The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2010, 13:51
Wisła Kraków napisał(a):Wyświetl post
Jeden z dziennikarzy zapytał się szkoleniowca, jaki sens ma trzymanie na boisku Clebera, który tylko wybijał piłki. „Nie będę wypowiadał się na ten temat. Wygrał dzisiaj mecz. A to czy będzie sens trzymania takich zawodników, to myślę, że najwięcej będzie miał do powiedzenia pan Franciszek Smuda, który będzie wybierał piłkarzy do reprezentacji” – odpowiedział Tomasz Kulawik.

O co chodzi? Od kiedy Franciszek Smuda jest selekcjonerem reprezentacji Brazylii?

A może Cleber będzie grał w polskiej reprezentacji, a my o tym nie wiemy? Chociaż nie byłoby sensu, bo przecież za pół roku kończy karierę.

Albo Kulawik walnął bądź co bądź sporą gafę.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wac_chlopakom/
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.08.2010, 14:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dla tych, który krytykują Małeckiego za stałe fragmenty gry - spójrzcie jak one wyglądają w wykonaniu Pajlicia.
Jak dla mnie wstydem jest, że wicemistrz kraju nie ma chociaż jednego zawodnika, który potrafiłby dobrze kopnąć stojącą piłkę i pokazuje to w jak głębokiej dupie jesteśmy. Mówiąc o dupach to może dobrze byłoby ściągnąć Dudu . Stałe fragmenty dobrze bije, lewy obrońca i w dodatku ma fajną laskę .

buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Przód do wymiany. Rios? Żuraw? Oni w ogóle coś wnoszą do gry?
Żuraw faktycznie niezbyt widoczny, ale grał na nie swojej pozycji przez większość meczu. Na szpicy cały czas musiał walczyć w powietrzu z bieniukiem i Szymankiem. Jak wszedł Brożek i poszedł na szpicę, to Żuraw od razu zaczął więcej dawać drużynie. Do tego angażował się w defensywę, szczególnie przy stałych fragmentach.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Na boisku niezła wojna i to głównie dzięki sędziemu bo na to pozwala. Bardzo mi się podoba Wilk - kurde taki zadziora, że szok
Sorry, aleWilk to na czerwień zasłużył o wiele bardziej niż Czikosz. Chłop tak niemiłosiernie jeździł po achillesach, że na sucho mogło mu to ujść tylko w naszej Ekstraklasie.

skeba napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się bronić, to wpuszczamy Boguskiego.
Chaveza dawać na boisko !!!
Matti1231 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ,że ten Kulawik odchodzi bo te zmiany są żenujące ..
Znacie się na piłce jak moja babcia. Tymi zmianami Kulawik uratował 3 punkty. Jakby Kulawik zaczął wpuszczać defensywnych graczy to:
a) narażał se na brak zgrania i wynikające z tego błędy
b) nieporozumienia wnikające ze zmiany ustawienia
c) na to, że Widzew wjedzie 10 na połowę Wisły i w końcu coś wepchnie
wpuszczając gaczy ofensywnych:
a) zmuszał Widzew do trzymania graczy z tyłu
b) zwiększał szanse Wisły na utrzymanie się przy pilce na połowie rywala, z dala od własnej bramki i zagrożenia
c) dawał szansę na zdobycie rozstrzygającej bramki

Właśnie takich zmian powinno się oczekiwać od trenera. BTW to był chyba pierwszy ligowy mecz, w którym nie zagrał Kirm.

ChG napisał(a):Wyświetl post
Drewniak Bunoza zamknął dzisiaj "twarze" pana wolfiego i innych krytykujących go. Jak dla mnie gracz meczu, bezbłędny był.
może nie bezbłędny, ale grał naprawdę dobrze. Przestał biegać jak kretyn i zaczął się ustawiać. Kilka fajnych interwencji na uprzedzenie i świetna gra ciałem.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Widać nie tylko ja ale i Żuraw zauważył że Jovanić ma wręcz paniczny lek żeby wyjść do dośrodkowań. Dzisiaj mu się upiekło, ale z Karabachem w rewanżu straciliśmy przez to że stał na linii i czekał 2 gole....
Tutaj jest potrzebny trener bramkarzy, który wytłumaczy Jovanicowi o co chodzi z wychodzeniem do dośrodkowań. Żuraw rugał Serba z pół minuty, a ten i tak swoje, że on nie mógł wyjsć, bo cośtam. Wtedy to się dopiero Żuraw wkurzył...

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
( o Bunozie) Bez przesady, raz źle się ustawił (strzał Sernasa z głowy)
Nie do końca był to błąd Bunozy. Był to przede wszystkim błąd Jovanića, który powinien wyjść do dośrodkowania. Poza tym świetnie się Sernas w tej sytuacji zachował. W pierwszej fazie biegł bardzo szybko i wymusił na Bunozi szybki bieg, ale zobaczył, że nie dostanie dośrodkowania w pierwsze tempo, zwolnil i zgubił bunozę na 2-3 metry. W momencie, jak Bunoza róbował go ponownie złapać, Sernas wyskoczył mu zza pleców i doszedł do dośrodkowania. Taki Sernas zachował się jak klasyczny lis pola karnego. Co ciekawe- ten piłkarz przychodził do Widzewa jako skrzydłowy.

kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi? Od kiedy Franciszek Smuda jest selekcjonerem reprezentacji Brazylii?

A może Cleber będzie grał w polskiej reprezentacji, a my o tym nie wiemy? Chociaż nie byłoby sensu, bo przecież za pół roku kończy karierę.

Albo Kulawik walnął bądź co bądź sporą gafę.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wac_chlopakom/
"Cytat" nie jest cytatem, przynajmniej nie wiernym i nie pełnym.
Cytat:
(...) myślę, że najwięcej będzie miał do powiedzenia pan Franciszek Smuda, który niedługo będzie musiał wybierać piłkarzy do reprezentacji z pierwszej a może nawet drugiej ligi.
Tak to mniej więcej brzmiało w oryginale.
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2010, 15:11
Uran235 wreszcie ktoś rzeczowo pisze. Wszyscy rugali Kulawika za to jak drożyna gra, a jak pokazał ostatni mecz coś tam jednak potrafi ale na wszystko trzeba CZASU. Jak tak dalej forumowicze będą najeżdżać nie znając podstaw treningu i przegotowań to pewnie Holender długo nie pobędzie u nas.
Mam nadzieję że krytykanci zamilkną do końca tej rundy i dopiero na zimę zaczną pierwsze oceny trenera.

MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.08.2010, 15:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wstydem jest, że wicemistrz kraju nie ma chociaż jednego zawodnika, który potrafiłby dobrze kopnąć stojącą piłkę i pokazuje to w jak głębokiej dupie jesteśmy.
W meczu rewanżowym z FK Szawle podobały mi się stałe fragmenty w wykonaniu Łukasza Garguły.
Wiadomo, że Litwini to amatorszczyzna ale akurat jeżeli chodzi o stałe fragmenty gry to jest to bez znaczenia.
Po prostu widać, że Garguła miał sensowny pomysł i umiejętności żeby dobrze rozegrać poszczególne sytuacje.
Mam nadzieję, że w końcu Łukasz będzie miał trochę więcej szczęścia jeżeli chodzi o zdrowie i będzie mógł w pełni zademonstrować nam swoje umiejętności. Bo na Jirsaka w roli playmakera nie mogę już patrzeć.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2010, 16:01
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wstydem jest, że wicemistrz kraju nie ma chociaż jednego zawodnika, który potrafiłby dobrze kopnąć stojącą piłkę i pokazuje to w jak głębokiej dupie jesteśmy. Mówiąc o dupach to może dobrze byłoby ściągnąć Dudu . Stałe fragmenty dobrze bije, lewy obrońca i w dodatku ma fajną laskę .
Piotrkowi Brożkowi czasem wychodziły, przynajmniej częściej niż pozostałym.
Ale tak to niestety wygląda - Bunoza strzelił mocno w środek bramki a tu już głosy, żeby wykonywał stałe fragmenty. Fakt, zagrożenie większe niż po "dośrodkowaniach" Małego i Pajlicia, bo tam albo piłka pada łupem bramkarza, albo zatrzymuje się na murze, w ostateczności majestatycznie przelatuje poza zasięgiem wszystkich piłkarzy w aut, niemniej - bramek z tego zbyt wielu nie będzie. Nawet w naszej ekstraklasie.

Pomijając fakt, że pokemony lubią nawalać na Małeckiego o wszystko ( stałe fragmenty, dośrodkowania, formę Kirma i Jirsaka (sic!) ), to trudno wskazać w obecnej Wiśle kogoś, kto by umiał dobrze wrzucić piłkę. Ostatnim taki graczem był bodajże Zieńczuk.

Co do Bunozy, to ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu - przy lepszych, bardziej zdeterminowanych napastnikach gość znów byłby antybohaterem meczu. Obrońca to taka pozycja, gdzie liczą się nie te dobre zagrania, ale raczej - te słabe. Im mniej ich, tym lepszy zawodnik.
Głosy o tym, że to drugi Marcelo pozostawię bez komentarza, ale też nikt normalny nie stawia mu poprzeczki tak wysoko. Drugiego Marcelo w tej lidze to nie będzie jeszcze długo, podobnie jak drugiego Uche, Kosowskiego czy Błaszczykowskiego.

Na koniec jedna uwaga - mimo, ze strzeliliśmy ( przypadkową ) bramkę, mimo, że przez prawie sześćdziesiąt minut siedzieliśmy na połowie Widzewa, nie stworzyliśmy sobie ani jednej dobrej sytuacji. Nie liczyłem rogów, ale w samej pierwszej połowie było ich dla nas kilkanaście. Po żadnym nie stworzyliśmy zagrożenia.

Nowy trener ma przed sobą mnóstwo pracy, pewnie nie wie nawet od czego zacząć.

Acha - od pięćdziesiątej którejś minuty nasi jechali już na rezerwie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
RoNa
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 22.08.2010, 18:33
Zwracam się z pytaniem odnośnie naszego wczorajszego wyjazdu do Łodzi. Jeżeli ktoś znalazł i zabrał ze sobą z pociągu szalik WISŁA-MOGILANY, (5 minut od opuszczenia pociągu już Go nie było...) to prosiłabym o kontakt na PW w celu oczywiście ODDANIA w/w szalika.
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2010, 19:31
Uważam że Kulawiak zasłuży na szanse prowadzenia Wisły bo podniesi drużyne która jest na zero z przygotowaniem fizycznym to sztuka do tego nie boi stawiac na młodych

Co do Henia zawsze bede go miło wspominał ale w tej chwili nie jest to trener na ekstraklase
Heniu dziekuje za wszystko bede miłow wspominale mecz z Parmą i Schalke

Ale Kulawiak bedzie prowadził Wisłe kiedyś zobaczycie i coś czuje ze bedzie najwiekszym trenerem wisły jakiego dotad nie mielismy
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.08.2010, 20:02
A Kazek Kmiecik przejmie po Smudzie kadre i zdobędziemy mistrzostwo świata w Brazylii 2014
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2010, 20:09
Nie doceniacie Kulawiaka ale za 3-4 lata bedzie to fachowiec lepszy od skorzy i urbana razem wzetych
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.08.2010, 20:14
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Nie doceniacie Kulawiaka ale za 3-4 lata bedzie to fachowiec lepszy od skorzy i urbana razem wzetych
I wtedy niech prowadzi Wisłę jak będzie już tym fachowcem, a uczy się na innych. Ja mu dobrze życzę. Ale teraz niestety ale na bagno w szatni jakie jest potrzebny jest ktoś z zewnątrz i z doświadczeniem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wolfy
Senior Member

Stary 22.08.2010, 20:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I wtedy niech prowadzi Wisłę jak będzie już tym fachowcem, a uczy się na innych. Ja mu dobrze życzę. Ale teraz niestety ale na bagno w szatni jakie jest potrzebny jest ktoś z zewnątrz i z doświadczeniem.
Akurat z szatnią to sobie Kulawik jakoś poradził.

Poza tym te sześć punktów to naprawdę osiągnięcie, biorąc pod uwagę w jakim lesie teraz jesteśmy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2010, 20:17
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś dodać- "wspomnicie moje słowa"

Już był tu taki, który nas sie starał przekonac, ze Beto bedzie kluczowa postacia w ataku.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2010, 22:03
Tak oglądając powtórki to ja nie jestem przekonany czy Jovanic w ogóle mógł wyjść do tej piłki co go potem tak Żuraw zjebał.To było dośrodkowanie na 11 metr , poszła przebitka w stronę bramki ale już za późno było na jakieś eskapady a i wcześniej wybieganie do tej piłki gdy była na tym 11 metrze to raczej bez szans.

Być może przy tej wcześniejszej akcji gdzie odbił piłkę jak piłkarz ręczny mógł wyjść.
Podobnie nie jestem przekonany co do pojawiających się zarzutów o te 2 bramki w Baku - To były dobre dokładne dośrodkowania i to bardziej można winić tych co dali dośrodkować i tych co dali kolesiom oddać celne strzały.

Akurat Pawełka to swędzi i on jest mistrzem w bezmyślnych wyjściach kończących się minięciem z piłką.Co nie oznacza że Jovanic nie ma problemów w drugą stronę ale akurat te sytuacje nie są jednoznaczne.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.08.2010 o godz. 22:06.
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.08.2010, 23:35
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,82..._na_lawce.html

Ale się wkurzyłam, nie mają się do czego przypieprzyć to w Wisłe uderzą

edit: brakowalo jeszcze żeby żałować że REPREZENTANT Łobo został w Krakowie brrr
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2010, 23:51
Wisła będzie wystawiać taki skład jaki chciałby widzieć serwis wuwuwu.sport.peel bo Smuda musi sobie wypatrzeć zawodników. I nawet nie próbujmy coś zmieniać bo zaraz wuwuwu.sport.peel krzyknie na nas za pomocą klawiatury! Mamy przejebane na ich serwisie!
Niektóre wstawki jak z jakiegoś blogu gorącej 13stki i ta końcówka o emerycie mówi w zasadzie wszystko. Ten emeryt został wybrany przez fachowców graczem meczu i który trzyma mocny poziom ośmieszając wielu młodszych od siebie zawodników z tej pozycji.
To już wystarczy wyłapać czwórkę z wuefu żeby móc pracować w mediach? na to wygląda. Bo poziom stacza się z każdym następnym dniem.
Ostatnio edytowane przez element : 22.08.2010 o godz. 23:59.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.08.2010, 08:59
Jirsak: Ja dziś byłem tragiczny...

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.08.2010, 10:17
Mecz w wykonaniu Wisły raczej słaby - widoczna poprawa jedynie w chęci do podjęcia walki na boisku. Tylko, że możliwości fizjologicznych wystarczyło jedynie na 50 minut gry.
W I połowie podobał mi się Żuraw, który grał wysoko pressingiem, zmuszał pozostałych do takiej gry - i Widzew w pierwszej połowie sobie nie pograł.
Niestety - Wisła również nie grała - nie mieliśmy żadnej klarownej sytuacji do strzelenia bramki, a gol Palijcia był bardziej efektem szczęścia niż super wypracowanej akcji zespołu.
Ogromne zachwyty nad grą Bunozy - mnie on jeszcze nie przekonał - facet owszem ma papiery na granie, ale sam środka defensywy nie utrzyma na dzień dzisiejszy czy nawet na najbliższy sezon. Cleber - niestety już jest bliżej ma do końca kariery, a Chavez na dziś to nie tyle niewiadoma - przecież mamy go na 1 sezon !!! Czyli nie ma zawodnika, który by kieorwał grą obrony.
Wilk - bradzo fajny mecz - musi jednak uważać, gdyż jak ktoś wspomniał wyżej - w meczu z Widzewem czerwień był tuż-tuż. Widać jednak, że facet już stanowi konkurencję dla Sobola.
Paljić - strzelił bramkę-farta - nie czarujmy się - z nogi, która służy mu do podpierania trafił w bramkę, a Mielcarz pewnie do dzisiaj nie wie jak tej piłki nie wyciągnął. Jednak wykonywanie przez niego stałych fragmentów gry w sobotnim meczu to była tragedia (wcześniej na wet z Ruchem stwarzały one jakieś zagrożenie). Należy jeszcze stwierdzić, że w tym meczu graliśmy praktycznie bez lewoskrzydłowego - Paljicia na lewym praktycznie nie widziałem.
"Żirsak" - całkiem niezły mecz w defensywie - sporo walki, dużo odbiorów - tylko z kim miał sobie pograć, skoro Rios, Paljić i Małecki biegali w środku pola ?
Małecki - to nie jest skrzydłowy !!! Facet powinien grać na szpicy albo z Żurawiem albo z Riosem (oni grają bardzo podobnie - cofają sie po piłkę, próbują rozegrać) Mały powinien bazując na swojej prędkości grać na przodzie, a nie tułać się od lewej do prawej strony boiska i wrzucać dramatyczne piłki...
Cikos - na prawej obronie grał praktycznie osamotniony (zero wsparcia z pomocy) i o ile na lewej stronie Diaza wspomagał Jirsak, to na prawej była prawdziwa pustynia. Chłopak jak poszedł do przodu, to z tyłu nie był asekurowany przez Bunozę w ogóle (Cleber grał bliżej Diaza). Diaz walczył i starał się - ale tego jemu akurat odmówić nie moża nigdy.
Jadąc na Cikosa proszę więc wziąć pod uwagę, że nie miał wsparcia ani ze strony Małeckiego ani Bunozy.
Ogółem gra się nie zazębiała - Wisła nie tworzyła żadnych składnych akcji, a ostatnie 30 minut to była prawdziwa obrona Częstochowy. Zmiennicy - Piotrek Brożek dla mnie bez zarzutu, Paweł - niestety bez formy, ale starał sie robić to czego od niego wymagano - przytrzymywał piłkę, starając sie jej nie stracić urywając kolejne sekundy czasu gry. Przy ocenie jego gry trzeba wziąć pod uwagę, że nie wszedł on po to any strzelić 3 bramki, tylko po to, aby przetrzymać piłkę, starać sie grać nią na połowie rywala. Natomiast Boguski - dla niego pozostają już tylko 2 rzeczy - terapia u psychoterapeuty połączona z cięzkim treningiem. Inaczej - przepadł w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 23.08.2010 o godz. 10:51.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2010, 10:51
Mecz walki. Zadecydowała słabość Widzewa zwłaszcza w ofensywie oraz łut szczęścia - pół akcji i jeden gol (!)
Bardzo podobał mi się Wilk, Małecki, Diaz, Cleber, poprawnie zagrał Bunoza i Pailic
innych skrytykuje:
Jovanić: boi się gry na przedpolu
Cikos: spóźnia się z kryciem i łapie kartki ....ale ... niektórzy tu na forum przesadzają z krytyką - zobaczcie kto "pomaga" mu na prawej stronie w defensywie ... Małecki (!)
Irsak - Wisła wygrała walkę o środek i łatwo rozbijała ataki Widzewa .. duża zasługa w tym Irsaka ale kreatywność w ofensywie zerowa. Pod tym względem Rado, Garguła, Piotrek Brożek są o niebo lepsi
Rios - wywalczył piłkę czym przyczynił się do strzelenia bramki i ... i tyle ...
Żurawski - mentalnie zastąpił Sobola ... ale piłkarsko ...przykro mi .... Żuraw jest bez formy .... tzn mniej więcej w takiej formie jak reszta napadziorów z Brożkiem, Boguskim i Riosem na czele
Boguski - widzę postępy zwłaszcza w szukaniu pozycji, dynamika nadal słaba nie mówiąc już o dokładność podań ... mimo wszystko wolę go niż Riosa !
Brożek - nic nie pokazał wielkiego ale na pół meczu zasługuje ( na pół z wraz z Żurawiem)

Przyjdzie selekcjoner - popatrzy świeżym okiem i zobaczymy co zobaczy, my mamy uprzedzenia, kierujemy się optymizmem (w przypadku nowych) sympatiami. Holender jest pod tym względem czysty.
To może doprowadzić do kilku zmian.
Jeśli ja miałbym podpowiadać to taki skład:

=========Jovanic==========
== Cikos== Cleber== Bunoza== Diaz=
=Małecki== Wilk== Rado/Gargula== Piotrek Brożek
===Boguski/Rios ===Żurawskr/Brożek

(/po przerwie)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 23.08.2010 o godz. 11:00.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2010, 15:53
25 maczet, bagnet wojskowy i trzy toporki znaleźli policjanci w wagonach pociągu, którym kibice Wisły mieli wracać do Krakowa po sobotnim meczu Ekstraklasy z Widzewem Łódź - poinformowała PAP w poniedziałek podinsp. Joanna Kącka z łódzkiej policji.
Przed wyjazdem kibiców Wisły Kraków policjanci sprawdzili wagony pociągu specjalnego oczekującego na stacji PKP przy ulicy Niciarnianej w Łodzi. W przedziale służbowym zajmowanym przez osobę zajmującą się cateringiem, policjanci odkryli prawdziwy arsenał.
W torbach i plecakach znaleziono 25 maczet, bagnet wojskowy, trzy toporki, cztery noże, a także kominiarkę oraz dwa drewniane trzonki długości 70 cm. Policja wyjaśnia, w jaki sposób te przedmioty znalazły się w tym przedziale.

"Podczas meczu, i bezpośrednio po jego zakończeniu, nie doszło do poważniejszych ekscesów. Najprawdopodobniej dzięki działaniom policji udało się zapobiec groźnym wydarzeniom podczas przejazdu kibiców do Krakowa. Ostatecznie przebiegł on bez zakłóceń" - podkreśliła Kącka.
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 16:04
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
25 maczet, bagnet wojskowy i trzy toporki znaleźli policjanci w wagonach pociągu, którym kibice Wisły mieli wracać do Krakowa po sobotnim meczu Ekstraklasy z Widzewem Łódź - poinformowała PAP w poniedziałek podinsp. Joanna Kącka z łódzkiej policji.
Przed wyjazdem kibiców Wisły Kraków policjanci sprawdzili wagony pociągu specjalnego oczekującego na stacji PKP przy ulicy Niciarnianej w Łodzi. W przedziale służbowym zajmowanym przez osobę zajmującą się cateringiem, policjanci odkryli prawdziwy arsenał.
W torbach i plecakach znaleziono 25 maczet, bagnet wojskowy, trzy toporki, cztery noże, a także kominiarkę oraz dwa drewniane trzonki długości 70 cm. Policja wyjaśnia, w jaki sposób te przedmioty znalazły się w tym przedziale.

"Podczas meczu, i bezpośrednio po jego zakończeniu, nie doszło do poważniejszych ekscesów. Najprawdopodobniej dzięki działaniom policji udało się zapobiec groźnym wydarzeniom podczas przejazdu kibiców do Krakowa. Ostatecznie przebiegł on bez zakłóceń" - podkreśliła Kącka.
Na 800 osób? To gorzej niż Armia Czerwona pod Stalingradem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 23.08.2010, 16:22
Na 800 osób? To gorzej niż Armia Czerwona pod Stalingradem.
A co mieli 2000 zabrać. Czy to ważne ile znaleźli?
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 16:27
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
A co mieli 2000 zabrać. Czy to ważne ile znaleźli?
No, fakt. Nie wpadłem na to, że nie znaleźli pewnie wszystkiego.
Zastanawiałem się, czemu tak biednie w gości
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2010, 16:31
wolfy nie ma sie z czego smiac..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 23.08.2010, 16:38
No, fakt. Nie wpadłem na to, że nie znaleźli pewnie wszystkiego.
Zastanawiałem się, czemu tak biednie w gości
Wychodzi na to, że większość była zainteresowana piłką nożną, a nie prezentacją zestawu kuchennego.
Dziwni ludzie
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2010, 16:40
medyk napisał(a):Wyświetl post
wolfy nie ma sie z czego smiac..
A co mam, płakać?
Byłoby przykro, jakby ten ruski granatnik przeciwpancerny znaleźli, ale maczety? Koszt żaden, a przynajmniej wiadomo, że poważna ekipa była...
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że większość była zainteresowana piłką nożną, a nie prezentacją zestawu kuchennego.
Biedacy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2010 o godz. 16:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.08.2010, 18:40
A co mam, płakać?
Byłoby przykro, jakby ten ruski granatnik przeciwpancerny znaleźli, ale maczety? Koszt żaden, a przynajmniej wiadomo, że poważna ekipa była...
Poważna ...
Sory .... w Quake albo w CounterStrike im grać a nie na mecze jeździć ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Carrot
Member

Od: 10.2006

Stary 23.08.2010, 23:12
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Poważna ...
Sory .... w Quake albo w CounterStrike im grać a nie na mecze jeździć ....
Lepiej w Left4Dead, bo tam się maczetami sieka zombie.

bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.08.2010, 00:02
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...li_kibice.html

Ci, co chcieli tego użyć, nie powinni nazywać się kibicami, a tym bardziej kibicami Wisły.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2010, 00:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tak oglądając powtórki to ja nie jestem przekonany czy Jovanic w ogóle mógł wyjść do tej piłki co go potem tak Żuraw zjebał.To było dośrodkowanie na 11 metr , poszła przebitka w stronę bramki ale już za późno było na jakieś eskapady a i wcześniej wybieganie do tej piłki gdy była na tym 11 metrze to raczej bez szans.

Być może przy tej wcześniejszej akcji gdzie odbił piłkę jak piłkarz ręczny mógł wyjść.
Podobnie nie jestem przekonany co do pojawiających się zarzutów o te 2 bramki w Baku - To były dobre dokładne dośrodkowania i to bardziej można winić tych co dali dośrodkować i tych co dali kolesiom oddać celne strzały.

Akurat Pawełka to swędzi i on jest mistrzem w bezmyślnych wyjściach kończących się minięciem z piłką.Co nie oznacza że Jovanic nie ma problemów w drugą stronę ale akurat te sytuacje nie są jednoznaczne.

Jestem swiezo po powtorce i tez nie wiem po co Zuraw tak sie rzucal na Jovanica.

Do pilki dojsc nie mial szans a tu nagle przylatuje Maciek i macha na niego rekami ,moze on to inaczej widzial jak obejrzy to w tv to napewno zmieni zdanie.
Oj cos Zuraw nerwowy troche,ale to dobrze ktos musi ich :"pobudzac" nawet jesli to maja byc takie akcje

ogolnie mecz kiepski ,niby nasza przewaga ale co z tgo jak zagrozenia zadnego,strzałow brak,mizernie.....Mazanta czeka w ....u roboty ,praktycznie praca od podstaw.,,,,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów