|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=5d30jq&s=4
Jak będzie wyglądał dostęp do bramki po lewej stronie. Z tego ujęcia wygląda jakby była bezpośrednio za szybą Między bramkami a drzwiami/oknami jest jakaś przestrzeń?
Ostatnio edytowane przez iiYama : 14.08.2010 o godz. 09:27.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Bo ona jest bezpośrednio za szybą. Widocznie bramka jeszcze nie trafiła na swoje miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kiedy już założą ostatni maszt oświetleniowy, czego jeszcze będzie brakować, żeby w końcu dostać zgodę na grę przy 2 trybunach (C i E) ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
A największym paradoksem jest to, że niektóre z tych budynków są - jeśli nie ładne - to przynajmniej interesujące. A u nas? Brutalizm? Pusty śmiech człowieka bierze. Niedoróbki. Żenada, jakich mało w Polsce. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Czyli wynika z tego, że trzeba by zastosować kilka rozwiązań tymczasowych, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, a takich nikt nie będzie chciał ponosić. Na Reymonta szybko meczu więc nie obejrzymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kilka szczegółów dotyczących infrastruktury, zlecono "kosmetykę" placu przed trybuną południową,
Termin zakończenia pierwszy tydzień września czyli 5 09 2010. Wykonawca musi się wyrobić. Jest jeden plus: będą wyburzone kasy oraz stare ogrodzenie. Niestety minimalizm zakłada frezowania i nakladki nawierzchni asfaltowej, bez podbudowy. Będzie głównie sam asfalt i kosmetyka chodników (kostka bet.). Niestety założenie jest takie, że ma być to wariant tymczasowy, kosmetyczny przed meczem międzypaństwowym. Nie mają środków na zrobienie od podstaw przebudowy placu, zakładają, że jak znajdzie się inwestor to zrobią parkingi podziemne, pytanie tylko kiedy.... koszmar. Na Cracovii cała infrastruktura drogowa przebudowana jest od podstaw. U nas aby jakoś wyglądało.. Cała organizacja ZiKITU to jakaś paranoja. Trzeba zapytać Panią Dyrektor czy sama ma dom w stylu brutalizmu, jak odpowie, że to nie jej styl, to należy zapytać czy ktoś się pytał kibiców czy to jest ich styl architektoniczny. Brutalizm jest bardzo drogi 500mln, a płacą podatnicy.
Ostatnio edytowane przez runner : 14.08.2010 o godz. 17:35.
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Czemu za taką kase odwalają pańszczyzne!! I Dzięki za informacje Runner!
Ostatnio edytowane przez mgła : 14.08.2010 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gdyby nie mecz kadry pewnie zostawiliby jak jest, także dobrze, że coś się dzieje. Irytuje tylko jakość wykonania i podejście do tematu. Podobno to ma służyć przez dziesiątki lat, a zachowują się jakby po 2012 roku miała być kolejna modernizacja.
![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
ooo chyba pani niedzialkowska ma znajomego wsrod adminow... gdzie moj post?
Gdzie SKWK przy tym wszystkim? ze niby z miastem cos zalatwiaja? kazdy widzi ze po cichu nie da rady, wiec trzeba sila przez gazety... |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Te pieniążki, które mają wsadzić w zrobienie tego pseudoparkingu niech przeznaczą na poprawę dróg dojazdowych i ogólnie rozwiązanie problemu z dostępnością stadionu i możliwością szybkiego wyjazdu po zakończeniu meczu. To czy parking będzie miał 1,5cm warstwę byle jakiego asfaltu na którą pójdzie kilka baniek, czy będzie to dalej krzywa kostka, czy też będzie miał dziury zasypane żwirem to jest bez różnicy w obecnym stanie. Bez sensu wydawać kupę kasy na rozwiązanie tymczasowe,które praktycznie nic nie zmienia. Zwłaszcza, że tej kasy brakuje na wszystko inne.
A co do koncertów - super pomysł aby dla zarobienia paru złotych czy też wypromowania się przed wyborami ryzykować murawę stadionu. Chcą mieć otwarcie stadionu "z pompą" i przy komplecie? Odłożyć otwarcie stadionu do przyszłego roki i na 105 lecie zaprosić MU i stadion będzie wypełniony i trawka zadowolona bo piłeczka będzie się po niej toczyła. PS. Tylko w przypadku organizacji takiego meczu uzmysłowić wszystkim pismakom, że po ustawionym spotkaniu jednak głupio pytać się trenera przyjezdnych czy w związku z tak fajnym wynikiem widziałby kilku naszych zawodników w swoim składzie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy słyszeliście ale wczoraj w RMF FM podali nieoficialnego niusa że na otwarcie stadionu ma zagrać Eminem, Paul Mccartney, i ktoś tam jeszcze (zapomniałem nazwiska).
Nie wiem czy to był żart czy coś w tym jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I przez ten koncert bedzie zryta murawa i nasz gwiazdor Łobo nie bedzie mógł dryblować, a Boguski <rotfl> nie chce nawet myśleć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
ale czy to nie Eminem spalil Polska flage i powiedzial ze nigdy nie przyjedzie do tego kraju?
do teraz nie wiem czy to plotka.. taki off a do tematu, ja nie wiem czy to otwarcie festynu czy stadionu pilkarskiego... chyba to drugie wiec zagrajmy mecz na otwarcie z jakas druzyna pilkarska, najlepiej z Borussia D.. ze wzgledu na Blaszcza, Barcelony, Intery, Reale i reszte gigantow juz mielismy.. takze wolalbym Borussie od Manchestera co do prac tymczasowych to jesli dobrze rozumiem.. to jest cos robione na chwile, zeby to potem zburzyc i zaczac prace od nowa (odnosze sie do posta runnera), dla mnie calkowity bezsens i marnotractwo pieniedzy.. niech zrobia to raz a porzadnie i juz kij z tym meczem reprezentacji, zreszta zycie nauczylo ze jak oni cos robia na chwile to potem to tak zostaje na dlugie lata..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 12:12.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Apeluję do władz Wisły Kraków (mam nadzieję, że ktoś z nich tu zagląda) !! Nie płaćcie ani grosza za ten "stadion", póki nie będzie zrobione wszystko tak jak ma być !!
Powiem Wam, że od kiedy żyję (młody już nie jestem), to nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją. To jest coś nie do opisania. Jak władze tak wielkiego miasta jakim jest Kraków mogą odwalać taką fuszerkę, a do tego wszystkiego oszukiwać i robić idiotów z kilkuset tysięcy mieszkańców. Bo tu nie chodzi o to czy jest się kibicem Wisły, Cracovii, Hutnika czy innego klubu. To jest inwestycja za przeszło 500 mln, które płacicie Wy, Krakowianie !! Powiem Wam szczerze, że ktoś tu musi dostawać w łapę i mam nadzieję, że sprawą tą zajmie się prokuratura. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() mam takie pytanie, gdyby kiedyś rzeczywiście postały te podziemne parkingi, to w którym miejscu one miałyby być? a co do tego koncert to nie dałoby się położyć jakichś powiedzmy "paneli podłogowych" nad murawą żeby jej nie zniszczyć? ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ile razy jeszcze trzeba bedzie pisac ze tak sie wlasnie robi. kladzie sie "panele" na murawe wlasnie po to zeby jej nie zniszczyc !!!!
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pewnie, że by się dało coś położyć. Ale te panele tak czy inaczej na czymś (murawie) muszą leżeć, ekipa techniczna musi po murawie chodzić aby to porozkładać. A jako, że taki sprzęt trochę waży to i maszyny wjechać muszą bo nikt tego w rękach nosić nie będzie. A więc zmontowanie i rozmontowanie sceny będzie chyba najgorsze dla murawy. Ale nic to... pikników trzeba przyciągnąć
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktos jest w stanie wymienic wszystkie elementy z ktorych zrezygnowano (np. parking) oraz ktorych brakowalo w pierwotnym przetargu (IT, murawa itd) za te 320mln chyba?
W drugiej kolejnosci czy potraficie wskazac wszystkie zanizenia jakosciowe i fuszerki (np. beton)? Niezwykle, stadion drozeje a zakres sie zmniejsza i jakosc jest obnizana. Tym mozna zainteresowac media, jak mozna byc takimi tlukami jak zikit. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jakby media siętym syfem chciały zająć NA POWAŻNIE , to jużby sięzajęły. Z jakiegoś powodu tego nie robią... od czasu do czasu jakiś artykulik i tyle. A tu by można codziennie całe wydanie zapełnić!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No troszkę nie tak bo media raczej się tym zajmują i co jakiś czas coś tam się ukazuje o tym burdelu. Mnie natomiast wkurza że my jako kibice nic nie robimy by sprawę rozpropagować i nagłośnić
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|