The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 19:53
Cytat:
W ramach ciekawostki nieżyjący już Ojciec Pana Voigta - Stanisław był TW bezpieki o ps. "Romek", tw o ps. "Gamza" była siostra Piotra - Barbara Żmudzińska-Voigt donosząca m.in. na swoją Rodzinę (w tym przypadku kuzyna - Andrzeja) czy też na słynnego koszykarza Wisełki Wiesława Langiewicza. Pobudki podpisania zobowiązań i podjęcia współpracy były doprawdy niskie. W obu przypadkach chodziło po prostu o paszport i możliwość wyjazdów.
No i co z tego?! Na dziś liczy się to, co ten Voigt napisał i czy wypowiedział się w interesie Wisły. Do oceny całokształtu jego postępowania w sprawie Wisły, liczy się to, co robił, gdy był jej właścicielem i w jakich okolicznościach się z nią rozstawał. Jesteś kibicem. Czemu obchodzi Cię cokolwiek innego? Jeżeli jesteś prokuratorem i zbierasz materiały w postępowaniu dowodowym w sprawie jakiejś malwersacji - spoko, prześledź historię jego rachunków bankowych. Jeżeli piszesz jego biografię, to spoko, sprawdź w kim się kochał w liceum i czy przypadkiem nie jest zwolennikiem seksu analnego nad oralny. Ale jeżeli naprawdę jesteś kibicem, to wycieczki, zwłaszcza do rodziny, sobie odpuść.

Połowa Polaków miała przodków w PZPR. Czy powinni popełnić zbiorowe samobójstwo?
Wiesz ilu Niemców miało przodków w NSDAP, SS, Gestapo, organizacjach młodzieżowych, ligach kobiet, czy Wermachcie podczas powszechnej mobilizacji? Może powinniśmy ich wytłuc w ramach sprawiedliwości dziejowej?
A rodziny kryminalistów też do gazu, bo mogą mieć gen kryminalny, w końcu kto wie, strzeżonego...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.08.2010, 21:34
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego?! Na dziś liczy się to, co ten Voigt napisał i czy wypowiedział się w interesie Wisły. Do oceny całokształtu jego postępowania w sprawie Wisły, liczy się to, co robił, gdy był jej właścicielem i w jakich okolicznościach się z nią rozstawał. Jesteś kibicem. Czemu obchodzi Cię cokolwiek innego? Jeżeli jesteś prokuratorem i zbierasz materiały w postępowaniu dowodowym w sprawie jakiejś malwersacji - spoko, prześledź historię jego rachunków bankowych. Jeżeli piszesz jego biografię, to spoko, sprawdź w kim się kochał w liceum i czy przypadkiem nie jest zwolennikiem seksu analnego nad oralny. Ale jeżeli naprawdę jesteś kibicem, to wycieczki, zwłaszcza do rodziny, sobie odpuść.[...]
"Uderz w stół a nożyce się odezwą".
Czyżby "polska.myśl.szkoleniowa" była tymczasowo "podwieszona" w portalu interia.pl
Jestem historykiem, zajmuję się przy okazji Historią Wisły i tak się składa, że Stanisław Voigt był działaczem Naszego Klubu (ściślej rzecz biorąc sekretarzem Zarządu Głównego) w okresie wstąpienia do pionu gwardyjskiego. Jak wynika z przekazów świadków ówczesnych wydarzeń jak i książki P. Pierzchały "Z Białą Gwiazdą w sercu" Stanisław Voigt był jednym z dwóch agitatorów tegoż wstąpienia. Po analizie akt IPN można wywnioskować, iż działał we własnym interesie przedkładając go ponad interes Wisły.
Co wielce przypomina działania jego syna w latach 90-tych.
Świństwo jest świństwem a gówno zawsze śmierdzieć będzie niezależnie jak głęboko się go schowa, więc jeśli Voigt ojciec czy syn kiedykolwiek i w jakikolwiek sposób Wiśle zaszkodzili, nie widzę powodów dla jakich należałoby nad tym rozpościerać zasłonę milczenia. A o preferencjach seksualnych, liczbie kochanek tudzież innych jak widzę ekscytujących Cię sprawach nie pisałem więc racz się odp...ć łaskawie.

[...]Połowa Polaków miała przodków w PZPR. Czy powinni popełnić zbiorowe samobójstwo?
Wiesz ilu Niemców miało przodków w NSDAP, SS, Gestapo, organizacjach młodzieżowych, ligach kobiet, czy Wermachcie podczas powszechnej mobilizacji? Może powinniśmy ich wytłuc w ramach sprawiedliwości dziejowej?
A czy ja gdziekolwiek coś takiego napisałem Ale jak widzę mam do czynienia ze zwolennikiem totalnej amnezji i zabetonowania archiwów IPN.
Historia jest nauczycielką życia, powinniśmy więc poznawać przeszłość, aby w przyszłości potrafić zapobiegać błędom z przeszłości.

[...]A rodziny kryminalistów też do gazu, bo mogą mieć gen kryminalny, w końcu kto wie, strzeżonego...
Daruj sobie tą żałosną pseudo-ironię... chyba, że to twoje autorskie pomysły wówczas radzę udać się po poradę do psychiatry.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.08.2010, 22:02
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
"Uderz w stół a nożyce się odezwą".
Czyżby "polska.myśl.szkoleniowa" była tymczasowo "podwieszona" w portalu interia.pl
Jestem historykiem, zajmuję się przy okazji Historią Wisły i tak się składa, że Stanisław Voigt był działaczem Naszego Klubu (ściślej rzecz biorąc sekretarzem Zarządu Głównego) w okresie wstąpienia do pionu gwardyjskiego. Jak wynika z przekazów świadków ówczesnych wydarzeń jak i książki P. Pierzchały "Z Białą Gwiazdą w sercu" Stanisław Voigt był jednym z dwóch agitatorów tegoż wstąpienia. Po analizie akt IPN można wywnioskować, iż działał we własnym interesie przedkładając go ponad interes Wisły.
Co wielce przypomina działania jego syna w latach 90-tych.
Świństwo jest świństwem a gówno zawsze śmierdzieć będzie niezależnie jak głęboko się go schowa, więc jeśli Voigt ojciec czy syn kiedykolwiek i w jakikolwiek sposób Wiśle zaszkodzili, nie widzę powodów dla jakich należałoby nad tym rozpościerać zasłonę milczenia. A o preferencjach seksualnych, liczbie kochanek tudzież innych jak widzę ekscytujących Cię sprawach nie pisałem więc racz się odp...ć łaskawie.

A czy ja gdziekolwiek coś takiego napisałem Ale jak widzę mam do czynienia ze zwolennikiem totalnej amnezji i zabetonowania archiwów IPN.
Historia jest nauczycielką życia, powinniśmy więc poznawać przeszłość, aby w przyszłości potrafić zapobiegać błędom z przeszłości.

Daruj sobie tą żałosną pseudo-ironię... chyba, że to twoje autorskie pomysły wówczas radzę udać się po poradę do psychiatry.
Jestem "podwieszony", ale pod WSI i Voigta, więc radzę uważać, jutro zginą Ci wszystkie książki dot. historii starożytnej - to tak dla ostrzeżenia.

Nie jestem zwolennikiem betonowania archiwów IPN. Wręcz przeciwnie - tylko pełne odtajnienie wszystkich archiwów gwarantuje koniec polityki teczek i karier wszystkich popaprańców, którzy uważają, że polityka to to samo, co polityka historyczna.

Ironizuję, bo zupełnie nie rozumiem, jak można oceniać list Voigta, czy samego Voigta poprzez poczynania jego ojca. Do Voigta nastawiony jestem negatywnie, a do jego listu podejrzliwie - pamiętam mu jego przewinienia, nie podzielam jego "troski" o klub - ale nie zamierzam go lżyć, bo jego ojciec coś zrobił.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.08.2010, 09:11
Jestem "podwieszony", ale pod WSI i Voigta, więc radzę uważać, jutro zginą Ci wszystkie książki dot. historii starożytnej - to tak dla ostrzeżenia.

Nie jestem zwolennikiem betonowania archiwów IPN. Wręcz przeciwnie - tylko pełne odtajnienie wszystkich archiwów gwarantuje koniec polityki teczek i karier wszystkich popaprańców, którzy uważają, że polityka to to samo, co polityka historyczna.

Ironizuję, bo zupełnie nie rozumiem, jak można oceniać list Voigta, czy samego Voigta poprzez poczynania jego ojca. Do Voigta nastawiony jestem negatywnie, a do jego listu podejrzliwie - pamiętam mu jego przewinienia, nie podzielam jego "troski" o klub - ale nie zamierzam go lżyć, bo jego ojciec coś zrobił.
za to Jędrek wykazał, że chlopakom z TW, UB czy innymi literkami dopisanymi przez służby krętactwa i machloje wpojone są na zawsze....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.08.2010, 09:47
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
za to Jędrek wykazał, że chlopakom z TW, UB czy innymi literkami dopisanymi przez służby krętactwa i machloje wpojone są na zawsze....
Możesz podać tytuł tego wiekopomnego dzieła, w którym to niby zostało wykazane?

A w temacie - nie wiem na co liczył Voigt (albo ktoś działający z nim w porozumieniu), ale jeśli myślał, że ten list poprą rzesze kibiców, to się lekko pomylił...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów