|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
troche dużo tych 30-latków w Wiśle (Boukhari,Żuraw,Sobol,Branco,Cleber).Czas postawic na młodych (Leszczak,Burliga,Czekaj)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() A na poważnie - nie ma kto biegać (Boukhari, Żurawski) tylko się mądrze ustawiają. Za dużo "generałów" od kierowania grą a za mało szeregowych do biegania (Małecki, Brożek, Kirm) stąd tak statyczna gra. No ale niektórym się to podoba. Mnie nie, bo na stojąco to i Barcelona nie wygrywa. (Albo gra Boukhari albo Żurawski a nie dwóch powolnych "strategosów") ! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
z 30latków to tylko Żurawia bym posadził na ławie.Uważam, że w nastepnym meczu powinno tak to wyglądać: Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Piotr Brożek - Boguski, Paweł Brożek. A zmiany? Na 100% Małecki (dużo lepiej sie prezentuje, gdy wchodzi jako 'joker'). Dlaczego? 1) Więcej Polaków (6) 2) 4-4-2 jest stylem którym jednak najlepiej sie anm zawsze gralo 3) Kontuzje Riosa, Kirma i kartki Clebera, oraz hmm człowiek chaos - Chavez I nauczcie ich: - strzelać z dystansu - wykonywać stałe fragmenty gry - robić "trójkąty" na skrzydłach PS: Kto jeszcze miał taki gigantyczny stres, gdy zobaczył, że Boguś bedzie wykonywać karnego? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ofensywny styl: rozumiem grać 4-4-2 bo taki nam najbardziej odpowiada no ale nie 2 def. pomocnikami. Cikos - bardzo przeciętnie ostatnio gra Branco - Pierwszy mecz i dość dobre wrażenie Bunoza - myślę, że dzisiaj to on zamiast Clebera powinien grać Paljic - niby ofensywny pomocnik a lepszy z niego lewy obrońca niż z "Pietii" Boukhari - nie grał prawie nic dzisiaj.... co prawda znakomite dogranie do Brożka przy karnym. Sobol - dzis dość pozytywnie ale ogólnie to bez formy ostatnio Wilk - dzisiaj przeciętnie ale myślę ze i tak jest w lepszej formie niż Sobol Pietia - hmmm dzisiaj nie grał nie wiem jak bedzie po kontuzji ale myślę ze powinno być więcej polaków w składzie Boguski - moze ta bramka dzisiaj doda mu troche pewności siebie? zobaczymy Brozio - kilka razy ładnie sie pokazał ale no nic dodac nic ująć... nie wyróżnia się jak w sezonach gdzie zdobywał korone króla strzelców. Żuraw - uważam go za legende klubu (żywą i nadal grającą) ale sorry gość jest bez forym... wypad na ławeczke. Szkoda Kontuzji Riosa i nie wiadomo wlasnie co znim. Oby Kiro wrócił... moze wkoncu czas dać Jirsakowi pograć? a moze Garguła odzyska dobrą dyspozycje? Na pewno powinien grać Mały robi dużo zamieszania... tylko wpoić mu do tego jego móżdżku żeby nie patrzył tylko i wyłącznie na piłke biegnąc w stronę bramki. Niech czasem podniesie głowe i niech nie śle takich balonów w pole karne... moze dla niego lepszy by był napad? ogólnie moja jedenastka: Pawełek (mimo nienajlepszej gry to Jovanić przeraża popełnianymi błędami z koroną) - Branco, Bunoza, Chavez (dosc pozytywny wystep, nie ustrzegł sie bledow), Paljic- Kirm (jesli sie wyleczy), Wilk, Jirsak, Boukhari/ Rios (w zaleznosci co z ta kontuzja) - Małecki, Boguski/Brożek ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już wiosną przestało się nam dobrze grać jakimkolwiek systemem. Dlatego nie zostaliśmy mistrzem. Dlatego przegraliśmy z Bełchatowem, Arką i Koroną. Dlatego zremisowaliśmy Jagą, Cracovią, Zagłębiem czy Odrą. Dlatego wyleciał Skorża. Od momentu przyjścia Kasperczaka trwa reanimacja, która na razie się nie powiodła. Tym bardziej, że klub postanowił sprzedać prawie całą obronę. Wyobraź sobie Wisłę wiosną bez Głowy, Marcelo czy Diaza z naszymi obecnymi obrońcami. Czy myślisz, ze gra w systemie 4-4-2 coś by zmieniła?
Ja mam wprost przeciwne odczucia. Nie mam wrażenia, żeby nasi piłkarze grali na pół gwizdka. Po prostu na tyle teraz ich stać. Brakuje im nie chęci, a umiejętności, zgrania, formy...
Ostatnio edytowane przez Kurz : 26.09.2010 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|

|