|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
orosn, nie tylko z obrońcami. w późniejszym stadium gry, kluby żądają takich kosmicznych pieniędzy za graczy, że nie do wiary.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() albo kwiatek sprzed chwili sciagnalem za free Walcotta z Arsenalu, po miesiacu dostalem na niego oferte na 20 mln euro z tegoż samego Arsenalu... kretynizm Sciagnalem Turka z U-19 Galatasaray, pogral na wypozyczeniach 2 sezony - wartosc zawodnika ok 2,5 mln a tu dostaje oferte wlasnie z Galaty na 15 mln... dalej... w Barcelonie w pierwszym skladzie gra napastnik Nemeth ktorego scouci oceniaja mi na 1,5 gwiazdki na 5, nie strzela praktycznie bramek ale jak widze jest nie do ruszenia ze skladu (oczywiscie Barcelona wygrywa praktycznie wszystko) a przykladowo E. Hazard 30 lat obrazony na klub, za rok koniec kontraktu, nie gra wogole bo klub ma taktyke bez skrzydlowych, wartosc 13 mln a Villareal krzyczy mi 45 mln... gra jest super ale tylko do momentu gdy kariere zakonczy obecne pokolenie pilkarzy - z newgenami ta gra sobie wogole nie radzi... najgorsze jest to ze pomimo wielkiej bazy danych gry nie ma w niej prawie wogole bocznych obroncow na poziomie swiatowym natomiast liczba bramkarzy i defensywnych pomocnikow jest porazajaca. ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
gianbuffon nie żaden save load tylko pierwszy spotkanie z Realem w lidze zakończyło sie remisem 0:0 a w PK(Puchar Króla) zakończyło sie minimalną wygraną Realu(90min Kaka z karnego) mniej szczęścia mam do Barcelony pierwsze spotkanie z teamem Guardioli na Camp Nou zakończyło się przegraną mego teamu 6:2 teraz szykuje sie na drugie spotkanie z Barceloną i Realem dlatego szukam odpowiedniej taktyki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
nie włącza mi się edytor danych w FM 2010, oczywiscie na piracie, ale wczesniej nie bylo z nim problemow. ma ktos jakies pojecie czemu tak jest?
a chcialem zrobic jedna lige z lig: polskiej, czeskiej, słowackiej, węgierskiej i ew. ukrainskiej- moze widzial ktos cos podobnego do tego? lub ma czas i chce sie pobawic w edytorze |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdzie w fm umieszcza się ogłoszenie, że jest potrzebny do klubu scout/asystent? itp.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
możesz też samemu poszperać klikając zakładke z twoim naziwskiem potem szukaj -> sztab szkoleniowy. ![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Ratujcie koledzy! Jaka jest kasa za awans z I-szej ligi do ekstraklasy(FM2010)
. Jesli nie dostane powaznej kasy od sponsorow i za transmisje tv, to klub chyba lezy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co do kasy za awans to nie wiem bo zawsze gram w ekstraklasie Wisła ale chyba to nie jest jakas wielka kwota skoro za zdobycie mistrza Polski dostaje sie 3 mln złoych z hakiem... Transfery rob bezgotowkowe, zeby sie utrzymac czy awansowac do 1 ligi to napewno znajdziesz wiele wzmocnien nie placac pieniedzy za pilkarzy. Moze rob sparingi w zimie u siebie z mocnymi rywalami (zawsze troche kasy z tego wpadnie). No i jak jakies wysokie pensje placisz to wez posprzedawaj ich i jak mowie lepiej z karta w reku kogos zatrudnij. Chyba sposobow na zarobienie dobrej kasy w polskiej lidze to nie ma wiec musisz redukowac wydatki
Kase to raczej dopiero wtedy mozna zarobic jak masz dobry klub, awansujesz do pucharow i masz kase z pucharow i z transferow z klubu.PS Jak dociagniesz do konca sezonu i Cie nie wywala to byc moze wlasciciel klubu przeleje na konto klubu kase zeby zniwelowac te długi (albo nawet rzuci cos kasy zebys byl na plusie). ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Kupuj młodych zawodników za małą kasę i sprzedawaj ich za grube miliony. Ja grając już od kilku FM-ów polską ligą w ten sposób co sezon wychodziłem kilka mln euro na plus. Ściągnij sobie jakiegoś dobrego scouta (od najważniejszych ocena pot., determinacja, oc. umiej.). Szukaj najlepiej w Afryce w klubach, które mają najnowocześniejsze obiekty i szkółkę młodzieżową. W takich klubach są najlepsi regeni Jak nie możesz tam wysłać scouta, to sam poświęć trochę czasu i przeszukaj najlepsze kluby z Afryki. Za darmo albo za max 5 tys. euro możesz ściągnąć super talenty i sprzedać po roku za kilka baniek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Dzieki za tak szeroki odzew
. Tez juz jestem doswiadczony graczem, wiec sie orientuje. Chodzilo mi jedynie wlasnie o ta kase, bo dopiero pierwszy raz gram w tej klasie. Pilkarzy sprowadzilem z free transfer i jedynie kilku(dokladnie 4) za max. 70 tys funtow. To nawet nie pensje mi robia takie dlugi, a premie za wystepy(po 500 funtow na lepka w niektorych przypadkach). Ograniczylem juz wydatki(wyczyscilem praktycznie cala druzyne rezerw), ale i tak przekraczam w dalszym ciagu budzet placowy o 20 tys. funtow/tydzien. Na szczsecie wlasciciel co miesiac przelewa kase na wydatki biezace. W zasadach I-szej ligi za awans jest od 8 - 9 tys. funtow !P.S - Niestety po drodze w PP wyeliminowalem nasza Wisle... 3 : 1 i blad sedziego, ktory nie podyktowal karnego na Diazie . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najlepiej szukać po klubach. Przepatrz sobie całą Afrykę od Tunezji, WKS, Nigerii po Madagaskar, Gabon itd. Warto też sprawdzić Amerykę Środkową i Oceanie. Szukaj takich klubów, gdzie są najnowocześniejsze obiekty i szkółka. Zapisz sobie na kartce te kluby i co kilka miesięcy (regeni pojawiają się chyba 2 razy w roku) sprawdzaj, czy pojawił się jakiś ciekawy zawodnik. Zazwyczaj nie żądają za nich dużo (ja teraz ściągnąłem kilku utalentowanych 17 latków po 1 tys. euro każdy). Ale jako, że grasz 1 liga polską może być tak, że Scout nie będzie mógł zdobyć raportu, a sam zawodnik będzie miał ukryte atrybuty (chyba, że wyłączysz sobie ta opcję). Wtedy albo zdaj się na intuicję, albo sprawdzaj, czy ma w osobistych np. obiecujący pomocnik oraz czy inne kluby są nim zainteresowane. Jak zobaczysz, że interesuje się nim taki Juventus, to ściągaj bez wahania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ja bardziej od Afryki polecam Bliski Wschód, a szczególnie takie państwa jak Iran, Indie czy coś takiego. Można kilku zdolnych murzynków czy Azjatów pościągać, a Rysiek Czerwiec to tam po prostu wskazany
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i to tez zależy na jakiej bazie się gra i czy wybrane zostały dodatkowe państwa...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może mi ktoś powiedzieć jakie państwa muszę mieć zaznaczone by znaleść Nedveda i Figo mam zaznaczoną lige włoską, portugalie i czechy(podgląd) na dużej bazie i o dziwo nie moge znaleść ani Nedveda ani Figo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to nie w tym FM-ie, kolego
Obaj zakończyli karierę :(http://pl.wikipedia.org/wiki/Pavel_Nedvěd http://pl.wikipedia.org/wiki/Luís_Figo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gianbuffon ta że obaj zawiesili buty na kołki to wiem wiem też że podobnie jak Maldini zamienili boiska na klubowe stanowiska Figo wiem że udziela sie w Interze Maldini w Milanie a Nedved jest chyba odpowiedzialny za juniorów w Juve(chociaż co do Nedveda nie jestem pewny)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam pytanie czy jak sprzedałem zawodnika i jest ustalona data transferu moge go jakoś anulować
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tej trójki odpuść Almunie. Boruc i Handanovic podobna klasa, ale ja postawiłbym na słoweńca. Boruc jest za bardzo ekscentrryczny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba jest jedno wyjscie aby anulowac transfer. Trzebaby zrobic tak zeby w okresie kiedy mial podpisac kontrakt zlapal kontuzje (chyba musi byc ponad miesieczna) i wtedy chyba nie przejdzie testow medycznych i anuluja transfer. Tylko problem jest taki ze gdyby chciec aby zlapal on kontuzje to nie wiem, moze podniesc mu trening na jakis maksymalny? Wtedy bedzie bardziej podatny na urazy. Ale to chyba jest ryzykowne bo moze mozna w taki sposob zmarnowac mu kariere? ;>
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A niby czemu mieliby anulować przez kontuzję? Przecież to nie jest wypożyczenie, czy transfer w trybie natychmiastowym. Kupili, zatwierdzili, więc wyjścia nie ma. Ja wczoraj sprzedałem dwóch zawodników z kontuzjami i nie było żadnych problemów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie da się odwołać już potwierdzonego transferu. Lepiej poszukaj zmiennika. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Chyba w FM 2008, bo tam można było anulować...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w FM10 mi sie to przydarzyło
![]()
drozd:
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja polecam na początku gry :
Amusan - dobry napastnik , jest za darmo. Shibani - Środkowy obrońca Mhlongo - to jak gramy troche słabszymi drużynami niż Wisła Kislyak - świetny pomocnik , jak grałem Wisłą to grał u mnie od 2010 do 2018. Z bardzo dobrym skutkiem. Lung jr - bramkarz , bardzo tani. Mozna go sprzedac z dużym zyskiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zdążyłem anulować bo Hildebrand zdążył już wylądować w swoim dawnym klubie Hoffenhaim ale w jego miejsce pozyskałem Butta który mimo 40tki na karku daje rady dzięki niemu rezerwy mego Galaktiko zatrzymały Seville na wyjeździe dzięki czemu mój team który po 1szym nieudanym sezonie(12miejsce w tabeli) miał zająć miejsce w środkowej części tabeli jest na 6tym miejscu i włączył sie do walki o europejskie pucharya Sevilla jest na 11tym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jest problem! Już kolejny piłkarz w bardzo krótkim czasie "jest zaniepokojony brakiem harmonii w klubie" Na pewno to nie wina wyników, tylko pewnie są w drużynie jakieś czarne owce, które reszcie piłkarzy nie pasują. Czy można to jakoś sprawdzić, aby ewentualnie się pozbyć tych panów?
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kubawislak próbój grać sparingi ze słabszymi klubami co wpływa na lepsze morale w drużynie albo do rezerw albo rozwiązanie kontraktu albo najlepsze wyjście sprzedaż zawodników którzy mają opis Konfrontacyjny,Wybuchowy zresztą masz tutaj wszytko czarne na białym co i jak------->http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj...w-zespole.html
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.09.2010 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tak w skrocie swoje przemyslenia ktore sa podane w poradniku powyzszym rowniez. UStalic wlasciwe statusy dla zawodnikow, nie pisac rezerwowemu ze jest pilkarzem 1 skladu bo wtedy sie wkurza ze jest robiony w wała. Wywalac nawet najwieksze gwiazdy jesli przez kilka seoznow ciagle chca odchodzic do lepszych klubow (sa tacy ktorzy nieraz chca, ale przy np wygraniu ligi gra w klubie znowu im odpowiada i mozna znowu podpisac kontrakt z nimi). Ciezko jest wywalic gwiazde zepsolu, sam jakos zawsze mam z tym proiblemy ;/ No i taki najlepszy sposob ale troche dziwny, to czesto podpisywac nowe kontrakty z tymi ktorym cos sie zaczyna nie podobac, maja male problemy typu "zaniepokojeni brakiem harmonii w druzynie". Im wystarczy dac nowy kontrakt i znowu sie ciesza. Troche dizwne powiedzmy co pol roku podpisywac kontrakty z wiekszoscia druzyny ale coz, jesli to pomaga w zachowaniu harmonii w GRZE to trzeba takie cos stosowac
![]()
drozd:
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|