The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2010, 21:45
Nie no ten Issa Ba nie był zły tylko zdrowia to miał chłopina tyle co chorowite dziecko.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.10.2010, 21:52
ale wybór , jeden z brzuchem a drugi wieczny rekonwalescent ehhh...
to chyba nie jest przypadek że Issa Ba i Boukharki byli za darmo
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.10.2010, 21:57
Macie problem z Boukharim, ale przynajmniej kilka razy w meczu pośle piłki albo rozpoczynające akcje, albo jako asysty (Korona, GKS B.)
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.10.2010, 22:14
emjot napisał(a):Wyświetl post

zdecydowanie neguję to co u nas się kroi: łapanie gości których pan trener zna
którzy kiedyś u niego grali bo
a) się dobrze kojarzą panu M.
b) dają mu działę za wyjście na boisko
c) bo lubi ich sylwetki
wpisz sobie co chcesz...
śmierdzi mi to i to ostro
patrząc choćby na to jak prezentuje się niejaki Boukhari

ps. wiem wiem system barceloński w Krakowie
Po pierwsze nie jest to łapanie gości których pan trener zna bo przyszedł tylko jeden(JEDEN)gość którego pan trener zna i to jak pisałem był to typowy last minute.

Po drugie akurat znajomości są zazwyczaj w cenie, szczególnie gdy w naszym klubie nie ma czegoś takiego jak rozeznanie na rynku - w skrócie, jesteśmy skazani na ludzi z zewnątrz którym chodzi tylko o to by opchnąć
Wole że i ktoś z wewnątrz będzie miał rozeznanie i znajomości.
Oczywiście to ma 2 końce i jeśli miało być to w stylu - tak znam go, 3 lata temu prosto kopał, albo znam go , załatwie mu robotę - a potem się okazuje że gość nic nie potrafi - to tu pełna zgoda ale na razie jak dla mnie nic takiego nie ma miejsca.

Po trzecie - w kwestii Boukhariego.Zagrał cały pierwszy mecz, w drugim zszedł w 2 połowie a w 3 już w przerwie
Wiesz dobrze co nasze orły grają od pewnego czasu - ja na prawdę wole oglądnąć kilka razy Boukhariego i przekonać się że tez jest do dupy niż kolesi co mieli często całe lata by do siebie przekonać i nigdy tego nie zrobili.

Czepianie się o 1 zawodnika jak dla mnie na prawdę jest nie na miejscu , szczególnie że w ostatnim meczu to mógł za niego Kirm albo Łobo zagrać - 2 geniuszy.

Daj mu(Maaskantowi) trochę luzu i zaufania Poczekaj na to co będzie w zimie i na wiosnę i dopiero wtedy wytaczaj armaty.

Autentycznie widząc co już się dzieje, widzę co się działo jak był tu Petrescu.Już zaczyna się psioczenie że to że tamto że sramto, że jeden by tego wolał by tam grał a drugi innego.....gość 3 czy 4 mecze ma za sobą a koło dupy już mu się robi jak by to 2 sezon leciał.

Wiadome jest że żaden trener wszystkich nie zadowoli - jak nawet wejdziesz w temat meczowy to każdy inny skład podaje
Tak więc spokojno - Na dziś to 'nasi' sprowadzili przez ostatnie lata masę dziwnych grajków.Holendrzy wypożyczyli 2 by coś tam zaklajstrować - Jeden , z blond irokezem, już w pierwszym meczu na mnie zrobił lepsze wrażenie niż Cikos, drugi na razie szału nie robi ale dajmy mu szansę,

A co do wariantu barcelońskiego - też jestem za
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.10.2010 o godz. 22:17.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.10.2010, 23:54
Niewiem dlaczego w temacie tak pisoczycie ze Boukharii jest zly,gruby ,brzydki itd

Jak dla mnie z Korona zagral dobrze,pozniej slabiej ale cala druzyna grała i gra kiche.
Jest to gosc sprowadzony przez trenera ale on go znal i juz wole kogos takiego niz kolejnego Beto z DVD.

Pozatym z takimi zawodnikami nigdy nic nie wiadomo,Boukahri pare lat temu walił bramy w Ajaksie wiec napewno umiejtnosci pozostaly ,gorzej z innym rzeczami.

Holendrzy na razie musza dotrzymac do zimy i wtedy zrobic 2-3 transfery a to w zasadzie minium.Multum pracy przed nimi........
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.10.2010, 04:37
Ja myślę , że mamy większe nieszczęścia w klubie niż Boukhari Swoją drogą widzę w nim spore rezerwy, jak mocno potrenuje to będziemy mieli z niego pożytek w przyszłej rundzie. Podobnie jak Wojtas uważam , że zagrał przyzwoicie w meczu z Koroną. Ocenianie Holendrów za te transfery "last minute" jest niedorzeczne .
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 14.10.2010, 06:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nie jest to łapanie gości których pan trener zna bo przyszedł tylko jeden(JEDEN)gość którego pan trener zna i to jak pisałem był to typowy last minute.

Po drugie akurat znajomości są zazwyczaj w cenie, szczególnie gdy w naszym klubie nie ma czegoś takiego jak rozeznanie na rynku - w skrócie, jesteśmy skazani na ludzi z zewnątrz którym chodzi tylko o to by opchnąć
Wole że i ktoś z wewnątrz będzie miał rozeznanie i znajomości.
Oczywiście to ma 2 końce i jeśli miało być to w stylu - tak znam go, 3 lata temu prosto kopał, albo znam go , załatwie mu robotę - a potem się okazuje że gość nic nie potrafi - to tu pełna zgoda ale na razie jak dla mnie nic takiego nie ma miejsca.

Po trzecie - w kwestii Boukhariego.Zagrał cały pierwszy mecz, w drugim zszedł w 2 połowie a w 3 już w przerwie
Wiesz dobrze co nasze orły grają od pewnego czasu - ja na prawdę wole oglądnąć kilka razy Boukhariego i przekonać się że tez jest do dupy niż kolesi co mieli często całe lata by do siebie przekonać i nigdy tego nie zrobili.

Czepianie się o 1 zawodnika jak dla mnie na prawdę jest nie na miejscu , szczególnie że w ostatnim meczu to mógł za niego Kirm albo Łobo zagrać - 2 geniuszy.

Daj mu(Maaskantowi) trochę luzu i zaufania Poczekaj na to co będzie w zimie i na wiosnę i dopiero wtedy wytaczaj armaty.

Autentycznie widząc co już się dzieje, widzę co się działo jak był tu Petrescu.Już zaczyna się psioczenie że to że tamto że sramto, że jeden by tego wolał by tam grał a drugi innego.....gość 3 czy 4 mecze ma za sobą a koło dupy już mu się robi jak by to 2 sezon leciał.

Wiadome jest że żaden trener wszystkich nie zadowoli - jak nawet wejdziesz w temat meczowy to każdy inny skład podaje
Tak więc spokojno - Na dziś to 'nasi' sprowadzili przez ostatnie lata masę dziwnych grajków.Holendrzy wypożyczyli 2 by coś tam zaklajstrować - Jeden , z blond irokezem, już w pierwszym meczu na mnie zrobił lepsze wrażenie niż Cikos, drugi na razie szału nie robi ale dajmy mu szansę,

A co do wariantu barcelońskiego - też jestem za
być może kolega ma rację
a być może nie
to się okaże
co do tego jednego jedynego Boukhariego - to na nim się nie skończy bo zapowiedzi są jakie są
krótko mówiąc pożywiom uwidim
jak Boukhari zrzuci brzuszek i zacznie grać jak w Ajaxie a Wisła Maaskanta zacznie grać a nie udawać że...
jestem gotowy odszczekać
wejść pod stół i odszczekać
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 14.10.2010, 07:17
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę , że mamy większe nieszczęścia w klubie niż Boukhari Swoją drogą widzę w nim spore rezerwy, jak mocno potrenuje to będziemy mieli z niego pożytek w przyszłej rundzie. Podobnie jak Wojtas uważam , że zagrał przyzwoicie w meczu z Koroną. Ocenianie Holendrów za te transfery "last minute" jest niedorzeczne .
Problem z Marokańczykiem jest tego rodzaju, że on od przynajmniej 3 sezonów obniża systematycznie swoją formę - sam trening to nie wszystko albowiem zawodnik ten miał w niedalekiej przeszłości trenować w warunkach zgoła lepszych niż te które zastał w Krakowie, współpracował również z lepszym sztabem szkoleniowym. To kolejny przykład zawodnika z karierą za zakręcie, który trafił do Wisły - niestety tylko na takich nas obecnie stać.

Co do transferów to może być z nimi na prawdę różnie - nie ma nikt wcale pewności że do zimy ostanie się model holenderski etc.. jest zbyt wiele znaków zapytania by snuć prawdopodobne scenariusze wypadków na kilka miesięcy naprzód.
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.10.2010, 10:21
Ja sie boje ze latem odejdzie znowu 50% graczy niektórym konicza sie umowy,innym wypozyczenie,inni sie nie nadaja nie wyglada to na wesoło
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.10.2010, 12:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Pomijając tą kwestię - nie ma się co oszukiwać, że Garguła nie gra z powodu złośliwości Maaskanta. Wypożyczenie go chyba faktycznie byłoby najlepszą opcją, zakładając że nadaje się jeszcze do wyczynowego uprawiania sportu.
29 letniego Gargułe jeszcze gdzieś wypożyczac ? Hmmm... jakby miał 20-23 lata to jeszcze rozumiem ale gracza dobijającego do 30 -tki to chyba za późno.Albo sie nadaje albo nie.

Pawełkiem zainteresowane są dwa Tureckie kluby Trabzonspor i Genecebirligi jednak Maasnakt chce zatrzymac Mariusza w Wiśle
http://www.fakt.pl/Pawelek-z-Wisly-m...y,85035,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.10.2010 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.10.2010, 12:33
Jak dla mnie, to spasiony Boukhari jest lepszy od wielu piłkarzy Wisły, widać że ma doświadczenie, technikę: umie przytrzymać piłkę i podać ją dokładnie do kolegi, ma dobry przegląd pola. Mam nadzieję że będzie grał i łapał formę. A nawet jeżeli jej nie złapie do końca, to ciągle będzie w składzie Wisły, co tylko pokazuje, na jakim poziomie jesteśmy, my i nasza liga.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.10.2010, 12:48
Coś czuję, że pierwszym "hitem" nadchodzącego okienka będzie podpisanie nowej umowy z naszym długoletnim numerem 1 - Mariuszem Pawełkiem. W taki oto sposób zakończymy wieloletnie poszukiwania solidnego bramkarza. Każdy przecież zdążył zauważyć, że Mariusz tak naprawdę jest bardzo dobrym zawodnikiem i zdecydowanie zasłużył na nowy, wyższy kontrakt. Drużynę buduje się od tyłu. No to zaczynamy
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.10.2010, 13:23. Brozinho do Trabzonu
Coś czuję że tam pójdzie a Pawełek ostatni występ u nas będzie miał w grudniu.Niech wezmą Pilarza z Ruchu bez odstępnego jest do wyjęcia
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.10.2010, 13:48
Ja szczerze mówiąc wolałbym nieco młodszego i lepszego w mojej ocenie Łukasza Sapele, obecnie mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, najlepszego bramkarza ligi.
Popatrzcie na jego ostatnie występy w Bełchatowie gdzie broni świetnie.

Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest ściągnięcie Sandomierskiego jednak jest to chyba mało realne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.10.2010, 14:10
Szanujcie Pawełka Jak na razie jest naszym jedynym bramkarzem. Z nim źle, ale bez niego to by już była bida z nędzą.
Co oczwyiście nie przeczy opinii, że powinniśmy zakontraktować kogoś jako numer 1.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.10.2010, 14:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Szanujcie Pawełka Jak na razie jest naszym jedynym bramkarzem. Z nim źle, ale bez niego to by już była bida z nędzą.
Co oczwyiście nie przeczy opinii, że powinniśmy zakontraktować kogoś jako numer 1.
hmm..to może Pawełka?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.10.2010, 15:12
mam nadzieje że te ciężkie treningi pomogą
chłopaki ciężko trenuje, dwa razy dziennie dla nich to nowość

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.10.2010, 16:21
Podobno z Górnikiem w pierwszym składzie wybiegnie Garguła , osobiście się cieszę bo chce aby dostał szanse
A Lech podobno interesuje się tym niby falszerzem wiekowym jakim wg. forumowiczów jest Charles Uchenna Nwagoue,chciałbym go zobaczyć na testach w Wisełce ;] (wiem,wiem że był ) . Ja bym proponował zacząć szukać młodych piłkarzy w 1,2,3 lidze tam muszą być piłkarze wyróżniający sie i perspektywiczni . Nie ma bata ! i nie żądali by wygórowanych cen .
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2010, 16:43
Skąd info że Guła zagra w pierwszym składzie? Ogólnie też jestem ciekaw jego gry
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.10.2010, 16:46
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Skąd info że Guła zagra w pierwszym składzie? Ogólnie też jestem ciekaw jego gry

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24112
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.10.2010, 17:10
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Podobno z Górnikiem w pierwszym składzie wybiegnie Garguła , osobiście się cieszę bo chce aby dostał szanse
A Lech podobno interesuje się tym niby falszerzem wiekowym jakim wg. forumowiczów jest Charles Uchenna Nwagoue,chciałbym go zobaczyć na testach w Wisełce ;] (wiem,wiem że był ) . Ja bym proponował zacząć szukać młodych piłkarzy w 1,2,3 lidze tam muszą być piłkarze wyróżniający sie i perspektywiczni . Nie ma bata ! i nie żądali by wygórowanych cen .
jakim falszerzem, zastanow sie harcerzyku co piszesz czasem...

co do Garguły, pierwszym mecz w tym sezonie w E-klasie, zobaczymy, nie napalałbym sie, padnie kondycyjnie po polowie i tak go trzeba bedzie zmienic
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2010, 17:14
Myślę że nie padnie i nie będzie trzeba go zmienić
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.10.2010, 17:29
Ot takie gadanie. Prawdziwym testem będzie mecz z Górnikiem. Jeśli się okaże że grają kiche to kto będzie się patrzyl na to jak wypadły jakieś tam testy.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.10.2010, 17:33
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
jakim falszerzem, zastanow sie harcerzyku co piszesz czasem...

co do Garguły, pierwszym mecz w tym sezonie w E-klasie, zobaczymy, nie napalałbym sie, padnie kondycyjnie po polowie i tak go trzeba bedzie zmienic
jak jakim fałszerzem ? połowa tego forum osądzało go że nie ma tych 20 lat co podaje ...o to mi chodziło
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.10.2010, 21:05
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie wiem co było w klubach.... to raz
dwa nie interesuje mnie to
jako doświadczony 30 latek powinien wejść na boisko i grać
a nie snuć się .... jak Żuraw nie przymierzając
problem w tym że gość z nadwagą w dodatku nie łapiący się do składu w Turcji i na wakacjach w Arabii Saudyjskiej
nie prezentuje sobą nic co mogłoby dać wyższą jakość gry
a znalazł się tu bo trener go zna

w zeszłym roku był Issa w tym Boukhari
co mi tam nie moja kasa nie moja strata
ps. w Sparcie Rotterdam on grał w sezonie 2007/08. Trzy lata temu TRZY. Nie mam więcej pytań.
Osobiście się z tobą nie zgodzę. Nie widziałem wszystkich meczów Wisły, bo po prostu nie miałem czasu ostatnio, ale widziałem mecz z Koroną i Boukhari był wyróżniającym się zawodnikiem drużyny. Wcale nie jest tak, jak mówisz. Przypuszczam, że lepiej mieć takiego Boukhariego niż jakiegokolwiek innego polskiego piłkarzynę w środku pola. Poza tym nie psioczcie już aż tak na ten skład. Wisła ma i tak dość dobre miejsce w lidze. Jak zaczną wygrywać, to nagle optyka się zmieni, jak drużyna zacznie strzelać bramki po kilku podaniach Boukhariego, to co wtedy powiesz?
A poza tym, Boukhari jest tylko na rok. Sam chciałbym kogoś młodszego, jakiegoś talenta, którego wyszukałby nam Stan Valcks w zimie, ale narazie gramy tym, czym mamy grać i jestem wręcz przekonany, że taki Boukhari jest 100 razy lepszy od Jirsaka, który w ogóle nie jest kreatywny i to od kilku już lat.
Wisła powinna się zainteresować tym Nwangou z Floty z pierwszej ligi - w sumie to już kiedyś się interesowała, a teraz czas na danie takiemu młodemu piłkarzowi szansy na grę w Ekstraklasie. Lech się ponoć nim interesuje, więc dlaczego nie Wisła?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.10.2010, 22:03
http://www.wislasoccer.com/news_item_11566.htm
Oby do transferu nie doszło.

Nie wytrzymałbym jakby kolejny tak wiele znaczący piłkarz zmienił barwy klubowe.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.10.2010, 22:46
Jak kupimy za niego Amoaha z Nac lub kogoś w tym typie to jestem za. Brożek jest ok ale to chimera. Choć najlepiej by było kupić kogoś, a Brożka po prostu zostawić
No i niech ten Głowa nie mąci. Tak mu zależy na Wiśle, a chce ją osłabić ?
..
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 14.10.2010, 22:54
Nie dla Pawełka, niech sobie pokazuje fucki i puszcza szmaty gdzie indziej
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.10.2010, 22:59
A ja mam nadzieje że Brożka opylą.Za 3 mln jurków z pocałowaniem ręki.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów