|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Valckx szuka obrońcy, pamiętam że Łobo zagrał kiedyś na prawej obronie przeciwko Levadii.Wiem że nie był to zbyt udany wystep ale może go spróbowac przekwalifikowac na defensora skoro atakowanie bramki rywala mu nie wychodzi ? Łobo co miesiąc połyka 100 tyś zł wiec coś trzeba z tym fantem zrobic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Jeszcze gorsze mogłoby się okazać próba trzymania linii spalonego, czy blokowanie dośrodkowań, choć akurat w tym aspekcie nie byłoby dużej różnicy z Cikosem. Nie my go widzimy na treningach, ale pomysł godny rozważenia, rzeczywiście coś z tym fantem trzeba zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lobo i obronca to brzmi prawie tak samo kiepsko jak Lobo i krol strzelcow. Jak pamietam kiedy Lobo byl testowany na boku obrony to wszyscy robili go jednym prostym zwodem, on jest tak samo kiepski w obronie jak i w ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jeżeli pozwolisz na całego Twojego posta i wszystkie zarzuty odpowiem jutro z rana, bo wybieram się teraz na wesele i nie mam za bardzo czasu, wybacz. Nie zapomnę i wrócę do Twoich rozważań. Teraz odpowiem Ci jedynie na Twoje ostatnie pytanie. Łobodziński to reprezentant Polski jakby nie patrzeć, piłkarz który przyszedł do Wisły jako wzmocnienie. Jest jak jest. Jak widzisz, w mojej wyliczance pominąłem też wielu innych piłkarzy z naszej kadry. Powód ? To proste - Ci, którzy są w niej wymienieni + do tego bramkarz Jovanić do którego póki co nic nie mam, to jak dla mnie obecnie najlepsi ( najlepsi tutaj nie oznacza że są akutalnie w super formie - najlepsi jakich mamy obecnie ) piłkarze jakich posiadamy i w nich wierze. Reszta jest dla mnie statystami.Jeszcze jedno - żebym jutro mógł podjąć dłuższą dyskusję. Co masz na myśli mówiąc "realna ocena umiejętności wiślaków" ? Masz na myśli ocenę na podstawie wysoko wygranego dwumeczu z kelnerami z Szawle, żenady w postaci Karabachu i czterech meczów ligowych ? Do tego dorzuć 3 różnych trenerów. Kasperczaka który chyba sam nie wiedział co ma zrobić z aktualną Wisłą a przepracował z nimi okres przygotowawczy więc za pewne do dziś to pamiętają, Kulawika który z tego co mi się wydaje to traktował ich raczej jak kolegów i dopiero teraz trenera Maaskanta który jest w swoim drugim tygodniu pracy ? Chyba nie ma co oceniać. Prawdziwej Wisły z tą kadrą, z tym składem, z trenerem jeszcze nie widzieliśmy.Chwała Bogu, że teraz mamy 2 tygodnie wolnego. Nikt na kadre nie pojechał, oni wszyscy powinni zapieprzać i jeszcze raz zapieprzać, to powinien być dla nich obóz przygotowawczy. Mam zamiar przejechać się w tym tygodniu na trening i chce zobaczyć jak to wygląda, mam nadzieje że się nie zawiodę. Nie wiem czy zobaczymy ją w meczu z Jagiellonią. Chociaż głęboko wierze że już po tym meczu będzie widać rękę zagranicznego trenera i wtedy może przyznasz mi z paroma rzeczami rację Myśle, że oboje sobie tego życzymy, w końcu mamy wspólny cel dla Wisły, prawda ?
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 04.09.2010 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ten Chavez chyba nie gra za dobrze głowa skoro w reprezentacji Hondurasu grał 31 razy a strzelil 0 goli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Chavez potwierdza niestety smutne relacje z treningów w których podobno nie prezentował się najlepiej. No cóż trzeba się modlić by to była tylko chwilowa zniżka formy ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyobrażam sobie, że gra na obronie w lidze Hondurasu, a gra na obronie w Polsce, to jednak dwa światy.Może dwa sporty nawet
Chyba będzie mu potrzeba z pół roku na przestawienie się. |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Pamiętacie jak zaczynał Marcelo(pierwsze pół roku)? No właśnie.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle że jak Marcelo przyszedł, mieliśmy Clebera i Głowę - nie było żadnego pośpiechu.Chavez jak rozumiem miał/ma być zawodnikiem który od razu wchodzi i gra na wysokim poziomie.Do tego jak wiadomo najpewniej będzie z nami tylko do końca sezonu więc wypadało by żeby się szybko aklimatyzował bo może nie zdążyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No wlasnie Chavez mial przyjsc do nas jako lek na fatala obrone i wszytsko naprawic Co do Marcelo to pamietacie jak z duzym zalem zegnalismy Clebera ktory jakos tak nagle podpisal z Terekiem?wtedy mimo wszytsko te balismy sie o defensywae mmo ze Marcelo byl juz z nami,Dopiero potem u nas sie "wyrobil" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Boukhari troche z sylwetki i ze sposobu poruszania się przypomina Bruno z Polonii.
Jak za darmo to chyba sie przyda...Rios ma fajny strzal, ciekawe czy go wykupimy mielibysmy drugiego Franka chyba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jakiego Franka? Frankowski w zyciu nie cofał sie po piłke zeby rozegrac ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Najsmieszniejsze jest to, ze dostalo mi sie tutaj, kiedy podkreslilem, ze Chavez cala kariere spedzil w Hondurasie(jaki poziom moze miec tamtejsza liga
? Pewnie zblizona do II lub III naszej). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Obrona to nie jest układanka, tu musi być wszystko posklejane we właściwy sposób i wtedy można powiedzieć, że jeden obrońca gra tak, a tak. Na razie martwmy się o to - czy bośniacki talent ma miarę brazylijskiego, bo jeśli tak, to obronę nie musimy wcale tak bardzo się obawiać... Gorzej jest z przodem. Nawet z takim rywalem jak Resovia, powinny być na tym etapie ze cztery brameczki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
For-Fun - rozumiem, że po skrócie meczu z Resovią i kilku treningach gdzie wg subiektywnych opinii kilku uczestników tego forum Chavez spisuje się słabo masz już o nim wyrobioną opinię? Przecież nawet w meczu o stawkę go nie widziałeś...
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nikt nie ma wyrobionej opinii - natomiast ten skrót meczu Resovia- Wisła pokazał że straciliśmy 1 bramkę po błędzie Chaveza a mogliśmy stracić jeszcze jedną po jego jeszcze większym błędzie. (Oczywiście rozumiem ten kilku minutowy skrót meczu widziałeś). Chavez gra bardzo niepewnie, wg mnie tak jak Junior Diaz kiedy przyszedł do nas z Kostaryki. Potrzebował kilku miesięcy żeby zaskoczyć. I niestety pewnie podobnie będzie z Chavezem.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że powstała kolejna plota, tym razem, że Chavez słabo sobie radzi na treningach. Może wszyscy wstrzymajmy się z ocenianiem tego zawodnika aż rozegra przynajmniej jeden mecz ligowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Na sparingach wygląda biednie. Osobiście jak ponownie obejrzałem mecz Hondarusu na MŚ nie było dla mnie wątpliwości że Chavez to najsłabsze ogniwo defensywy. On jest po prostu zbyt wolny i za mało zwrotny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.09.2010 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jego ocenami nie ma się co przejmować ;p
On to by nawet Ronaldinho potrafił opisać jak Łobodzińskiego... Według mnie Chavez ma umiejętności niemniejsze niż taki Astiz z Legii tyle, że potrzebuje czasu jak każdy zawodnik, który przyjeżdża do Europy z innego kontynentu. Rios również za pół roku powinien być dwa razy lepszy niż dziś, kwestia przyzwyczajenia się do innego stylu gry, co u Riosa już zaczyna powoli następować.
![]()
Ostatnio edytowane przez Reiro : 05.09.2010 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo dwa razy gorszy. Nasza piłka działa jak kryptonit na supermana. Odbiera umiejętności, Im dłużej tu siedzisz tym gorzej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Masz chyba klopoty z czytaniem tekstu...uspokoj sie i przeczytaj jeszcze raz, co napisalem. Gral tylko w lidze swojego kraju? Tak. I to ty wyciagasz odrazu wnioski, ze jest slaby. Ja tylko to dostrzegam i widac wyraznie, ze musi sie zaadoptowac do ekstraklasy. Nie widzialem, zeby ktos napisal, ze jest cienki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wygląda na cienkiego. naprawde chciałbym by był mega kotem, ale skoro nie grał w poprzednich meczach w naszej przemega super obronie, to chyba to jest sytuacja a`la Georgi Hristow. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wniosków w mioch postach odnośnie umiejętności piłkarskich Chaveza nie znajdziesz ponieważ nie oglądałem jego gry wystarczająco długo by takowe wyciągnąć. Twój post brzmiał dla mnie mniej więcej tak: A nie mówiłem? - grał w cienkiej lidze, musi być cienki. Tylko na jakiej podstawie uważasz ligę Hondurasu za słabą tego nie wiem. Jeśli oglądasz mecze tej ligi to z chęcią przyznam Ci rację, jeśli nie to Twoje zdanie jest nieuzasadnione. ps. tak - na skrócie w meczu z Resovią wypadł słabo. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nie ma co wydziwiać, dopóki Chavez nie rozegrał chociaż jednego meczu ligowego, który byście WIDZIELI. Widzę, że sytuacja z Bunozą, który został żywcem spalony po pierwszym meczu z Karabachem, a teraz jako tako sobie poczyna, nikogo niczego nie nauczyła. Smutne. PS. Przed chwilą na dole strony pojawiła mi się reklama kuchenek Amica ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|