|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
1 - krotny, nie 12 - krotny.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
haha, dobre ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ty chłopie wygadujesz? Jakie 80%? Ma udokumentowany 1 oficjalny mecz. Reszta to może coś w tym stylu: http://www.weszlo.com/news/5570
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ufam naszemu b.prasowemu niż stronce ktora moze edytowac kazdy.
no offence ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To popatrz na inne strony, nie wikipedię np. tutaj mają bazę z meczami reprezentacji: http://national-football-teams.com/v...er.php?id=1294
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, nie spieram się, te wszystkie strony działają na zasadzie przepisywania od siebie.
Nie jestem w stanie stwierdzić jak jest w rzeczywistości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
te 12 spotkan to pewnie wystepy w reprezentacji olimpijskiej(do ilu lat mozna tam grac?) + w seniorskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W temacie Jovanicia. Widze że sa tu jego obrońcy ale moje zdanie jest że to co najwyżej materiał na 2 bramkarza. Na przedpolu nieistnieje.Trzyma się linii bramkowej jak synuś spódnicy mamy każde wyjście metr rodzi niebezpieczeństwo.Widac to było z Karabachem, widać było wczoraj.Z niego nic nie będzie i nadal uważam ze jedyny bramkarz w ostatnim 15 leciu który coś prezentował to Dolha. A inne Bobrowicze, Sarnaty,Huguesy,Pawełki i teraz Jovanicie to poziom 2 ligowy.
Co do gry. Widze poprawę, wkońcu cały mecz nie wyglada w schemacie - do boku i balonik na pole karne do nikogo. Mam nadzieję że władze SSA będą cierpliwe i dadzą Maaskantowi czas do wiosny.Jakieś zalążki gry kombinacyjnej są. Rios to ciekawy zawodnik , Boukhari także jeśli poprawi kondycję.Widać klej w bucikach u tych graczy. Jest Wilk, jest Pa.Brożek,Bunoza,Kirm,Małecki ale o nim niżej, może Cikos (to sie okaże w ciągu pół roku),moze Palijić- na nich mozna coś budować. Ale tacy kopacze jak Łobodziński,Boguski, wieczny maruda Pi.Brożek,niestety starzy Sobol,Żuraw,Cleber,bramkarze Pawełek i Jovanic- to goście do jak najszybszego odstrzału Co do Wtorka. Nie zrozumiem za nic czemu SSA oddała go w sytuacji gdy w składzie mieliśmy własciwe tylko kontuzjowanego Brożka, pseudo napastnika Małeckiego - najlepszy sezon to 8 bramek hmmm(teraz Niedzielan ma już 7... po 6 kolejkach...).Tak samo teraz oddajemy za darmo Singlara żeby chwile później na gwałt szukać obrońców.Gdzie tu logika.Obawiam się co z Gargułą.Oby nie było tak jak część przepowiada że odejdzie w zimie do innego klubu i będzie casus Niedzielana. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To nie jest tak że widzę coś czego nie widać, bo faktycznie 'na dziś', to on nie prezentuje się dobrze.Tyle że jak dla mnie, zdecydowanie za wcześnie na ostateczne sądy.Każdy ma inną psyche i niektórzy potrzebują trochę luzu i czasu, by zaprezentować to co potrafią.Stres potrafi zabić a jeszcze częściej sprawić że decyzje które się podejmuje, nie są tymi dobrymi. Dajmy mu trochę czasu - wiem że w tym sezonie go nie mamy ale jeśli ma bronić Pawełek, który mam nadzieje odchodzi w zimie i jak na razie 'Pawełek 2', to niech broni Jovanic |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dawno się tak nie ubawiłem. Przez cały mecz z koroną stworzyliśmy tyle sytuacji , co kot napłakał. Tylko dobrej formie Brożka możemy zawdzięczać to , że mecz nie skończył się 0:2! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bez sensu takie gadanie równie dobrze można było napisać, że gdyby nie instynkt Niedzielana to Korona nie wywiozła by punktów z r22, ale czemu to służy? Mieliśmy sporo sytuacji w tym meczu w pierwszej połowie z 5 i w drugiej z 3.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
sytuacja przed pierwszą bramką (strzal w słupek), pierwsza bramka, przy drugiej aż sią prosi żeby piąstkował. W kazdej sytuacji stoi na 2 metrze. Na palcach jednej ręki można policzyć ze wszystkich jego meczy interwencje poza 5 metrem |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
w pierwszej sytuacji sie zgodze, powinien wyjsc do tej pilki, ale przy drugim golu nie mialbym do niego pretensji, imo nie mial szans dosiegnac pilki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem - jak dla mnie bramkarz po to ma 16m na interwencję rękoma żeby z tego korzystał - szczególnie przy górnych piłkach na 5-8 m gdzie siłą rzeczy ma większy zasięg a wiec przewagę i wtedy gdy środkowi obrońcy są niepewni a tak jest u nas. Jovanić ma wyjatkową awersję do gry na przedpolu i po prostu widać że tam się niepewnie czuje.
|
|
|
|
Guest
|
|
Trenera Maaskant buduje praktycznie wszystko od zera. Defensywę ofensywe... tutaj nie było niczego przed jego przyjściem. Dzięki niemu mam nadzieje na to, że ten sezon jeszcze nie jest stracony.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.09.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a dodaj jeszcze ilość dośrodkowań
jest źle, ale w ubiegłym sezonie nie było nawet nadziei na poprawę gry, a że reszta grała równie fatalnie, tylko dzięki temu przez ostatnie dwa sezony Wisła był w czołówce ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na sport.pl jest wywiad z Serge Blanco, mowi m.in. ze dziś bedzie wszystko jasne co do kontraktu , ze niema problemow z komunikacja bo zna rosyjski, angielski, niemiecki i francuski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A wiec tak, Ci co juz uwazaja ze Jovanic sie nie nadaje niech troszke ochlona, dadza przynajmiej runde zawodnikowi (ale zeby faktycznie gral a nie jak teraz jeden mecz gra, dwa siedzi), niech sie chlopak oswoi w pelni z nowym miejscem, niech zgra sie z obrona i reszta druzyny a dopiero wtedy bedzie mozna w pelni stwierdzic jaki z niego grajek. Co po niektorzy mowia ze Dolha przy Nim to byl profesor, na dzisiaj na pewno ale niech mnie ktos poprawi jesli sie myle czy przypadkiem Dolha po troche dluzszym pobycie i aklimatyzacji dopiero wszedl na dobre do bramki, pozniejsze jego dokonania wiadomo w jakim klubie pokazuja ze kwestia aklimatyzacji odpowiedniej jest bardzo wazna.
Kolejna sprawa, gra Boukhariego, wedlug mnie jest to faktycznie zawodnik wyjety jakby z innej ligi, oczywiscie musi poprawic kondycje i troche kilogramow jeszcze zrzucic ale prawda jest taka ze technika ma doskonala, co prawda w drugiej polowie juz mniej widoczny ale kilka razy sie fajnie zastawil, wywalczyl wolny, dal troche odpoczac obronie przyczymujac pilke a i dosrodkowania ma bardzo fajne. Wydajemi sie ze to moze byc dobry transfer. Rios, Cikos,Bunoza,Paljic,Wilk......to wedlug mnie widac progres z meczy na mecz, Rios wiadomo kilka osob pisalo i widac ze ma duze mozliwosci i moze byc kwalgrajka z niego, Cikos wedlug mnie z meczu na mecz coraz lepszy, Bunoza coraz pewniejszy w interwencjach a i szybkosciowo nie najgorzej jak na tak wysokiego gracza, Paljic powoli sie uczy roli obroncy, ale jego przyszlosc i tak widze w pomocy, Wilk z kolei to tak jak juz kilka razy pisano ogromne serce do walki a i podanie w pierwszej polowie do Boukhariego pokazuje ze ten chlopak mysli podczas gry. Na dzisiaj na pewno potrzebujemy przynajmnej jednego srodkowego obronce (jesli Chavez sie nie sprawdzi to potrzeba bedzie drugiego, bo Kowalski dla mnie powinien poleciec po tej rundzie), oraz graczy na boki obrony (jeden lewo i jeden prawonozny). W pomocy mozna by poszukac jeszcze jednego defensywnego pomocnika bo Sobol juz chyba nie bedzie umial nic wiecej wskrzesac niz to ma obecnie miejsce wiec jakas alternatywa by sie przydala (Jovanović z Korony bardzo mi sie poodba od poczatku sezonu a i z Nami (szczegolnie w drugiej polowie) zagral bardzo dobre zawody.) Boki pomocy wedlug mnie sa ok (tak tak uwazam ze Lobo jeszcze moze pokazac co nie co, obym sie nie mylil Konczac powiem jeszcze o Branco, jesli kondycyjnie nie jest zle to mysle ze mozna tak jak z Ba umowe na pol roku i zobaczyc co i jak. Ale to juz zostawiam Maaskantowi i dyrektorowi sportowemu bo przeciez chyba od tego wlasnie sa? ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Uważam, że nie powinniśmy już w tej rundzie podpisywać żadnych transferów z łapanki. Doprowadzi to do obciążenia budżetu i zablokowania miejsca. Chyba, że zawodnik będzie realnym i pewnym wzmocnieniem, a nie tylko ewentualnym uzupełnieniem. Lepiej w zimie kupić 2 - 3 naprawdę dobrych zawodników, niż zawalać się wątpliwym szrotem. Teraz trzeba zacisnąć zęby i nie dopuścić do zbyt dużej różnicy punktowej z czołówką. A na wiosnę atak na pozycję lidera.
Choć sam Maaskant w taki scenariusz nie wierzy... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Branco podpiszemy(jak się dogadamy). Na treningach zbiera dobre noty i prezentuje sie pewnie.
Sytuacja na bokach obrony jest dramatyczna. A Kameruńczyk bije na głowę doświadczeniem i umiejętnościami Cikosa, nie wspominając o pomocniku Paljiciu. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podpisać faceta na pół roku z opcją i niech gra. Nie sadzę aby nie dał sobie rady w naszej lidze. A nam potrzeba obrońców jak tlenu.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Jesli masz na mysli wywiad ktory w innym dziale wkleiles to moze nie tyle nie wierzy w taki scenariusz a raczej podkresla jak bedzie ciezko w obecnym skladzie i przy takiej obronie jaka na dzisiaj mamy(oczywiscie to moje prywatne odczucie i moge sie mylic). Ciezko z tymi pogladami polemizowac, ale jest tez nadzieja bo jak sam Maaskant w tym samym wywiadzie mowi nie widzi zespolu w Naszej lidze ktory na dzisiaj jakos znaczaco przewyzszal by Nasz zespol i chyba ma racje skoro tak chwalona Jaga (i slusznie tak czy owak) wczoraj przegrala na Arce. Zgadzam sie wiec rowniez z Toba ze trzeba teraz zacisnac zeby i ciulac ile da sie punktow do zimy, a potem liczyc ze beda wymiany slabych ogniw i odpowiednia praca na zgrupowaniach przed runda rewanzowa, a wtedy jesli za bardzo czolowka nie ucieknie faktycznie wszystko moze sie zdarzyc. Pol roczny kontrakt Branco moze byc dobra decyzja i nie obciazy za bardzo budetu jesli sie nie sprawdzi do zimy. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
2 - 3 transfery do pierwszego składu, to absolutne minimum na chwilę obecną. Śmiem twierdzić, że potrzeba nam znacznie więcej - prawego obrońcy, 2 stoperów (żegnamy Clebera i Kowalskiego), defensywnego pomocnika (Sobol już nie daje rady, ewentualnie należy przesunąć Kirma) i środkowego napastnika w przypadku kontuzji (odpukać) lub gorszej formy Pawła Brożka. Na lewej obronie Piotrek Brożek i ewentualnie Branco powinni dać radę. Najlepiej obsadzone mamy skrzydła i pozycję ofensywnego pomocnika. Potrzeba 5 konkretnych, klasowych zawodników, którzy z miejsca wzmocnią drużynę. Nie wspominam tu o pozycji bramkarza, gdyż Jovanic zasługuje mimo wszystko na szansę i będzie można go sumiennie ocenić po rozegranej całej rundzie przez niego.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Kryterium oceny Branco nie powinien być w związku z tym fakt, czy jest lepszy od Cikosa, czy nie, lecz czy jest to zawodnik, który będzie realnym wzmocnieniem naszej obrony w europejskich pucharach. Od dawna powtarzam bowiem, że wielu kibiców ocenia przydatność zawodnika do naszego zespołu biorąc pod uwagę poziom naszej ligi. Na zasadzie " Ee gość jest spoko, na naszą ligę wystarczy". A to jest totalnie błędne myślenie, które doprowadziło Wisłę kadrowo w to miejsce, gdzie obecnie jesteśmy, czyli w przysłowiowej d...e. Od początku nie podobała mi się strategia transferowa naszego klubu, polegająca na ściąganiu większej ilości kiepskich zawodników, zamiast zakontraktowania na przykład dwóch, ale za to bardzo dobrych. Pójście na ilość a nie na jakość zaowocowało tym, że ławkę może i mamy najdłuższą w lidze, ale jej poziom nie odbiega od średniego poziomu drużyn z dołu tabeli. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
||
Pierwsza bramka to wina stopera którego piłka przeszła i za nim odbiła się kozłem, wszyscy byli przekonani że on ją wybije. A przy drugiej bramce to już w ogóle przesadzasz, bo dośrodkowanie było z bardzo bliskiej odległości, mierzone, szybkie i również poza piąty metr. Nie gloryfikuję Milana, denerwowało mnie jego koślawe wybijanie piłki, widzę jego minusy, ale on ma potencjał aby być bramkarzem tylko lepszym, przy dobrym treningu i obyciu w nowym klubie. Mariusz, mimo tego że w Wiśle ma duży staż, wciąż popełnia strasznie dużo błędów prawie w każdym meczu. Nawet jeśli by uznać że Pawełek ma lepszą grę na przedpolu, wciąż nie ma sensu stawianie na niego w obecnej sytuacji, gdyż ma inne wady, i chyba wszyscy się zgadzają, że nie jest bramkarzem na miarę Wisły. A skoro nim nie jest, i kończy mu sie kontrakt, to ogrywamy innego. Cytat:
Paweł Brożek jest naszym jedynym prawdziwym napastnikiem, w obecnej sytuacji jest nam niezbędny, ale to nie jego zasługa że te bramki strzela, bo na razie i ta w Białym i ta z Koroną jest kwestią doskonałej asysty, a nie kunsztu Brożka. Ja od niego niestety wymagam więcej, bo to że strzela takie gole to jego psi obowiązek. Jak zobacze gola Pawła rozegranego w jakiejś dwójkowej akcji z jego udziałem, gdzie minie piłkarza przeciwnej drużyny zwodem, niekonwencjonalnie rozegra bądź po prostu wykreuje komuś okazję bramkową, będę pierwszym aby go pochwalić. Chwalić za podstawy rzemiosła napastnika nie mam zamiaru. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czikos to jednak nie ten poziom, chaotyczny, spóźnia się z wejściami, brak dośrodkowania, zastanawiam się co on robi w Wiśle, gdzie ten jego niby talent, zagrał już w ok. 10 meczach i nie widać żadnego progresu, zero techniki, gra dlatego że nie ma innej opcji, Nawet Bunoza wygląda już lepiej niż na początku. Czikos to jeździec bez głowy, strasznie chaotyczny, jest za słaby, mówiłem o tym w meczach z litwinami wyglądał cieniutko, teraz się nie dziwie że na tle ekstraklasy gra padakę
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|