The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 13:41
Miał ktoś do czynienia z Fiatem Stilo?
Konkretnie chodzi mi o wersje Abarth z silnikiem 2.4 benzyna, 170KM.
Wiadomo jakie są opinie o Fiatach, dlatego proszę o jakieś opinie dot. tego modelu.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 14:56
Above napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo jakie są opinie o Fiatach, dlatego proszę o jakieś opinie dot. tego modelu.
opinie o samochodach są mniej więcej takie:
popsuł sie niemiecki,to wina dróg,zlego paliwa,albo mial przekręcony licznik.popsuł sie francuz albo wloch czy inny koreańczyk,to wiadomo-ch...nia.
ja zrobilem kilakset tysiecy mercedesem,ponad 200 tyś fiatem i ok 150 tys citroenem,oprócz tego teraz ford wczesniej inne samochody i powiem,ze jak na razie najmniej dołozyłem do fiata i okazał sie najbardziej niezawodny.najdrożej wyszedl mnie merol,który oprócz tego,ze mial najwiecej usterek,to tez i naprawy były najdrozsze.
co do stilo-mój kuzyn zdziera juz drugiego (roczne przebiegi po ok 80 tyś) i żaluje że trzeciego nie kupi bo produkcja zakończona.faktem jest,że uzywa 1.9 JTD.jednego z najlepszych diesli jesli nie najlepszego.
tej benzynówki o której piszesz nie znam,ale chyba podobne były w alfie.wg mnie stilo to najbardziej niedoceniony samochód .
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Stary 10.08.2010, 10:41
picasso napisał(a):Wyświetl post
najmniej dołozyłem do fiata i okazał sie najbardziej niezawodny.
Tak z ciekawości jakim Fiatem jeździłeś?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.08.2010, 18:23
Tak z ciekawości jakim Fiatem jeździłeś?
jeżdżę do dzisiaj fiat scudo.ale fakt,że zwykly dieselek bez turbiny,common railow i innych wynalazków.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Stary 06.08.2010, 08:44
Nie mialem stycznosci z tym modelem, ale pewne prawidlowosci sa zachowane zawsze gdy masz do czynienia z 'usportowiona' wersja popularnego samochodu. Po pierwsze nie jezdza nimi z reguly dziadki do kosciola i kobiety na zakupy chocby nie wiem jak tego chcieli sprzedajacy ;-) W zwiazku z tym, sa to samochody eksploatowane raczej mocno co z kolei odbija sie na trwalosci wszystkich elementow. Przede wszystkim sprawdzilbym jak wyglada przeniesienie napedu bo pewnie samochod zaliczyl kilkaset startow spod swiatel wiec skrzynia, sprzeglo czy polosie moga juz byc na wykonczeniu. Dodatkowo nalezy sprawdzic jak radzi sobie zawieszenie, bo bardzo prawdopodobne jest dosyc mocne wyeksploatowanie. Warto zobaczyc stopien kompresji na silniku, zeby sie za chwile nie okazalo, ze trzeba robic remont bo poprzedni wlasciciel jezdzil caly czas na odcince.

Do tego dolicz sobie dosyc wysokie koszty ekspolatacji - jak chcesz jezdzic szybko, to musisz zainwestowac w opony (raz na dwa lata powinno starczyc jak po torze nie latasz), hamulce (klocki na kazdym przegladzie, tarcze co drugie klocki), olej wysokiej jakosci i raczej czesto zmieniany. To sa rzeczy normalne, do tego na pewno pojawia sie jakies niespodzianki - to sprzeglo czy skrzynia nie wytrzyma kolejnego sprintu spod swiatel, to przychaczysz kraweznik jak sie nie zlozysz w zakrecie i bedzie zawias do robienia. Zachce Ci sie pewnie rowniez podnosic osiagi, a tego w aucie wolnossacym tanim kosztem robic sie nie da.

Podsumowujac, takie auta sa dla ludzi zdecydowanych czego chca. Jesli jestes pogodzony z ponoszeniem duzo wyzszych kosztow eksploatacji niz uzytkownik przecietnego dupowozu w zamian za odrobine radosci z jazdy to ok, w innym razie sugeruje poszukac czegos bardziej ugrzecznionego.
**********************Open Minds Will Dominate**********************
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów