|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a nie myslicie ze skoro koles był na mundialu to jest po prostu na innym etapie przygotowan teraz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i zapomniał jak się ustawia, odbiera piłke, kryje? To nie oznaka profesjonalisty.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Widzę że wszystko wiesz. To przejrzyj aktualne składy nie wiem powinno coś być na Wikipedii zanim coś napiszesz. Do Jaki poszedł Krzysztof. A ja pisałem o Konradzie http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16615&id_sezon=75 |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widzialem Stal kilka razy w tamtej rundzie, wiec kojarze tych co grali. regularne występy = 3 mecze? I po tym twierdzisz że jest wyróżniającym się na II ligowym froncie? A na żywo z tego frontu kogo scoutowałes? ok, masz racje, co do 3 występow źle zobaczyłem. Ale własnie sobie przypomnialem ze widzialem tego chłopaka w sparignu w Lipcu z Partyzanten Targowiska wygranym przez Stal 1-0. I na tle beniaminka III ligi się nie wyróżniał.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.09.2010 o godz. 14:31.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
no właśnie widzisz a nie grzmisz... Sam osobiście widziałem go w kilku meczach na żywo i sory ale nie prezentował się gorzej niż wczoraj Pietia z Resovią. Szkoda że nikt z naszego skautingu go nie obserwował bo myślę że za małe pieniądze można by było kogoś nieźle zapowiadającego sie sprowadzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
wiecie jak sluchalem naszego dyrektora sportowego w ostatnim wywiadzie to można powiedziec tylko jedno - odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku, widac ze facet zna sie na swoim fachu, a co do transferów do konca przerwy na lige ma sie zakonczyc sprawa transferu bocznego obrońcy. do tego przeniosł bym z Młodej Wisły czterech zawodników - 18 letniego Michała Chrapka, Kamila Jelenia, Michała Nalepe oraz ostatnio pozyskanego 18 letniego Michała Szewczyka, zeby juz teraz wprowadzac ich do pierwszej drużyny bo to moze byc przyszłość Wielkiej Wiselki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
s1mone napisał(a):
No bo jak to, mamy "lepsze" atak i pomoc, nowego trenera z ambicjami, trzaskamy te punkty. Nie można powiedzieć, że jesteśmy gorsi - czyli zostają dwie opcje: jesteśmy tacy sami lub lepsi. Niestety, post później okazuje się, że to jednak nie to. Nie jestem ( jak już wspomniałem ) specjalistą, ale dla mnie te objawy są lekko niepokojące. Tak więc fakt - mam problemy ze zrozumieniem Twoich postów, ale nie sądzę, żebym to ja był tutaj winien...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.09.2010 o godz. 22:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
o jeju mamy zupełnie nowy zespół więc trudno komuś ocenić czy jest to gorszy zespół niż w tamtym roku czy może lepszy, zagrali raptem kilka meczy. Czasem czytając Twoje posty mam wrażenie że masz jakieś kompleksy a to forum pozwala Ci się dowartościować. Zupełnie wyjęte z kontekstu teksy typu "klinicznym w leczeniu schizofrenii" pokazują o czym My, a o czym Ty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Obrona wygląda bardzo słabo i to każdy widzi, ale nie ma co się z tego powodu sadzić i rozdzierać szat tylko cierpliwie poczekać na uzupełnienie tej formacji. Jak już pisałem - obstawiam miejsce w pierwszej piątce, ale się to może szybko zmienić - wszystko zależy od tego kiedy nasz zespół zacznie zaskakiwać i kim uzupełnimy obronę. Na pewno wolę to od żelaznej jedenastki z poprzedniego sezonu i 3 gościami na ławce rezerwowych. I modlenie się, żeby naszym się chciało, albo żeby Brożek wreszcie zaczął grać na swoim poziomie, albo żeby Marcelo najwyżej wyskoczył do główki. Wylewaj dalej własne frustracje i wal jadem bez opamiętania na lewo i prawo
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.09.2010 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No tak ale wydaje mi się, że Wisła chciała powalczyc o Marcina Kowalczyka, ktorego kontrakt wygasa w grudniu...
Golanski moim zdaniem lepszy, ale bardziej kontuzjogenny i starszy... Ale przynajmniej Cikos bedzie mial okazje do gry w razie czego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Golański według mnie mentalnie przypomina Wojtusia Łobodzińskiego. Niemniej jednak przy obecnej bidzie na obronie, nie pogardziłbym tym kopaczem, ale pod warunkiem kontraktu na max 2 lata i przy systemie z wyjściówkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kowalczyk?Odkąd transferów dokonują Holendrzy jestem spokojny,że tak słabi kopacze nas nie zasilą. Jedynym atutem Kowalczyka jest to,że wygasa mu kontrakt,nie widzę innych merytorycznych przesłanek dla których ten chłopiec miałby do nas trafić. Okropne,że tak owe pomysły niektórym przez myśl przechodzą. A co do Golańskiego,to doskonały jest post powyżej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie spodziewałbym się podpisania kontraktu z Golańskim, chyba, że na naprawdę dla nas atrakcyjnych warunkach. Valckx wyraźnie powiedział, że nie szukamy na gwałt prawego obrońcy. Dla mnie na tą rundę dwójka: Cikos, Burliga + ME zupełnie wystarczą, a potem będzie można przeprowadzić ewentualnie jakiś przemyślany transfer na tą pozycję. Nic na siłę...
![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Golański jednak to nie to samo co Łobodzinski. On naprawdę grał silnym klubie i trenerzy na niego tam stawiali. Nie dogadywał się jedynie z Becalim (właściciel klubu), który uważał go za cyrkowca i komedianta.
Jak dla mnie Golański byłby wzmocnieniem na prawej obronie i zmusiłby do Cikosa do nieustannego progresu |
|
|
|
Guest
|
||
Jak na zawodnika urodzonego w Polsce dysponuje naprawdę dobrą techniką. Przypominam, że spędził sporo czasu na prawej pomocy także potrafi dobrze rozwiązać akcje w ofensywie. Nie są to Alvarezowe wrzutki tylko porządne zagrania. Jego największą wadą jest podatność na kontuzje. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.09.2010 o godz. 11:47.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Byly podstawowy, prawy obronca w naprawde silnym klubie(o przynajmniej klase lepszym od Wisly) nie bylby wzmocnieniem dla naszego klubu
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pomijąc to, że nikt nie wie co aktualnie prezentuje Golańśki. Jedyne co niepokoi,to że dalej nie ma informacji o tym że podpisał. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Golanski to ten sam gwiazdor co chciał robić karierę tylko za granicą i jeszcze niedawno mawiał że do Polski wróci tylko do ŁKSu?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Ebi Smolarek też się śmiał kiedyś gdy zadawano mu pytanie o to czy kiedyś zagra w polskiej lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Psikusa nam zrobi, jak się nie dogadamy. Ale pretensji mieć nie będę. Nie chciałbym kolejnego sowicie opłacanego rekonwalescenta z 5 letnim kontraktem.
Może mam trochę spaczony obraz tego piłkarza, ale kojarzy mi się z Jackiem Bąkiem. O którym się mówiło, że jak otwiera lodówkę to łapie przeziębienie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale czy w tym okienku którykolwiek z transferów wyciekł wcześniej do mediów? Czy klub oficjalnie potwierdził zainteresowanie Golanskim?
Bo jak na razie wydaje mi się że wszytko co wiedzą media to że Wisła szuka a Golański jest wolny. Choć dobrze by było gdyby do nas trafił. Na pewno byłby wzmocnieniem obrony. Dodatkowo może grać po obu stronach. Oraz to Polak a takich nam ostatnio brakuje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Ale Golański sam chyba przyznał, że jest oferta z Wisły, więc coś jest na rzeczy. Ja bym nie miał nic przeciwko, by transfer wypalił. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
wywiad z Grosickim z onet.pl
-Jeśli dostałby pan ofertę transferową z Wisły Kraków, przyjął by ją pan? Kamil Grosicki: - Na pewno rozważył. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grosickich i jemu podobnych w Wiśle nie trzeba. Tu trzeba 8 pracusiów, wyrobników w stylu Sobola, Głowackiego czy Diaza + 3 gwiazdy w ofensywie, które robią różnicę i są w stanie w pełni prezentować swe umiejętności nawet na tle niezłych europejskich drużyn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |