|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wszyscy cierpia na chorobe zwana brakiem jaj i ambicji i w tym tygodniu udowodnili to dobitnie.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak jak mówiłem Kafarski to dobry trener. Szczerze mówiąc widziałbym go nawet w Wiśle obok Probierza to moim zdaniem najlepszy polski trener ekstraklasy. Lechia ma bardzo przemyślanie prowadzoną politykę transferową. Natomiast Jagiellonia jest świetnie prowadzona przez Probierza klub nie pozyskuje wielu zawodników, ale też się ich nie pozbywa. Probierz tworzy kolektyw w zespole.Fajnie to u nich funkcjonuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może i nie o tym ale nie zmienia to faktu,że aby zabierać w glos pewnej sprawie trzeba być kompetentnym. A co do wuefisty i kantorowca nie cofam tego. Zieliński z Amiki idelanie pasuje do tego opisu. Gburowaty chłop.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Jacek Zieliński, który był w studio, to asystent Smudy z reprezentacji, a nie trener Lecha.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.10.2010 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kafarski, jak pan sprowadza piłkarza?.....na podstawie zapisu wideo też
chłopu idzie, bo idzie,Opatrzność tak chce,gwizdy się tak układają,biometr jest korzytsny, cokolwiek ale napewno nie ma to jakiś podstaw merytorycznych. Jak gość sprowadza piłkarzy z video![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chwalicie Probierza i Kafarskiego, ale trzeba jednak zauwazyć, że długo te drużyny grały słabo. Ile oni mieli czasu, by coś w lidze wygrać ? 2 lata na budowę drużyny ? Na dobrą sprawę dopiero teraz można powiedzieć, że grają to, czego się od nich oczekuje. A i to nie wiadomo, czy się taka sytuacja utrzyma. Może się dużo zmienić w ciągu sezonu. Teraz to oni są na piedestale, a za pół roku każdy będzie ich uważał za pośmiewisko. Tak może być.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.10.2010 o godz. 19:42.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nasi Bunozę i Czikosza ponoć obserwowali... Naprawdę, przy naszych transferach naśmiewanie się nawet z transferów z youtube'a i CM'a jest nie na miejscu.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zielinski ten od Legii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli sprowadził Deleu po video to chyba lepiej na tym wyszedł niż my na obserwacjach Cikosa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cikos spadł z ligi, nie chciał grać niżej to mu zaczął menago szukać klubu. Ktoś od nas usłyszał,że tak owy gość na prawej obronie jest do wzięcia,sprawdził,że gra w reprezentacji młodzieżowej i dawaj. Skoro gra w młodzieżówce znaczy dobry
W ogóle ciekawa sprawa ilu zawodników do naszej ligi jest sprowadzanych po rzeczywistych obserwacjach, pół roku,rok i dopiero wtedy sprowadzony. Jak dla mnie jest takich gości sladowe ilości. Zazwyczaj jest tak,że jak kogoś kupią to ustawiają go z czasem na każdej pozycji. Niektórzy to wręcz sprawiają wrażenie,że nie wiadomo co z facetem zrobić. Bo gdy się zna potencjał zawodnika to wie się gdzie najlepiej się taki czuje i tam się go ustawia. Dlatego gdyby obserwowali Cikosa to w życiu by go nie sprowadzili,bo widać jakie facet ma braki. To samo z Bunozą,Jovanovicem. Idąć dalej Legia nie sprowadziłaby napastnika,który jest na tyle słaby,że ma problemy z wygraniem rywalizacji z młodym legionistą. Nie inaczej z Anatalovicem,że to bramkarz żaden. I tak można mnożyć w nieskończoność. Calkowita amatorka w tych transferach. Liczę,że Stan u nas wprowadzi nową jakość jeśli o to idzie i sprowadzony zawodnik będzie tym o kogo prosił trener a nie" kupilismy napastnika a teraz w praniu wyjdzie jaki on naprawdę jest".
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.10.2010 o godz. 20:38.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
PS. Pewien bukmacher wystawił kursy na mistrza i faworytem jest... Jaga. Jest to o tyle ciekawe że jeszcze niedawno (kolejke temu) Jagi nie traktowano serio i była daleko z tyłu za "big four" a kursy na nich były >10. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pokazuje jak na razie, że jest patałachem i ma żałosną koordynację ruchów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Deleu jezdzil po Polsce z menadzerem, Widzew go nie chciał, poszedł do Lechii które z nim podpisała.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Twoje zdanie zna każdy na tym forum i większość ma je gdzieś więc po co w każdym temacie szukasz zaczepki żeby przypomnieć ludziom o swoim istnieniu? Wiem że dla Ciebie Bunoza jest synonimem drewna tak jak ty dla mnie jestem synonimem marudy. Zobaczymy za rok czasu czy wyjdzie na twoje czy na moje a tak to po co w każdym temacie zaczepiasz każdego który nie mówi tak jak ty "jesteśmy beznadziejni, puchary za rok nie dla nas Cupiał głupi, Basałaj robi źle bo sprzedaje, Kapka judasz, Bunoza drewno, Łobo do ME itd"
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeszcze chwile i autentycznie ten temat będzie miejscem gdzie żale będą przodować.Każdy klub z tej 'wielkiej trójki'+ na pewno trza Diskopolowców dokoptować, czyli wielkiej czwórki - ma swoją tu reprezentacje i o czym my mamy pisać?Gdzie jest bardziej chujowo? ![]() Amikę można rozliczyć bo ma te puchary ale skupiając się na lidze to nie wygląda to najlepiej. My gramy fatalnie i szanse na zmiany przed wiosną są iluzoryczne(co prawda ja widzę lekki progres w obronie ale to zdecydowanie za mało) Legia...najpierw czekanie kiedy odpali, potem pogodzenie się z losem, chwila euforii i w....... od Lechii który zapowiada że tu żaden przełom prędko nie nastąpi. Amika - zupełnie bezbarwnie grają w tej lidze, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że nagle zaczną seryjnie wygrywać Groclin - zaczęli jakby mieli już w zimie świętować mistrza i zgaśli równie szybko.Też nie zanosi się na jakieś serie wygranych A Jaga,Korona, też Lechia no i Bełchatów, punkciki zdobywają.Bełchatowa jakoś nie widzę ale pozostała trójka spokojnie może do zimy tą przewagę powiększać ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Czymś trzeba się pocieszać więc ja pocieszam się tym że 1). graliśmy tylko 2 mecze u siebie, 2). nie będzie pucharów - będzie lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
1. Wyjazd na Widzew 1 punkt max - pojedynek Robaka i Sernasa z naszą obroną nie może się skończyć dobrze 2. Wyjazd na Koronę - bez szans na punkty 3. Przyjazd Górnika - a tutaj dość zaskakująco spodziewam się 3 naszych punktów ![]() 4. Przyjazd Jagiellonii - raczej bez szans, remis w ciemno 5. Wyjazd na Wisłę - raczej bez szans, remis w ciemno 6. Przyjazd Arki - spodziewam się trzech punktów, jak nie tu to kiedy? 7. Wyjazd na Polonię Bytom - każdy wynik możliwy 8. Wyjazd na Cracovię. - ciężko, raczej remis. Podsumowując - wariant pesymistyczny/realistyczny: 7-8 pkt, czyli w 16 meczach 16 pkt gdzieś, wariant optymistyczny: 13 pkt, w 16 meczach 22 punkty i raczej bezpieczna wiosna ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
022 -
bez przesady. Widzew ogracie, Jagiellonie ogracie, a w Krakowie to bedzie pojedynek niewidomego ze sparalizowanym wiec remis. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Krzepiący wpis, ale wątpię. Nie bardzo widzę co można aktualnie poprawić. Porażka z Wami, bo wyjazd. Z Bełchatowem i Lechią tracilismy bramki na zasadzie rajd skrzydłem i wrzutka na 5 metr (ideał dla pary Grosicki - Frankowski), Widzew się zepnie, a Ci będą skuci presją, foszkami jak to baby itp.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
022 - sam się dziwię, do czego to doszło, że główni (przynajmniej jeszcze do niedawna) rywale i faworyci do MP pocieszają się na forum, u kogo jest gorzej :-(
Zgodzę się ze wpisem 7 kotów, ale tylko w 2/3. Wyjazd na Widzew - 1 pkt. jak najbardziej realny. Jagiellonia przyjeżdża do was - możecie załapać kolejny punkt, gdyż moi białostoccy ziomkowie na wyjazdach zbyt często nie wygrywają (ja typowałbym tu remis). A jeśli chodzi o mecz Kraków kontra Warszawa - napiszę złośliwie: gdyby była szansa, nawet niewielka, że obie drużyny mogłyby jednocześnie przegrać, to pewnie by przegrały. Z czego tak wnoszę? U was była pojedyncza jaskółka (2-1 z Poznaniem), a wcześniej i później wielkie BĘC. Nasi skupili się na remisach, i o ile po 2-2 z Koroną i niezłej grze można było być optymistą, to 0-0 po tragicznej grze ze słabo grającym Śląskiem wszystko wróciło do "poziomu", czyli dołu. Poznaniaków jeszcze te puchary tłumaczą, a Kraków i Warszawę? Że (prze)budowa? Wolne żarty, ile to jeszcze trwa mać? Dobrze, że teraz chwila przerwy "dla Smudy". Oby tylko ten czas właściwie został przez piłkarzy wykorzystany... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę dotychczasowe akrobacje i mecz ze Śląskiem, to ten z Legią przy formie obu ekip zapowiada się podobnie. 0-0 i ostrożnie, żeby czasem im krzywdy nie zrobić...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Zresztą jak nie zagra Choto-Astiz, tylko znów jakieś wynalazki w obronie - to Frankowski się będzie znęcał nad nimi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
. Ja jeżeli na coś liczę, to na to, żeby może zawodnicy z określonych pozycji grali właśnie na nich, a nie na losowo wybranych innych. Ja rozumiem, że futbol totalny, że każdy powinien umieć grać w każdym miejscu boiska, ale mam dziwne wrażenie, że jak ktoś trenuje i praktykuje na jakiejś pozycji to staje się lepszy na tej właśnie pozycji, a niekoniecznie na każdej pozostałej. Może jeszcze przydałoby się, żeby nie mieszać za każdym razem w składzie, bo to chyba też nie pomaga. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Prezesi Legii, Wisły i Lecha cierpliwie czekają z jakimiś gwałtownymi posunięciami bo są w tabeli obok siebie. Przyzwyczaili się, żeby patrzeć jaka jest strata między tymi drużynami i tak określać szanse na mistrza. Żeby się nie przejechali jak żadna z tych drużyn nie wejdzie do pucharów lokując się bezpiecznie na miejscach 7,8,9. Nie oszukujmy się widzieliśmy jakie były rundy wiosenne w poprzednim sezonie Wisły i Legii, więc może być jeszcze gorzej niż teraz, zwłaszcza jak w zimie zaczną się nerwowe ruchy.
Taka Lechia oddaje na wiosnę nowy stadion i dostanie mocnego kopa, może w ramach kampanii marketingowej pojawi się tam jakieś głośne nazwisko. Jaga też buduje więc władze nie pozwolą sobie na osłabienia drużyny, żeby mieć czym przyciągnąć kibiców. GKS grą dobrą piłkę, połączenie młodych (w tym wychowanków), którzy mają o co grać z dobrze dobranymi doświadczonymi graczami. Polonia będzie mogła w każdej chwili zaskoczyć i odebrać punkty faworytom i pseudofaworytom. Widzew już ma silną kadrę do tego zgraną, co jest bardzo ważne i również każdemu może odebrać punkty, zwłaszcza "wielkiej trójce". Po za tym do Lecha Wisy i Legii cały czas będzie odnosiła się reguła "bij mistrza", więc spięcie wszystkich innych drużyn będzie maksymalne, myślę, że nawet większe niż na lidera, ktokolwiek to będzie. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Byle zera na koncie się zgadzały. Piłkarze Legii zaś pielęgnują nową tradycję, zapoczątkowaną w zeszłym sezonie po meczu z Jagiellonią. Po przegranym spotkaniu - huczna zabawa. Tym razem w Porto Praga. Za Weszło : " Porto Praga... Dobra nazwa. Ani w Porto nie zagracie, ani nawet w Pradze. Zostaje Porto Praga." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bo oni "piją za błędy"
Na + za weekend +1pkt nad Legią i Amicą |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Grajac taka padake jaka gracie teraz az taka pewnosc masz ze chociaz jeden punkt zdobedziecie? Moze byc tez tak ze ani Legia ani Wisla nie wygra... Naprawde u booka trudno stawiac ostatnio ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Kiedyś, to kolokwialnie nazwano "ojcowskimi klapsami" ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Cierpliwosc juz sie konczy. Z tego co pisza w "Dzienniku" Cabral,Mezenga i Knezevic poleca juz w zimie. Dobry ruch, ale nie do konca. Cabral owszem gra piach, Mezenga to nie typ, ktory gra jako jedyny napastnik i jednak nasza liga to nie jego bajka. Knezevic w sumie duzo nie gral, ale skoro na lawie siedzi to coz. Licze jeszcze na Wawrzyniaka,Iwanskiego i Choto. Moze nadal go Turasy chca...opchnac i po sprawie
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|