|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Brożka - Dziś już nie ma w Wiśle nikogo kogo sprzedanie oznaczało by jakąś wielką stratę, tak więc jestem za, tylko najpierw niech sprowadzą następcę, niech on pokaże że jest dobry i wtedy bez bólu można Pawła sprzedać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Trochę z innej beczki. Czy zwróciliście uwagę że po tych "ciężkich treningach" posypali się tylko zawodnicy ze "starej" Wisły. Boguski, Cleber, Kowalski, Pa Brożek, wcześniej Pi Brożek. O ile mnie pamięć nie myli to z nowych problemy z mięśniem miał Cikosz ale bardzo szybko doszedł do siebie. Nawet takie pączki jak Żuraw, Boukhari czy Branco (ten to nawet bez okresu przygotowawczego) póki co kontuzji nie mają. To oczywiście może być przypadek ale warto zwrócić na to uwagę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2010 o godz. 01:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Trzeba is torem niemieckim, nie mowi sie o tym, ale od wystepu Niemcow na MŚ w 2006 i jak Klinsmann sprowadzil fachowcow od przygtowania ze stanow, tak od tamtego momentu kluby bundesligi konswkentnie zatrudniaja FACHOWCÓW z Ameryki, co mozna zauwazyc jak sie oglada bundeslige, ze tam od poczatku do konca wszyscy zapieprzaja, bo maja sile |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
||
Paweł z tego co pamiętam formę stracił nie trzy, a jakieś półtora roku temu po kontuzji w Bełchatowie. Mimo słabej formy zeszły sezon skończył mając na koncie 10 goli (Lewandowski, król strzelców kończy sezon z 18 golami i trzema meczami rozegranymi więcej). W ostatnich trzech sezonach Brożek strzelił dla nas w lidze 52 gole (nie licząc tego sezonu). Jeśli to - jak na naszą ligę - nie jest znakomity zawodnik to kto nim jest?
) i w lutym, na ostatnim zgrupowaniu przed ligą podpiszemy w pośpiechu kontrakt z królem strzelców ligi Hongkongu. Niech wreszcie pomocnicy raczą dogrywać Pawłowi kilka dobrych piłek na mecz a wróci skuteczność, pewność siebie i dobra gra Pawła. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czy on w ogóle strzela inne gole? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie opierałbym całej siły ofensywnej na Brożku, bo zwolni kolejnego trenera. Przecież to kwestia czasu kiedy znowu zacznie notorycznie obijać bramkarzy. Wtedy właśnie przydałby się ktoś, kto mógłby strzelać za Pawła B.
Teraz już nie żartujemy, potrzeba wzmocnień. Oczywiście te priorytety się nie zmieniają, bramkarz, obrońcy, dopiero napastnik. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brożek jest chimerycznym zawodnikiem, na poziomie polskiej ligi. Gdyby był choć trochę powyżej, grałby już dawno za granicą. Miał jeden bardzo dobry sezon, resztę dobrych lub przeciętnych. A sprawę jego odejścia porównałbym do zatrudnienia w Legi S.G. Ericssona. Napastnika za 1mln euro kupuje się by strzelał kilkanaście goli w sezonie. Ciekaw jestem, jakie głosy odezwałyby się w przypadku ściągnięcia do Wisły zawodnika pokroju Brożka za kwotę większą niż 1mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi o tandem Szul-Kasper to późniejsza ich kariera zdaje się nie potwierdzać jakiejś wybitnej wiedzy w tym względzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
"Nie liczy się ilość, lecz jakość"
Wolę abyśmy ściągnęli jednego dobrego piłkarza, aniżeli 3 żenująco słabych grajków jak Jovanić, Cikos zamiast ich ściągnąć mogliśmy ściągnąć 1 dobrego piłkarza za ok. 1 mln. euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wisielczy humor? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnie okienko transferowe przyniosło Wiśle największe dochody transferowe w całej jej historii. Pieniądze te nie zostały przeznaczone na utrzymanie i rozwój jakości drużyny.
Podziwiam więc naiwność i irracjonalną wiarę tych, którzy mimo ciągle otrzymywanych bolesnych lekcji nadal wierzą, że sprzedaż Brożka przyniesie innego, "dobrego" napastnika i w ogóle zostanie przekuta w kolejną "ofensywę transferową" jakiej jeszcze Ziemia nie widziała. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Natomiast co do jednego nie mam złudzeń: że całość kasy pozyskanej pójdzie na zakupy. Jak będzie to 50%, będę zadowolony. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No ale kogo chcecie kupować. W polskiej lidze ja nie widzę środkowego obrońcy , młodego do wyciągnięcia jakim był Głowacki przychodząc do Wisły. To samo na lewej i prawej stronie obrony. Kogo na bramkę
Napstników kilku na całą ligę i dodatkowo trzeba by płacić po milion euro jak za Sobiecha lub Nowaka. Ja po prostu nie widzę kandydatów do gry w polskiej lidze po ściągnięciu których mielibyśmy mocny zespół. Więc trzeba kupować za granicą a niestety co widzimy po naszych i Legii transferach wydanie nawet 1 miliona euro nic nie gwarantuje. Powiem więcej popatrzcie na Ukrainców, tam kupują nawet za 8-10 milionów euro a tez nie wszyscy się sprawdzają. Jak wchodziła Tele-fonika to w każdym klubie ekstraklasy byli ciekawi zawodnicy i było w czym wybierać. Kiedyś nawet na Weszło czytałem takie porówanie roku 2010 i 1999 na przykładzie Nowaka z Bełchatowa. W 1999 roku takich Nowaków w lidze było 5-6 do wzięcia dzis jest 1.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.10.2010 o godz. 20:08.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Znowu tak dużo nie wydali, ale generalnie zgadzam się z Tobą.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale nie myślmy na zasadzie im droższy tym lepszy. Patrzmy na jakość tych transferów, które potencjalnie będą w zimie. Ja nie mam oczekiwań ile kto ma kosztować. Może to być nawet zawodnik za 300 - 400 tysięcy euro, jeden, może dwóch, ale jak wniosą dużo dla zespołu, to będziemy się cieszyć, czyż nie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że jednak konto bankowe świeci pustkami. Pieniądze ze sprzedaży zawodników poszły na bieżącą działalność klubu, rozwinięcie pionu marketingu, zatrudnienie trenera, dyrektora sportowego, itp. Wątpię by w kasie było więcej niż 1 euro na transfery. Jeżeli nowy pion marketingu się spiszę, i znajdziemy jakiegoś sponsora to wtedy można liczyć na jakiś transfer gotówkowy. W innym przypadku należy liczyć na hojność P. Cupiała. Jeden transfer będzie na pewno, każdy z nowych trenerów dostaje taki prezent od właściciela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak wczoraj sobie oglądałem meczyk pomiędzy FSV Mainz, a HSV Hamburg. I tam Borek wymieniał sumy za jakie sprowadzeni zostali poszczególni zawodnicy Mainz. Wyszło tam łącznie około 2,5 mln euro za 4-5 zawodników (w tym jeden kosztował okrągły milion). Tak więc za małe pieniądze też da się ściągnąć młodych i zdolnych zawodników. Była tam mowa głównie o piłkarzach z drugiej bundesligi. Zresztą przykład Paljicia pokazuje, że zawodnicy z zaplecza bundesligi z marszu stają się postaciami wyróżniającymi się w naszej lidzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A tych 4-5 zawodników ile zarabia miesięcznie? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Od kiedy Paljic wyroznia sie w lidze? Chyba chodzilo o Wisle(a tutaj wyroznic sie nie trudno), a nie o cala lige
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
1 za 1 mln euro
3-4 za 1.5 czyli 200-300 tys euro? Tak. sugeruje że nas nie stać, a jeśli by było nas stać, to na tego 1 najsłabszego z całych zakupów. To że ktoś kosztuje 200 tys euro nie znaczy że zarabia 10 tys euro. np. Cannavaro był do wyjęcia za darmo... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie stać nas na nich nawet mając odpowiednią sumę na koncie. Po prostu nie wybiorą naszej drużyny mając inne opcje np 1 bundesligę.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|