The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2010, 19:14
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
za każdym, absolutnie za każdym razem jak to słyszę, widzę oczyma wyobraźni ten filmik.
Niewiem o co chodzi, mógłbyś wyjaśnić. Albo dać link tego filmiku
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.08.2010, 19:16
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Niewiem o co chodzi, mógłbyś wyjaśnić. Albo dać link tego filmiku

http://www.youtube.com/watch?v=sjejxVitQMc

Wracajac do meczu to cienko dzisiaj zagrala Polonia, Widzew troche sie obudzil w 2 polowie ale jednak mecz dosc slaby, oczywiscie nie biorac pod uwage wczorajszych popisow
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.08.2010 o godz. 19:19.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 28.08.2010, 19:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Brzyski wykonuje wolne "lepiej" niż nasi

Ten mecz - naprawdę, brak słów...
mecz lepszy niż nasz.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.08.2010, 19:25
Chwila, chwila... Bobo Kaczmarek nie wyleciał po serii 3 wygranych i remisie?
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 28.08.2010, 19:35
Dziwne Zagłębie wygrywa jupitery zgasły
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.08.2010, 19:40
ja mam takie pzemyslenia co do meczy Legii z Belchatowem. GKS nie zagral pilki z kosmosu, po prostu grali dobrze- oczywiscie jak na nasza lige to mozna to nazwac pilka z kosmosu... a oni zagrali jak normalny zespol z zachodu. No i co? No i Legia u siebie przy takim wsparciu trybun rozklepana jak dziecko. Dostali 2 bramy, mogli z 5. Niemal wcale nie zagrozili bramce rywali. Do tego Zewlakow ktory pokazal Wisle, Legii i Lechowi czyli naszej "wielkiej" trojce ktorej sni sie Europa czego moga szukac w niej. 2 razy sie pokazal, uderzyl glowa i dziekuje po meczu. A na zachodzie w kazdym klubie gra po 11 takich Zewlakowow. Po prostu pilkarz sredniej klasy ktory na zachodzie rozegral wiele meczow. I w Europie prezentujac taki poziom jak obecnie nasze ligowe potegi od kazdego zbierzemy bicie (patrz Wisla-Karabach, Lech-Inter, Lech-Sparta) - nie wiem jak Lech z tym Dnipro awansowal, nie wiem czemu to Dnipro takie slabe, oba mecze to byla taka padaka ze az dziw bierze. W sumie u siebie Amica nic nie pokazala, na wyjezdzie jakos 1:0 dowiezli chociaz Dnipro gdyby bylo dokladne to tez by moglo sie skonczyc 2:1 bo mieli slupek i poprzeczke w koncowce- a wiec wniosek taki ze nawet to beznadziejne Dnipro moglo nasza krajowa potege odprawic. Po prostu gramy do dupy i kazdy zespol moze rozklepac Legie, Wisle i Amice jesli tylko zepnie posladki i zagra na normalnym poziomie pilkarskim a nie na takim poziomie frajerskim jak Legia-Cracovia, Wisla-Arka itd itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2010, 20:09
Widać było, że Maciek się porządnie wkurzył. Zaimponował mi za to na ławce trener Bełchatowian. Ta szkoła trenerska zdecydowania bardziej mi się podoba. Lubię trenerów którzy żyją meczem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2010, 20:25
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
mecz lepszy niż nasz.
Ale to my mamy 3 pkt. z Widzewem , a oni tylko 1.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2010, 20:28
Na stadion w Lubinie przyleciały świetliki i świecąc w ciemnościach usiadły w przerwie meczu na trybunach : D
Ale nam się mecz zrobił w drugiej połowie w Lubinie : ) Widać, że jak zawodnikom się bardzo chce, to mogą stworzyć widowisko nie gorsze od ligi angielskiej! : ) Walka, walka, walka, ofensywa, sędzia puszcza sytuacje, jest widowisko, jest przyjęcie piłki - brawo! Arka złapała wiatr w żagle : )
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.08.2010, 20:54
Polonia szybko "spuchła" - szczerze mówiąc myślałem, że na fali entuzjazmu dalej pociągną ))
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.08.2010, 21:00
Pociągną, pociągną. A przynajmniej tak mi się wydaje. Moim zdaniem 28-35 pkt do grudnia jak najbardziej w zasięgu Polonii/Groclinu. Mają dobry terminarz i myślę że teraz zanotują 4 zwycięstwa.

Ale widzę że Arka bardzo dba o swoje zgody i nie chce się za bardzo oddalać od Polonii Bytom i Craxy. Nic tylko pogratulować solidarności ;]

Edyta: Tytułem off topu: faworytem do awansu niespodziewanie stało się Podbeskidzie 5 meczy - 13 pkt bilans bramek 15-2
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 28.08.2010 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 28.08.2010, 21:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ja mam takie pzemyslenia co do meczy Legii z Belchatowem. GKS nie zagral pilki z kosmosu, po prostu grali dobrze- oczywiscie jak na nasza lige to mozna to nazwac pilka z kosmosu... a oni zagrali jak normalny zespol z zachodu. No i co? No i Legia u siebie przy takim wsparciu trybun rozklepana jak dziecko. Dostali 2 bramy, mogli z 5. Niemal wcale nie zagrozili bramce rywali. Do tego Zewlakow ktory pokazal Wisle, Legii i Lechowi czyli naszej "wielkiej" trojce ktorej sni sie Europa czego moga szukac w niej. 2 razy sie pokazal, uderzyl glowa i dziekuje po meczu. A na zachodzie w kazdym klubie gra po 11 takich Zewlakowow. Po prostu pilkarz sredniej klasy ktory na zachodzie rozegral wiele meczow. I w Europie prezentujac taki poziom jak obecnie nasze ligowe potegi od kazdego zbierzemy bicie (patrz Wisla-Karabach, Lech-Inter, Lech-Sparta) - nie wiem jak Lech z tym Dnipro awansowal, nie wiem czemu to Dnipro takie slabe, oba mecze to byla taka padaka ze az dziw bierze. W sumie u siebie Amica nic nie pokazala, na wyjezdzie jakos 1:0 dowiezli chociaz Dnipro gdyby bylo dokladne to tez by moglo sie skonczyc 2:1 bo mieli slupek i poprzeczke w koncowce- a wiec wniosek taki ze nawet to beznadziejne Dnipro moglo nasza krajowa potege odprawic. Po prostu gramy do dupy i kazdy zespol moze rozklepac Legie, Wisle i Amice jesli tylko zepnie posladki i zagra na normalnym poziomie pilkarskim a nie na takim poziomie frajerskim jak Legia-Cracovia, Wisla-Arka itd itd
Ale namieszałeś .... Lech i Wisła miały grube wpadki które tak wymieniłes w jednym ciągu ,ale też miały wyskoki w tym samym okresie i szczegolnie Lech grał niezle mimo że kadre miał bardzo wąską , Wisła słabsza niz dzis kadrowo tez potrafila cos tam namieszac i wygrac z jakimis sredniaczkami .I jest to bardziej znaczace bo był to jakis ciag meczów , a nie pojedyncze wpadki w czasie gdy druzyny nie weszly w sezon , ja bym to zrzucał na raczkujący profesionalizm w naszych klubach , brak doswiadczenia trenerów, zarzady ,lekcewazylo sie rozne rzeczy , infrastrukture ktorej nie bylo bo sie budowała- stadion , gra u siebie ma bardzo duze znaczenie , do tego nasi pilkarze mentalnie sa slabo przygotowani .

-Dnipro kupuje i ma pilkarzy ktorzy sa warci grube miliony .
-Żewlakowa to bedzie mozna oceniac w przerwie zimowej - po za tym bez reszty zespołu by tych bramek nie strzelił .Pamietaj też że ogolnie w lidze strzela nie tylko Żewłakow , ale tez inni wieksi ci mniejsi gwiazdorzy ekstraklasy.

Cypr ma teraz 1 druzyne grajaca w europejskich pucharach tyle ze w LM .
Fakt że stac ich na jedenastke Kosowskich , żewłakowów , żurawskich ale to nic innego jak kasa , w ostatnich czasach mieli jakies sukcesy , ale ja wcale bym nie chcial sie z nimi zamieniac bo mają mały potencjał .
Moim zdaniem w tym sezonie w naszej ekstraklase widać wyraznie nowy powiew ktory ukazuje dobra przyszlosc dla polskiej piłki ligowej . Białoruś , Słowacja , Wegry miały w ostatnich latach wiecej szczescia , ale już od tego sezonu zaczniemy im ostro odjezdzać . Przypuszczam że takze w szybkim tempie dorównamy takze przecietnym ligom europy zachodniej i środkowej i zaczniemy ich przescigac .
Pewna era już sie skończyła , teraz o mistrzostwo walczy pare klubów a ta liczba w najblizszych sezonach bedzie sie powiekszala , w końcu jest impuls wewnetrzny a do tego dochodzi infrastruktura , pieniadze i coraz wieksze mozliwosci , szersze pole manewru ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 28.08.2010 o godz. 21:37.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.08.2010, 21:42
Podobno Arka ma zgodę z Zagłębiem Lubin?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2010, 21:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ale to my mamy 3 pkt. z Widzewem , a oni tylko 1.
I nasz mecz z Widzewem był chyba ładniejszy wizualnie.
Chociaż może tutaj mieć znaczenie fakt, że od tamtego minął tydzień, a trauma po dzisiejszej katordze jeszcze we mnie siedzi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2010, 22:46
nicolas napisał(a):Wyświetl post
to prawda!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 29.08.2010, 07:02
Tobi1906 napisał(a):Wyświetl post
to prawda!
od 1983 roku.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.08.2010, 07:48
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Śmialiście się z SKWK, a Skorża to prawdziwy Wiślak, nasz Macius, nasz Wallenrod!
Jak to sie sytuacja potrafi zmienić...pamiętam, jak kilka lat temu w podobnym tonie ciupali tutaj legioniści, gdy zawitał na Reymonta Okuka
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.08.2010, 08:24
nie wiedziałem, że wielkie derby śląska nazywane są "świętą wojną"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.08.2010, 10:19
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Cóż, są niektórzy gotowi twierdzić, że można ten mecz porównywać z "Derbi Europa":

http://www.weszlo.com/news/5449

Pompowanie balonika idzie niezwykle sprawnie, pewnie dziś pierdyknie z wielkim hukiem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.08.2010, 11:50
Z tego co pamiętam z Zabrza, są tam na murach napisy o "Świętej wojnie".
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 29.08.2010, 12:06
Wypowiedzi Żewłakowa po meczu z Legią - tu macie informacje z pierwszej reki , bo jak czytam niektore wypowiedzi przykadowo o Żewłakowie który jest piłkarzem z kosmosu to żal mi się robi ... ( nie żeby on był słaby ) . Nie wiadomo jeszcze na co stać Bełchatów i Żewłakowa w tym sezonie itd . Na poczatek sezonu ogolnie o czym kolwiek trudno mówić .

Cytat:
Pierwsza piłka była wręcz idealnie dograna. Druga też była wysokiej klasy. Wystarczyło tylko dołożyć głowę. Zwyciężyliśmy 2:0, choć nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie określenie, że ten mecz wygraliśmy łatwo. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że w Warszawie po pierwszej połowie będziemy prowadzić 2:0. Na pewno cieszy mnie taki scenariusz, to że udało mi się wrócić do stolicy w taki sposób - oznajmił Żewłakow.
Cytat:
Niedawno po meczu Legii z Arsenalem Londyn, menedżer gości, Arsene Wenger mówił, że obiekt ten, to będzie trudna twierdza do zdobycia. Bełchatów jednak zdołał wygrać 2:0. - Nie chciałbym się specjalnie buńczucznie wypowiadać. Cieszymy się, że wygraliśmy, że trzy punkty zabierzemy do Bełchatowa. Myślę, że wiele drużyn jeszcze sobie połamie zęby na Łazienkowskiej - dodał napastnik Bełchatowa.
Cytat:
Przed meczem z Legią wiele osób podkreślało, że Bełchatów słabo gra na wyjazdach. - Te osoby, które tak twierdziły, po naszym zwycięstwie nad Legią chyba mocno zastanowią się zanim drugi raz coś podobnego powiedzą. Natomiast nie da się ukryć, że mecz nam się dobrze ułożył. Szybko strzeliliśmy gola. Przyjęliśmy trafną taktykę na Legię. Później byliśmy trochę cofnięci, czekaliśmy na błąd Legii. Potem padł drugi gol. Przyjemnie się gra, gdy ma się po swojej stronie wynik i czeka na to co zrobi przeciwnik - oznajmił zawodnik GKS.
Cytat:
W czterech kolejkach ligowych Żewłakow strzelił cztery gole. Wspaniała średnia! - Dziennikarze lubią podbijać bębenek. Zaraz zaczną się pytania o króla strzelców. Ja do tego wszystkiego podchodzę bardzo spokojnie. Mając takich skrzydłowych jak Tomek Wróbel czy Maciej Małkowski, pewnie nie będzie wielkim problemem dla mnie strzelić jeszcze jedną czy dwie bramki - oznajmił napastnik Bełchatowa.

GKS bardzo dobrze rozegrał mecz z Legią od strony taktycznej. - Trener ustalił specjalną taktykę na Legię, ale mecz to jest też w jakimś stopniu improwizacja. Nie da się wszystkiego wyliczyć, ustalić, aby wszystko zagrało jak należy. Fajnie, że od początku potrafiliśmy się w tym meczu odnaleźć, podejść do niego skoncentrowani. Przyszedłem do Bełchatowa nie po to, aby odcinać kupony. Staram się dać z siebie to co najlepsze. Ja wiem jednak, że w sezonie bywa różnie. Poczekajmy na obiektywne, pierwsze opinie po całej rundzie. Na Legii jest wspaniały stadion. Jeśli chodzi o atmosferę, to zapachniało piłkarską Europą. Fajnie jest przyjechać na taki obiekt, a jeszcze dodatkowo wygrać mecz - zakończył Żewłakow, który powoli wyrasta na czołowego napastnika ligi.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.08.2010, 12:19
dziś może się okazać, że faworytem do mistrzostwa jest jaga
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 12:56
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
dziś może się okazać, że faworytem do mistrzostwa jest jaga
Pożyjemy zobaczymy, aczkolwiek... nie sądzę

Pisałem kiedyś, że Jaga spuchnie. I tego się trzymam.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.08.2010, 13:22
Też nie widzę dziś Jagi na fotelu lidera. Grosik jest od dłuższego czasu nieskuteczny.
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 29.08.2010, 14:55
Cypr ma teraz 1 druzyne grajaca w europejskich pucharach tyle ze w LM .

Pierwsze słyszę jachting
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.08.2010, 15:21
Cypr nie ma już żadnej drużyny w żadnym pucharze w tym sezonie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 15:55
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Edyta: Tytułem off topu: faworytem do awansu niespodziewanie stało się Podbeskidzie 5 meczy - 13 pkt bilans bramek 15-2

I to z Gieksą wygrali 6-1 na Bukowej. Masakra, GKS miał się w tym meczu przełamać.

Zaskoczę Cię:

Cytat:
Makkabi Kraków - nieistniejący obecnie żydowski klub piłkarski z Krakowa, założony w roku 1909 i działający w okresie międzywojennym. Makkabi istniało aż do roku 1939.
Działacze i sportowcy tego klubu byli powiązani politycznie ze środowiskiem syjonistów. Głównym rywalem Makkabi był powiązany z Bundem żydowski klub Jutrzenka Kraków, mecze tych dwóch drużyn określano "świętą wojną" na długo zanim przeniesiono to określenie na mecze Cracovii z Wisłą Kraków.
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jak to sie sytuacja potrafi zmienić...pamiętam, jak kilka lat temu w podobnym tonie ciupali tutaj legioniści, gdy zawitał na Reymonta Okuka
No, dobra ale u Was był Okuka i Stanko,a u nas Szul, Skorża, Terzzotti, Walter.

Tak się zastanawiam i przypomnieć sobie nie moge - Kaczorowski poszedł od nas do Was czy od Was do nas? Też dobre zgniłe jajo.

nicolas napisał(a):Wyświetl post
Wszak w Gdyni żałoba....
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.08.2010, 15:58
Paweł Kaczorowski o ile pamiętam to do was z Lecha, od was do nas, a potem do Śląska albo Lechii ;d swoją drogą teraz transfery na potrójnej linii Lech - Legia - Wisła są nie do pomyślenia.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 29.08.2010 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 29.08.2010, 16:06
wis997 napisał(a):Wyświetl post

Pierwsze słyszę jachting
Coś źle sprawdzałem widać ... no to słabiutko .
Co do samej wypowiedzi to sensu jej ten fakt nie zmienia .
Cypryjczycy ładują dużo więcej kasy niż "my" ale jak widać żadnych gwarancji nie ma .Oczywiscie ten kierunek przyniósł i przyniesie im jeszcze sukcesy , ale jak pisałem potencjału wielkiego to oni nie mają .
Ostatnio edytowane przez jachting : 29.08.2010 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.08.2010, 16:09
Jaga wykazała daleko idącą gościnność wobec Lecha i Pyrusy siedzą na trybunach ;-)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów