The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2011, 22:50
Niech tak wariuje co mecz.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.11.2011, 22:59
Jak wygra jeszcze dwa mecze to końca jesieni to myślę że dostanie tę robotę
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 25.11.2011 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.11.2011, 23:19
Hah bije sie w piers.

Kaziu wybacz
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.11.2011, 07:51
Narzekacie....Najwazniejsze ze mecz do przodu
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.11.2011, 08:26
Kazik zaszokował składem a tutaj wygrywamy bo bardzo dobrym meczu ze Slaskiem. Trzeba jednak mu zaufac
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.11.2011, 12:56
Nie porównuj Liczki z Moskalem. Przypomnij sobie jakim składem grał Czech.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.11.2011, 13:43
Oczywiście brawa dla Kazka za taktykę bo db ich poukładał, ale żeby to nie było jak z Maskantem tylko db grą po jego przyjściu też chwile db grali.
Dziś był program w Canal+ "Co z tą Wisłą" gdzie Stan wyraźnie dał do zrozumienia że zostanie do końca sezonu <zależy jakie wyniki będą> i góra 1,2 transfery!!!
Więc cudów nie będzie chyba że pójdą w jakość i wykupią Bitona
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2011, 14:19
Cud nad Wisłą 5 Polaków w składzie podczas meczu .Wisła bez Meliksona ,Bitona,Jaliensa wygrywa z liderem a zwycięskiego gola na wagę 3punktów strzela pomocnik-napastnik który pod względem zdobytych w lidze jest najmniej skutecznym w składzie Wisły.Aczkolwiek podziw dla Moskala za to że posadził Bitona na ławie.Widocznie Moskal oszczędza artylerię i obronę na najbliższą czwartkową bitwę o europejskie puchary.Tylko że to co Wisła zaprezentowała w meczu ze Śląskiem to może być za mało na mecz z Odense ale zapewne Moskal znów zaskoczy.Ciekawe czy tym razem taktyką czy składem bo w obronie jest dziura a dwóch obrońców jest kontuzjowanych.Zapowiaida się naprawdę ciężka bitwa z Odense o wygraną.A ta propo to kto jest asytentem Moskala Kulawik
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 26.11.2011 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.11.2011, 14:25
Według mnie Wisła grała beznadziejnie , ilość strat , ilość nie wykorzystanych kontr , i nie udolność naszych kopaczy jest straszna , ja nie wiem co oni robią na treningach.Ten mecz pokazał jaka nasza liga jest , ale najważniejsze że Wisła Kazia wygrała i w końcu Lenczyk przegrał Diaz na środku obrony gra o dziwo nie tak źle , ale Pajlić to jakas masakra jest.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.11.2011, 16:31
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Diaz na środku obrony gra o dziwo nie tak źle , ale Pajlić to jakas masakra jest.
Zobacz na 28 min i Diaza... Człowiek porażka!!!!
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2011, 17:43
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Zobacz na 28 min i Diaza... Człowiek porażka!!!!
No pełna racja, Diaz to jest mega porażka.

Szkoda że w Wiśle zawsze jest jakiś grajek co przyprawia o palpitacje serca.
Oby nam ten Diaz kiedyś bokami nie wyszedł, podobnie jak "Job twoja mac "
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.11.2011, 14:32
Dużo szczęścia mieliśmy wczoraj, mógłby być równie remis, do nikogo byśmy pretensji nie mieli. Śląsk stwarzał sobie groźne sytuacje, jest co dziękować Pareice, wyciągał piłki niesamowicie. Widać progresje w naszym wykonaniu, lepsze zgranie, i operowanie piłką, oby następny mecz pokazał, że jesteśmy silnym kolektywem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.11.2011, 14:42
Śląsk wczoraj zostawił nam tyle miejsca do gry, co Lech i widać efekty. Nie wiem czy chcieli pokazać nam, że potrafią narzucić swój styl, a nie bronić się i kontratakować, ale dzięki im za to... jak to mawiają prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie . Ze wszystkimi ocenami poczekajmy na drużynę, która będzie się głównie bronić i czekać na nasze błędy.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.11.2011, 15:42
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Śląsk wczoraj zostawił nam tyle miejsca do gry, co Lech i widać efekty.
Bzdura. Śląsk czekał na nas, na swojej połowie, licząc na to że będziemy bili głową w mur, tak jak w poprzednich meczach. Okazało się jednak że Wisła potrafi grać kombinacyjnie i stwarzać sobie sytuacje.
W pierwszej połowie wyglądaliśmy jak dobrze poukładana europejska drużyna która przyjechała do rzemieślników z Polski po swoje.
Mecz w Poznaniu był inny. Lechici tak jak piszesz " zostawił nam tyle miejsca do gry", tam była wielka dziura miedzy obroną a pomocą. Do tego jeszcze mieli kluczowych zawodników z obrony i pomocy kontuzjowanych.
Jeżeli dobrze pamiętam to w 30 minucie z powodu kontuzji boisko musiał opuścić Djurdjević, jedyny zawodnik który grał wtedy przyzwoicie. Za niego wszedł młody Kamiński i zagrał katastrofalnie.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.11.2011, 15:19
Bardzo fajnie to, że Moskal źle zestawił pomoc w poprzednim meczu o niczym nie świadczy. Z tego co pamiętam Mauro Cantoro jak przyszedł do Wisły był wystawiany jako napastnik więc ...
Mam nadzieje, że ten mecz był faktycznym przełamaniem. Widać zmiany w kierunku lepszego. Zawodnicy jakby więcej się angażowali i wiedzieli w końcu co mają robić na boisku.
Jest ze mną czasami jak z chorągiewką. Momentami broniłem Roberta, ale momentami nie chciało mi się już czytać jego słów po każdym meczu. Ogólnie widać jak nie wiele trzeba, żeby poprawić grę. Chciałbym, aby przynajmniej do końca tego sezonu pierwszym trenerem był Moskal. Nie ważne jakie będą tego skutki. Po dwóch meczach z nim na ławce wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 26.11.2011, 15:45
Mistrz(Wisła) pokonał /rozbił ucznia(Śląsk) który ma mistrzowskie ambicje.Ale to Wisła jest mistrzem a wczorajszy mecz to powrót mistrza w stylu wejścia smoka który zamienił w popiół fotel lidera dla Śląska.Ślask musi się dalej uczyć na błędach
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.11.2011, 15:58
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Mistrz(Wisła) pokonał /rozbił ucznia(Śląsk) który ma mistrzowskie ambicje.Ale to Wisła jest mistrzem a wczorajszy mecz to powrót mistrza w stylu wejścia smoka który zamienił w popiół fotel lidera dla Śląska.Ślask musi się dalej uczyć na błędach
Pojechałeś...

Co do tematu - nie popadajmy w hurraoptymizm to w końcu 1 mecz, ale na razie zapowiada się dobrze, bardzo dobrze Wczoraj to już nie była ta sama drużyna co kilka kolejek wcześniej

Panie Moskal, jest pan wielki

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.11.2011, 18:41
Narazie Moskal ma poklask pokemonów i miano wybawcy po nieudolnym i narcystycznym "pięknym Robercie" Ale to oczywiście jest do czasu - gdy coś pójdzie nie tak znowu zacznie się narzekanie a jedyne wyjście z tej sytuacji Forumowicze znajdą w zmianie trenera.Wtedy naturalnie zaczną się pojawiac sztandarowe kandydatury polskich magików typu Fornalik czy Urban.Nie martwcie się - karuzela będzie się kręcic
Mecz wygrany co oczywiście cieszy, niemniej mojej rezerwy co do osoby Moskala jako pierwszego trenera nie zmienił.Czas wszystko zweryfikuje.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.11.2011, 20:36
Moskal powinien podgladnac gre chocby Górnika Zabrze, i zobaczyć ,że sposobem na sukces jest to aby zawodnicy byli cały czas w ruchu. Jak jakis gracz Gornika ma pilke to pozostali nigdy nie stoja w miejscu a zawsze truchtaja ,lub przyspieszaja bieg aby wyjsc na pozycje. Taka gra wymaga dobrego przygotowania kondycyjnego i patrzac na gre Wisły nie jest dobrze ,ponadto sklad jest tez raczej stary ,ale pilka nozna to naprawda prosta gra ,pod warunkiem ze sie duzo biega.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.11.2011, 00:20
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Narazie Moskal ma poklask pokemonów i miano wybawcy po nieudolnym i narcystycznym "pięknym Robercie" Ale to oczywiście jest do czasu - gdy coś pójdzie nie tak znowu zacznie się narzekanie a jedyne wyjście z tej sytuacji Forumowicze znajdą w zmianie trenera.Wtedy naturalnie zaczną się pojawiac sztandarowe kandydatury polskich magików typu Fornalik czy Urban.Nie martwcie się - karuzela będzie się kręcic
Mecz wygrany co oczywiście cieszy, niemniej mojej rezerwy co do osoby Moskala jako pierwszego trenera nie zmienił.Czas wszystko zweryfikuje.
Nie wiem ....a co bierzesz chłopie ale daj na priw namiar na swojego dealera. właśnie słucham na L+ jak wspaniale gra Legia chociaż| nie przekłada si to na wynik. Większość z was ma źle w głowach
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 27.11.2011, 01:18
Martinus napisał(a):Wyświetl post

Jakim trenerem jest Moskal nie wiadomo to sie dopiero okaze jesli bedzie swietny zostanie jesli sredni albo chujowy to go wymienia na tym to polega na razie pokemony za bardzo sie nie wychylaja bo nie maja sie zbytno do czego przy.......ic chciaz zawsze trafi sie taki rodzynek jak ty
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.11.2011, 19:01
Kolego Markus czy jak Ci tam. Po pierwsze pisanie o kimś, że wypisuje głupoty i ma problemy ze słowem pisanym świadczy primo o braku kultury, secundo o braku argumentów merytorycznych. A teraz przeczytaj jeszcze raz swój post w którym przywołałeś Liczkę i sobie przeanalizuj. Dałeś przykład Liczki, który także wygrywał mecze. Tylko w tym czasie Liczka miał do dyspozycji Wielką Wisłę z najlepszymi nazwiskami poza Szymkiem. Więc wszelkie porównania do Moskala i wygrania przez niego ze Śląskiem są co najmniej nie na miejscu. Argumenty kolego powinny być adekwatne do sytuacji.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.11.2011, 20:22
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Kolego Markus czy jak Ci tam. Po pierwsze pisanie o kimś, że wypisuje głupoty i ma problemy ze słowem pisanym świadczy primo o braku kultury, secundo o braku argumentów merytorycznych. A teraz przeczytaj jeszcze raz swój post w którym przywołałeś Liczkę i sobie przeanalizuj. Dałeś przykład Liczki, który także wygrywał mecze. Tylko w tym czasie Liczka miał do dyspozycji Wielką Wisłę z najlepszymi nazwiskami poza Szymkiem. Więc wszelkie porównania do Moskala i wygrania przez niego ze Śląskiem są co najmniej nie na miejscu. Argumenty kolego powinny być adekwatne do sytuacji.
Zabawne. Próbujesz mi mówić, że Ty wiesz lepiej co chciałem przekazać w swoim poście . Fajnie.

Brak argumentów merytorycznych? Rozumiem, że trzeba Ci drobiazgowo i krok po kroczuku uzasadniać oczywistość, że jeden, czy nawet więcej wygranych meczy nie czyni z nikogo wybitnego szkoleniowca?. Szkoda mi na to po prostu czasu. Prześledź sobie karierę dowolnego trenera pierwszoligowego, nie cenionego nigdzie zagranicą i nie tylko - niemal każdy ma jakiś ważny mecz wygrany.Dla tej prawdy nie ma znaczenia, jakimi składami gdziekolwiek grali.

A Liczce, skoro już akurat się na niego upierasz, zdarzało się wygrać ważne mecze także w Górniku Zabrze, Polonii Wawa, czy u siebie w Czechach. Zdarzało się, że wygrywał grając gorszymi piłkarzami niż Moskal. Ja bynajmniej nie piszę o nim wyłącznie w kontekście jego kariery w Wiśle. Dotarło?
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.11.2011 o godz. 23:46.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.11.2011, 23:30
Mecz jak mecz kupa szczescia i wyborny Sergiej. Problemy sa te same co byly kontuzje kluczowych zawodnikow) i Moskal ich nie zmieni, chcialbym zebysmy do konca rundy dojechali na farcie a pozniej prosze o jakiegos bardziej fachowego trenera.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.11.2011, 23:43
..... Mecz jak mecz kupa szczescia ....

chce miec takie szczscie co tydzien !!!!! ......... KUR.....WA ludzie opamietajcie sie- przegrywamy -ZLE - wygrywamy - ZLE !!!! czego wy jeszcze chcecie od czegos trzeba zaczac ..... nie jestesmy i nigdy nie bedziemy Realem ani Barcelona !!! .... od czegos trzeba zaczac .... narazie wychodzimy z Mega dolka i spijamy smietanke po ządach Roberta ...... niektorym chyba potrzeba oplaconego ( z gory wygranego ) sparingu z barca- Realem albo MU
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 26.11.2011, 23:49
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
..... Mecz jak mecz kupa szczescia ....

chce miec takie szczscie co tydzien !!!!! ......... KUR.....WA ludzie opamietajcie sie- przegrywamy -ZLE - wygrywamy - ZLE !!!! czego wy jeszcze chcecie od czegos trzeba zaczac ..... nie jestesmy i nigdy nie bedziemy Realem ani Barcelona !!! .... od czegos trzeba zaczac .... narazie wychodzimy z Mega dolka i spijamy smietanke po ządach Roberta ...... niektorym chyba potrzeba oplaconego ( z gory wygranego ) sparingu z barca- Realem albo MU
Ja pije do czegos innego:
- szczesliwa wygrana z Maaskantem - fuj
- fartowna wygrana z Moskalem - Kaziu I wielki.

I to mnie smieszylo, smieszy i smieszyc bedzie.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 27.11.2011, 00:17
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja pije do czegos innego:
- szczesliwa wygrana z Maaskantem - fuj
- fartowna wygrana z Moskalem - Kaziu I wielki.

napisze tylko ze szczesliwe wygrane z Maaskantem byly w 90% po bledach sedziow w meczu ze Slaskiem takich bledow nie bylo i ze smieszne jest porownywanie osiagniec Moskala do Maaskanta w obecnej chwili
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 27.11.2011, 00:19
moce napisał(a):Wyświetl post
napisze tylko ze szczesliwe wygrane z Maaskantem byly w 90% po bledach sedziow w meczu ze Slaskiem takich bledow nie bylo i ze smieszne jest porownywanie osiagniec Moskala do Maaskanta w obecnej chwili
Mecz z Lechem był bardzo podobny do tego ze Śląskiem, tam tez zagraliśmy bardzo dobrze i wcale nie pomagali nam sędziowe, ale to chyba oczywiste, że ludzie chwalą Kazka, Maaskant sam sobie zapracował na to jak teraz wszyscy go postrzegają po tym co opowiadał na konferencjach. Moskal zaczyna to ma i wsparcie, zobaczymy co dalej.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 26.11.2011, 23:53

a mnie jakos zwyciesta Wisly nie smiesza ....sory ze nie podzielam Twojego poczucia humoru .... woel sie cieszyc sie z trudnego zwyciestwa Wisly niz w listopadzie swietowac watpliwego MP ....
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 26.11.2011, 23:59
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post

a mnie jakos zwyciesta Wisly nie smiesza ....sory ze nie podzielam Twojego poczucia humoru .... woel sie cieszyc sie z trudnego zwyciestwa Wisly niz w listopadzie swietowac watpliwego MP ....
coz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów