The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 19:44
To są totalne kpiny, żenada do kwadratu. Takiej sytuacji jeszcze w Wiśle nie było. Nie jest źle, jest gorzej niż tragicznie.

Entuzjastą Kasperczaka nie byłem, od razu zgłaszałem wątpliwości czy to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Wiadomo było jednak, że Skorża musi odejść - po prostu nie było już "chemii" z piłkarzami.

Skoro jednak klub ponoć od czerwca rozglądał się za następcą Kasperczaka, to pytam się - kto w nim pracuje? Ja nie oczekuje cudów - Jimenez to moim zdaniem zbyt wysokie progi. Ale Zwalniając Kasperczaka Basałaj miał obowiązek posiadać listę z 4-5 kandydatami. I już z nimi rozmawiać.

Tymczasem po 11 dniach od dymisji Kasperczaka nasz prezes z radością oznajmia, że już porozmawiał sobie z 3 kandydatami na stanowisko trenera! Wszystko się wali, drużyny nie ma, zawodnicy snują się po boisku a Kulawik pokazuje, że trenowanie zawodowych piłkarzy jest ponad jego siły. A Basałaj rozmawia!

Ja się pytam - ile jeszcze mamy czekać na fachowca, który da szansę na walkę o górną część tabeli (o podium nawet już nie marzę, widzę jak Henry zawalił przygotowania do sezonu). Czy nowy trener przyjdzie, jak będziemy czerwoną latarnią, czy dopiero po spadku do pierwszej ligi.

Ja nie żartuję, w obecnej formie, przy całkowitym braku drużyny nawet ze spadkiem należy się liczyć.

Oczywiście trenera zatrudni się na tyle późno, by okienko transferowe się zamknęło. Będzie wtedy można przez całą rundę wciskać kit o "rychłych wzmocnieniach" - zarówno nowemu szkoleniowcowi, jak i kibicom. Znowu pojawi się zainteresowanie Tristanami i Izoldą, Romeu i Julią. Nowi zawodnicy będą już spakowani, na walizkach oczekiwać na sygnał. Kto wie, może nawet dojdą do samolotu.

Tylko że Panie Cupiał tym razem może się nie udać. Osłabienie drużyny jest tak duże, że wszystko może pier.lnąć już w tej rundzie. Pomóc może tylko dobry trener - od zaraz + 2-3 solidnych piłkarzy. Pora wreszcie wyciągnąć trochę pieniędzy za Głowackiego i Marcelo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów