The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 23:27
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
O Jezu -_- Nie mowie przeciez tylko o dzisiejszym meczu. Posadzenie na ławce Grosickiemu 2 tygodnie temu. Malo, ktory trener by sie na to zdecydowal. Dzisiaj brak w pierwszym skladzie Burkhardta. Zreszta, nie chce sie licytowac. Mam swoje zdanie na jego temat i nie musicie sie z nim zgadzac.

Czy gra z kontry, to cos zlego? Z tego co wiem, to tez taktyka. Czy nie? Przeciez przy ataku pozycyjnym Grosicki i Kupisz straciliby wiekszosc swoich atutow (chociaz i sami gre potrafia prowadzic - vide Aris).

Edit: Tylko Frankowski, Grosicki, Lato i Grzyb? Nie sadze. Alexis bije Cikosa na glowe. Cionek przy Bunozie, to wirtuoz. Bardzo dobry i mlody Kupisz. Jeszcze Burkhardt, ktory potrafi uderzyc czy wrzucic. Chyba maja bardziej czym straszyc niz my. Nie sadzisz?
Powiedz mi w którym sezonie Wisła grała z kontry u siebie idąć na mistrza? Ten kto gra z kontry nie potrafi narzucać stylu przeciwnej drużynie co oznacza, że ma mniejsze umiejętnosci piłkarskie... operują tylko szybkością napastników solidnej silnej fizycznie obronie... cos a'la Włochy... Inter... wy chcecie oglądać piękne porażki Wisły, a nie brzydkie zwycięstwa, a potem mówicie, ze gra z kontry jest nic złego... teraz zastanówcie się jakby Wisła miała grać defensywnie i grac z kontry przed naszymi ligowcami? Co byście mówili wtedy? Zeby grać w Europie z powodzeniem, to najpierw trzeba w takiej lidze jak naszej tłamsić rywali i wysoko wygrywać, a nie grać z kontry i to jeszcze u siebie bo potem przyjedzie Austria Wiedeń wpadnie bramka na 0:1 i potem będzie halo? "Jak my mamy grać, bo inaczej nie potrafimy, bo my tylko z kontry gramy..." Ile razy były takie mecze, że jak nie wpadła bramka i nie ustawiła meczu, to grało się cięzko? Byly mecze ze coś wpadlo ustawiło cały mecz, drużyna przeciwna się gubiła, bo nie wiedziała co grać... Więc jak chcemy mieć mistrza który nie potrafi narzucić stylu przeciwnej drużynie ligowej, to my w pucharach lepiej nie grajmy... Nie ważne czy Jagiellonia od dwóch sezonów jest budowana dobrze czy źle... bedzie oferta dla Grosickiego to go sprzedadzą, bedzie dla kogokolwiek innego to go sprzedadzą, bo nie są tacy głupi... na czymś muszą zarabiać, a ten klub nie ma takiego potencjału jak Wisła Lech Legia, które same z tego żyją... wiec dla mnie są klubem jednosezonowy czy tam jak chcesz dwusezonowym, i mam nadzieje, że w lutym nie napiszę, zę to klub półtorasezonowy.
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.09.2010 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.09.2010, 23:41
palikot napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi w którym sezonie Wisła grała z kontry u siebie idąć na mistrza? Ten kto gra z kontry nie potrafi narzucać stylu przeciwnej drużynie co oznacza, że ma mniejsze umiejętnosci piłkarskie... operują tylko szybkością napastników solidnej silnej fizycznie obronie... cos a'la Włochy... Inter... wy chcecie oglądać piękne porażki Wisły, a nie brzydkie zwycięstwa, a potem mówicie, ze gra z kontry jest nic złego... teraz zastanówcie się jakby Wisła miała grać defensywnie i grac z kontry przed naszymi ligowcami? Co byście mówili wtedy? Zeby grać w Europie z powodzeniem, to najpierw trzeba w takiej lidze jak naszej tłamsić rywali i wysoko wygrywać, a nie grać z kontry i to jeszcze u siebie bo potem przyjedzie Austria Wiedeń wpadnie bramka na 0:1 i potem będzie halo? "Jak my mamy grać, bo inaczej nie potrafimy, bo my tylko z kontry gramy..." Ile razy były takie mecze, że jak nie wpadła bramka i nie ustawiła meczu, to grało się cięzko? Byly mecze ze coś wpadlo ustawiło cały mecz, drużyna przeciwna się gubiła, bo nie wiedziała co grać... Więc jak chcemy mieć mistrza który nie potrafi narzucić stylu przeciwnej drużynie ligowej, to my w pucharach lepiej nie grajmy... Nie ważne czy Jagiellonia od dwóch sezonów jest budowana dobrze czy źle... bedzie oferta dla Grosickiego to go sprzedadzą, bedzie dla kogokolwiek innego to go sprzedadzą, bo nie są tacy głupi... na czymś muszą zarabiać, a ten klub nie ma takiego potencjału jak Wisła Lech Legia, które same z tego żyją... wiec dla mnie są klubem jednosezonowy czy tam jak chcesz dwusezonowym, i mam nadzieje, że w lutym nie napiszę, zę to klub półtorasezonowy.
Przeczytaj kilka postow wyzej, bo widze, ze masz problem z dokladnym czytaniem.

Nie wiem na ile sledzisz polska lige, ale chyba niespecjalnie. Jaga potrafi zdominowac wiekszosc zespolow naszej ligi. Ile ogladalem ja w tamtym sezonie, czy w tym sezonie, to oni zawsze potrafili miec posiadanie w okolicach 60%. Przypominaja mi sie takie mecze jak: Legia na Konwiktorskiej, Lech w Poznaniu (i to na pastwisku) czy w tym sezonie Aris czy Lechia. Nie licze oczywiscie meczow ze slabszymi druzynami, bo tam zazwyczaj maja ogromna przewage w tym elemencie. Ale to za co wlasnie szanuje Probierza i Jagiellonie, ze potrafia tez grac znakomicie z kontry. ONI DOBIERAJĄ TAKTYKE DO RYWALA. Kiedy trzeba, to beda grali atakiem pozycyjnym i zadnej Austrii (Nie wiem o co ci chodzi z ta Austria) sie nie przestarsza gdy straca bramke. Ba, nie przestarszyli sei Arisu, gdy stracili dwie bramki w 7 minut. Gdyby mieli wtedy wiecej szczescia to pewnie by tamten mecz wygrali.

Takze kolego, praca domowa dla Ciebie - obejrzec kilka meczow Jagi z tego i tamtego sezonu i wtedy budujemy opinie (nie na podstawie jednego meczu).
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.09.2010, 00:41
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj kilka postow wyzej, bo widze, ze masz problem z dokladnym czytaniem.

Nie wiem na ile sledzisz polska lige, ale chyba niespecjalnie. Jaga potrafi zdominowac wiekszosc zespolow naszej ligi. Ile ogladalem ja w tamtym sezonie, czy w tym sezonie, to oni zawsze potrafili miec posiadanie w okolicach 60%. Przypominaja mi sie takie mecze jak: Legia na Konwiktorskiej, Lech w Poznaniu (i to na pastwisku) czy w tym sezonie Aris czy Lechia. Nie licze oczywiscie meczow ze slabszymi druzynami, bo tam zazwyczaj maja ogromna przewage w tym elemencie. Ale to za co wlasnie szanuje Probierza i Jagiellonie, ze potrafia tez grac znakomicie z kontry. ONI DOBIERAJĄ TAKTYKE DO RYWALA. Kiedy trzeba, to beda grali atakiem pozycyjnym i zadnej Austrii (Nie wiem o co ci chodzi z ta Austria) sie nie przestarsza gdy straca bramke. Ba, nie przestarszyli sei Arisu, gdy stracili dwie bramki w 7 minut. Gdyby mieli wtedy wiecej szczescia to pewnie by tamten mecz wygrali.

Takze kolego, praca domowa dla Ciebie - obejrzec kilka meczow Jagi z tego i tamtego sezonu i wtedy budujemy opinie (nie na podstawie jednego meczu).

Dokładnie a cóż wy tak zazdrościcie drużyna jednosozonowa któż to wie .... Probierz zrobił tam drużynę która od 2 lat jest w czołówce w zeszłym roku startowali z dorobkiem - 10 pkt gdyby nie to walczyli by o puchary poprzez ligę.
Ogólnie grają tak dobrze bo liga jest jaka jest !!!... dobrali dobrych graczy z charakterem mentalnością a trener umie dostosować taktykę do przeciwnika. Kolejną rzeczą jest ile przez 3 lata na transfery wydała Wisła a ile Jaga . Okazuje się że można dobrze kasę zainwestować nie przepłacając a my w tym okienku co ściągnęliśmy i co teraz mamy wieże Babel w Wiśle...
Powiem więcej dla mnie nie ma żadnego postępu 20 minut gry i już mam się podniecać nie wiadomo czym ... Ta drużyna wypalonych graczy + karierowiczów + i mieszanek językowych totalnie źle dobrana grupa !!! . Do tego trener który zastosował taką taktykę że akcje oskrzydlające nas wyniszczyły !!!! to była dla mnie nie 4-2-3-1 a bardziej 4-2-4 !!!! . W 2 połowie poza 95 minutą tylko jedna sytuacja Małeckiego.... z czym
Borinho
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów