The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 19:58
troche dużo tych 30-latków w Wiśle (Boukhari,Żuraw,Sobol,Branco,Cleber).Czas postawic na młodych (Leszczak,Burliga,Czekaj)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.09.2010, 20:01
AYALA napisał(a):Wyświetl post
troche dużo tych 30-latków w Wiśle (Boukhari,Żuraw,Sobol,Branco,Cleber).Czas postawic na młodych (Leszczak,Burliga,Czekaj)
Wraca do nas z Górnika czy jak?

A na poważnie - nie ma kto biegać (Boukhari, Żurawski) tylko się mądrze ustawiają. Za dużo "generałów" od kierowania grą a za mało szeregowych do biegania (Małecki, Brożek, Kirm) stąd tak statyczna gra. No ale niektórym się to podoba. Mnie nie, bo na stojąco to i Barcelona nie wygrywa.

(Albo gra Boukhari albo Żurawski a nie dwóch powolnych "strategosów") !
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.09.2010, 20:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wraca do nas z Górnika czy jak?

!
przepraszam, miałem na myśli Chrapka i Kamila Rado oczywiście.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.09.2010, 20:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Leszczak chyba juz u nas nie gra po jakich rewoltach w kierunku chyba Bytomia z 30latków to tylko Żurawia bym posadził na ławie.

Uważam, że w nastepnym meczu powinno tak to wyglądać: Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Piotr Brożek - Boguski, Paweł Brożek. A zmiany? Na 100% Małecki (dużo lepiej sie prezentuje, gdy wchodzi jako 'joker').
Dlaczego?
1) Więcej Polaków (6)
2) 4-4-2 jest stylem którym jednak najlepiej sie anm zawsze gralo
3) Kontuzje Riosa, Kirma i kartki Clebera, oraz hmm człowiek chaos - Chavez

I nauczcie ich:
- strzelać z dystansu
- wykonywać stałe fragmenty gry
- robić "trójkąty" na skrzydłach

PS: Kto jeszcze miał taki gigantyczny stres, gdy zobaczył, że Boguś bedzie wykonywać karnego?
Odpowiedz cytując
YoYko
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 20:11
filemon napisał(a):Wyświetl post
Leszczak chyba juz u nas nie gra po jakich rewoltach w kierunku chyba Bytomia z 30latków to tylko Żurawia bym posadził na ławie.

Uważam, że w nastepnym meczu powinno tak to wyglądać: Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Piotr Brożek - Boguski, Paweł Brożek. A zmiany? Na 100% Małecki (dużo lepiej sie prezentuje, gdy wchodzi jako 'joker').
Dlaczego?
1) Więcej Polaków (6)
3) Kontuzje Riosa, Kirma i kartki Clebera, oraz hmm człowiek chaos - Chavez

I nauczcie ich:
- strzelać z dystansu
- wykonywać stałe fragmenty gry
- robić "trójkąty" na skrzydłach

PS: Kto jeszcze miał taki gigantyczny stres, gdy zobaczył, że Boguś bedzie wykonywać karnego?
Ja miałem. Ale z tego co widziałem ,to on strasznie się rwał ,aby ten rzut karny strzelać. Co mu się stało?
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2010, 20:25
Uważam, że w nastepnym meczu powinno tak to wyglądać: Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Piotr Brożek - Boguski, Paweł Brożek.
ludzie co wy sie tak uje*****cie tych 2 defensywnych pomocników? to ma być ofensywny styl gry jaki zapowiadał trener? no nie masakra poprostu...

Ofensywny styl: rozumiem grać 4-4-2 bo taki nam najbardziej odpowiada no ale nie 2 def. pomocnikami.

Cikos - bardzo przeciętnie ostatnio gra
Branco - Pierwszy mecz i dość dobre wrażenie
Bunoza - myślę, że dzisiaj to on zamiast Clebera powinien grać
Paljic - niby ofensywny pomocnik a lepszy z niego lewy obrońca niż z "Pietii"
Boukhari - nie grał prawie nic dzisiaj.... co prawda znakomite dogranie do Brożka przy karnym.
Sobol - dzis dość pozytywnie ale ogólnie to bez formy ostatnio
Wilk - dzisiaj przeciętnie ale myślę ze i tak jest w lepszej formie niż Sobol
Pietia - hmmm dzisiaj nie grał nie wiem jak bedzie po kontuzji ale myślę ze powinno być więcej polaków w składzie
Boguski - moze ta bramka dzisiaj doda mu troche pewności siebie? zobaczymy
Brozio - kilka razy ładnie sie pokazał ale no nic dodac nic ująć... nie wyróżnia się jak w sezonach gdzie zdobywał korone króla strzelców.

Żuraw - uważam go za legende klubu (żywą i nadal grającą) ale sorry gość jest bez forym... wypad na ławeczke.

Szkoda Kontuzji Riosa i nie wiadomo wlasnie co znim. Oby Kiro wrócił... moze wkoncu czas dać Jirsakowi pograć? a moze Garguła odzyska dobrą dyspozycje? Na pewno powinien grać Mały robi dużo zamieszania... tylko wpoić mu do tego jego móżdżku żeby nie patrzył tylko i wyłącznie na piłke biegnąc w stronę bramki. Niech czasem podniesie głowe i niech nie śle takich balonów w pole karne... moze dla niego lepszy by był napad?

ogólnie moja jedenastka: Pawełek (mimo nienajlepszej gry to Jovanić przeraża popełnianymi błędami z koroną) - Branco, Bunoza, Chavez (dosc pozytywny wystep, nie ustrzegł sie bledow), Paljic- Kirm (jesli sie wyleczy), Wilk, Jirsak, Boukhari/ Rios (w zaleznosci co z ta kontuzja) - Małecki, Boguski/Brożek
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2010, 20:31
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już wiosną przestało się nam dobrze grać jakimkolwiek systemem. Dlatego nie zostaliśmy mistrzem. Dlatego przegraliśmy z Bełchatowem, Arką i Koroną. Dlatego zremisowaliśmy Jagą, Cracovią, Zagłębiem czy Odrą. Dlatego wyleciał Skorża. Od momentu przyjścia Kasperczaka trwa reanimacja, która na razie się nie powiodła. Tym bardziej, że klub postanowił sprzedać prawie całą obronę. Wyobraź sobie Wisłę wiosną bez Głowy, Marcelo czy Diaza z naszymi obecnymi obrońcami. Czy myślisz, ze gra w systemie 4-4-2 coś by zmieniła?

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
tez jakos odniosłem wrażenie, że w głowach zawodników wciaż pokutują myśli w stylu:
my jesteśmy wielka Wisła nam sie należy, wygramy grając na pół gwizdka
Ja mam wprost przeciwne odczucia. Nie mam wrażenia, żeby nasi piłkarze grali na pół gwizdka. Po prostu na tyle teraz ich stać. Brakuje im nie chęci, a umiejętności, zgrania, formy...
Ostatnio edytowane przez Kurz : 26.09.2010 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.09.2010, 21:41
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już wiosną przestało się nam dobrze grać jakimkolwiek systemem. Dlatego nie zostaliśmy mistrzem. Dlatego przegraliśmy z Bełchatowem, Arką i Koroną. Dlatego zremisowaliśmy Jagą, Cracovią, Zagłębiem czy Odrą. Dlatego wyleciał Skorża. (...)
Ostatnie słowo tłumaczy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów