The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 18:21
Mecz ogólnie słaby, ale na plus zdecydowanie zagrali Bunoza Wilk i Cleber. Dla mnie mimo wszystko Motm Bunoza, jeszcze ten strzał jakby wpadł heh

btw. Dzisiaj od pewnego momentu mieliśmy czterech lewonożnych obrońców na boisku, no i dali radę
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2010, 18:22
Hm. Po pierwszym meczu, w którym szefował trener Kulawik myślałem, że ma jakąś wizję. W drugim totalnie przemeblował skład, a to co się działo dzisiaj, to dalsza część tego horrendum. W ogóle, co to ma być? Gramy w 10 i trzeba się bronić, więc wchodzą Boguski (sic!) i Brożek któremu pięć minut po wejściu nie chciało się latać za piłką? Nagle Jovanic jednak okazał się godnym naparstka?

Swoją drogą, w poprzednim meczu trener, w sumie średnio sensownie, zwalił winę za bramki na Cikosza - no faktycznie stracił piłkę głupio przy pierwszej bramce, no ale na Boga, nie można winy za szkolne błędy Diaza i Pawełka spychać na kolesia, po którego stracie był stały fragment gry wykonany w ten sposób, że łojezusmaria, z którego bramka padła tylko i wyłącznie z powodu dyletanctwa innych zawodników. I tak sobie czysto spekuluję, że trener - tak, jak to czasem sędziowie mają - usiłował naprawić, chociaż podświadomie, tamten błąd (swoje krytykanctwo) poprzez niezdejmowanie Cikosza dzisiaj, nietworzenie głupiej nagonki i atmosfery, że Cikosza to trzeba zdjąć, bo słaby zawodnik. No, w każdym razie chłop był do zdjęcia, bo się o kartkę prosił, a zdjęty nie był, dokładnie na odwrót, niż ostatnio.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2010, 18:24
cieszy postawa defensywy poza Czikosem oczywiście.Trzeba wierzyc że Holender poprawi gre ofensywną i powinno byc dobrze na koniec sezonu

Zawsze sie mówio o widzewskim charakterze, dziś można to samo powiedziec o Wiśle.Walki by ło tyle co w coca-cola championship (1 liga angielska).Kto wie czy gdyby tak zagrali dobrze w obronie z Karabachem wynik nie byłby inny ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.08.2010 o godz. 18:28.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2010, 18:36
Gdyby babcia miała wasy, to by byla dziadkiem

Alvarez>Cikos.
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2010, 18:46
pilkarze zagrali taki jak w tamtej kolejce Widzew to zaden przeciwnik a i tak mial zbyt wiele sytlacji bramkowych czyli generalnie dalej padaka gdyby znow grali z Ruchem znow bylo by 2-0 dla niebieskich
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 21.08.2010, 18:53. .
"Nie wiem, co chciał osiągnąć Kulawik wpuszczając na ostatnie minuty drugiego Brożka - bo Paweł nie wniósł nic istotnego zarówno do defensywy, utrzymania piłki, jak i do ataku. "

Kulawik ; ) miał przeczucie że już nie przegramy - a chciał wszystkim kibicom Białej gwiazdy pokazać "zaangażowanie" czołowego napastnika. Takie mam wyjaśnienie
Ogólnie całkiem dobrze sobie poradził z zestawieniem pierwszej jedenastki.

Na miejscu nowego trenera budowałbym drużynę wokół Żurawskiego. Piotrek Brożek jednak jest najpewniejszą opcją obojętnie czy na prawą czy na lewą stronę obrony.

lekki off-top :
Uważam że sprzedanie za niezłe pieniądze Diaza przy zakupie kogoś naprawdę sensownego na środek pola to dobre rozwiązanie - dlaczego ? Bo łatając nam dziury w składzie - i nawet grając nieźle - Diaz nie jest ani środkowym ani bocznym obrońcą - a w każdym przypadku można znaleźć lepszego skrzydłowego - ewentualnie cofnięty pomocnik - ale tutaj jedynie do destrukcji na mocnego przeciwnika.

Następny mecz widziałbym z takim samym środkiem pomocy.

Rzuty wolne...

może Żurawski (z boków) , Bunoza (na siłę) - Łobodziński (cudowna przemiana przy nowym trenerze hehe

ani Małecki ani Paljic bo niemrawo - na złą wysokość i w ogóle - rożne też kto inny musi wykonywać - ja obstawiam Żurawskiego jednak - i powinien pozostać już kapitanem Wisełki. On jeszcze postrzela kilka goli i puści kilka asyst
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2010, 18:58
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby babcia miała wasy, to by byla dziadkiem

Alvarez>Cikos.
Alvarez>>>Cikos

Jest jeszcze 10 dni okienka transferowego, gdyby się dało ściągnąć kogoś innego na prawą stronę obrony odesłałbym Cikosza tam skąd przyszedł (koniec wypożyczenia przed czasem). To najsłabszy prawy obrońca w lidze na przestrzeni ostatnich lat i jeden z najsłabszych piłkarzy w Wiśle Cupiała (od 1998 roku).
W ofensywnie coś tam próbuje, ale w defensywnie jest totalnym zerem. Nie stanowi żadnej zapory, każdy go przechodzi jak chce, a przecież ma być obrońcą. Prezentuje poziom zbliżony do Kowalskiego i razem z nim powinien opuścić skład Wisły czym prędzej.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.08.2010 o godz. 19:00.
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.08.2010, 18:58
Wilk i Bunoza zdecydowanie najlepsi w dzisiejszym meczu.Widać,że obecność Clebera dobrze zadziałała na mlodego Bośniaka.Co do Wilka to tym występem wywalczył sobie miejsce w podstawowym składzie.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.08.2010, 19:02
Ja tylko chciałem dyskretnie wtracic mała uwagę
W pierwszej 11 zagrało 7 zawodników którzy przyszli przed tym sezonem
plus Cleber , który w zeszłej rundzie nie zagrał żadnego meczu
Więc naprawde trzeba sie cieszyć z wyniku i tyle
Cieszy też, że z tego co mowicie to była walka wreszcie
a leniuszki w osobach Brożków, Boguski itp mieli czas na przemyślenia na ławce
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2010, 19:03
Bunoza ma niezłą petarde w nodze . Diaz to w każdym meczu ma przerąbane np: dzisiejszy cios a'la wrestling.
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.08.2010, 19:17
Przyznaję, że myliłem się co do Bunozy. Zbyt szybko go skreśliłem, a dziś pokazał, że potrafi grać całkiem przyzwoicie. Daleko mi do zachwytów, ale dzisiejszym występem Gordan sporo zyskał w moich oczach.

Przyłączam się do osób chwalących Wilka. Przy słabszej formie Sobola ten zawodnik może na dłużej wskoczyć do pierwszego składu.

Bardzo szkoda mi Cikosa. Podoba mi się jego charakter, bo widać, że to jest chłopak, który w każdym spotkaniu stara się dać z siebie 110% i podobnie jak Diaz lub Sobol biega do utraty tchu. Niestety w obronie radzi sobie kiepsko. Gra za nerwowo i zbyt łatwo daje się ogrywać. Mam nadzieję, że z czasem zacznie grać spokojniej, bo widzę w nim materiał na bardzo solidnego grajka.

Ostatnio przez forum regularnie przelewają się fale pesymizmu, ale ja nie zamierzam się do nich przyłączać. Nawet przy słabej personalnie obronie widzę w naszych piłkarzach wystarczająco dużo potencjału by stwierdzić, że przy odpowiedniej taktyce i dobrej organizacji gry nasi zawodnicy są w stanie zdominować tą ligę.
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 21.08.2010, 19:18
Ma ktoś lepsze zdjęcie oprawy niż z galerii na głównej?
fanfan
Senior Member

Stary 21.08.2010, 19:19
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Alvarez>>>Cikos

Jest jeszcze 10 dni okienka transferowego, gdyby się dało ściągnąć kogoś innego na prawą stronę obrony odesłałbym Cikosza tam skąd przyszedł (koniec wypożyczenia przed czasem). To najsłabszy prawy obrońca w lidze na przestrzeni ostatnich lat i jeden z najsłabszych piłkarzy w Wiśle Cupiała (od 1998 roku).
W ofensywnie coś tam próbuje, ale w defensywnie jest totalnym zerem. Nie stanowi żadnej zapory, każdy go przechodzi jak chce, a przecież ma być obrońcą. Prezentuje poziom zbliżony do Kowalskiego i razem z nim powinien opuścić skład Wisły czym prędzej.
Co Ty pieprzysz? On jest dobry ale potrzebuje czasu ,ogrania i przede wszystkim doświadczenia , kapitan Słowackiej młodzieżówki pokaże jeszcze na co go stać. Wydaje mi się że wszyscy oceniacie jego dzisiejszy występ przez pryzmat czerwonej kartki i gdyby nie ta kartka to chwalilibyście go tak samo jak Bunozę . Wg mnie do momentu otrzymania drugiej żółtej grał naprawdę przyzwoicie , nie miał jakichś poważnych błędów ,oczywiście drobne były w ustawianiu się nieraz i zachowaniu ale podobne popełniali Bunoza i Diaz , oczywiście za kartkę trzeba go skrytykować ale należy zrozumieć - to było w ferworze walki . Z tą Twoją oceną przesadziłeś i to co napisałeś nie ma nic współnego z rzeczywistością , ja bym go jeszcze nie skreślał tak jak to większość z Was robi , mam nadzieję że za jakiś czas - może za rok będzie naszym nowym Baszczem. Ostatnio na Bunozę też wszyscy narzekali i mówili jaki on to jest słaby , nie ma umiejętności itp . jakoś dzisiaj wszyscy krytykanci Bunozy zamilkli i przerzucili się na Cikosza. Oczywiście nie mówię że zagrał rewelacyjnie , jeszcze do tego dużo mu brakuje ale jest nadzieja że będzie znacznie lepiej . On jest piłakrzem , my jesteśmy kibicami , naszym zadanie jest wspierać jego a nie po kilku meczach gnoić!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.08.2010 o godz. 19:23.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2010, 19:21
No i widzicie? Trzeba było narzekać na Bunozę i Paljicia zanim zdązyli cokolwiek pokazać? Gordan pokazał ze drzemie w nim duży potencjał, wprawdzie nie ustrzegł się jednego błędu, ale ogólnie solidnie....przy Clebim tylko skorzysta....A Paljic udowodnił że prawa noga nie słuzy mu jedynie do podpierania...w ogóle fajnie zagrał...
I brawa dla Wilka za niepowtarzalną walkę! To jest to Cezary!
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.08.2010, 19:27
fanfan napisał(a):Wyświetl post
kapitan Słowackiej młodzieżówki pokaże jeszcze na co go stać.
Kapitanem słowackiej młodzieżówki jest Erik Grendel, nie Cikos.

jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
A Paljic udowodnił że prawa noga nie słuzy mu jedynie do podpierania...w ogóle fajnie zagrał...
Oprócz gola to nie miał żadnej udanej akcji, słabe dośrodkowania ze stałych fragmentów, więc nie przesadzałbym z zachwytami.
Wisła Kraków
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2010, 19:28
Powiem tak- ten mecz mnie zaskoczył na... plus (oczywiście mówię o Wiśle bo Widzew mnie mało obchodzi).
Tak na plus. Widać było, że nasi kopacze coś tam sobie uzmysłowili i pokazali chęć i walkę- może nie całkiem na śmierć i życie, może nie taką jak widzimy w Anglii ("nie porównujmy..." ), ale widać było po nich, szcz. po Wilku, że było ciężko a dali radę.
Mecz nie był porywający, pewnie jakby nie to, że grała w nim Wisła to bym przełączyła kanał, ale taka jest ogólnie nasza liga.
Małecki nie byłby sobą jakby w trakcie meczu nie miał pretensji, ale mnie to śmieszy w taki pozytywny sposób. "Szymek" jak sam dziś mówił, miał podobnie. Fajne zachowanie Małego gdy schodził- spokojnie podziękował naszym kibicom, pomachał, a jak zszedł z boiska to pokazywał Widzewiakom by gwizdali głośniej. Ja osobiście lubię takich graczy, więc przyklaskuję tutaj Patrykowi, ale każdy może mieć inne zdanie.
Palijć gola zdobył i... I tyle. Cieszę się, że to on- nowy, a nie ciągle "starzy, dobrzy znajomi", strzelił tą bramkę, duży jej procent należy też do Riosa (noi asysta Małego). Ale poza tym to dalej nic. Także nie piszcie tutaj co poniektórzy o "znawcach"...
Paweł Brożek- wchodzi z zapasem sił i nie korzysta z tego. Krótko przebywał na murawie (bo chyba nie da się powiedzieć, że grał), ale i tak słabiutko. Więcej oczekuję po zawodnikach wchodzących z ławki, szczególnie w takim meczu. Boguski z Piotrkiem też nie lepiej, choć ten ostatni na nie swojej pozycji...

Cieszy zwycięstwo i to, że może jednak się chłopaki po mobilizują nawzajem i stworzą team. Nadzieja jest, bo też oni nam ją dali.

Ale to tylko jeden mecz. Pożyjemy- zobaczymy co będzie jak przyjdzie nowy trener.

PS. Tego kapitana bym chyba zostawiła Mackowi. Sobol od jakiegoś czasu nie jest sobą, a ta opaska mu nie pomogła także...
Teraz czytam, że większość z utęsknieniem wspomina Pablo Alvareza. A jak był to tyleż osób na niego narzekało co chwila. Jakby był Pablo i Erik to byłaby niemal super obsada prawej obrony [jak na nasze..], ale sam Cikos nie zawodzi. Nie rozumiem was, ale chłopak radzi sobie na tyle na ile może- dobrze. Generalnie wiemy jak gra ta nasza Wisła, ale w tych pierwszych choćby meczach to on się prezentował jedynie tak, że oczy nie bolały, szcz. z tych nowych.

Prośba- co była napisane na naszej oprawie na górze bo nie mogę odczytać z zdjęcia?

EDIT2: Dzięki *DareKk_11* ! Bardzo świetne! Jak zawsze brawa dla naszych Ultrasów.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 21.08.2010 o godz. 21:10.
Krakowska Wiślaczka!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2010, 19:38
Dobrze zagrał z tych nowych szczególnie Bunoza. Bardzo podobała mi się jego gra, zwłaszcza jak już na połowie przeciwnika odbierał piłki. To dobry znak - może coś z niego będzie.
Brawo dla Riosa i Paljica za bramkę, którą razem wypracowali. Wisła zagrała ten mecz z charakterem.
Cikos też mi się podobał, mimo czerwonej kartki. Tylko niech się chłop na następny raz porządnie zastanowi, jak będzie faulował.
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.08.2010, 19:38
Cytat:
Tu Cię trochę fantazja poniosła. Takie strzały każdy porządny bramkarz zwyczajnie sparuje.
Pierdzielenie. Z bliższej odległości z taką petardą w nodze wystarczy wcelować w któryś róg bramki. Dalej Cie to nie przekonuje? Pooglądaj wolne Roberto Carlosa (oczywiście, zachowując umiar). Żaden bramkarz nie jest w stanie sparować piłki którą ledwo widzi ("petarda") i która NIE leci wprost w niego.

Cikos rzeczywiście mizeria. Chcę jeszcze podkreślić zaskakująco dobrą postawą Diaza na lewej obronie! Naprawde, nice
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2010, 19:40
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Prośba- co była napisane na naszej oprawie na górze bo nie mogę odczytać z zdjęcia?
"Kiełbasy nie lubimy, wylewamy cole - to my kibole!"
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
bonawentura
Senior Member

Stary 21.08.2010, 19:44
Czemu wy tak najeżdżacie na tego Cikosa? Mi on się zapowiada na dobrego zawodnika. Trochę się popilnuje w obronie i coś z niego będzie. Mówię wam.
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.08.2010, 19:46
Cytat:
Trochę się popilnuje w obronie i coś z niego będzie. Mówię wam.
Przydałoby się, jest obrońcą
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.08.2010, 19:48
snyrting napisał(a):Wyświetl post
http://pl.wiktionary.org/wiki/daremny

Poćwicz troche.
Dziękuję za radę, poćwiczę. Mam taki feler, używam tego słowa jako synonim słowa beznadziejny - wiem, że to niepopprawne lecz czasem z rozpędu jeszcze mi się wymsknie
bonawentura
Senior Member

Stary 21.08.2010, 19:56
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Przydałoby się, jest obrońcą
Wprawdzie jak się go ogląda na boisku to wygląda, jakby był ofensywnym pomocnikiem albo - o zgrozo - napastnikiem ale ja w niego wierzę, że przy nowym trenerze i przykładaniu przez niego dużej wagi do taktyki jednak przypomni sobie, że jest obrońcą.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2010, 20:08
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Pierdzielenie. Z bliższej odległości z taką petardą w nodze wystarczy wcelować w któryś róg bramki.
Teraz to ty pierdzielisz. Jest różnica - wcelować w środek a w róg bramki, szczególnie mocno bitą piłką
Widzę, że niektórzy zaczynają robić z Bunozy R. Carlosa, więc od razu radzę zejść na ziemię...

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wprawdzie jak się go ogląda na boisku to wygląda, jakby był ofensywnym pomocnikiem albo - o zgrozo - napastnikiem ale ja w niego wierzę, że przy nowym trenerze i przykładaniu przez niego dużej wagi do taktyki jednak przypomni sobie, że jest obrońcą.
Ale by były jaja jakby się okazało, że nikt mu dotąd nie powiedział
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2010 o godz. 20:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2010, 20:09
Barocco napisał(a):Wyświetl post
Kulawik ; ) miał przeczucie że już nie przegramy - a chciał wszystkim kibicom Białej gwiazdy pokazać "zaangażowanie" czołowego napastnika. Takie mam wyjaśnienie
Gdyby go nie wystawił, to obawiam, że mielibyśmy lawinę narzekań, dlaczego nie grał Brożek Paweł . Już po pierwszej połowie , widziałem wpisy na forum, by zmienić Żurawskiego na Brożka. Jeszcze się taki nie urodził , co by wszystkim dogodził

Odnośnie dzisiejszego meczu, to skład całkiem niezły, aczkolwiek najbardziej odstawał Tomas Jirsak - ani w defensywie, ani w ofensywie nie zachwycił i chętnie na jego miejscu zobaczyłbym Kirma lub Rado (gdyby był zdrowy) . Cieszę się z jednego, że nie mamy lawiny narzekań na Kulawika jak po poprzednich meczach, bo to co odwalali forumnowicze mieniący się "kibicami Wisły" , zwalając wszystkie niepowodzenia na kark tymczasowego trenera i mianując go kozłem ofiarnym to był skandal.
Zbyychu
Senior Member

Stary 21.08.2010, 20:20
jova napisał(a):Wyświetl post
Przyznaję, że myliłem się co do Bunozy. Zbyt szybko go skreśliłem, a dziś pokazał, że potrafi grać całkiem przyzwoicie. Daleko mi do zachwytów, ale dzisiejszym występem Gordan sporo zyskał w moich oczach.
Ludziska kochane, tak samo jak napieprzaliście po wcześniejszych meczach Gordana, tak i teraz nie ma się co zachwycać. Z oceną piłkarza, czy pozytywną, czy negatywną, warto poczekać. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, w żadną ze stron. Analogiczna uwaga do Paljicia.

No, ale wiadomo, że mam nadzieję, że się sprawdzą. ;p
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2010, 20:22
ja meczu nie oglądałem, bo jestem na weselu, tylko wpadłem na chwilkę na neta do kumpla żeby zobaczyć jaki wynik I normalnie się cieszę Po przeczytaniu postów na temat tego meczu jestem zadowolony i przypomnę, że zawszę uważałem, że Cikos to padaka ;] Wilka widziałbym w "11" bo wiem, że stać go na podstawowy skład, a Cikos bye bye.
A tak w ogóle to Rios chyba tak na chama chce strzelić bramkę przewrotką bo idealnie sobie wyłożył tą piłeczkę na przewrotkę, ale technika cud bd z niego ludzie
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.08.2010, 20:29
Ludzie nie skreślajcie Cikosa odrazu, najpierw skreślaliście Bunoze teraz coponiekktórzy pieją z zachwytu nad nim , przedtem zadowolenie z CIkosa a teraz go skreślacie, poczekajcie runde , zobaczymy jak będą grali wg nowego trenera... nowa taktyka ustawienie i takie tam... Po rundzie można wnioski wyciągnąć jakieś. CO do meczu obstawiałem 3:1 dla Widzewa i się grubo pomyliłem, myślałem że Kulawik znowu wymyśli choinkę jakąś tym razem wymyślił z bombkami gdzie padła gol i zdołali obronić wynik. Brawo za determinację i za wywiezienie 3 pkt. Za pół roku nikt nie będzie pamietał jaki był styl zwycięztwa tylko będzie się liczyć miejsce w tabeli...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2010, 20:33
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Może to tylko moje wrażenie, ale Wisła z początku tego sezonu przypomina mi Legię z końcówki poprzedniego. Ta sama ślamazarność, powolność, błędy, brak pomysłu na grę i opadanie z sił.
My mieliśmy takiego farta, że przydarzyło nam się to pod koniec sezonu (a może i nie farta, bo przez to nie awansowaliśmy do pucharów. Ale nie, jednak to było szczęście, bo inaczej pewnie nie było by rewolucji kadrowej, wszak po co wymieniać piłkarzy, którzy załapali się do pucharów). Przed Wisłą cała runda jesienna na poukładanie tego bałaganu. W trakcie sezonu ciężko się tego dokonuje, najlepszym okresem jest dłuższa przerwa, jak zimowa czy letnia. Widać, że piłkarze Wisły (tak jak Legii sezon temu) są sobą zmęczeni. Już są zmęczeni, a to dopiero początek sezonu.
Hmmm powiem Ci tyle. Wczorajsza Legia to było dokładnie to samo co rok temu. Dokładnie taki sam styl, dokładnie takie same mecze graliscie za Urbana. Wisła obecnie gra nędzę jeszcze większą niż rok temu więc mimo fatalnej gry 6 punktów cieszy. Pomyśl sobie ze Wy mieliście całe lato na szlifowanie formy w niemal pełnym składzie i z trenerem. Wisła to drużyna w rozsypce i bez trenera. Nie ma co się teraz nawet denerwować bo z góry można załozyć że każdy mecz będzie słaby. Taki zlepek, średnich graczy nie będzie grał fantastycznej piłki. Nowy trener może wiele zmienić i wnieść nowe pomysły do gry. Waszym największym minusem jest sztab szkoleniowy. Już nie mogę się doczekac meczu z Legią i Maćka Skorży na R22. Oby tylko Wisła już byłą tą wielką Wisła no i Legia inną Legią niż z ostatniego meczu na Łazienkowskej. Ehhh czekam w końcu na wielki mecz w polskeij lidze...
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2010, 20:47
http://galeria.wislakrakow.com/20100821/norek/11.jpg

ciekawe gdzie prawy pomocnik ktory powinien pomagać obrońcy

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów