|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
Większość jest tej samej wielkości (nie pamiętam dokładnie ile m2), ale są też mniejsze i większe. Na poziomie +5 (czyli 1 piętro) średnia powierzchnia biur jest mniejsza, ponieważ dużą część tego piętra zajmują sky box'y, a na poziomie +15 (3 piętro) będą same biura i sale konferencyjne. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wisła czerpała by pewnie zyski z tego ale na wzór tego, że płaci mniej za dzierżawę stadionu, bo koszt stadionu wtedy spada o ileś tam milionów ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Żeby nie czekać na odpowiedz z interpelacji- telebimy u judaszy już są zamontowane
Elewacja wykończona Kostka brukowa jest Na niczym nie oszczędzają Jak zachodzi podejrzenie że można się od tych zdjęć zarazić febrą albo malarią.Posta skasować ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
I ile wieksze bylyby koszty budowy jezeli CALA elewacja na Wisle bylaby wylozona czyms podobnym, moglby byc inny kolor? 5-10mln? 1-2% calosci inwestycji, a jaka roznice sprawia, i nie zadne malowanie... naprawde nam nie wiele trzeba do tego stadionu dolozyc, a moze mimo wszystko wygladac niezle, zrobic elewacje, iluminacje, zazielenic okolice i posprzatac, zrobic wejscia od Park Jordana, co trudne by nie bylo, wystarczy schodku w niektorych miejscach i jakis podjazd dla niepelnosprawnych.. A dodatkowo u nich Bog wie jak tez nie wystaje klima..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu do kija u pasiaków telebim jest na dachu a u nas pod dachem ? Nie wieżę, że nie dałoby się podobnie przy wykorzystaniu odpowiedniej konstrukcji ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg Piękny betonik zamiast jakiejś śmiesznej kostki.Nawet udało się zaoszczędzić na przykryciu folią krzesełek, bo kto to widział by tak marnować nasze pieniądze. Z pierwszego rzędu wspaniałych skyboxów nie widać całego boiska więc na telebimie będą mecz oglądać i zadbano o jak najlepszą widoczność.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.08.2010 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
1q2, przez ciebie poplułem herbatą monitor!
Oprócz tego żółć mnie zalewa ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
||
Co jak co, ale sposobu realizacji obiektu można Cracovii tylko pozazdrościć. U nas sprawa stadionu się jeszcze "troszkę" pociągnie. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Prezydenta mamy judaszowatego, to i o swoje zadbać potrafi...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Prezydent powinien dbać o wszystkie inwestycje, w końcu wydaje pieniądze publiczne, a nie własne.
Bagno przy budowie naszego obiektu to dzieło 3 podmiotów - prezydenta, który stadion powierzył ludziom od budowy dróg oraz nie przeprowadził konkursu na projekt; ZIKITu, który nie poczynił żadnych starań, aby zatrudnić osobę kompetentną, przeprowadzić kompletne przetargi oraz nadzorować projektanta i wykonawcę; biuro Obtułowicza, które narobiło gnoju z projektem - błędy oraz narobienie opóźnień w dostarczaniu i zmian w konstrukcji względem projektu przetargowego na przeszło 70mln PLN. A tak ZIKIT razem z projektantem rozpiertolili masę kasy na bezsensowne rzeczy i nieudolną realizację przetargów i mamy kwiatki, jak obcinanie wykończeniówki elewacji, brak kiosków i telebimów. Gdyby zrealizowano przetargi kompleksowo w oparciu o kompletny projekt, to byłyby wszystkie elementy, granit przed trybunami, a koszt budowy zmieściłby się w 450mln, jak nie mniej. Polimex robi kontrakt życia, bo ciągnie ile chce, budując przy tym małym nakładem sił. ZIKIT jest tak nieporadny, że nawet nie ma pojęcia, gdzie ciąć koszta, podobnie projektant, który zgadza się na bzdurne propozycje ZIKITu, gdy znacznie więcej pieniędzy można oszczędzić na innych rzeczach, oszczędności byłyby większe, bez straty dla estetyki stadionu. Za budowę, którą można było zrealizować za 450mln, trzeba będzie zapłacić 550mln. Prezydent, ZIKIT i Obtułowicz powinni za to beknąć. Teraz ważne, aby mieszkańcy Krakowa, którzy są kibicami Wisły usłyszeli o całej sprawie, wspaniałych rządach Majchrowskiego i odpowiednio zagłosowali w wyborach.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 05.08.2010 o godz. 01:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj rano, ok. 7 przejeżdżałem w pobliżu obu stadionów no i patrząc na intensywność prac (przynajmniej na zewnątrz) to na Kałuży praca wre, czego u nas nie można niestety powiedzieć.
JAJA ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak widzę teraz np, babranie się z konstrukcją telebimu (który niewiadomo kiedy zamontujemy) zamiast zapierdalaniem nad dachem oraz montowaniem oświetlenia, to naprawdę ręce mi opadają... Ja wiem, że IV runda nie nierealna (podobnie jak faza grupowa), ale mogli by chociaż sprawiać pozory. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie wcale nie dla jaj wkleiłem zdjęcia judaszy. Trzeba zrobić szum wokół stadionu i trzeba wykorzystać sytuację że wybory się zbliżają.PISZCIE MAILE DO RADNYCH I BEZPOŚREDNIO DO PREZYDENTA. Kto może niech składa zapytania do ZIKIT-u. Musimy w siebie uwierzyć - jesteśmy wyborcami i potencjalną siłą.Muszą się z nami liczyć i nie wycierać sobie nami gęby. Robią u judaszy piękną elewację, telebimy ,kostkę.U mistrzów Polski nie może być gorzej- a powinno być znacznie lepiej.Albo się zbierzemy teraz do kupy i wymusimy w najlepszym momencie wykończenie tego obiektu albo zostaniemy z tym co mamy ( i z tym czego nie mamy). Już raz z podpisami pod petycją był problem.Pokażcie że to byl wypadek przy pracy.Poprzednia akcja mailowa w sprawie dodatkowej kasy się udała.Teraz też musi się udać.Kto da rade niech zbierze adresy i poda na forum.Zasypać dziadów mailami i pismami ,jak prasa to podłapie to albo będzie stadion na miarę mistrzów albo pogrzebiemy ich politycznie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko nie na forum. Wiadomo dlaczego.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Żeby tego było mało to stadion Pasiastych ma elewacje w całości z MARMURÓW!! a u nas brudny beton itp. Dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zbiorowy pozew do sądu przeciwko Komuchowi M, pseudo projektantowi O. i zikitowi. Sprawą powinien zająć się prokurator i agencja antykorupcyjna bo dla mnie jasno wynika że jest to sprawa korupcjogenna. Żadna ku..a komunistyczna ani urzędasy nie będą pluć nam w twarz. Dlatego moim zdaniem właściwe było by pozwanie do sądu, nasłanie do zbadania sprawy biuro antykorupcyjne oraz wielka akcja anty promocyjna Komucha itd. Tylko przed każdym meczem powinno się rozdawać ulotki wszystkim kibicom informujące o wszystkich zaniedbaniach ze strony komunisty, ZIKiTu i projektanta. To jest marnotractwo pieniędzy Miejskich za które prezydent powinien siedzieć.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
****a, momentami tego się nie da czytać. Kiedy zrozumiecie, że nasz stadion jest inny niż u sąsiadki. Został zaprojektowany na swój sposób w odbiennej estetyce - betonowej, a ich w innej - z płytami elewacyjnymi. To, że akurat Wam nie podoba się beton nic nie znaczy, bo są tacy którym on się podoba.
Rozumiem Wasze rozgoryczenie, ale co wynika z takiego postu jak wojtali? Napiszesz pozew? Złożysz doniesienie? Bo jeśli nie to po co takie pisanie? Trzeba zająć się konkretami to nie było kilkunastu osób do zbierania podpisów.. żeby nie było całkiem ot, na stronie Stowarzyszenia są nowe zdjęcia z budowy hali
Ostatnio edytowane przez joshi : 05.08.2010 o godz. 09:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie jak duże będą telebimy (jak w końcu zawisną)? Zna ktoś rozmiary?, Pytam bo nie udało mi się tego znaleźć nigdzie, a ciekawa jestem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Majchrowski mówi, że robi się coś na trybunie północnej - czy to fakt, czy kolejne kłamstwo naszego pseudo prezydenta?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedewszystkim poprosił bym inteligentniejszym kibiców o przetłumaczenie mi tego bełkotu, od fragmentu "Wisła poprosiła o jak najdłuższe rozgrywanie meczów u siebie".
Niestety nie potrafię tego ogarnąć mimo szczerych chęci. ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
hahah ten Majchrowski jest naprawde głupi, w Pazdzierniku cały stadion
a Trybune wschodnią w srodku juz chyba rok robią, a on mysly ze zachodia w 3 miesiace zrobia :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Też zauważyłam, że mówi o północnej jakby tam pracowano już od dawna, prawda to? Ponadto potwierdza termin październik/listopad hmm zobaczymy, może chęć zostania na stołku jest dla nas szansą.
BTW Czekam z niecierpliwością na jego rozmowę z Basałajem i ten panagiryk tfu felieton |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cala rzecz własnie w tym ze za grosz w tym estetyki. Oczywiście zawsze się znajdzie ktoś kto powie ze np.taki Szkieletor na Mogilskim jest architektoniczną efemeryda podkreślająca wyjątkowość takiego miasta jak Kraków ale zasadniczo jak coś jest zrobione byle jak i niewykończone to większości się nie podobna, tak? Problem w tym ze miał być barwiony beton architektoniczny.Jest? Miała być kostka brukowa.Jest? Miała być konstrukcja dachu żelbetowa.Jest? Tyle z potwierdzonych -oszczędnościowych-zmian które wprowadził Inwestor (juz o parkingach nie piszę). Co zmieniono na ul.Kałuży?Nic. Tam sa telebimy i wykończony w 100% stadion.U nas jeszcze do tego brak telebimów i wykończenia jednej z trybun. Pisać ludzie maile do UM,prezydenta, radnych i ZiKiT-u- ja już pare wysłałem- mam nadzieję że nie bedę sam. Przecież sobie robią z Was/Nas jaja w żywe oczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Czyli rzecz jasna to Wisła a konkretnie jej kibice winni są opóźnieniom. Z tej wypowiedzi wynika jasno, że nikt z miasta nie bywa na tej budowie. Bo ja jako kompletny laik w sprawach budowlanych jestem przekonany że oddanie całego stadionu nawet w listopadzie jest całkowicie nierealne, mając na uwadze obecny stopień zaawansowania prac. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Beton architektoniczny miał być, a nie ma - co mają teraz zrobić? Zburzyć stadion i postawić od nowa? Miała być kostka brukowa, a nie ma. Problem jest innej materii, brak plau zagospodarowania terenu, boisk, zieleni. Dla mnie nie ma różnicy, czy wokół stadionu jest może asfaltu czy kostki brukowej. Dach - wg mnie konstrukcja dachu jest ok. Dobrze się prezentuje, sprawia wrażenie lekkiej i pasuje mi do całości Co mnie obchodzi co się dzieje na Kałuży - NIC. Interesuje mnie Nasz stadion i fajnie że Ciebie też, że piszesz maile i próbujesz coś działać. Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy tylko mi termin październik/listopad skojarzył się z terminem wyborów samorządowych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dobrze by było, żeby Basałaj na tym spotkaniu 10 sierpnia dowiedział się o co mu chodziło w tym graniu na całkowicie oddanym obiekcie. Bo może się okazać, że spólka Majchrowski&Filipiak chce nas przetrzymać na Hutniku maksymalnie długo. W tym bełkocie nie padło ani jedno zdanie o grze przy np. 1 lub 2 lub 3 trybunach w sierpniu, wrześniu. Jeśli znowu pół rundy spędzimy na tym trenningowym pseudostadioniku na SS to niedość, ze finanasowo w plecy dla klubu to i sportowo.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.08.2010 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |