|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
poźniej sie podobno mamy o to martwić- po skończeniu budowy tj.w listopadzie , grudniu może marcu. jak spytasz po co wtedy to Ci odpowiem że nie wiem po co .Pewnie dla satysfakcji że może ktos tam dostanie zarzuty za niegospodarnośc.Ale coż będziemy mieli "twierdze" choć ja tak nie twierdze bo TWIERDZA to coś nie do zdobycia a u nas to ona będzie ew.tylko piłkarsko bo jak nie załatwimy teraz sprawy betonu/elewacji to się ona sama posypie za niedługo (sorry juz sie sypie) telebimy może będą kiedyś a jak już to tylko na środku konstrukcji , po bokach będą reklamy Coli i Pepsi (jak w PSS Społem kiedyś), do tego kas bedzie parę bo - bilety będą na mieście w kioskach-dobre, asfalt zacząl się juz wielu podobać więc tu zmian niet,monitoringu już nie podwieszą zresztą zaraz by było że tu i tam tak jest (ale po co ludziom zasłaniac widok nie wiem),kioski gastro- no cóż- o nich najciszej , sorry ciszej o północnej- z nią jest burdel jak z wszystkim.Ale cóż czekajmy.Może ktoś się obudzi,trzeba na to liczyć bo przecież na ARMIĘ BIAŁEJ GWIAZDY można liczyć . Wisła to jest POTĘGA.Tak bedą śpiewać przy 2 trybunach już niedługo Ci którzy tą Wisłę mieli w dupie jak trzeba było ruszyć 4 litery i powalczyć o nasz drugi dom.Mam nadzieję że przynajmniej kilka osób sobie o tym pomyśli podczas pierwszego meczu trzymając szalik uniesiony w górę |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kot mamy stadion za pół miliarda i chyba można oczekiwać, że za taką kwotę dostanie się pełnowartościowy towar co?
Sprawa kołowrotów - jak się nie sprawdzą to cośtam cośtam. Zajebiście, jeżeli 10tys ludzi będzie się gniotło 2h aby wejść na trybunę to zastanowimy się co z tym fantem zrobić, może dostawimy a może nie. Stadion za pół miliarda i XXI wiek - to powinno być tak zorganizowane, że stadion się zapełnia i pustoszeje w 25 min. Skyboxy - Wszystko fajnie tylko wysokości barierek itp określają przepisy. Uważasz, że widok na który się powołujesz jest wart wydania kilkudziesięciu tysięcy złotych za sezon? Nawet linii bocznej nie widać. Jak ktoś będzie miał mniej niż 1,7 to ma oglądać mecz na stojąco? A co do prywatności - jeżeli ktoś będzie chciał prywatności to będzie oglądał mecz ze środka skyboxa a na naszym stadionie nie wiadomo czy to będzie wykonalne. "Sprawa betonu ...za sprawą opozycji Majchra trafi do wyjaśnienia..." no super. To jak tylko opozycja Majchra wyjaśni, że powinien być inny beton a stadion powinien prezentować się lepiej to od razu się lepiej poczuję. "Parkingi podziemne najszybciej jak to możliwe" - chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Stadion ma rok opóźnienia, kosztował grube pieniądze i powstał bubel, Kraków jest jedynym z najbardziej zadłużonych miast w Polsce, przez kryzys jest mniej pieniążków w kasie, siadła turystyka, miasto nie ma kasy nawet na telebimy a Ty z podziemnymi parkingami wyjeżdżasz. Żeby to jeszcze była lokalizacja gdzie te parkingi mogłyby na siebie zarabiać, a tak to jedynie na czas meczów więc na zewnętrznego inwestora prędko bym nie liczył. Może do 2015 wbiją łopatę. PS. tak na marginesie, jako że zacytowałeś moją wypowiedź to wbrew temu iż napisałeś jako do 1q2, odbieram iż Twoja wypowiedź była zaadresowana do mnie. Część wad pominąłem bo po co się powtarzać nad nieistotnymi (w moim mniemaniu) kwestiami. Odnośnie zaangażowania się poszczególnych osób - pisanie na forum to też swego rodzaju działanie i zaangażowanie. Nie każdy ma czas lub możliwości aby bardziej się zaangażować. Natomiast co się komu podoba a co nie i jakie ma zdanie na poszczególne tematy każdy ma prawo powiedzieć, co niniejszym wiele osób tu czyni. Dzięki temu można wysnuć odpowiednie wnioski i dzięki temu jest "dokumentacja" na wieeeele stron jaki to w Krakowie powstał bubel za pińcetbaniek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szkoda, że na meczu Polski nie będzie przetestowane, bo ponad pół sektora nie jest sprzedana :/.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mial byc w czerwcu na 100% potem na inauguracje rozgrywek europejskich potem na lige itd... Na listopad nie bedzie gotowy jest to pewne. Nie ma takiej opcji i jest to niewykonalne przy takim tempie pracy, przy takim nadzorze i przy tak zlewajacym wlasna inwestycje inwestorze... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
. Rozumiem, że część osób przychodzi na stadion oglądnąć mecz, ale umówmy się to kibice dodają kolorytu w naszej lidze (nie tylko naszej). A angielski przepisy ograniczają kibica w bardzo dużym stopniu.Pomysł z nową dychą na stadionie rewelacyjny. Gdyby można było zgromadzić legendy ruchu kibicowskiego Wisły, osoby, które jeżdżą za Wisłą od 30 lat, ludzi, którzy tak naprawdę stworzyły wizerunek prawdziwego kibica piłkarskiego w Polsce, w jednym miejscu na R22 to byłoby coś. Taki sektor to wisienka na torcie, który moglibyśmy tworzyć my. ![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
) będziemy mogli pożyczyć rozwijaną podłogę od konkurencji z drugiej strony Błoń (jeśli nam użyczy Nie usprawiedliwia to oczywiście zaniedbań wiślackich w tej materii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
@yarow - majchrowski już dawno otwarcie powiedział, ze wszystkie takie imprezy będą organizowane na Cracovii. Jeśli coś będzie na Wiśle to będzie to z akcji samego klubu.
Aha czyli D zostaje jakie jest a na środku C zrobi się taką lożę dla starszych zasłużonych, którzy już nie dają rady w młynie, tak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Znowu realizują wariant najtańszy zamiast optymalnego. Boże widzisz to i nie grzmisz...
Sprawa dot. doszklenia ost. poziomu na trybunie wschodniej. Oczywiście nie dają ram na całej szerokości otworów zostawiając na widoku cofniętą o kilkadziesiąt cm gołą ścianę betonu od szybów windowych. Na niższych piętrach szyby dano po całości a tym samym zamaskowali ściany wind poprzez przydymione szkło. Wygląda to spójnie. Jak będę następnym razem w okolicy zrobię zdjęcie, żebyście zobaczyli o czym pisze. Już nie liczyłem tych pominiętych otworów ale jest ich dosłownie 4-5 żadna oszczędność a JEDNAK zaoszczędzono. Za to efekt brutalizmu został osiągnięty. BRAWO ZIKIT
Ostatnio edytowane przez runner : 31.08.2010 o godz. 11:11.
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Obserwuję sytuację z budową tego stadionu, ciągnie się to strasznie ale mam nadzieje, że w końcu skonczy się ten dramat, oby z jak najlepszym skutkiem. Życzę powodzenia. ![]() ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie ciekawi jak działa drenaż? Polało konkretnie tak że murawa przeszła próbę generalną. Jak by ktoś był na stadionie i miał możliwość podreptać po boisku niech napiszę co i jak, bo z tego co pamiętam na każdej jednej murawie mieliśmy z tym problem.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
...no i wszystko jasne na temat elewacji...
Czarno na białym ... Już żadnego płaczu na ten temat nie chce widzieć w tym temacie po Wsze czasy... bo aż oczy bolały i uszy więdły... |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
No nie możliwe ! Serio ?! Zobaczymy za kilka miesięcy co ta prezydencina powie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Mnie to nie zadowala. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dokładnie. Mnie jakoś ten tekst Majchrowskiego specjalnie nie grzeje. Ale oby tym razem nie naginał prawdy, że tak powiem i, że to załatają i poprawią, a najlepiej pomalują.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
"o (...) Inwestor zadecyduje pod koniec realizacji całości zadania"
Ulubione w kółko powtarzane zdanie Majchrowskiego i zikitu ![]() W tłumaczeniu na polski: nie mamy pieniędzy (mieliśmy 500 mln złotych, ale o dziwo gdzieś one sie podziały i nie możemy skończyć stadionu w taki sposób jaki obiecaliśmy i musimy prosić miasto o dodatkowe fundusze) Dodać do tego fakt, że oszczedząli na materiałach i kilku innych rzeczach wyrasta obraz niegospodarności i niekompetencji.
Ostatnio edytowane przez Coyot : 31.08.2010 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Która wersja jest prawdziwa?zostana nałożone czy dopiero sie zastanowia czy zostana nałożone.Zasadnicza różnica. Co do Obtulowicza- po co projektował 2 trybuny z betonu architektonicznego skoro 2 wczęsniejsze były z konstrukcyjnego ? po to żeby móc z tego później zrezygnować? czy może nie pamietał jakie wcześniej trybuny zaprojektował ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.08.2010 o godz. 18:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co to jest (będzie) ?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...hodniej/39641/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiata przed głównym wejściem... z tego co widać również bardzo brutalna
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiata.... ? No w sumie może i wiata
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W projekcie można zobaczyć jak to ma dokładnie wyglądać. tylko nie mam linka do tej symulacji![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie już było wielokrotnie ale odniosę się jeszcze pytaniami retorycznymi do zmian kosmetycznych oczekiwanych przez osoby, które wcale nie muszą byc estetami, czyli:
- czy jest szansa na zniknięcie tej/tych kretyńskiej/kich tablic/y informującej/ych co to za obiekt?
Ostatnio edytowane przez yarow : 31.08.2010 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Po co czekać na wybory? Nie lepiej zrobić ściepę na szakala? |
|