rządowa miała obowiązek przeprowadzić śledztwo w sposób jak najbardziej profesjonalny, z użyciem wszelkich możliwych środków. Poczynając od oddania śledztwa w ręce Rosjan, poprzez pseudokomisję Millera która jedynie "oglądała wrak", nic nie badając, po prokuraturę która nie przeprowadza sekcji zwłok i wysyła po 2,5 roku specjalistów w celu zbadania,a czy aby na wraku nie ma śladów po materiałach wybuchowych - jest to jedno wielkie nieporozumienie. To nie są jakieś błędy czy zaniedbania, to jest od samego początku pozorowanie śledztwa. To że Macierewicz i masa polskich naukowców wytyka to wszystko (co nie jest ich obowiązkiem) to tylko wstyd dla mediów prorządowych, które się tym nie interesują i od poczatku mają to w d...
Podejrzewam, że 20 lat temu tacy ludzie jak Ty to samo mówili o np. Michale Falzmanie, który wykrył aferę FOZZ. Ten "oszołom" też wówczas tylko "siał zamęt".

Nie chodzi o żadną chęć wyjaśnienia czegoś ,tylko nieustanne bicie piany od helu,przez Biniende ,do trotylu ,dziesiątki hipotez bez pokrycia ,byle tylko w kółko o tym beblać.Typowy temat zastepczy.
To Ty razem z Pysiami i Szpenami od początku bijesz pianę i bredzisz tu o helu, presji, "Macierence","krwi na rękach", "ląduj dziadu" i "pisowskich oszołomach".
PS. Czy już do Ciebie dotarło że trotyl został wykryty na wraku, a badania zlecił i przeprowadził nie Macierewicz tylko prokuratura?

Za niedługo dojdziesz do kolejnego wniosku ,że L.Kaczyński w ogóle nie chciał leciec 10tego do Smoleńska , tylko Tusk do spółki z MONem i BORem na siłe go wsadzili do Tupolewa.Pozatym chyba nie sądzisz ,że dla prezydenta ,który za główny cel swojej działalności przyjął sobie zwalczanie premiera ,będzie jakiekolwiek porozumienie ? Nawet gdyby ,ktoś ze strony rządowej odradził lot 10 tego do Smoleńska ,to zaraz w mediach wyszedlby jakiś Stasiak czy Gosiewski i powiedział,że to skandal że rzad uniemozliwia prezydentowi odwiedzenie grobów polskich żołnierzy .
Prezydent chciał lecieć do Smoleńska, a psim obowiązkiem rządu, MONu i BORu było zapewnić mu bezpieczny transport do Smoleńska. Czy te proste fakty docierają do Ciebie?

PS. AS82 - co z tym pomysłem Rostowskiego? Może jednak skomentujesz
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.03.2013, 12:46
..... tymczasem Smoleńsk to temat zastępczy dla takich rusofobów jak ty i jeszcze kilku w tym temacie.....
Uwielbiam poezję Lermontowa, jestem zauroczony koncertem fortepianowym b-moll Czajkowskiego, lubię rosyjską kuchnię - w szczególności kulebiaka i uchę - natomiast co do śledztwa smoleńskiego prowadzonego przez organa państwowe Federacji Rosyjskiej mam wiele zastrzeżeń - i to mam mnie kwalifikować jako rusofoba

Sądze ,że gdyby ten samolot się rozbił np. w Hiszpanii ,to tyle powodów do jątrzenia i szukania spisków osoby twojego pokroju ,nakręcane przez Macierewicza i Kaczyńskiego by nie miały , ale ,że Rosja to wszystko wiadomo . Potem wychodzą różnej maści matoły z transparentami "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" i w ten sposób kalają pamięc zamordowanych żołnierzy ,i równają mord tysięcy Polaków ze zwykła nieodpowiedzialnością i burdelem jaki panował przy organizacji tej wizyty, ale spoko rusofob wszystko może.
Sądzę, że gdyby samolot rozbił się w cywilizowanej części świata, np. w Hiszpanii - przede wszystkim przeprowadzone zostałoby drobiazgowe śledztwo, które przede wszystkim byłoby przejrzyste, a wszelkie dowody zostałyby dokładnie zbadane - przykład katastrofy w Lockerbie. Nikt nie ferowałby wyroków w tym zakresie w 3 godziny po katastrofie (vide Radek Sikorski i jego SMS), tylko podjęto by wszelkie możliwe rozstrzygnięcia. No i na koniec nie trwałoby to latami - śledztwo zostałoby zakończone, a przyczyny katastrofy dogłębnie wyjaśnione.

No ale pewnie jestem rusofobem bo oczekuję od organów FR tego samego czego oczekiwałbym od organów jakiegokolwiek innego państwa.....

Różnica między stroną rządową ,która wyjaśniała tą sprawę a Macierewiczem jest taka, że jeśli nawet Komisji Millera czy prokuraturze zdarzały się błędy czy zaniedbania to nie miały one zamysłu celowego ,
To znaczy, że fakt, że gen. Błasika nie było w kabinie co udowodnił Polski IES z Krakowa, nie wpływa na ustalenia komisji Millera, a niesprostowanie w tym zakresie tego raportu jest niczym nie znaczącym szczegółem - zwłaszcza jeśli chodzi o dobre imię generał, na którego wylano kubły pomyj i ścieków ?

natomiast ,to co robi Macierewicz + pisowskie media to jest bla bla bla ....
Pieprzysz ino dupą nie ruszasz........
Tzn. że jak Tobie obiją twarzuchnę, a prokurator stwierdzi (bo taki będzie miał punkt widzenia) że to Ty sprowokowałeś, to nie powinien bedać innych wątpliwości związanych z tym strasznym zdarzeniem

Człowiek myślący bada hipotezy i falsyfikując jedne odrzuca a inne uprawdopodobnia i na końcu stara się udowodnić. Jeśli dr Lasek nie zauważa faktu, że część ustaleń jego Komisji jest sprzecznych z dowodami (chociażby Błasik czy wysokość pancernej brzozy) i dalej twierdzi, że raport nie zawiera żadnych błędów w ustaleniach to sorry - widać taki typ myślenia z klapkami na oczach to to czego Ciebie nauczono...... i takim postawom hołdujesz.
Czyli obili Ci twarz- brałeś udział w bójce - należy Ci się kara zgodnie z k.k. - taka jest Twoja filozofia "myślenia"......

Dawno doszedłem do wniosku, że z "homo sapiens" reprezetujesz tylko pierwszy człon - z myśleniem nie masz nic wspólnego - przetwarzasz tylko informacje, które do Ciebie docierają....
Skoro nie potrafisz zrozumieć że:
1) rolą BOR było odpowiednie zabezpieczenie wizyty Prezydenta kraju (NIK uznał, że takowego nie było)
2) MON nadzorował 36 pułk - dokonano przebudowy samolotu w kwietniu 2010i nie sprawdzono go pod kątem zabezpieczeń ,
to potwierdzasz diagnozę.....

PS - jesteś jednym z tych, którzy są u mnie w opcji "ignoruj", więc nie czytam i nie odpowiadam na Twoje wpisy, ale głupota ludzka zawsze wywołuje u mnie odruch współczucia.... Opamiętaj się i włącz Centralny Ośrodek Mózgowy....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 20.03.2013, 15:13
http://fakty.interia.pl/raport-lech-...ion,nId,944592

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.03.2013, 19:45
Uderz w stół ,a nożyce się odezwą .Było 2,3 tygodnie "spokoju" od Smoleńska to Jaruś z Martusią wyskoczyli znów jak diabeł z pudełka
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.03.2013, 08:52
Uderz w stół ,a nożyce się odezwą .Było 2,3 tygodnie "spokoju" od Smoleńska to Jaruś z Martusią wyskoczyli znów jak diabeł z pudełka
Lepiej zamieść pod dywan i wybrać się na wycieczkę po markecie albo galerii.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.03.2013, 19:23
bardziej pasuje mi porównanie " wyskoczył jak Palikot na Grodzką"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 27.03.2013, 20:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
bardziej pasuje mi porównanie " wyskoczył jak Palikot na Grodzką"
Tobie sie już naprawde wszystko z Grodzką kojarzy ? To może jakiś ukryty przejaw fascynacji
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 27.03.2013, 20:09
Tobie sie już naprawde wszystko z Grodzką kojarzy ? To może jakiś ukryty przejaw fascynacji
skoro padł temat Grodzkiej

dzwoni Palikot do Biedronia i pyta:
-gdzie jesteś?
-na Grodzkiej.
-aaaa bo myslałem ,że w Kaliszu
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 20.03.2013, 22:01
No i włączył ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.03.2013, 12:09
Ale kompromitacja Setlaka z tymi 72m/s .Propagandowe teksty jak z czasów najgłębszej komuny dla tumanów którzy opuszczali lekcje fizyki. Zakon Pancernej Brzozy ma wielkie pokłady wiary, żadne pokłady wiedzy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.03.2013, 03:38
Tekst krążący w Internecie, a skierowany

do przyjaciół Anglików...

"Wyobraźcie sobie, że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy waszych jeńców, nie przyznają się do tego i zwalają winę na Niemców. Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcic pamiec pomordowanych brytyjskich żolnierzy. Tam samolot krolowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach. Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy ogłaszają, że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot. Rząd angielski potwierdza tę wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominaja ogólnie przedtem znaną lekkomyslnośc i pychę królowej oraz jej zamilowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolnośc i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny krolewskiej i pijanstwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczegolności, ale jednoczesnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier sklada wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generala dywizji itd.
Nie ma najmniejszego znaczenia, że w sprowadzonej do GB, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony (niektore tabloidy nawet nawoluja z tego powodu do odmówienia królowej prawa do godziwego pochówku i sugeruja, ze królowa miala skrywane inklinacje transseksualne), niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej wlasnej, inne kupę śmieci w brzuchu...
Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto betonowymi plytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiaja jego zwrotu. Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyla w swiat coraz to nowe komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosja, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunkow i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa z trzema nogami.
Poważni komentatorzy telewizyjni podkreslaja przy kazdej nadarzajacej sie okazji, ze dzieki tej katastrofie zostala opracowana oryginalna brytyjska metoda badawcza zwana "shrine research and remote investigation", a poziom badania katastrof lotniczych podniósl sie w GB znacznie i nie ma porównania z chalupniczymi metodami zastosowanymi po Lockerbie!"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 27.03.2013, 22:39
wiem,wiem.ale czasem trzeba rozładowac atmosferę
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2013, 15:59
Stenogramy z JAKA będa już niedługo bo w 2014 roku
http://wpolityce.pl/wydarzenia/50111...jaka-poczekamy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.03.2013 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 30.03.2013, 17:12
Dokładnie. W podobny sposób mówiono w programie , kiedy amerykańce rozbijali w zamierzony sposób Boeinga, który był protoplastą Tupolewa. W zasadzie to ruskie wykradli plany tego samolotu i na bazie tego zbudowali swój.

Jestem pewien naiwny, ale nie wierzę za bardzo w takie zbiegi okoliczności. Praktycznie identyczny samolot, bardzo podobne prędkości, grunt porównywalny, tyle, że nie było tej mitycznej półbeczki w kontakcie z pancerną brzozą. Kto wie, czy amerykańce dają sygnał, że wiedzą co tam się stało.

A tak w tym wywiadzie są o wiele ciekawsz tezy. Nie wiedziałem, że Protasiuk miał klasę mistrzowską i był instruktorem pilotażu Tutki. Napewno to prawda?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.03.2013 o godz. 17:28.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 02.04.2013, 11:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Za rządów PO i Tuska panowała głupota, nieodpowiedzialność i burdel?
Uważaj, bo Cię namierzą i o 6 rano wyprowadzą skutego z mieszkanka...
Przyż to prezio Kaczyński zapakował wszystkich notabli do Tupolewa jak sardynki do puszki ,wykazując się całkowitym brakiem odpowiedzialności. Wbrew procedurom i prognozom pogody polecieli sobie i do końca wbrew logice i standardom bezpieczeństwa myśleli ,że jakoś to będzie .
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 02.04.2013, 13:22
Przyż to prezio Kaczyński zapakował wszystkich notabli do Tupolewa jak sardynki do puszki ,wykazując się całkowitym brakiem odpowiedzialności. Wbrew procedurom i prognozom pogody polecieli sobie i do końca wbrew logice i standardom bezpieczeństwa myśleli ,że jakoś to będzie .
Wiele razy pisałem to do Ciebie i do wielu podobnych Pysiów:

Psim obowiązkiem rządu, MONu i BORu było zapewnić Prezydentowi bezpieczny transport do Smoleńska.

To w kancelarii premiera, MON i BOR panowała w 2010 r. "głupota,nieodpowiedzialność i burdel".

Kancelaria Prezydenta złożyła zamówienie na transport do Smoleńska na określoną ilość osób, a za całą resztę czyli za koordynację, ilość samolotów, jakość samolotów, ich stan techniczny, przebieg lotu, zabezpieczenie, procedury odpowiadała kancelaria premiera, MON i BOR. Kancelaria Prezydenta nie ma własnych samolotów, pilotów, techników, borowców. Tak ciężko zrozumieć?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 02.04.2013, 19:50
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Wiele razy pisałem to do Ciebie i do wielu podobnych Pysiów:

Psim obowiązkiem rządu, MONu i BORu było zapewnić Prezydentowi bezpieczny transport do Smoleńska.

To w kancelarii premiera, MON i BOR panowała w 2010 r. "głupota,nieodpowiedzialność i burdel".

Kancelaria Prezydenta złożyła zamówienie na transport do Smoleńska na określoną ilość osób, a za całą resztę czyli za koordynację, ilość samolotów, jakość samolotów, ich stan techniczny, przebieg lotu, zabezpieczenie, procedury odpowiadała kancelaria premiera, MON i BOR. Kancelaria Prezydenta nie ma własnych samolotów, pilotów, techników, borowców. Tak ciężko zrozumieć?
Pal licho ,nawet jakbym ci przyznał racje ,że za cały nieporządek , brawure i mówiąc krótko organizacyjny burdel odpowiada strona rządowa ,to nie porównuj tego do sytuacji w której tysiącom niewinnych ludzi strzela się w tył głowy i zasypuje wszystkich razem tak żeby prawda nigdy nie ujrzała światła dziennego. Porównywać te dwie sprawy może jedynie fanatyk albo pisowski ignorant.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.04.2013, 08:08
Pal licho ,nawet jakbym ci przyznał racje ,że za cały nieporządek , brawure i mówiąc krótko organizacyjny burdel odpowiada strona rządowa
Brawo, jest postęp. Ale nie musisz mi nic przyznawać, wystarczy że nie będziesz pisał kolejnych bzdur takich jak :
Cytat:
"Przyż to prezio Kaczyński zapakował wszystkich notabli do Tupolewa jak sardynki do puszki ,wykazując się całkowitym brakiem odpowiedzialności. Wbrew procedurom i prognozom pogody polecieli sobie i do końca wbrew logice i standardom bezpieczeństwa myśleli ,że jakoś to będzie .
Pisać takie rzeczy "może jedynie fanatyk albo (peowski) ignorant".

to nie porównuj tego do sytuacji w której tysiącom niewinnych ludzi strzela się w tył głowy i zasypuje wszystkich razem tak żeby prawda nigdy nie ujrzała światła dziennego. Porównywać te dwie sprawy może jedynie fanatyk albo pisowski ignorant.
Gdzie porównywałem? Nie porównywał tego także Drozd (o którego Ci chyba chodzi), który napisał

Cytat:
10 IV 2010 to data dla narodu polskiego równie istotna jak 10 IV 1940
To tylko stwierdzenie, że obie te daty są równie istotne (i tragiczne dla narodu polskiego), bez porównywania i wartościowania obu zdarzeń. Przecież tu chodzi o straty jakie poniósł naród polski w obu przypadkach, a nie o to w jaki sposób Więc może zacytujesz kto tu zaczął porównywać i wartościować te zdarzenia (poza oczywiście Tobą)?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2013, 10:18
Brawo, jest postęp. Ale nie musisz mi nic przyznawać, wystarczy że nie będziesz pisał kolejnych bzdur takich jak :

To tylko stwierdzenie, że obie te daty są równie istotne (i tragiczne dla narodu polskiego), bez porównywania i wartościowania obu zdarzeń. Przecież tu chodzi o straty jakie poniósł naród polski w obu przypadkach, a nie o to w jaki sposób Więc może zacytujesz kto tu zaczął porównywać i wartościować te zdarzenia (poza oczywiście Tobą)?
Przecież gdyby nie było takiej mgły w Smoleńsku to ten samolot tak jak 3 dni wcześniej by bezproblemowo wylądował ,ale rozumiem ,że dla Ciebie to Tusk oprócz ,że źle przygotował wizytę jeszcze rozpylił mgłę nad Siewiernym .
Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków. Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2013, 14:18
abstrahując od tego, czy Smutny kręci, czy nie kręci ktoś może odpowiedzieć na to pytanie:

Cytat:
powiedz co samolot z prezydentem na pokładzie robił tak nisko (2 lub 3 metry) nad lasem we mgle pędząc ponad 200 km/h
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 04.04.2013, 14:36
Szpen napisał(a):Wyświetl post
abstrahując od tego, czy Smutny kręci, czy nie kręci ktoś może odpowiedzieć na to pytanie:
A skąd Ci się wzięło te 2-3 metry
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2013, 15:20
A skąd Ci się wzięło te 2-3 metry
2 jak napisał Smutny czy 20 jak twierdzi Nowaczyk to nie ma róznicy w pytaniu. Te liczby są skrajnie niskie w obu przypadkach. Co robił TU rozpędzony do 200km/h lecąc we mgle 40 metrów nad ziemią z prezydentem na pokładzie?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2013, 13:43
Zrozumieć łatwiej niż się przyznać...

Nawet przebudowywali tupolewa żeby się wszyscy w jednym zmieścili. Jednak otumaniony leming wypiera rzeczywistość, dla niego piloci cztery razy podchodzili do lądowania bo im kazał pijany generał :/
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 02.04.2013, 14:01
http://wiadomosci.wp.pl/kat,122114,t...056e&_ticrsn=5
Pod dzisiejszym art. Macierewicza znalazłem komentarz jakiegoś ~Paulusa12
Chodzi o dowód zamachu
Cytat:
Dowodem na to jest słynny już filmik na którym widać i słychać padające strzały z broni oraz krzyki błagające, aby nie zabijać poszkodowanych ludzi. Co więcej największe światowe media informowały, że "katastrofę" smoleńską przeżyły 3 osoby, które są ranne. Poza tym czemu nie wiemy kim jest 97 ofiara znajdująca się na pokładzie Tupolewa. Czy osoba ta, były może zamachowcem, który zdetonował bombę na pokładzie samolotu w czasie lotu?
Czy to są jakieś nowości Macierewicza albo po prostu już niektórym internautom odbija.

Znam tą 97 ofiarę ale ona nie była na pokładzie Tutka.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 02.04.2013, 14:18
Smutny romantyku podejdź do postępowania PiS`u pragmatycznie.
W innym temacie, zarzucasz Macierewiczowi, że przez niego spadną słupki poparcia.Myślisz, że w PiSie nie zdają sobie sprawy, że ta katastrofa została przedstawiona przez meda w krzywym zwierciadle, jak i wpojono społeczeństu, że każdego pytanie , lub negowanie - jest oznaką "oszołomstwa", "tańczenia na grobach", "zbijaniu kapitału politycznego"?
Więc się pytam ... jaki "kur**" to ma sens, skoro twardy elektorat PiS`u wie, że sprawa wyjaśnienia katastrofy to jedna wielka kpina, a elektorat reszty, jest sceptycznie nastawiony lub czerpie wiedzę od "ekspertów" Wyborczej typu dr Lasek.
Dlatego więc, gdzie logika?Myślisz, że oni specjalnie chcą być drudzy? NIE- po prostu są pewni swojej wiedzy i linii jaką obrali. Ci wszyscy politycy PiS`u idą po BARDZO cieńkiej linie na szczyt- wspaniała okazja dla partii rządzącej by strącić ich na wieki z wielkiej polityki- dlaczego tego nie robią? Gdyby to wszystko było takie oczywiste to upubliczniono by np tą mityczną rozmowę Kaczyńskich przed lądowaniem- jeśli istnieje )
Czas tyka, a jeśli Kaczyński dojdzie do władzy to nie chciałbym być w skórze Tuska, Sikorskiego i Arabskiego.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 02.04.2013 o godz. 14:40.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2013, 15:42
Romek może wyjaśnisz dlaczego nagranie skrzynek urywa się 30 m nad ziemią? Zamiast zaprzątać sobie głowę wpisami internautów? Masz pozwolenie? Czy jesteś przed szkoleniem
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów