|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
przede wszystkim oby z nowym trenerem. jakimkolwiek, byle innym. i bez wynalazkow typu Rado, ktorego czesc chwali tylko dlatego ze jest z mlodej wisly a gra piach, podobnie zreszta jak reszta zespolu z tym, ze reszta zespolu pokazywala czasami ze ma papiery na granie. Rado na razie zdecydowanie za wysokie progi
Jesli mozna sie pobawic w przewidywania, to zakladam, ze rozsadny trener majac do dyspozycji obecna kadre powinien wystawic taki sklad: Jovanic Cikos Chavez Cleber Diaz Malecki Sobolewski Jirsak Kirm Brozek Rios |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A ja sie chcialem zapytac dlaczego nie mozemy grac 4-4-2
Wczoraj zagralismy znowu 4-5-1 a tak naprawde nikt nie wiedzial gdzie ma grac...najdobitniej potiwerdzaja to slowa komentatora w ok. 70 minucie" Malecki z Riosem caly czas rozmawiaja bo nie wiedza w jakich sektorach boiska maja biegac".... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zapomniałeś o przedrostkach "slaby" Czyli słaby tymczasowy trener, słaby niezgrany skład.
Pytanie dobre: co w tym dziwnego, że ta kombinacja wypada w praktyce żenująco? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Osobiście uważam, iż - oprócz oczywistego zatrudnienia trenera z odpowiednimi (czytaj: katowskimi) kwalifikacjami - kluczowa jest postawa władz Wisły. I mam tu na myśli władze najwyższą, o nieodwołalnych prerogatywach. Wiem skądinąd, iż na odbywających się od czasu do czasu (wigilia, oblewanie mistrzowskich tytułów) rautach u prezesa, nasi panowie piłkarze srają w pory na widok Cupiała. Mógłby się raz chłop - inaczej, niż ma w z zwyczaju - przejść do szatni, razem z nowym trenerem i dać do zrozumienia bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, że zmieniły się zasady. Tzn. pierwsi za fuszerkę odpowiedzą jej winowajcy. Już on by wiedział co i jak powiedzieć. A że mówi krotko i prostymi słowami, to myślę, iż by dotarło (Cleber przetłumaczy Chavezowi). Inaczej szkoda fatygi jakiegokolwiek trenera. Swoją drogą wyczytałem na forum kibiców Celticu swego czasu, iż Jimenez - który był kandydatem do objęcia stanowiska ichniejszego trenera - nie przyjął oferty właśnie ze względu na brak gwarancji zarządu i to nie względem transferów, ale właśnie kontaktów z piłkarzami. Jeśli to prawda - chłop zarobił u mnie 10 punktów. A poważnie mówiąc - jakiś dziwny ruch przy Reymonta obserwowałem dziś, będąc w pobliżu... Do roboty, piłkarze, do roboty. Stadion już tuż tuż... Po co nam wypasiona scena dla kiepskiej trupy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie graliśmy 2 defensywnymi pomocnikami. W Łodzi mam nadzieje uda się zagrać na dwóch defensywnych.
Niestety ale powinniśmy tam bronić remisu licząc na kontry, a nie atakować! Bo przy naszej marnej obronie atakowanie to samobójstwo. Pawełek Cikos Chaves Cleber Pio Brożek Wilk Sobolewski Diaz Kirm Małecki Brożek Zmiany Boguski Rios Rado Nie wcześniej jednak niż od 60 minuty bez względu na wynik. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
przejebany wyjazd sportowo i kibicowsko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Widząc, zgadywanki co do składu postanawiam też wtrącić swoje trzy grosze.
Trzeba wywalić Kowalskiego z kadrowej 18-stki. Sobolewskiemu pomimo, że jest to chyba największy wojownik naszego zespołu i kapitan, trzeba dać mu odpocząć.... nie jest w formie. Łobo kompletnie bez formy, więc na ławkę. Ja widziałbym to tak: Jovanić - Cikos, Chavez, Cleber, Piotr Brożek - Małecki, Wilk, Garguła, Paljić - Paweł Brożek, Rios Na zmianę Żurawski, Kirm, Rado Można też pomyśleć o innym ustawieniu drużyny: Jovanić - Cikos - Chavez, Cleber - Piotr Brożek, Wilk, Paljić, Garguła - Małecki - Paweł Brożek, Rios Na zmianę Żurawski ( tylko nie na 10 minut tylko 30 minut gry), Kirm, Rado W Wiśle dużym problemem jest ustawienie, Żurawski jest defensywnym graczem i dając go jako ofensywnego napadziora on automatycznie się cofa i schodzi do pomocy. Rios i Brożek muszą być wysuniętymi graczami. Małecki zaś jako defensywny napastnik. Do tego włączanie się ze skrzydeł pomocy. Obrona w trójkę sobie poradzi do tego dochodzą środkowi pomocnicy którzy mogą pomagać w defensywie. Zmieńmy w końcu to ustawienie. ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Przed meczem z Widzewem to trzeba połknąć 2 tabletki persenu a i tak nie wiem czy coś to da.A jak w bramce stanie Pawełek to i trzecia tabletka może się przydać.Ale pocieszam się tym że w naszej lidze każdy może wygrać z każdym.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Co dwóch defensywnych pomocników zgoda Sobolewski- Wilk, myślę jednak że Diaz powinien zagrać na lewej obronie a Piotrek na pomocy. Też, uważam że w tym meczu powinniśmy się nastawić na kontry i szczególności większe wykorzystywanie bocznych sektorów boiska niż dotychczas. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Łobo bez formy , Brożek bez formy kur... ludzie ! 3/4 zawodników nie to że nie ma formy tylko nie chce im się dupy ruszyć . Powinno się zatrudnić kata i tak jak napisał "fpskora" przycisnąć gwiazdorów do ściany. Albo gracie albo wypadacie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja powiem tak... nie licze na zwycięstwo gdyz w obecnej sytuacji bedzie o to trudno... brak trenera i niestety wciaz brak zgrania druzyny nie dzialaja na nasza korzysc. Mam tylko nadzieje ze piłkarze dadzą z siebie wszystko... ze nie zawioda tej grupy 800 osob ktore sie do Łodzi wybieraja
Ja na mecz jade i pojade na kolejny nawet jesli bedziemy przegrywać wszystkie mecze po kolei... bo albo sie ma Biała Gwiazde w sercu albo nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widzew w Kielcach zagral calkiem solidnie,i uwaga na tego ich Sernasa ,bo moze pare razy zakrecic naszym wspanialym blokiem obronnym.
A jesli juz o obronie to wywalic(i sprzedac do Piasta)Kowlaskiego ,a Cikos na lawe Singlar-Chavez-Cleber-Piotr Brozek w pomocy niechze Gragula wreszcie zacznie grac ,bo mnie szlag trafia ze on jest ciagle kontuzjowany,i dac szanse Pajliciwi PajlicGargula-Sobolewski-Malecki w ataku Rios-Zuraw ,bo Zuraw bedzie na mega ku**wie teraz grał a jak bedzie nowy trener to zaobaczcie ze nagle kazdemu zacznie sie chciec biegac ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze gramy słabo, ale co się dziwić to jest inna drużyna. Popatrzcie na Legię oni też od nowa drużynę budują i mimo świetnych (wedle standardów Marcusa) zawodników przegrali pierwszy mecz a z Cracovią sędzia im załatwił 3 punkty, inaczej mieliby 1 punkt w 2 meczach.
Potrzeba czasu, żeby coś sobą reprezentować no i klasowego stopera, którym mam nadzieję jest Chavez, bo Kowalski to poracha. Przy nim cały zespół gra niepewnie, bo nikt nie ma zaufania (głównie dzięki niemu) do naszego bloku defensywnego. Mam nadzieję, że już z Chavezem zagramy po prostu lepiej niż z Ruchem, a fajnie by było jakbyśmy również zaczęli z nowym szkoleniowcem na ławce trenerskiej. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.08.2010 o godz. 01:06.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sernasa trzeba będzie przykryć, chłopak się rozkręca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawe czy Chavez zagra bo coś cicho o tym, że załatwił wszystkie papiery...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Widzew potrafił zremisować z drezyniorzem, a biorąc pod uwagę, że nasza forma jest na ich poziomie lub jeszcze niżej, to nie wiem czy wyjdzie z tego coś dobrego. Nawet nowy trener za kilka dni nie zrobi w drużynie (r)ewolucji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wg. mnie najlepszy skład : Jovanic - Singlar( damy odpocząć Erikowi) Chavez Cleber Brozek Pi - Małecki Sobolewski Garguła Kirm - Rios Pa Brożek
Licez że zadziała efekt nowej miotły ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I mam nadzieję , że nowy trener w przeciwieństwie do Markusa, nie będzie patrzył na nazwiska, lecz na faktyczne umiejętności piłkarskie. I każdy piłkarz z młodej ekstraklasy będzie miał szanse zadebiutować w pierwszym zespole gdy na to zasłuży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Mam za złe Kulawikowi, że nie wystawia Jovanica, tylko ten błąd uważam, że popełnił.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rado - człowiek, który biegał jak dziecko we mgle, nie rozgrywał, nie rozciągał gry, nie grał dobrze w defensywie - jedyne co, to biegał bez sensu i próbował robić dobre wrażenie. Jeżeli zawodnik nie potrafi zdominować takich graczy jak Pulkowski(o którym sami kibice Ruchu od dawna piszą, że nie jest to zawodnik na ekstraklasę) czy też Straka(człowiek-szklanka, co chwilę kontuzje) - to nie ma prawa występować w wyjściowej 11 Wisły! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ale nawet na forum każdy z nas wie, choć nikt chyba nie bawi się w profesjonalną trenerkę, że Mario dobry mecz przeplata ze słabym i tak było z Arką - dobry mecz a z Ruchem słabeusz. Ciężki mecz czeka nas w sobotę, zagrajmy 2 defensywnymi pomocnikami i liczmy na kontry, bo chyba nie mamy zamiaru w takiej formie grać z Widzewem cios za cios, bo póki co nie mamy czy straszyć z przodu nie mówiąc już o naszej zgranej obronie, nie pomogą tu raczej zmiany partnerów typu Chavez za Kowalskiego lub Singlar za Cikosa. Obrona jest mało zgrana ale uważam że z Singlarem i Chavezem może to wyglądać jeszcze gorzej, być może się mylę, nie wiem przekonam się w sobotę. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Wygląda jakby wszyscy grali 'unplugged" z ruchem czy w poprzednich wygladało to niestety delikatnie mowiąc słabo. ![]()
bez podpisu
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sobolowi przeciez nie mozna nic zarzucic na tym forum
Rado obok Małeckiego to jedyni pilkarze, ktorzy w pierwszej polowie cos grali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najgorsza nasza bolączka to absolutny brak taktyki. To co oni grają to jest skandal i poziom podwórkowy, gdzie każdy biega we własnym tempie i nie ma pojęcia o ustawieniu. Gry kolektywnej NIE MA! : (
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą. Ta drużyna, nieważne czy z Rado czy bez, musi najpierw mieć wpojoną jakąś taktykę, bo jak narazie czegoś takiego jak taktyka na boisku po stronie Wisły nie widać.
Nie wiem czy jest sens się w chwili obecnej zastanawiać nad tym, kto będzie stał w bramce, bo jakbyśmy dobrze grali z przodu i uniemożliwiali skuteczne przeprowadzanie kontrataków, dobrze kryli to można by się zastanawiać nad tym, kto ma bronić w bramce Wisły.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 17.08.2010 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Też mam nadzieję, że nowy trener nie będzie patrzył ani na nazwiska, ani na "znajomości" i będzie wystawiał do gry zawodników, którzy nie tylko coś wartościowego potrafią, ale i na to zasługują. A nie swoimi decyzjami jak Kulawik narobi jedynie jeszcze większego dziadostwa. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ujmę to najlepiej jak umiem - w....... murowany
|
|
|