|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Po pierwsze skład wybierze trener Maaskant
![]() Po drugie również zastanawiam się dlaczego Chavez nie dostał jeszcze szansy. Chciałbym go zobaczyć zamiast Clebera. W końcu zespół musi być budowany na zawodnikach którzy pograją dłużej niż pół roku. Tomek Jirsak na bank już nie zagra w następnym meczu w pierwszym składzie. Paljic moze przy Maaskancie grać w Wiśle pierwsze skrzypce przynajmniej do zimowego okienka. Po prostu zna niemiecki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Garguła, Kowalski i Chavez zagrali cały mecz w młodej
przegrała 4:0 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To jest typowy snajper, potrzebuje dobrych podań. U nas w pomocy grają leszcze, nie mamy nawet pół skrzydłowego. Dlatego uważam, że po sprzedaży Grosickiego Jagiellonia straci większość atutów ofensywnych. Oby, bo my też jesteśmy bezzębni. Garguła jak Garguła, gość tu przyjechał do słynnego w całym kraju sanatorium piłkarskiego "Wisła" ( a pisałem, żeby go nie kupować...). Przeraża, do czego dopuścili nasi stoperzy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 20:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A Kowalski przypadkiem nie grał na prawej obronie w tym meczu a na środku Chaves-Czekaj?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
za każdym razem trzeba jeszcze dodawać Niedzielana. Bo się nie domyślą, a już 4 bramki strzelił.
Małecki potrafi kiwnąć, Piotr Brożek dośrodkować. Razem dają jednego, dzielone przez dwa . . Dziwna decyzja, bo Jaga mogła naprawdę wiele zdziałać. Grosicki to połowa wartości ofensywnej i jeden z wariantów taktycznych Probierza pod tytułem kopnij do Grosika może coś się urodzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Frankowski w tak grajacej Wisle strzelalby rownie regularnie co nieprzymierzajac Paljic. To jest typowy lis pola karnego, ktory wyczekuja na dobra pilke. Powiedz prosze, kto w dzisiejszej Wisle mialby mu ja zagrac? Jirsak? Ale czy to juz pewne, ze Jaga opchnie Grosickiego? Chodzi o Aston Villa, tak? Jesli to sie sprawdzi, to byc moze wywieziemy z Bialegostoku dobry wynik
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 29.08.2010 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie, wybacz, nadal mi nie wychodzi pół skrzydłowego, bo Brożek dośrodkowuje dobrze od przypadku do przypadku. Poza tym akurat dośrodkowania przy Frankowskim - nie wiem. Bardziej przydałyby się takie piłki na wolne pole. Które by u nas zagrywał ( werble ). A nie, sorry, Garguła na razie szaleje w ME. Ale on ostatni dobry mecz zagrał w Bełchatowie, jeszcze przed kontuzją. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
"To jest typowy lis pola karnego, ktory wyczekuja na dobra pilke. Powiedz prosze, kto w dzisiejszej Wisle mialby mu ja zagrac? Jirsak?"
Ten typowy lis pola karnego z trzy razy wrócił za piłkarzami Lecha na własną połowę, a pierwszy faul Arboledy na Franku był w okolicach linii wyznaczającej środek boiska. Ten lis pola karnego potrafi przyjąć piłkę, a potem odegrać ją do kolegi na skrzydle, by następnie wbiec w pole karne i dać szansę bocznemu pomocnikowi na dośrodkowanie lub szansę na zbiegnięcie do środka i rozegranie szybkiej klepki. Nie wiem czy Frankowski zmieniłby obraz gry dzisiejszej Wisły, ale myślę sobie, że przynajmniej w ataku Wisła miałaby parę wariantów więcej do rozegrania - a na pewno tych wariantów byłoby więcej niż z obrażonym na cały świat (takie sprawia wrażenie!) Pawłem Brożkiem. No i kto wie... może z Frankowskim w zespole taki Jirasiak grałby lepiej - podpatrzył by parę rzeczy od Franka i usłyszał parę gorzkich uwag. W Jadze Franek jako wychowawca/wzór profesjonalisty/mistrz dla młodych piłkarzy sprawdza się wyśmienicie (do spółki z Probierzem). Ale żeby nie było tak zupełnie offtopoicznie to mecz z Jagą zapowiada się na bardzo, bardzo ciężki i jeżeli nowy trener Wisły nie wymyśli szybko czegoś to Wisłę czekają ciężkie baty, bo w naszej ekstraklasie nie ma obecnie lepiej grającego zespołu niż Jagiellonia. PS: a poza tym nie lubię gdy od zawodowego piłkarza oczekujemy przywiązania do barw i tego, że zachowa się irracjonalnie (bo kto z nas odrzuciłby możliwość zarabiania 5x/10x razy lepiej?) i odrzuci super-hiper kontrakt z ligi zachodniej. Oczywiście fajnie by było, ale bądźmy racjonalni i nie obrażajmy się na rzeczywistość za to, że nie jest taką jaką byśmy chcieli. Powód: błędy, dodania zdania do PS
Ostatnio edytowane przez Dekiel : 29.08.2010 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
2006/07 [Polska] GKS Bełchatów 27 7 2007/08 [Polska] GKS Bełchatów 26 3 2008/09 (j) [Polska] GKS Bełchatów 14 4 2008/09 (w) [Polska] GKS Bełchatów 0 0 Rozumiem, że Twoje danie opierało się na wątpliwej przydatności Łukasza pod względem ogólnego poziomu sportowego jaki prezentował (naturalnie szanuje w takim wypadku Twoje zdanie, ale kompletnie się z nim nie zgadzam), bo jeśli miałeś na myśli jego "kontuzjogenność" to powyżej masz jego statystyki z 3,5 sezonu przed przyjściem do Wisły. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jagiellonia gra bardzo ładnie, dla mnie nawet lepiej od Poloni Warszawa. Trudno bedzie z nimi wygrac na ich terenie ale jestem dobrej mysli. Nie bedzie zle jak osiagniemy wynik remisowy chociaz z Widzewem tez miało byc zle a udało sie wygrac to dlaczego z Jagiellonia nie mozemy.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobra informacja to taka że Grosicki odejdzie z Jagi i z Nami nie zagra . Ale troche szkoda dla naszej ligi. Tak czy inaczej to bedzie jeden z wazniejszych meczow w sezonie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
jak wyszło w zeszłym roku, każdy mecz jest "jednym z ważniejszych w sezonie". Gdyby nie te "drobne" potknięcia, jak remis z Polonią B., przegrana z Arką, z Koroną, z Cracovią (i jeszcze remis później), remis z Odrą - inaczej by tabela wyglądała w zeszłym roku. Nie ma meczów ważnych i nieważnych, trudnych i łatwych zwłaszcza, że w tych zaliczanych do ostatniej z wymienionych kategorii kupę punktów potraciliśmy.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Oglądając wczorajsze spotkanie Jaga-Amika,zaobserwowałem jedną z tych rzeczy dzięki której Wisła może pokusić się o korzystny rezultat.Biorąc oczywiście poprawkę na formę wykonawców tego planu.
Ofensywna gra Jagiellonii opiera się de facto na Franku i Grosiku.Grosicki bazuje na szybkości,Franek na boiskowym sprycie.Ważną rolę,to widać gołym okiem odgrywa w tym zespole Kupisz,jednakże gra bardzo chaotycznie. Biorąc pod uwagę że w meczu z nami nie zagra Grosik,zadanie wydaje się ułatwione.Plaster na Frankowskiego i zagęszczenie środka pola na dwóch defensywnych pomocników,przy wysokim % odbioru piłki.Gra piłką na 1,2 kontakty...DOŁEM,z szybkim dograniem do napastników. W obronie Jagi widzę dwóch zamordystów których prowokowanie do bardzo ostrej gry wykluczyć może z boiska. Kascelan i Thiago.Wierze że przez te 2 tygodnie trener Maaskant poukłada zespół tak,że w Białym będzie OK. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szykuje się ciekawy pojedynek Franek kontra Żuraw.
Mamy dwa tygodnie i trochę się pewnie wyjaśni na co nas stać w tym sezonie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moj sklad na ten mecz proponowalbym taki... Pawełek- Czikosz, Bunoza, Cleber, Pi. Brozek- Mały, Wilk, Sobol, Palic- Rios, Brozek... Brozki chyba juz dosc odpoczeli i teraz beda sie napewno starac bardziej
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Do meczu prawie 2 tygodnie, z naszych "reprezentantów" powołania do kadry dostało niewielu z naszego klubu, więc jest chwila czasu na "szlifowanie" diamentów. Mówiąc szczerze chodzi mi tutaj o grę naszych graczy ofensywnych - braci Brożków, Boguskiego, Żurawia, Małego czy Guły.
Z powołanych na miejsce w składzie powinien liczyc tylko Bunoza - Kirm czy Cikos - niestety chyba pora na ławkę. Moim skromnym zdaniem skład powinien wyglądać mniej więcej tak: Bramka - tutaj mimo wszystko Pawełek - Jovanović praktycznie nie wychodzi do dośrodkowań. Jest to element gry, którego nie ma - podobnie jak w przypadku Mario - gra nogami. Jaga ma dosyć mocne skrzydła, więć te dośrodkowania będą groźne. Obrona - jedyna zmiana to kwestia prawej obrony - jeżeli Singlar nie jest gotowy na cały mecz, to może jednak spróbować tam Chaveza No chyba, że Chavez olśni Maaskanta i zagra w środku do spółki z Cleberem... Pomoc - do przemodelowania w całości!!! Na środku postawilbym na Wilka i Sobolewskiego - natomiast na lewej pomocy - Garguła, ewentualnie Piotr Brożek lub Paljić, na prawej pomocy - Kirm. Atak - Rios jako cofnięty, Małecki z przodu. Osiemnastka meczowa wg mnie: Pawłek(Jovanić) - Singlar-Bunoza- Cleber-Diaz (Chavez) - Garguła, Wilk, Sobolewski, Kirm (Piotr Brożek, Paljić, Jirsak) - Małecki, Rios (Paweł Brożek, Żurawski) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba żartujecie żaden trener nie robi tylu zmian po zwycięskim meczu. Wg mnie w pierwszym składzie zagra Wilk i to by było na tyle jeśli chodzi o rewolucję. Tutaj zmienianie graczy nic nie da. Drużyna musi grać lepiej jako kolektyw. Bo na razie mamy indywidualne popisy słabych piłkarzy. Ale jakby tak zrobić z nich drużynę, to już może wyglądać całkiem nieźle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.08.2010 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
myśle że ten mecz z Jagą, będzie taki sam jak w tamtym sezonie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Super mamy sporo problemów z obroną, to jeszcze osłabiajmy się Pawełkiem, który niczego nam nie gwarantuje... Ja naprawdę nie wiem co się musi stać aby ten kaleka w końcu przestał bronić w Wiśle. Przecież to jest kompletny idiotyzm. Jovanić nie zawalił żadnej bramki w tym sezonie ale od meczu z Azerami stracił miejsce. Najlepiej zrzucić wszystko na barki bramkarza, że nie obronił i gitara. Chore. Pawełek nawet z Bytomiem robił jaja. Raz nie złapał prostej piłki i cudem została mu między nogami. Zastanówmy się czy my mamy na tyle silną ofensywę, że jesteśmy w stanie odpowiadać na bramki Jagi
Niestety ale musimy znaleźć sposób na zatrzymanie Franka i Grosika. W tamtym sezonie wystarczyło, że stanął przy jednym z nich Głowa albo Marcelo i sobie chłopaki w ogóle nie pograli.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 30.08.2010 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jovanic zawalił 2 bramki z Azerami, jakby się ruszył z lini do dośrodkowania to by spokojnie złapał/wybił
w meczu ligowym też się minął z piłką, ale na szczeście nie straciliśmy bramki .. co nie zmienia faktu, że chciałbym jego ujrzeć zamiast Pawełka.. dla mnie skład Jovanic Cikos Bunoza Cleber Diaz Kirm Sobolewski Wilk Paljic Rios Małecki zmieniłbym Cikosa, ale niestety nie ma kim, a po wyczynach Chaveza w ME już wole Bunoze, nie wiem w jakiej on formie musi być, skoro go zawodnicy z rezerw ogrywają |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Smiac mi sie hce jak sie pisze ze Gargula jest bez formy, ze slaby itd...
A jak taki moze byc jak nikt go w akcji w sumie jeszcze nie widzial Jak Gargula ma grac coraz lepiej jak nie gra Napewno w obecnym czasie nie jest slabszy od Jirsaka bo slabszym byc nie mozna... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Taki głupi, czy tylko udaje?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żebyś się nie zdziwił... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Rozwaliłeś mnie. Nowe nabytki się nie nadają ale Rios się nadaje. Czyli idąc od tyłu: jeżeli Rios się nie nadaje to nowe nabytki się nadają ![]() Ale żeby nie było, że się czepiam tylko to zgodzę się co do Boguskiego.. Już dawno próbowałem wytłumaczyć co po niektórym, że ten piłkarz nie potrafi szybciej pobiec, mocniej kopnąć ale.. Cieszy to, że w końcu się przekonujecie.
![]() Mówienie, że z Jagą będzie 2-0 dla Nas albo w drugą stronę nie ma sensu. Bo Jadze może (nie)wyjść mecz i zagrają na nieciekawym poziomie (wtedy ich jedziemy). Mogą też zagrać od razu do przodu, strzelą nam fartem bramkę na początku i kończymy mecz z 0 pkt. Jestem bardzo ciekaw tego meczu, a to dlatego, że powinno być w nim już widać 'rękę' Maaskanta. Powinno.. a czy będzie? Pewnie się łudzę, jak większość z Nas..
Ostatnio edytowane przez vodzu91 : 30.08.2010 o godz. 22:04.
![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
czy przypadkiem strona fanow Jagielloni nie zostala shakowana ?
Mam nadzieje ze tutaj sie takiego numeru wykrecic nie da... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |