|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Napastnicy, którzy nie strzelają bramek w lidze polskiej nie są warci 1 milion Jeśli będzie się prezentował tak jak dotychczas, to można zapłacić 500k i liczyć, że mając 21 lat się rozwinie. Tylko dlatego, że ma bazę techniczną by grac na lepszym poziomie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Rios to jest Ofensywny Pomocnik a nie napastnik
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dokładnie , zresztą nie rozumiem dlaczego był wystawiany na prawym skrzydle a nie jako rozgrywający. Myślę że możemy mieć z niego pociechę właśnie na tej pozycji, ma dobrą technikę, przegląd pola , dobrze się zastawia a na skrzydle to brakuje mu nieco szybkości ale w razie potrzeby też mógłby tam zagrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
witam, od przyjścia maaskanta nie odzywałem i dałem czas...poszedłem w piątek na mecz iii:
Małecki nie potrafi kopnąć piłki, Żurawski się denerwuje na wszystkich będąc jednym z najsłabszych, Wilk-mój nowy ziom-dawał coś z siebie, odbierał i walczył Potrzebny na gwałt: obrońca środek, prawo->branco może jeszcze rzuci mnie na kolana playmaker-Garguła...350 000 EURO rocznie i nie mieści się w 18 meczowej... Napastnik- Brozio jest sfrustrowany grą w wiśle-> stara się walczy ale nie ma tej iskry, woli walki to nie jest ten król strzelców jakiego pamiętałem... Nie będę mówił że to wina Maaskanta bo nie jest-> uważam iż nasi zawodnicy grają jakby to była ich kara a nie chleb i ambicja. Trzeba dać kilku graczom wolną rękę-> niech szukają spokojnej emerytury gdzie indziej. Boguski...na razie oprócz bezproduktywnego biegania nie widziałem niczego. Pilnie oczekuje ich gry po powrocie z Zakopanego->ostatnia szansa aby coś zmienić i włączyć się do walki o MP i tak aby na zimę być w czołówce A potem czekamy na zimę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie o to chodzi. Po prostu polska liga nie ma dobrych napastników, na ktorych nas stac, a Boguski pewny poziom juz kiedys osiagnal, trzeba mu teraz pomoc na niego wrocic, a nie pozbywac sie go, jak Wtorka. Bo ze grac potrafi, to wiemy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zależy co rozumiesz przez "grać potrafi". Wg mnie Boguski "grać potrafi" - tyle że na poziomie Bełchatowa czy innej Korony. Mamy żałować piłkarza, który ma problemy z podstawami piłkarskiego abecadła? Jeśli jest szansa sprzedać Boguskiego zróbmy to czym prędzej (jakiś cypryjski klub zapewne się napali). Trzeba nam lepszych niż Rafał, dużo lepszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Z innej beczki to należy zwrócic uwage na Charles Uchenna Nwaogu. Chlopak strzela bramki na zawolanie, ma 20 lat, Trzeba sie nim zainteresowac szybko, bo przespimy kolejna okazje...
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kiedyś ten Nwaogu był u nas na testach
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Wlasnie mialem o nim pisac. Po filmikach na youtube(wiem, ze to tylko fragmenty) widac, ze jest bardzo silnym fizycznie napastnikiem i w dodatku dobrze wyszkolonym technicznie. 20 lat i regularnie 3 rok gra na poziomie 1 ligi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Zdaje sie że jak miał 16 lat to był u nas na testach i petrescu powiedział że to może byc drugi drogba...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przypomnij sobie jak Rafał grał przed kontuzją z meczu z Legią. Lepiej dać mu czas, żeby odzyskał dawną formę, a nie odrazu sprzedawać. Jeżeli mamy się pozbywać zawodników, to takich darmozjadów typu; Łobo, Garguła, Żurawski... Zarabiają grubą kasę, a gówno grają...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakoś niedawno Boguski prafował nowy kontrakt. Zapewne na jego mocy również pobiera niemałe pieniądze - należy więc dla mnie do tej samej grupy darmozjadów których wymieniłeś. Dużo zarabia, słąbo gra. I nie pisz proszęo magicznych występach Rafała przed kontuzją, był nieco lepszy niż teraz - każdy kto trzeźwo patrzył na jego grę widział jakie ten zawodnik ma braki. Rafałowi dopisywało przed kontuzją szczęście - że przypomnę tylko mecz (bodajże z Odrą) w którym partolił niemiłosiernie wszystko, by na koniec trzy razy dołożyć nogę i ustrzelić hattricka... Oczywiście został zawodnikiem meczu (a nadawał się do zmiany zaraz po przerwie).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.10.2010 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Obyśmy mieli takich "darmozjadów" jak Boguski przed kontuzją... W sączeniu jadu niektórzy na tym forum osiągnęli bardzo wysoki poziom. Wg mnie - są piłkarze, którzy mniej zasługują na grę w Wiśle niż Rafał, w którego nadal wierzę.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Odwalcie się od Boguskiego. Każdy może miec słabszy okres. Wszyscy zapomnieli jak na dupe ratował? to wtedy był dobry...teraz jest bee. W drużynie potrzeba Polaków, a nie wynalazków Bunozopodobnych, więc jeśli ktoś miałby odejść to trzeba w pierwszej kolejności pozbyć sie tych wynalazków Kapki skauta.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
yoda79 - oczywiście, że w naszej kadrze są zawodnicy słabsi od Boguskiego, którzy na wylot z klubu zasługują bardziej niż On. Powiedz mi tylko - bo nie ma we mnie tyle optymizmu co w Tobie - jakie to cechy (typowo piłkarskie) posiada Rafał, które pozwalają Ci nadal w niego wierzyć? Co do formy sprzed kontuzji nie ma się o co sprzeczać - Ty uważasz, że była świetna. Ja twierdzę, że taka jak obecnie (tyle, że teraz kiksując nie trafia w bramkę, wtedy jakimś cudem trafiał).
Ile to ten okres trwa? Jedynie półtora roku? |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Szanuję Twoje zdanie - różnimy się po prostu w tej kwestii. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi po prostu, że Boguski grał długi czas na poziomie REPREZENTACYJNYM.
Zamiast pozbywać się kolejnego napastnika, który coś znaczyć może i zastępując go kolejnym Beto, to lepiej już Rafała zostawić, który zarabia MAŁO (nie wiem skąd ktoś może pisać takie bzdury, że Rafał zarabia sporo). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bardzo śmieszne
dobra Boguś wypier*** bo ani życia ani okresu tutaj nie będziesz mieć![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
E nie ma się co pieścić z kopaczami. Mam nadzieję, że profesjonalnie się pożegnamy w ciągu roku z calym tym zaciągiem szrotu i zaczniemy od nowa budować kadrę na przyszłe lata. Nie ma sensu na drewnie opierać drużyny.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja w Wiśle widziałbym kliku piłkarzy z Lechii podoba mi się gra Huberta Wołąkiewicza obecnie najlepszego chyba lewego obrońce w lidze może też grać na środku obrony tak samo jak Krzysztof Bąk. Na bramce widziałbym Sandomierskiego bardzo zdolnego młodego bramkarza lub... Pawła Kapsę. Ostatnio radzi sobie bardzo dobrze w Lechii nie popełnia raczej błędów a w meczu z Legią jego interwencje zaważył o tym, że Lechia nie przegrywała do przerwy. Bardzo dobrze radzi sobie Buzała ostatnio sporo strzela. Najbardziej z tej piątki chciałbym Wołąkiewicza i Sandomierskiego, bo w Wiśle chciałbym widzieć kadrowiczów polskich.
PS. moim zdaniem Wilk powinien zostać powołany do kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo ale na dzisiaj to Wisla wlasnie aspiruje do przecietnosci bo poki co to jest beznadzieja. O dobrobycie to wogole poki co nie mowmy bo to daleka droga. Boguski jaki jest kazdy widzi Co do transferow, musem jest w zimie zakup jednego (jak nie dwoch) srodkowych obroncow, dwoch bocznych obroncow, z dwoch skrzydlowych (najlepiej na obiez pozycje) i napastnika. A zapomnialem Bramkarz to chyba obok obroncow najwieksza potrzeba. Duzo tych luk i pewnie malo srodkow, wiec chcialbym chociaz porzadnego bramkarza i dwoch obroncow. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda że jeszcze 4 miesiące temu gdy pisałem że kupieni zawodnicy to szrot, wszyscy się nimi podniecali, Czikos słaby, Jovanic przegrywa z Pawełkiem, Żurawski dramat, Bunoza kolejne drewno, Kowalski szkoda słów, reszta zawodników też niczym nie powala, więc Panie trenerze o jakiej jakości Pan mówi? Żeby prezentować jakość trzeba mieć kim grać, z tymi zawodnikami to tylko przeciętność, nie wiem co tam Tobie i Stanowi Basałaj obiecał ale jak w zimie nic się nie zmieni to znaczy że niestety następuje koniec pewnej ery...jeśli transfery mają się opierać na zaciągu niezliczonej ilości zagranicznych ogórków dziękuje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Czytam, czytam i obserwuję i nie wiem czy ja mam błędne odczucia czy wszyscy inni. Odnośnie naszych nowych nabytków mam całkowicie przeciwstawne zdanie niż większość osób tu piszących.
Boukhari - wszyscy chwalą, że ma potencjał, a jak dla mnie to piach maksymalny. Brak szybkości, brak skuteczności (pare sytuacji już fatalnie spartolił), zero przebłysku. Paljic - wszyscy krytykują, że to odrzutek z 2 ligi niemieckiej. Moim zdaniem najlepsze wzmocnienie. Super ciągnie do przodu, ma drybling, szuka gry (a to wszystko grając nie na swojej nominalnej pozycji). Małecki krytykujący go w meczu ze Śląskiem doprowadzał mnie do skrajnego znerwicowania. Sam grając piach i wożąc do przesady krytykuje i obraża się na najlepszego Wiślaka na boisku - Paljicia. Bunoza - początkowo chwalony mi od początku w ogóle się nie podobał. Niepewny, zamotany, nie ten poziom po prostu (tutaj jak widzę reszta forumowych speców dorosła do tej oceny Bunozy ).Rios - nie gra na 100% swoich możliwości. Widać, że czasami brakuje mu zaangażowania tak jakby chciał odwalić rok w Wiśle i zmyć się stąd na dobre. Szkoda, bo potencjał ogromny, wyszkoleniem technicznym bije wszytskich w Wiśle na głowę. Wilk - nie wiem czym się wszyscy (z Maaskantem na czele) zachwycają, masa strat, praktycznie zero gry do przodu. Ratuje się w miarę skuteczną grą w destrukcji (chociaż o ile dobrze to wyglądało ze słabiutkim Śląskiem o tyle Hernani i Niedzielan robili w okół niego kółka z piłką przy nodze). Cikos - powszechnie krytykowany mi się podoba. Ma potencjał, lubi grać do przodu, często idzie na obieg z pomocnikiem, w obronie w miarę pewny. Nie wiem czemu wszyscy się na niego uwzięli i czemu siedzi na ławie. Jovanic - niestety mniej pewny od Pawełka, chociaż gaf na skalę Pawełka zapewne by nie popełniał. Przykro mi to pisać ale słusznie siedzi na ławce (oczywiście życzę mu kolejnych szans żeby pokazał, że jest inaczej). Z poniższymi ocenami jestem zgodny z większością kibiców. Branco - wielka niewiadoma póki co. Niby lubi się zerwać, ale w destrukcji słaby. Żurawski - piach na maksa, a wiązałem duże nadzieje z jego powrotem. Pisanie również o jego zaawansowanym wieku wydaje się śmieszne biorąc pod uwagę, że we Włoszech goście w całkiem dobrej formie biegają po boisku mając na karku 35-40 lat. Z tego co się orientuję Żuraw ma 34... Cleber - zawodzi, j/w. // Poza tematem co do Kirma - moim zdaniem zrobił bardzo fajne postępy jeśli chodzi o taktykę i technikę użytkową. Fajnie, krótko przy nodze prowadzi piłkę. Szybkościowo dobry, walczy również w defensywie do końca. Problem jest jeden - nie ma z kim grać.
Ostatnio edytowane przez wkpn : 04.10.2010 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
Ja nie twierdze ze wszyscy sa zli. Pisze tylko ze ta runda powinna byc poswiecona na odrzucenie graczy ktorzy nie beda Maaskantowi pasowac do koncepcji lub tez tych ktorym nie jest podrodze z Wisla (czytaj brak checi i zaangazowania). Tak czy owak jesli udalo by sie spelnic chociaz twoje potrzeby transferowe to ponownie bylby rych w "interesie" bo trzeba by zwolnic miejsce na pensje dla nowych (-ego) a i zgrac by sie tez musieli, szczegolnie jesli mialby to byc rozgrywajacy.
![]() Pozdrawiam ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|