The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 09:06
Ale nie zapominajcie że formacja obrony zgrywa się czasem latami. Defensywa to formacja na którą potrzeba najwięcej czasu. W wielkich klubach europy skład obrony pozostaje przez lata bez zmian. Myślę że jak Chavez stanie na środku z Cleberem, to tych bocznych jakoś sobie poustawiają...
I prosiłbym żeby nie najeżdżać teraz na Kulawika, myślicie że jak przyjdzie jakis Jimenez, Simeone czy inny świetny trener to z dnia na dzień będzie zajebiście? Statek o nazwie Wisła, tonie powoli od początku roku, więc nawet jak przyjdzie jakiś cudotwórca to nie podniesiemy sie po tygodniu, z meczu na mecz.

Kolejną sprawą są treningi, tak jak pisze funkykoval, nie ma u nas porządnych treningów jak na zachodzie. Klub powinen być ich miejscem pracy a nie zajebiście opłacanym hobby.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.08.2010, 09:33
Ja mam takie pytanie. Czy jest ktos kto uważa że Milan Jobanic jest słabszy od Mariusza Pawełka?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 09:40
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanie. Czy jest ktos kto uważa że Milan Jobanic jest słabszy od Mariusza Pawełka?
Chyba jedynie Tomasz Kulawik. 500tys wydane na bramkarza a dalej gra ten sam. I znowu dzieje sie to samo - jeden mecz OK, drugi mecz blee - taki jest nasz Pawelek - idealnie taki sam jak Almunia czy Fabianski w Arsenalu.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 16.08.2010, 09:40
Nie, może po prostu Kulawik wolał Polaka Wszystko jest możliwe...
Na 99% teraz Jovanić będzie pierwszym bramkarzem.

Ja widzę z nowym trenerem taki skład:

-----------------------Jovanić-----------------------------
Cikos-------Chavez--------------Cleber------------Diaz
------------------------Wilk--------------------------------
----Kirm---------------------------------------Paljić-------
------Małecki-------------------------------Rios----------
------------------------Brożek-----------------------------

Plajić według mnie to z meczu na mecz gra coraz lepiej, ale ewentualnie na lewej pomocy może zagrać Pietia
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.08.2010, 09:45
konrad123 napisał(a):Wyświetl post

Plajić według mnie to z meczu na mecz gra coraz lepiej, ale ewentualnie na lewej pomocy może zagrać Pietia
Wielkie NIE dla Diaza na lewej obronie. To już lepiej Pietie wstawić. Dla mnie Diaz to w ogóle piłkarz od wszystkiego a jak coś służy do wszystkiego to wiadomo że jest do dupy. Junior już za Skorży był rzucany po pozycjach. ŚO LO DP LP... LO DP LP ŚO... DP LP ŚO LO i tak na przemian. Kiedy ten zawodnik zagrał więcej niż 5 meczów pod rząd na jednej pozycji? Ja nie pamiętam takiej sytuacji. Na razie ze wszystkich pozycji LO to dla niego chyba najgorsza. Generalnie w stosunku do tego człowieka powinno się wyznawać zasadę ze im dalej od bramki tym lepiej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 09:48
konrad123 napisał(a):Wyświetl post

Czyli tym sposobem musielibysmy miec nowego kapitana tylko pytanie kto byłby idealny do tej roli? Ja bym jeszcze na miejscu Cupiala kupil kogos na lewa obrone bo i Diaz i Pietia nie pokazali sie na niej dobrze. Miał byc bol glowy przy wyborze a tak na prawde wyboru za wielkiego nie ma. O meczu z Ruchem trzeba jak najszybciej zapomniec, nie rozpamietywac tego bo to byc moze ostatni taki słaby mecz w naszym wykonaniu (szczerze w to wierze).
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.08.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 16.08.2010, 09:56
Jak dla mnie to nowym kapitanem zostałby chyba Paweł Brożek (on jest zastępcą?)
Ewentualnie nadawałby się do tej roli Cleber, w końcu to taki nasz "dowódca"
Może ta formacja mi trochę nie wyszła, bo chciałem aby Mały i Rios byli bliżej Brożka niż pomocników
Bo Rios podobno lubi grać jako drugi napastnik, a też coś słyszałem że Mały również lubi tą pozycję. Na lewą obronę mógłby iść ewentualnie ten Bonetto czy jakoś tak gdybyśmy go pozyskali. A Wilka dałem zamiast Sobola, bo po prostu widzę u niego większą chęć do gry w 1 składzie... Rado też sie nieźle prezentował pomimo tremy, ale chyba w Wiśle jest tak że tym którym płacą dużo to się grać nie chce a jak ktoś zarabia mało taki Rado np. to od razu biega, podaje i nawet strzału próbował
Odpowiedz cytując
lewy21
Member

Od: 07.2007

Stary 16.08.2010, 10:01
Kilka słów o naszym stoperze z reprezentacji U-23... Niespełna 24-letni piłkarz… Chyba największa łamaga w zespole Wisły… Nie potrafi wyskoczyć do „głowy”, później leży na murawie, gdyż zazwyczaj zderza się z przeciwnikiem tym eliptycznym czymś, co nosi jego szyja i zwija się z bólu. Troszkę to dziwne, gdyż ten kopacz, chyba nie wie, czym jest spalony (więc tego czegoś raczej nie ma), a to dosyć fundamentalne pojęcie w piłce nożnej. Celne kopnięcie piłki na 20 metrów sprawia mu duży kłopot. Jest strasznie powolny, biega ociężale, a co z tego wynika, kryje na tzw. radar. Pozostawia napastnikowi drużyny przeciwnej około 2 metry wolnej przestrzeni, gdyż wtedy jest w stanie odpowiednio się ustawić… hmmm… może jednak nie, potrafi wystawić nogę w odpowiednim kierunku, aby spróbować zablokować drybling, bądź strzał. Jedynym pozytywem jest niski kontrakt Mateusza, gdyż w pełni odzwierciedla jego umiejętności…
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.08.2010, 10:19
Przy obecnej niezgranej defensywie, wystawianie jednego defensywnego pomocnika jest samobójstwem, co widzieliśmy wczoraj, tak więc ja bym się tak łatwo Sobola nie pozbywał...

P.s. Uczciwie byłoby gdyby na stronie SKWK pojawił się teraz artykuł: Kulawik i Pawełek są winni porażki w Chorzowie.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2010, 10:27
Wisła Kulawika lepiej wyglądała niż ta Kasperczaka, czasami wydać było nawet jakiś ciekawy sposób na rozegranie. Niestety Kulawik i cała drużyna pogubili się po utracie bramki.

Teraz można gdybać więc gdyby zagrał Jovanić w bramce to moglibyśmy to nawet wygrać. Pawełek to zawsze jest niewiadoma i ryzyko, czasem popisze się fenomenalną paradą ale jeszcze częściej puści szmatę...
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 16.08.2010, 10:36
Niech już zatrudnią jakiegoś trenera z jajami, żeby ich powystrzelał po mordach i otrząsnął z tej bajki
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.08.2010, 11:40
Chavez już wrócił, dziś już uczestniczyl w treningu
Nasze gwiazdki jutro mają wolne bo pewnie ....a już przemęczone ;|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...r_juz_trenuje/

Odpowiedz cytując
RALFO
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2010, 11:59
Wisła Kasperczaka nawet ta stara zawsze grała kichę w obronie ,różnica taka że wtedy zdarzało się wyciągać remis nawet z 4:0 do przerwy
RALFO
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2010, 12:21
Jestem przekonany gdyby nie rozpad obrony, zwłaszcza strata Głowy, aż takiej padaki by nie było. Wyrwali serce naszej drużynie, która już drużyną nie jest. Taki Ruch jedzie z nami jak chce. Obecna postawa naszej drużyny jest o wiele gorsza od tej po której nas w lidze wyprzedziła nawet Craxa. Nie mam nic do Kowalskiego, ale on nie może grać w Wiśle. Bramka na 2:0 Straki i bierna postawa całej obrony jest kwintesencją beznadziejności naszych piłkarzy....
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 16.08.2010 o godz. 12:24.
What's new?

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2010, 14:15
Oby, ale skoro, zatrudnią Jimeneza, to sensownym wydaje się wygospodarowanie jeszcze puli pieniędzy na choć jeden sensowny transfer zawodnika do środka pola, kreatora gry, bo obwecnie my w środku pola praktycznie nie istniejemy, co dobitnie pokazał mecz z ruchem.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 16.08.2010, 14:23
Chorzowska klęska może wyjść nam tylko na dobre. Inny wynik stanowiłby zakłamanie rzeczywistości. Mam nadzieję, że ktoś wyciągnie wnioski z tej kolejnej lekcji pokory i przynajmniej w części naprawi zaniechania dokonane w tym okienku transferowym.

1. Najważniejsze - klasowy trener.

2. Klasowy stoper do pary z Chavezem. Przy dwójce dobrych stoperów boki obrony jakoś dadzą radę.

3. Skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia.

4. Skuteczny napastnik.

To są potrzeby na teraz. Błyskawicznie należy te luki uzupełnić.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 14:29
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Chorzowska klęska może wyjść nam tylko na dobre. Inny wynik stanowiłby zakłamanie rzeczywistości. Mam nadzieję, że ktoś wyciągnie wnioski z tej kolejnej lekcji pokory i przynajmniej w części naprawi zaniechania dokonane w tym okienku transferowym.

2. Klasowy stoper do pary z Chavezem. Przy dwójce dobrych stoperów boki obrony jakoś dadzą radę.

4. Skuteczny napastnik.

Jeden klasowy boczny obrońca i środkowy ofensywny pomocnik też są pilnie potrzebni.

A także scouting (byle nie ze Zdzisiem w roli szefa), dyrektor sportowy (jak wcześniej - byle nie Zdzisiu czy inny Koźmiński), dalsze usprawnianie bazy i marketingu.

Tylko to trwale może odmienić na lepsze pogarszającą się od lat sytuację Wisły.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.08.2010, 14:32

4. Skuteczny napastnik.

Punkty 1, 3 i 4 są potrzebne na teraz od kilku sezonów. Dlaczego miałoby się to nagle zmienić? Moje zdanie takie: dopóki nie będzie nowego trenera nie kupowac nikogo. Takich Paljicow czy innych Bunoz można nasprowadzać w każdej chwili bo to są gracze marginalni. Potrzeba trenera co sam zdecyduje kogo kupic.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.08.2010, 15:16

4. Skuteczny napastnik.

3 miesiące temu lista potrzeb była niemal identyczna (nie mal bo bez trenera?) jaką podałeś Ty + Markus. Zamieszano w kotle, sporo zarobiono, niemało wydano i na ostatniej prostej okienka jesteśmy w plecy bo bez dwóch wodzów (Głowy i trenera), tylko więcej gęb do wyżywienia...
PS. Jak Wam nie wstyd jechać po Kapce?! On ogląda 20 czy więcej meczów na żywo w weekendy, a Wy tacy...
Ostatnio edytowane przez arti : 16.08.2010 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Stary 16.08.2010, 16:44
arti napisał(a):Wyświetl post
3 miesiące temu lista potrzeb była niemal identyczna (nie mal bo bez trenera?) jaką podałeś Ty + Markus. Zamieszano w kotle, sporo zarobiono, niemało wydano i na ostatniej prostej okienka jesteśmy w plecy bo bez dwóch wodzów (Głowy i trenera), tylko więcej gęb do wyżywienia...
PS. Jak Wam nie wstyd jechać po Kapce?! On ogląda 20 czy więcej meczów na żywo w weekendy, a Wy tacy...

Problem w tym, że mało wydano. Wydano raptem 20 - 25 % kwoty, która uzyskano z tytułu sprzedaży Marcelo i Głowackiego. Nie liczę kontraktów nowych zawodników, gdyż w/w zarabiali po 250 tys E, do tego z pensji w zimie zszedł Cantoro (250 tys E), w lecie Alvarez (ponad 200 tys E) i Jop (podobno 150 tys E). Jovanic, Cikos, Bunoza zarabiają zapewne na poziomie nie większym niż 100 tys E.

A tak w ogóle ta bałkańska ofensywa scoutingowo - transferowa od razu mi się nie podobała. Do tej pory najlepiej wychodziliśmy na transferach zawodników pochodzących z Ameryki - Marcelo, Cleber, Cantoro, Paulista, Diaz czy nawet Brasilia. Normalnym zjawiskiem jest to, że w każdej drużynie są grupy czy grupki. Wiadomo, że jest starszyzna, są młodzi, są obcokrajowcy. Ja się obawiam, że w Wiśle nawet takich podgrupek nie ma, a drużyna stanowi zlepek indywidualności.

Można budować drużynę na obcokrajowcach, ale trzeba to robić z głową. Niestety w Wiśle dokonuje się transferów zupełnie nieprzemyślanych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.08.2010, 23:47
Problem w tym, że mało wydano. Wydano raptem 20 - 25 % kwoty, która uzyskano z tytułu sprzedaży Marcelo i Głowackiego. Nie liczę kontraktów nowych zawodników, gdyż w/w zarabiali po 250 tys E, do tego z pensji w zimie zszedł Cantoro (250 tys E), w lecie Alvarez (ponad 200 tys E) i Jop (podobno 150 tys E). Jovanic, Cikos, Bunoza zarabiają zapewne na poziomie nie większym niż 100 tys E.

A tak w ogóle ta bałkańska ofensywa scoutingowo - transferowa od razu mi się nie podobała. Do tej pory najlepiej wychodziliśmy na transferach zawodników pochodzących z Ameryki - Marcelo, Cleber, Cantoro, Paulista, Diaz czy nawet Brasilia. Normalnym zjawiskiem jest to, że w każdej drużynie są grupy czy grupki. Wiadomo, że jest starszyzna, są młodzi, są obcokrajowcy. Ja się obawiam, że w Wiśle nawet takich podgrupek nie ma, a drużyna stanowi zlepek indywidualności.

Można budować drużynę na obcokrajowcach, ale trzeba to robić z głową. Niestety w Wiśle dokonuje się transferów zupełnie nieprzemyślanych.

No wlasnie ,narobiono szumu ze bardzo zesmy sie wzmocnili a tu teraz widac ze lepszy jeden Ntibazioniza nize te wszytkie Cikosy,Pajlice i Riosy

szkoda ze tak to wyglada,dobrych zawodnikow mozna szukac ale nie jestem przekonany do tych z Balkanow,oni jak sa dobrzy to juz dano graja w jakich bogatszych ligach a nie w Polsce.
ja bym szukal wlasnie po Holandii Belgii czy Portugalii ,i tam wysylac scoutow(tylko trzeba ich wczesniej miec)

w meczu z Ruchem przygniebiajace bylo ze ta druzyna nie "zyla" znie bylo tego ducha ,tej iskierki ktora pozwala walczyc o wygrana.Ruch to mial,ta zadziorność i chec zlania nas po dupach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.08.2010, 15:45
Żeby nie powtarzać wszystkich wcześniejszych wypowiedzi odnośnie tego meczu zaznaczę coś innego. Wiele osób wypisuje tutaj o potrzebach koniecznych wzmocnień bo piłkarze słabi itp. A ja tak sobie myślę. Co z tego że przyjdzie 2-3 drogich piłkarzy z bardzo dobrym CV i papierami na grę? Wejdą do szatni a tam z miejsca naskoczy na nich Małecki mający Brożków za placami i zacznie go ustawiać tak jak to pewnie zrobili ze wszystkimi nowymi nabytkami naszymi. Albo przyjmujesz nasze zasady albo załatwimy was tak jak Jirsaka i Kirma żeby daleko nie szukać.

Szatnia i kolesiostwo trenera to największy problem obecnej Wisły. Nie marni kopacze. Mam wrażenie że oni są kompletnie zdemotywowani układami jakie panują w szatni.

Przychodzi młody do nowej znacznie lepiej płatnej pracy i od pierwszego dnia widzi że "starzy", którzy sami są słabi z miejsca zaczynają nimi pomiatać a każdy bunt owocuje podkopywaniem i tak niepewnej na początku pozycji.

W moim odczuciu tak to właśnie w szatni obecnie wygląda.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby jedną z pierwszych personalnych decyzji nowego szkoleniowca ( o ile będzie miał odpowiednio silną pozycję ) były nie transfery ale wywalenie z klubu kilku ludzi robiących kwas.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 16.08.2010, 15:50
GBO napisał(a):Wyświetl post
Albo przyjmujesz nasze zasady albo załatwimy was tak jak Jirsaka i Kirma żeby daleko nie szukać.
Ee.. a jak niby załatwiono Jirsaka i Kirma?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.08.2010, 16:14
Bardzo prosto. Nie gramy z tobą.

Nie przerabiałeś tego na choćby na podwórku? Biegasz, starasz się, gubisz krycie, wybiegasz na pozycję a ten i tamten udaje że tego nie widzi. Nie zagrywa ci piłki woli wycofać, stracić, zagrać nie wiadomo gdzie ale tobie nie poda. A jak jesteś pod presją i musisz oddać piłkę żeby jej nie stracić to ci się nie pokaże tylko schowa za przeciwników. I do tego będzie cię opier... za każde niedokładne zagranie ( nawet jeżeli wina leży nie po twojej a jego stronie ). A potem w opinii widzów nic nie grałeś byłeś niewidoczny i ciągle traciłeś piłkę.

Mało było takich meczy w poprzedniej rundzie?
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez GBO : 16.08.2010 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.08.2010, 16:18

Nie przerabiałeś tego na choćby na podwórku? Biegasz, starasz się, gubisz krycie, wybiegasz na pozycję a ten i tamten udaje że tego nie widzi. Nie zagrywa ci piłki woli wycofać, stracić, zagrać nie wiadomo gdzie ale tobie nie poda. A jak jesteś pod presją i musisz oddać piłkę żeby jej nie stracić to ci się nie pokaże tylko schowa za przeciwników. I do tego będzie cię opier... za każde niedokładne zagranie ( nawet jeżeli wina leży nie po twojej a jego stronie ). A potem w opinii widzów nic nie grałeś byłeś niewidoczny i ciągle traciłeś piłkę.

Taak od 3 lat nie grają z Jirsakiem... żałosne stare wymówki dla badziewnej gry Jirsaka czy Kirma w zeszłym sezonie. Odgrzewane kotlety.... Już się tych bajek nasłuchałem. Następne proszę
(kolejna wersja Kultu Świętych Krów co to by grali świetnie tylko wszyscy nogi podkładają - od Skorży, Kasperczaka, kolegów a pewnie na Cupiale kończąc)

PS
Kirm w zeszłym sezonie miał garstkę asyst bo wolał obstrzeliwać słupki i poprzeczki zamiast podawać lepiej ustawionym kolegom. Oj nie wiem, kto w zeszłym sezonie nie chciał z kim grać....
(Nie pisze o obecnym)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.08.2010 o godz. 16:22.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2010, 11:26

a ile piłek dostał Rios w pierwszej połowie
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.08.2010, 16:52
GBO - swietnie napisane , niestety wyleczenie tej sytuacji jest raczej nierealne , zwłaszcza że duża część kibiców (vide post ogryzka) ją popiera
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.08.2010, 17:11
Mocny napisał(a):Wyświetl post
GBO - swietnie napisane , niestety wyleczenie tej sytuacji jest raczej nierealne , zwłaszcza że duża część kibiców (vide post ogryzka) ją popiera
To jakim cudem Marcelo, Alvarez, Ba czy Diaz nie mają/mieli żadnych kłopotów z współpracą z kolegami?

Dalej wierzcie w cuda zamiast w fakty.

Fakt - Jirsak do kopacz który 5 meczów w sezonie ma dobrych, 5 przeciętnych a w 20 go "nie ma" na boisku albo gra piach. No ale lepiej zwalić na wszystko bo co? Bo król jest nagi?

Może dobrym piłkarzom nie "przeszkadzają" koledzy na boisku, tylko ci słabsi muszą mieć bardów jak Ty którzy piszą pieśni o dyskryminacji
(Złej tanecznicy.... wiadomo co)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.08.2010 o godz. 17:21.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2010, 21:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To jakim cudem Marcelo, Alvarez, Ba czy Diaz nie mają/mieli żadnych kłopotów z współpracą z kolegami?
W taki choćby, że rzecz dotyczy zawodników z II linii czy bardziej ataku. Obrońcy zazwyczaj nie dostają piłki od kolegów bo nie wychodzą na pozycje. To oni odbierają ją zawodnikom przeciwnika i podają do przodu.
GBO ma rację, tak można skończyć niejednego. Kiedyś załatwiało się w ten sposób młodych grajków aby nie zajmowali miejsca kolegom. Dostawali też tzw. piłkę "na zapalenie płuc" czyli za mocną na tyle aby delikwent złapał ją już za linią. Oczywiście po ambitnym biegu oddychał rękawami, a dla przeciętnego widza był za wolny. Kto grał w piłkę nie tylko na podwórku ten wie o co chodzi.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 17.08.2010, 09:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
...
http://teoriespiskowe.pl/ polecam, będziecie się czuć jak ryba w wodzie.
Zasadnicze pytanie - czy oglądacie mecze? Bo mam wątpliwości, szczególnie w momencie gdy Kirm ma po prostu masę okołobramkowych sytuacji i nic z nich nie wynika. Ale rozumiem że to przez kolegów. Te słupki, poprzeczki.. to oczywiście robota Małego który telepatycznie go gnębi. Beto też tak załatwili, a taki snajper by był... Dobrze że Marcelo był chociaż samowystarczalny, bo oczywiście jako ambitny człowiek nie miał co liczyć na podania od kolegów, więc bramki strzelał przechodząc slalomem całe boisko.

W ogóle takie 'załatwianie' kolegów jest naszym bardzo na rękę, bo przez to odpadają z ogórkami w pucharach i cała Polska się z nich śmieje, i przede wszystkim jebać się idą premie, więc to niezwykle dla nich korzystne. Korzystne jest też gnębienie ich kosztem mistrzostwa bo jak wiadomo jesteśmy chyba jedynym klubem w lidze który premie ma jedynie za zajęcie pierwszego miejsca w lidze. Ale przecież pieniądze szczęścia nie dają, a dołożenie jakiemuś tam Czechowi uszczęśliwia jak cholera.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów