|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Odnośnie Rafała Boguskiego. Oglądając jego wczorajszy mecz bez dwóch zdań był najsłabszy na placu. Zawalił kilka szybkich ataków, źle podał, źle strzelił, stracił piłkę przed naszym polem karnym itd. Jednym słowem dramat.
Ale ja wierzę mimo to w grę Rafała ![]() Na chłodno, odzyskał szybkość i przebojowość. Cechy fizyczne. Natomiast nawala jak zwykle u niego przyjęcie piłki i podanie/strzał z pierwszej piłki. Wiem, braków technicznych w pełni już nie nadrobi ale, jak ogra się tak w lidze 3-4 mecze to znowu wróci do poziomu sprzed kontuzji, czyli na 4 strzały 2 dobrze strzeli a dwa dramatycznie przestrzeli itd A nie jak teraz wszystko psuje. (Niektórzy nie pamiętają już jak grał Rafał sprzed kontuzji, on naprawdę wiele sytuacji marnował i wiele zagrań miał słabych ale nie aż tyle co teraz) Dlatego myślę że z Rafała jeszcze coś będzie i da nam nieraz chwilę radości ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do Bogusia może to kwestia psychiki? gdzieś się w sobie zablokował? nie wiem....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Też o tym myślałem... Jemu zdecydowanie brakuje tego czegoś co np. ma Małecki; tej zadziorności.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Co do Chaveza, to po obejrzeniu filmiku wydaje mi się bardzo sympatycznym i skromnym człowiekiem. Dla mnie to trochę dziwne - koleś zagrał trzy mecze na mundialu, w reprezentacji skazywanej na pożarcie. Prezentował się przyzwoicie, a drużyna straciła tylko trzy bramki. No i teraz mówi, że spełnia się jego marzenie, bo pragnął grać w jakimkolwiek kraju europejskim. Optymizmem napawają ostatnie słowa, o przeczuciach, że zostanie tu na dłużej.
Na pewno każdy pamięta Boguskiego sprzed kontuzji, której doznał w meczu z Legią. To był zupełnie inny zawodnik, grał ciekawie, potrafił zaskoczyć nieszablonowym zagraniem. Teraz jest jakiś wystraszony, ucieka przed starciem fizycznym. Zapewne to kwestia psychiki. To prawda, że gra ostatnio bardzo słabo, ale potrzebuje wsparcia, a nie ciągłego ganienia. Może wtedy pozbiera się do kupy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Najbardziej mnie boli to, że tylko ~10% z nich umie przyznać się do błędu... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Modle sie zeby ten Chavez byl nawet w polowie tak dobry jak Marcelo czy Glowa ,bo inaczej to bedzie kaplica.
Wyglada na sympatycznego faceta ,ale gra raczej twardo i moze jakos z Cleberem uda sie ta obrone doprowadzic do jakiegos ładu i skladu ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Myślę, że jeszcze 1 porządnego środkowego obrońcę znaleźć, bo Bunoza narazie nic, a Cleber w zimie out.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że się Bunoza rozkręci. W końcu (ponoć) był obserwowany pół roku no i też czytałem wiele opinii na zagranicznych forach i się dziwili, że trafił TYLKO do Wisły.
Na razie grał słabo ale trzeba mu dać czas bo jak do tej pory to grał tylko u boku Kowalskiego.. i to jest nieporozumienie, co on w ogóle robi w takim klubie. to jest poziom 2. ligowy a wiek ma już taki że tego poziomu nie przeskoczy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
moze problemem jest to, że Bunoza nie mówi po Polsku i sie nie dogadują?
Ja tam wierze w niego i Czikosza, muszą coś dać drużynie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Obrona narazie jest w ogóle "porozwalana". Cikos narazie dobrze pracuje w ofensywie, a jak się linia defensywna zgra, to będzie cud miód orzeszki
- to moje pobożne życzenia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Własnie przeczytałem, że Bunoza pojechał na kadrę. To chyba jednak takim drewniakiem nie jest?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Czikosz w defensywie robi kiepskie wrażenie. Źle się ustawia, jest mało agresywny, zawsze zbyt daleko od swoich rywali i przez to łatwo objeżdżany. Imho potrzeba nam kogoś lepzego na tę pozycję. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie każdy zawodnik od razu wpasowuje się w drużynę, jak Vidic i Evra przychodzili parę lat temu do United to pierwsze pól roku praktycznie nie grali, bo się aklimatyzowali, a teraz nikt sobie nie wyobraża obrony United bez tych graczy. Dajcie chlopakowi czas, talent na pewno ma, warunki tez, dajcie mu czas i wtedy oceńcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chciałbym się mylić, tak jak bardzo pragnąłem, żeby moje przewidywania co do Łobodzińskiego się nie sprawdziły. Potrzebujemy dobrego stopera. Ba, wystarczyłby nam przyzwoity. Tylko po kiego ch... taka demagogia, jawnie wbrew temu co gość prezentuje na boisku? Uważasz, że to takie zabawne że kopie się po czole w barwach Wisły? Koleś ma niesamowite szczęście że gramy z leszczami, bo przy dobrych przeciwnikach przez jego "wirtualne" krycie ( nie wiem jak to inaczej nazwać, to nawet nie jest krycie na radar ) dostalibyśmy worek goli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2010 o godz. 19:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
W ogóle te 'wzmocnienia' jak na razie to prezentują się wyśmienicie. Bramkarz szukany przez lata, po 2 de facto meczach ląduje na ławie a wraca....Pawełek.Dżoker z 2 bundesligi podziwia trybuny, Żurawski prezentuje się koszmarnie i po mału trzeba sobie zdawać sprawę dlaczego nie dał rady ani w Grecji ani na Cyprze.Cikos też szału nie robi Ruch miejmy nadzieje że jeszcze nie(sami są równie kiepscy) ale Widzew już nam może pokazać gdzie dziś jest nasze miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja o niego bym nie martwił. Baszczyński też nie miał efektownego początku nie mówiąc już o meczu z Realem Saragossa kiedy to trafił swojaka i karnego nie strzelił. Mecz z arką miał przyzwoity. Więcej będzie można powiedzieć w Grudniu.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wiadomo jak to jest z przykladami. Kazdy moze miec swoj. Moim dla odmiany niech bedzie Nawotczynski, ktory w Wisle nie mial efektownego ani poczatku, ani tym bardziej konca. I teraz czy jest cokolwiek poza chciejstwem, co pozwalaloby stwierdzic, ze do Bunozy bardziej pasuje przyklad Baszcza, a nie Nawotczynskiego ? Niektorzy juz zauwazaja u niego rzekomo tendencje zwyzkowa, gdyz w meczu z Arka zagral troche mniej ch..wo niz z Azerami. Ja bym powiedzial, ze to glownie efekt roznicy w klasie rywala, a nie jakiejs znacznej poprawy gry, ale poczekajmy jeszcze troche. Sam jestem ciekaw co pokaze z takimi zespolami jak chocby Widzew, Legia czy pyry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dodajmy do tego, że z całym szacunkiem, ale wasze podniety Czikoszem trącą amatorszczyzną. Okej- chłopak biega do przodu, ma ciąg na bramkę i nie pozbywa się piłki jak idiota, tylko on do ciężkiej cholery jest OBROŃCĄ, a bronić to on za bardzo nie potrafi. Fatalnie się ustawia, ma kiepskie czucie kiedy wejść a kiedy blokować a to jest absolutny klucz w grze na boku. Jak sobie przypomnę występy Baszcza w pucharach to przepaść jest jak między Gargułą a Ronaldinho. Do tego Bunoza został i owszem powołany, ale do reprezentacji młodzieżowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pisanie że Baszczu był kaleką jak tu przyszedł to ogromne nadużycie, tak jak wypominanie mu samobója z Saragossą.Baszczu już wtedy miał swoją markę w Ruchu - miał tez za sobą dyskwalifikacje za bodajże kopnięcie sędziego
![]() Z całą sympatią do Bunozy i wiarą że będą z niego ludzie, to tak na prawdę klub wyświadczył mu wspaniałą przysługę, wpuszczając do na głęboką wodę i to bez żadnego ratownika obok. To jest kolejna prowizorka, szczególnie że środek obrony jest jedną z najbardziej ciężkich do gry pozycji.Nie przypadkowo Trabzon wywalił ponad milion euro + ponoć bardzo duży kontrakt za 31 letniego zawodnika Tu liczy się jak nigdzie indziej doświadczenie - Nie przez przypadek Marcelo na razie nie gra w pierwszym składzie PSV.Bunoza też teraz powinien się ogrywać, na treningach,sparingach, wewnętrznych gierkach, pucharze PL , być może wchodzić przy korzystnym wyniku A tu gość chwilę potrenował, kopnęli go w dupe, kazali mu grac z kolejnym żółtodziobem i jeszcze trzecim na boku i teraz jest płacz że wygląda to fatalnie. Nic tylko dziękować losowi że wszystkie teoretycznie najcięższe mecze, mamy za ponad 2 miesiące.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.08.2010 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mi sie np. podoba jak to robia pilkarze w Arsenalu. Tam praktycznie jak jest akcja na własna bramke to napastnicy zaczynaja wracac i pomagaja obroncom. Fajnie to wyglada lecz jest jedno ale - zawodnicy to potrafia a u nas napastnik leci pod bramke i czeka az ktos mu poda. Wymiennosc pozycji jest niesamowita no ale Arsenal gra 3 napastnikami wiec jeden spokojnie moze sie cofac. Taka role pełnił van Persie a teraz doszedł tez Chamakh. Obroncy natomiast tak jak Vermaelen czy Sagna wlaczaja sie w akcje co daje podwojne zagrozenie pod bramka przeciwnika. Szkoda tylko, ze w polskich zespołach pilkarze tak nie graja lub nie potrafia zagrac. Fajnie by było, jakby np Brozek wracal pod same pole karne, przejal pilke, podal do pomocnika a ten wykorzystal sytuacje i strzelił gola. Tam sie nikt nie dziwi, jak najlepszym strzelcem zespołu bedzie pomocik a nie napastnik. Z taka gra mecze wygladałyby całkiem inaczej. Nasi pilkarze niech sie tego naucza to moze skoncza sie kłopoty w eliminacjach do LM czy tez do LE. Ale chyba to tylko marzenia
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.08.2010 o godz. 17:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
,,Piłkarze wychowani w warunkach naturalnych są obecnie rzadkością. Wyjątkiem mogą być bracia Brożkowie. To podwórkowi - w dobrym tego słowa znaczeniu - piłkarze. Oni się wiele nie nauczyli po przyjściu do Wisły. Technicznie ukształtowało ich podwórko, to samorodki. To zupełnie inne przypadki niż Marcin Baszczyński, który po przyjściu z Ruchu miał problemy z trafieniem w piłkę lewą nogą i z Adamem Nawałką organizowaliśmy mu ćwiczenia na poprawienie techniki uderzenia słabszą kończyną". Każdy piłkarz, to indywidualna historia. Przykład Krzynówska czy Hajty pokazuje, że dzięki pracowitości, odpowiedniemu charakterowi i sile woli można zrobić jako taką karierę nie mając wielkiego talentu. Głupotą był zamysł oparcia rozpieprzonej obrony Wisły na piłkarzach nieogranych i nieopierzonych. Niemniej jednak jakiś potencjał Czikosz i Bunoza posiadają. Większe szanse na karierę daje Słowakowi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wielki autorytet przemówił
Wiem co widziałem i Baszczu od początku prezentował się solidnie.Co nie oznacza że i Bunoza nie będzie ale to tak na oko - jeśli w ogóle, to minimum pół roku i to pod okiem doświadczonego defensora, czy Clebera, czy Chavesa jeśli będzie dobry |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 -- czyli masz sie za wiekszego speca od Iwana? Milo
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sadze, ze tak Ci sie tylko wydaje.
![]()
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 10.08.2010 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
młody Baszczu 10 lat temu jak przyszedł z Ruchu prezentował sie sto razy lepiej niż Bunoza i Cikos razem wzięci.Bardzo pewnie i twardo grał Marcin a po jego rajdach prawą stroną zawsze były dobre okazje do zdobycia przez Wisłe bramki.To nawet widac teraz w sposobie biegania.Baszczu zwinny , sprawny a Ci nowi jacyś tacy sztywni,wykopują piłke na oślep, dają sie łatwo ogrywac.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|