The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2010, 14:44
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie odnośnie wielkości pomieszczeń biurowych, czy wszystkie biura są tej samej wielkości czy są tam mniejsze i większe biura? http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia z tego wynika ze na poziomie +15 są pomieszczenia średnio 45metrowe, a na poziomie +5 ~30metrowe.
Biura różnią się od siebie wielkościa.
Większość jest tej samej wielkości (nie pamiętam dokładnie ile m2), ale są też mniejsze i większe.

Na poziomie +5 (czyli 1 piętro) średnia powierzchnia biur jest mniejsza, ponieważ dużą część tego piętra zajmują sky box'y, a na poziomie +15 (3 piętro) będą same biura i sale konferencyjne.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.08.2010, 15:51
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
A co do nazwy stadionu to nie róbcie sobie jaj .Oczywistym jest że kasa z ewentualnej sprzedaży nazwy nalezy się właścicielowi a nie operatorowi .Właścicielem jest miasto i ono wyłozyło kasę na budowę i miasto powinno mieć z ewentualny zysk z nazwy . Równie dobrze mógłby się o taką kasę ubiegać np.operator bufetu na stadionie . Niestety Wisła nie ma tu nic do powiedzenia .
Za bardzo upraszczasz sprawę. W umowie między miastem a operatorem może zostać zawarty punkt że to operator ma prawo do sprzedaży nazwy.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.08.2010, 16:03
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nie wierzę , że z taką grą przejdziemy Azerów .Spodziewam się raczej kolejnej bolesnej porażki typu 3-0 .Oni nas spokojnie wyczekają i skontrują co przy naszej obronie nie będzie jakimś super wyczynem .Tak więc zawracanie sobie głowy tym czy następną rundę LE zagramy u sibie jest lekko śmieszne
A co do nazwy stadionu to nie róbcie sobie jaj .Oczywistym jest że kasa z ewentualnej sprzedaży nazwy nalezy się właścicielowi a nie operatorowi .Właścicielem jest miasto i ono wyłozyło kasę na budowę i miasto powinno mieć z ewentualny zysk z nazwy . Równie dobrze mógłby się o taką kasę ubiegać np.operator bufetu na stadionie . Niestety Wisła nie ma tu nic do powiedzenia .
Moim zdaniem to jednak Wisła powinna czerpać zyski z nazwy. Skoro byłaby operatorem stadionu, to powinna również mieć prawo do dysponowania nazwą obiektu, na czas, w którym dzierżawi obiekt.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2010, 17:03
Wisła czerpała by pewnie zyski z tego ale na wzór tego, że płaci mniej za dzierżawę stadionu, bo koszt stadionu wtedy spada o ileś tam milionów ...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.08.2010, 21:57
Żeby nie czekać na odpowiedz z interpelacji- telebimy u judaszy już są zamontowane
Elewacja wykończona
Kostka brukowa jest
Na niczym nie oszczędzają
Jak zachodzi podejrzenie że można się od tych zdjęć zarazić febrą albo malarią.Posta skasować

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2010, 22:05
I ile wieksze bylyby koszty budowy jezeli CALA elewacja na Wisle bylaby wylozona czyms podobnym, moglby byc inny kolor? 5-10mln? 1-2% calosci inwestycji, a jaka roznice sprawia, i nie zadne malowanie... naprawde nam nie wiele trzeba do tego stadionu dolozyc, a moze mimo wszystko wygladac niezle, zrobic elewacje, iluminacje, zazielenic okolice i posprzatac, zrobic wejscia od Park Jordana, co trudne by nie bylo, wystarczy schodku w niektorych miejscach i jakis podjazd dla niepelnosprawnych.. A dodatkowo u nich Bog wie jak tez nie wystaje klima..
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 04.08.2010, 22:14
Czemu do kija u pasiaków telebim jest na dachu a u nas pod dachem ? Nie wieżę, że nie dałoby się podobnie przy wykorzystaniu odpowiedniej konstrukcji ...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.08.2010, 22:38
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie czekać na odpowiedz z interpelacji- telebimy u judaszy już są zamontowane
Elewacja wykończona
Kostka brukowa jest
Na niczym nie oszczędzają
Nie podoba Ci się nasza elewacja? no nie żartuj nawet.Przecież to dzieło sztuki

http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Piękny betonik zamiast jakiejś śmiesznej kostki.Nawet udało się zaoszczędzić na przykryciu folią krzesełek, bo kto to widział by tak marnować nasze pieniądze.

anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Czemu do kija u pasiaków telebim jest na dachu a u nas pod dachem ?.
Z pierwszego rzędu wspaniałych skyboxów nie widać całego boiska więc na telebimie będą mecz oglądać i zadbano o jak najlepszą widoczność.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.08.2010 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.08.2010, 22:48
1q2, przez ciebie poplułem herbatą monitor!

Oprócz tego żółć mnie zalewa

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.08.2010, 22:54
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Czemu do kija u pasiaków telebim jest na dachu a u nas pod dachem ? Nie wieżę, że nie dałoby się podobnie przy wykorzystaniu odpowiedniej konstrukcji ...
Na Cracovii dach jest niżej i powieszenie telebimu pod dachem jest przez to niemożliwe - zasłoniłoby widok kibicom na murawę.
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z pierwszego rzędu wspaniałych skyboxów nie widać całego boiska więc na telebimie będą mecz oglądać i zadbano o jak najlepszą widoczność.
Tylko o samym telebimie zapomniano...

Co jak co, ale sposobu realizacji obiektu można Cracovii tylko pozazdrościć. U nas sprawa stadionu się jeszcze "troszkę" pociągnie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2010, 23:55
Prezydenta mamy judaszowatego, to i o swoje zadbać potrafi...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.08.2010, 01:36
Prezydent powinien dbać o wszystkie inwestycje, w końcu wydaje pieniądze publiczne, a nie własne.
Bagno przy budowie naszego obiektu to dzieło 3 podmiotów - prezydenta, który stadion powierzył ludziom od budowy dróg oraz nie przeprowadził konkursu na projekt; ZIKITu, który nie poczynił żadnych starań, aby zatrudnić osobę kompetentną, przeprowadzić kompletne przetargi oraz nadzorować projektanta i wykonawcę; biuro Obtułowicza, które narobiło gnoju z projektem - błędy oraz narobienie opóźnień w dostarczaniu i zmian w konstrukcji względem projektu przetargowego na przeszło 70mln PLN.
A tak ZIKIT razem z projektantem rozpiertolili masę kasy na bezsensowne rzeczy i nieudolną realizację przetargów i mamy kwiatki, jak obcinanie wykończeniówki elewacji, brak kiosków i telebimów. Gdyby zrealizowano przetargi kompleksowo w oparciu o kompletny projekt, to byłyby wszystkie elementy, granit przed trybunami, a koszt budowy zmieściłby się w 450mln, jak nie mniej.
Polimex robi kontrakt życia, bo ciągnie ile chce, budując przy tym małym nakładem sił.
ZIKIT jest tak nieporadny, że nawet nie ma pojęcia, gdzie ciąć koszta, podobnie projektant, który zgadza się na bzdurne propozycje ZIKITu, gdy znacznie więcej pieniędzy można oszczędzić na innych rzeczach, oszczędności byłyby większe, bez straty dla estetyki stadionu.

Za budowę, którą można było zrealizować za 450mln, trzeba będzie zapłacić 550mln. Prezydent, ZIKIT i Obtułowicz powinni za to beknąć. Teraz ważne, aby mieszkańcy Krakowa, którzy są kibicami Wisły usłyszeli o całej sprawie, wspaniałych rządach Majchrowskiego i odpowiednio zagłosowali w wyborach.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 05.08.2010 o godz. 01:50.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2010, 06:59
Dzisiaj rano, ok. 7 przejeżdżałem w pobliżu obu stadionów no i patrząc na intensywność prac (przynajmniej na zewnątrz) to na Kałuży praca wre, czego u nas nie można niestety powiedzieć.
JAJA
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2010, 07:28
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Prezydenta mamy judaszowatego, to i o swoje zadbać potrafi...
Sami go sobie wybraliście. Zacznijcie coś w tym Krakowie robić bo to już naprawdę nie jest śmieszne. Ten stadion chyba nigdy nie powstanie :/
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 07:58
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Prezydent powinien dbać o wszystkie inwestycje, w końcu wydaje pieniądze publiczne, a nie własne.
Bagno przy budowie naszego obiektu to dzieło 3 podmiotów - prezydenta, który stadion powierzył ludziom od budowy dróg oraz nie przeprowadził konkursu na projekt; ZIKITu, który nie poczynił żadnych starań, aby zatrudnić osobę kompetentną, przeprowadzić kompletne przetargi oraz nadzorować projektanta i wykonawcę; biuro Obtułowicza, które narobiło gnoju z projektem - błędy oraz narobienie opóźnień w dostarczaniu i zmian w konstrukcji względem projektu przetargowego na przeszło 70mln PLN.
A tak ZIKIT razem z projektantem rozpiertolili masę kasy na bezsensowne rzeczy i nieudolną realizację przetargów i mamy kwiatki, jak obcinanie wykończeniówki elewacji, brak kiosków i telebimów. Gdyby zrealizowano przetargi kompleksowo w oparciu o kompletny projekt, to byłyby wszystkie elementy, granit przed trybunami, a koszt budowy zmieściłby się w 450mln, jak nie mniej.
Polimex robi kontrakt życia, bo ciągnie ile chce, budując przy tym małym nakładem sił.
ZIKIT jest tak nieporadny, że nawet nie ma pojęcia, gdzie ciąć koszta, podobnie projektant, który zgadza się na bzdurne propozycje ZIKITu, gdy znacznie więcej pieniędzy można oszczędzić na innych rzeczach, oszczędności byłyby większe, bez straty dla estetyki stadionu.

Za budowę, którą można było zrealizować za 450mln, trzeba będzie zapłacić 550mln. Prezydent, ZIKIT i Obtułowicz powinni za to beknąć. Teraz ważne, aby mieszkańcy Krakowa, którzy są kibicami Wisły usłyszeli o całej sprawie, wspaniałych rządach Majchrowskiego i odpowiednio zagłosowali w wyborach.
Dopiero po ukończeniu stadionu może wkroczyć NIK a pózniej CBA?.Przecież to jest ****a nie możliwe co się dzieje.
Jak widzę teraz np, babranie się z konstrukcją telebimu (który niewiadomo kiedy zamontujemy) zamiast zapierdalaniem nad dachem oraz montowaniem oświetlenia, to naprawdę ręce mi opadają...
Ja wiem, że IV runda nie nierealna (podobnie jak faza grupowa), ale mogli by chociaż sprawiać pozory.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.08.2010, 08:12
Ludzie wcale nie dla jaj wkleiłem zdjęcia judaszy. Trzeba zrobić szum wokół stadionu i trzeba wykorzystać sytuację że wybory się zbliżają.PISZCIE MAILE DO RADNYCH I BEZPOŚREDNIO DO PREZYDENTA. Kto może niech składa zapytania do ZIKIT-u. Musimy w siebie uwierzyć - jesteśmy wyborcami i potencjalną siłą.Muszą się z nami liczyć i nie wycierać sobie nami gęby. Robią u judaszy piękną elewację, telebimy ,kostkę.U mistrzów Polski nie może być gorzej- a powinno być znacznie lepiej.Albo się zbierzemy teraz do kupy i wymusimy w najlepszym momencie wykończenie tego obiektu albo zostaniemy z tym co mamy ( i z tym czego nie mamy). Już raz z podpisami pod petycją był problem.Pokażcie że to byl wypadek przy pracy.Poprzednia akcja mailowa w sprawie dodatkowej kasy się udała.Teraz też musi się udać.Kto da rade niech zbierze adresy i poda na forum.Zasypać dziadów mailami i pismami ,jak prasa to podłapie to albo będzie stadion na miarę mistrzów albo pogrzebiemy ich politycznie
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 08:18
Tylko nie na forum. Wiadomo dlaczego.

Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Stary 05.08.2010, 09:30
Żeby tego było mało to stadion Pasiastych ma elewacje w całości z MARMURÓW!! a u nas brudny beton itp. Dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zbiorowy pozew do sądu przeciwko Komuchowi M, pseudo projektantowi O. i zikitowi. Sprawą powinien zająć się prokurator i agencja antykorupcyjna bo dla mnie jasno wynika że jest to sprawa korupcjogenna. Żadna ku..a komunistyczna ani urzędasy nie będą pluć nam w twarz. Dlatego moim zdaniem właściwe było by pozwanie do sądu, nasłanie do zbadania sprawy biuro antykorupcyjne oraz wielka akcja anty promocyjna Komucha itd. Tylko przed każdym meczem powinno się rozdawać ulotki wszystkim kibicom informujące o wszystkich zaniedbaniach ze strony komunisty, ZIKiTu i projektanta. To jest marnotractwo pieniędzy Miejskich za które prezydent powinien siedzieć.
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2010, 09:38
****a, momentami tego się nie da czytać. Kiedy zrozumiecie, że nasz stadion jest inny niż u sąsiadki. Został zaprojektowany na swój sposób w odbiennej estetyce - betonowej, a ich w innej - z płytami elewacyjnymi. To, że akurat Wam nie podoba się beton nic nie znaczy, bo są tacy którym on się podoba.
Rozumiem Wasze rozgoryczenie, ale co wynika z takiego postu jak wojtali?
Napiszesz pozew? Złożysz doniesienie? Bo jeśli nie to po co takie pisanie?
Trzeba zająć się konkretami to nie było kilkunastu osób do zbierania podpisów..

żeby nie było całkiem ot, na stronie Stowarzyszenia są nowe zdjęcia z budowy hali
Ostatnio edytowane przez joshi : 05.08.2010 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 09:42
Mam pytanie jak duże będą telebimy (jak w końcu zawisną)? Zna ktoś rozmiary?, Pytam bo nie udało mi się tego znaleźć nigdzie, a ciekawa jestem
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 10:33
Majchrowski mówi, że robi się coś na trybunie północnej - czy to fakt, czy kolejne kłamstwo naszego pseudo prezydenta?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 10:43
Przedewszystkim poprosił bym inteligentniejszym kibiców o przetłumaczenie mi tego bełkotu, od fragmentu "Wisła poprosiła o jak najdłuższe rozgrywanie meczów u siebie".
Niestety nie potrafię tego ogarnąć mimo szczerych chęci.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 10:50
hahah ten Majchrowski jest naprawde głupi, w Pazdzierniku cały stadion
a Trybune wschodnią w srodku juz chyba rok robią, a on mysly ze zachodia w 3 miesiace zrobia :/
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2010, 10:52
Też zauważyłam, że mówi o północnej jakby tam pracowano już od dawna, prawda to? Ponadto potwierdza termin październik/listopad hmm zobaczymy, może chęć zostania na stołku jest dla nas szansą.
BTW Czekam z niecierpliwością na jego rozmowę z Basałajem i ten panagiryk tfu felieton
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.08.2010, 11:27
joshi napisał(a):Wyświetl post
****a, momentami tego się nie da czytać. Kiedy zrozumiecie, że nasz stadion jest inny niż u sąsiadki. Został zaprojektowany na swój sposób w odbiennej estetyce - betonowej, a ich w innej - z płytami elewacyjnymi. ....

.....
W czym? W estetyce betonowej? Doprawdy ciekawe określenie chyba Ci to prezydent to dyktował....
Cala rzecz własnie w tym ze za grosz w tym estetyki. Oczywiście zawsze się znajdzie ktoś kto powie ze np.taki Szkieletor na Mogilskim jest architektoniczną efemeryda podkreślająca wyjątkowość takiego miasta jak Kraków ale zasadniczo jak coś jest zrobione byle jak i niewykończone to większości się nie podobna, tak?

Problem w tym ze miał być barwiony beton architektoniczny.Jest?
Miała być kostka brukowa.Jest?
Miała być konstrukcja dachu żelbetowa.Jest?
Tyle z potwierdzonych -oszczędnościowych-zmian które wprowadził Inwestor (juz o parkingach nie piszę).
Co zmieniono na ul.Kałuży?Nic.
Tam sa telebimy i wykończony w 100% stadion.U nas jeszcze do tego brak telebimów i wykończenia jednej z trybun.
Pisać ludzie maile do UM,prezydenta, radnych i ZiKiT-u- ja już pare wysłałem- mam nadzieję że nie bedę sam.
Przecież sobie robią z Was/Nas jaja w żywe oczy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2010, 11:37
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Przedewszystkim poprosił bym inteligentniejszym kibiców o przetłumaczenie mi tego bełkotu, od fragmentu "Wisła poprosiła o jak najdłuższe rozgrywanie meczów u siebie".
Niestety nie potrafię tego ogarnąć mimo szczerych chęci.
El Presidente chodzi o to, że Wisła, a konkretnie jej kibice naciskali, żeby jak najdłużej możliwe było rozgrywanie meczów na R22 przed całkowitym zamknięciem stadionu.
Czyli rzecz jasna to Wisła a konkretnie jej kibice winni są opóźnieniom.

Z tej wypowiedzi wynika jasno, że nikt z miasta nie bywa na tej budowie.
Bo ja jako kompletny laik w sprawach budowlanych jestem przekonany że oddanie całego stadionu nawet w listopadzie jest całkowicie nierealne, mając na uwadze obecny stopień zaawansowania prac.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2010, 12:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
W czym? W estetyce betonowej? Doprawdy ciekawe określenie chyba Ci to prezydent to dyktował....
Cala rzecz własnie w tym ze za grosz w tym estetyki. Oczywiście zawsze się znajdzie ktoś kto powie ze np.taki Szkieletor na Mogilskim jest architektoniczną efemeryda podkreślająca wyjątkowość takiego miasta jak Kraków ale zasadniczo jak coś jest zrobione byle jak i niewykończone to większości się nie podobna, tak?

Problem w tym ze miał być barwiony beton architektoniczny.Jest?
Miała być kostka brukowa.Jest?
Miała być konstrukcja dachu żelbetowa.Jest?
Tyle z potwierdzonych -oszczędnościowych-zmian które wprowadził Inwestor (juz o parkingach nie piszę).
Co zmieniono na ul.Kałuży?Nic.
Tam sa telebimy i wykończony w 100% stadion.U nas jeszcze do tego brak telebimów i wykończenia jednej z trybun.
Pisać ludzie maile do UM,prezydenta, radnych i ZiKiT-u- ja już pare wysłałem- mam nadzieję że nie bedę sam.
Przecież sobie robią z Was/Nas jaja w żywe oczy
Co do estetyki, beton mi się podoba, Tobie nie - na tym zakończmy dyskusję w tym temacie, bo szkoda się spierać. Każdy ma swój gust.

Beton architektoniczny miał być, a nie ma - co mają teraz zrobić? Zburzyć stadion i postawić od nowa?

Miała być kostka brukowa, a nie ma. Problem jest innej materii, brak plau zagospodarowania terenu, boisk, zieleni. Dla mnie nie ma różnicy, czy wokół stadionu jest może asfaltu czy kostki brukowej.

Dach - wg mnie konstrukcja dachu jest ok. Dobrze się prezentuje, sprawia wrażenie lekkiej i pasuje mi do całości

Co mnie obchodzi co się dzieje na Kałuży - NIC.

Interesuje mnie Nasz stadion i fajnie że Ciebie też, że piszesz maile i próbujesz coś działać.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2010, 12:40
Ciekawe czy tylko mi termin październik/listopad skojarzył się z terminem wyborów samorządowych...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2010, 13:12
Dobrze by było, żeby Basałaj na tym spotkaniu 10 sierpnia dowiedział się o co mu chodziło w tym graniu na całkowicie oddanym obiekcie. Bo może się okazać, że spólka Majchrowski&Filipiak chce nas przetrzymać na Hutniku maksymalnie długo. W tym bełkocie nie padło ani jedno zdanie o grze przy np. 1 lub 2 lub 3 trybunach w sierpniu, wrześniu. Jeśli znowu pół rundy spędzimy na tym trenningowym pseudostadioniku na SS to niedość, ze finanasowo w plecy dla klubu to i sportowo.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.08.2010 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2010, 13:18
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy tylko mi termin październik/listopad skojarzył się z terminem wyborów samorządowych...
Mnie też zaczyna się wydawać co Majchrowskiemu zaczyna zależeć na tym aby bańka odnośnie stadionu pękła dopiero po wyborach co mu mniej zaszkodzi .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów