The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 23:37
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam takie nietypowe pytanie. Czy murzyni są w Ameryce Płd od zawsze czy to Europejczycy ich tam sprowadzili w czasach kolonizacji, czy też może było jeszcze inaczej
Byli masowo przywożeni w 17 i 18 wieku gdy był boom na cukier na wyspach karaibskich lub Antylach jak kto woli(miejscowi byli zbyt dumni by pracować jako niewolnicy, jest pamiętnik holenderskiego plantatora z wyspy Curacao w którym opisuje jak kilkuset Indian zaciągniętych do pracy zagłodziło się na śmierć) oraz na tytoń z Brazylii, a później w 19 stuleciu(gdy wynaleziono cukier biały i zaczęto go rafinować w Europie) przenosili się głównie do Brazylii(już jako wolni ludzie) za pracą(zbieranie kauczuku)
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 01.08.2010 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
SzopAsR
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.08.2010, 23:51
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
ile "%" odtracaja podatku pracujacym uczniom na umowe zlecenie?
16 procent
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 07:27
Mam problem z allegro. Chcialem zakupic sobie meczowy t-shirt argentyny (opcja kup teraz). Ostatnia moja cz ynnoscia bylo wybieranie formy platnosci. Zrezygnowalem, ponownie otworzylem strone z przedmiotem, dwukrotnie kliknalem "kup teraz" i okazalo sie, ze "zamowilem" 3 koszulki, do tego dochodzi 75 zl za przesylke + 3 razy 87 zlotych. To jest pojebane, chcialem tylko spisac dane goscia by zakupic TYLKO JEDEN egzemplarz. Co mam zrobic?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 02.08.2010, 07:29
Napisz maila do sprzedawcy, na 99% anuluje twoje dwa zakupy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.08.2010, 07:36
Juz napisalem. Problem w tym ze gosc rzadko sie ponoc "odzywa". Z tego co robilem nawet jednego zakupu nie powinienem miec.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.08.2010, 08:25
witam,czy ktos poleci jakis sklep ze zlota bizuteria w przystepnej cenie?z gory dzieki za odp
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 10:46
czy ktoś może wie jak nazywa się ta nuta z tego filmiku ?
http://www.manusite.pl/index.php?co=...id=22701&kat=7
bardzo bym prosił o nazwę
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.08.2010, 11:01
Cytat:
czy ktoś może wie jak nazywa się ta nuta z tego filmiku ?
http://www.manusite.pl/index.php?co=...id=22701&kat=7
bardzo bym prosił o nazwę
proszę bardzo- Lunatic House Sounds ft. D.J.L.B.-The Day (d.j.l.b. efficient mix)

Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Stary 02.08.2010, 11:41
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
proszę bardzo- Lunatic House Sounds ft. D.J.L.B.-The Day (d.j.l.b. efficient mix)
dzięki Ci bardzo!
Ostatnio edytowane przez ostach1906aka : 02.08.2010 o godz. 11:56.
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
19dafi06
Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2010, 12:53
Witam! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tego kedytu czy to na prawdę jest tak tanio i pięknie jak piszą? Brał ktoś już kredyt u nich
Pod Wawelem Mistrza mamy znów!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.08.2010, 13:06
.:MEDALIK:. napisał(a):Wyświetl post
Hej.

Szukam taniego noclegu blisko centrum Krakowa. Gdzie najlepiej?
Jedyny wymóg to prysznic.

Jakiś hostel młodzieżowy czy coś takiego. Dla 3 osób.

Czy w akademiku moge próbować?

Pozdro.

http://www.taniehostele.pl/index.php?lang=pl

pod samym stadionem Wisły
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.08.2010, 14:09
Można gdzieś w Krakowie kupić grille jednorazowe (najlepiej gdzieś w okolicach Krowodrzy, Śródmieścia, Zwierzyńca)? Jak to wygląda z cenami itp ?

fialo
A możesz jakieś dokładne miejsca (na jakiej ulicy itp) podać.
Ostatnio edytowane przez R33 : 02.08.2010 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 14:11
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Można gdzieś w Krakowie kupić grille jednorazowe (najlepiej gdzieś w okolicach Krowodrzy, Śródmieścia, Zwierzyńca)? Jak to wygląda z cenami itp ?
Można, nawet w Żabce chyba można kupić, tak do 40 PLN.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:32
Mam pytanie dotyczace lotow z Rayanerem. Dokonalem odprawy online i czy na lotnisku wystarcza mi te karty pokladowe i dowod tozsamosci ? Czy trzeba jeszcze cos wydrukowac ?

Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.08.2010, 14:37
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie dotyczace lotow z Rayanerem. Dokonalem odprawy online i czy na lotnisku wystarcza mi te karty pokladowe i dowod tozsamosci ? Czy trzeba jeszcze cos wydrukowac ?
Karty pokładowe i dowód tożsamości są Ci tylko potrzebne.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:41
ok dzieki.

Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.08.2010, 16:43
19dafi06 napisał(a):Wyświetl post
Witam! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tego kedytu czy to na prawdę jest tak tanio i pięknie jak piszą? Brał ktoś już kredyt u nich
coś Ci tu brakuje......
Odpowiedz cytując
Ja_Kibic
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.08.2010, 17:12
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Mam problem z allegro. Chcialem zakupic sobie meczowy t-shirt argentyny (opcja kup teraz). Ostatnia moja cz ynnoscia bylo wybieranie formy platnosci. Zrezygnowalem, ponownie otworzylem strone z przedmiotem, dwukrotnie kliknalem "kup teraz" i okazalo sie, ze "zamowilem" 3 koszulki, do tego dochodzi 75 zl za przesylke + 3 razy 87 zlotych. To jest pojebane, chcialem tylko spisac dane goscia by zakupic TYLKO JEDEN egzemplarz. Co mam zrobic?

Napisac do sprzedawcy i wyjasnic pomyłke, ale to wyglada tak ze on tego nie anuluje tylko musi wystapic do alledrogo o zwrot pprowizji, nastepnie oni pisza do Ciebie jak to wyglada z Twego punktu widzenia i jak mu dadza zwrot to Ty dostajesz ostrzezenie, w sumie to tyle. Trzy ostrzezenia od 3 roznych sprzedajacych to stały ban, no i zapewne zasluzony neutralny komentarz od sprzedawcy

PS. Dawno nic nie kupowalem na allegro ale dane sprzedawcy dostejesz na e-maila po zakupie, wiec nie masz po co cofac stron i spisywac

Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Napisz maila do sprzedawcy, na 99% anuluje twoje dwa zakupy.

na 100% nie da sie anulowac "kup teraz" jak zwyklej licytacji
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Ja_Kibic : 02.08.2010 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 02.08.2010, 17:39
Da się, ja kiedyś anulowałem. Chociaż może coś się zmieniło bo od 3 lat nie korzystam z tego portalu. Zaś jeśli sprzedawca nie odpowie to olej te opłaty a koszulkę zamów sobie z innego konta ;]
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 18:16
Kupiłem sobie wczoraj Fallouta 3 zainstalowałem, chce grać, ale gra zawiesza mi się po chwili od włączenia. Nie wie ktoś co to może być ? Jakieś problemy ze zgodnością czy co ? Dodam, że mam Windows 7. Z góry dzięki.

Hetfield - tak, mam nowiutkiego laptopa HP Pavillion więc nie ma żadnego problemu z wymaganiami ..Instalowałem patche i nic ..
Ostatnio edytowane przez fialo : 02.08.2010 o godz. 18:46.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Hetfield
Senior Member

Stary 02.08.2010, 18:39
A jakie masz wymagania sprawdzałeś czy pójdzie ci gra?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2010, 18:57
A w tym lapku to masz kartę zintegrowaną czy jakąś dedykowaną? Sprawdzałeś FPS? Zmieniałeś opcje graficzne? Gra jest dedykowana na Vistę wieć na 7 też nie powinno być problemu
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.08.2010 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 02.08.2010, 22:02
Jest w stanie ktoś z Was polecić mi jakieś tanie kwatery czy pola namiotowe w Międzyzdrojach? Wiem, że Internet itp.. ale jednak wielu rzeczy tam nie ma
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 02.08.2010, 22:04
2 pytania do orientujacych sie co gdzie mozna w Krk kupic

1) gdzie mozna kupic jakies srodki na komary (RAID, spray OFF) itp ?

2) gdzie mozna kupic lampke biurkowa ?

Im blizej okolic AGH sklepy tym lepiej.

Co do srodka na komary to tez mile widzialbym jakies sugestwie tzn. sprawa jest taka ze mnie nie gryza raczej, a jesli nawet to tego nie zauwazam, wiec zadne smarowidla, itp mnie nie interesuja.
bardziej mnie bzyczenie irtuje i fakt ze sie tych owadow mnostwo teraz szweda w okol chocby monitora (jeszcze nie mam lampki to mam wzgledny spokoj :d ). Wiec chyba ten RAID sie wydaje dobry, bo to tylko podlacze i podobno wszelakie paskudztwo pospada na ziemie. tak ma byc w teorii, a w praktyce ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.08.2010, 22:11
Panowie,kto boi się latać samolotem. Jakieś środki nasenne macie sprawdzone?czy inne sposoby. Wiecie kolega pyta
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Stary 02.08.2010, 22:26
Lampka czerwone wina na kilka godzin przed lotem, i na 10 minut przed startem guma do żucia.
Nie bierz środków nasennych bo mogą wpłynąć niekorzystnie na samopoczucie bo i tak nie zaśniesz jak się będziesz bał. Nie martw się szanse, że się rozbijecie są niewielkie
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.08.2010, 22:44
Dzięki,w sumie z tym winem to najlepszy pomysł. I zadziała mimo lęku przestrzeni?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.08.2010, 22:53
Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
2 pytania do orientujacych sie co gdzie mozna w Krk kupic

1) gdzie mozna kupic jakies srodki na komary (RAID, spray OFF) itp ?

2) gdzie mozna kupic lampke biurkowa ?

Im blizej okolic AGH sklepy tym lepiej.

Co do srodka na komary to tez mile widzialbym jakies sugestwie tzn. sprawa jest taka ze mnie nie gryza raczej, a jesli nawet to tego nie zauwazam, wiec zadne smarowidla, itp mnie nie interesuja.
bardziej mnie bzyczenie irtuje i fakt ze sie tych owadow mnostwo teraz szweda w okol chocby monitora (jeszcze nie mam lampki to mam wzgledny spokoj :d ). Wiec chyba ten RAID sie wydaje dobry, bo to tylko podlacze i podobno wszelakie paskudztwo pospada na ziemie. tak ma byc w teorii, a w praktyce ?
Lampkę kupisz w Leroy-Merlin w Castoramie albo w OBI. Cokolwiek bys nie wybrał to musisz się kawałek wybrać autobusem np ,173 lub 164 i pojechac np do Bonarki. W Bonarce jest Leroy-Merlin a obok Bonarki Castorama. A jak już będziesz w Bonarce to idz do Auchana i tam może będą mieli jakieś RAIDy itp
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2010, 23:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Panowie,kto boi się latać samolotem. Jakieś środki nasenne macie sprawdzone?czy inne sposoby. Wiecie kolega pyta
Jak lecisz poza UE to bezcłówka, 19zl za 0,7 Finladni. Robisz to w poczekalini i pozniej juz sie niczego nie boisz nawet sam bedziesz chcial posterować.

Najważniejsze to sobie uświadomić że nie ma się czego bać. Samoloty spadają tak rzadko że to trzeba być niesamowitym pechowcem aby trafiło na Ciebie. Guma dobrze robi przy starcie bo się nie zatykają uszy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.08.2010, 23:22
Polecicie jakiegoś netbooka w granicach 1100 zł? Wogóle kupię coś w miarę porządnego za te pieniądze czy ciężko
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów