The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 21:28
Tak jak długo broniłem Skorży to myślę że zmiana trenera potem była jednak koniecznością.Pomysł ściągnięcia Kasperczaka był dla mnie o tyle zaskakujący co ryzykowny.Po dzisiejszym meczu chyba jednak można spokojnie stwierdzić że było on po prostu chybiony.Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o indywidualne błędy zawodników ale o kompletny brak pomysłu na grę.Azerowie byli lepsi technicznie,taktycznie,kondycyjnie...
Twierdziłem tak po zwolnieniu Skorży i konsekwentnie będę twierdził tak teraz - jedynym logicznym sposobem na osiągnięcie dobrego wyniku w Europie jest w pierwszej kolejności ściągnięcie dobrego,uznanego zagranicznego trenera.Mam nadzieję że ktoś w klubie wreszcie zda sobie z tego sprawę...
Eppur si muove!
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2010, 22:11
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Tak jak długo broniłem Skorży to myślę że zmiana trenera potem była jednak koniecznością.Pomysł ściągnięcia Kasperczaka był dla mnie o tyle zaskakujący co ryzykowny.Po dzisiejszym meczu chyba jednak można spokojnie stwierdzić że było on po prostu chybiony.Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o indywidualne błędy zawodników ale o kompletny brak pomysłu na grę.Azerowie byli lepsi technicznie,taktycznie,kondycyjnie...
Twierdziłem tak po zwolnieniu Skorży i konsekwentnie będę twierdził tak teraz - jedynym logicznym sposobem na osiągnięcie dobrego wyniku w Europie jest w pierwszej kolejności ściągnięcie dobrego,uznanego zagranicznego trenera.Mam nadzieję że ktoś w klubie wreszcie zda sobie z tego sprawę...
Masz calkowita racje. Juz w Gorniku bylo widac ze Kasperczak nie potrafi/nie ma pomyslu na ustawienie taktyczne druzyny. Z zagranicy chcialbym Avrama Granta (chyba poprawnie napisalem, chodzi otego co z Chelsea doszedl do finalu LM),.jednak obawiam sie, ze to marzenia nie do spelnienia..
JrQ-
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:13
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Masz calkowita racje. Juz w Gorniku bylo widac ze Kasperczak nie potrafi/nie ma pomyslu na ustawienie taktyczne druzyny. Z zagranicy chcialbym Avrama Granta (chyba poprawnie napisalem, chodzi otego co z Chelsea doszedl do finalu LM),.jednak obawiam sie, ze to marzenia nie do spelnienia..
Izraelita trenerem Wisły...hmmm
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2010, 22:24
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Izraelita trenerem Wisły...hmmm
Izraelita to biegał za Mojżeszem po pustyni w Starym Testamencie. Grant jest Izraelczykiem. Myślę, że przeciętny Żyd, nawet taki, który nigdy nie był w Izraelu zna różnice pomiędzy tymi pojęciami. Może zanim zaczniesz kimś gardzić, sprawdź najpierw, czy na pewno jesteś lepszy.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2010, 22:19
Martinus napisał(a):Wyświetl post
(...)
Pomysł na grę był. Próba prostopadłych podań Jirsaka, bocznych przerzutów na skrzydło do Pajlica i Boguskiego. Niestety wykonawcy kiepscy.

Skorża zawalił przygotowanie do sezonu i odpadł z tragicznie słabą Levadią.

Kasperczakowi rozwalono drużynę, sprowadzono piłkarzy w ostatniej chwili bez szans na zgranie. A Azerowie są od Levadii znacznie lepsi.

Ja bym po Heniu tak nie jechał. Weryfikacją jego umiejętności trenerskiej będzie runda jesienna.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 22:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
.

Kasperczakowi rozwalono drużynę, sprowadzono piłkarzy w ostatniej chwili bez szans na zgranie. A Azerowie są od Levadii znacznie lepsi.

Ja bym po Heniu tak nie jechał. Weryfikacją jego umiejętności trenerskiej będzie runda jesienna.
Tylko, co ma zgranie drużyny do tego czy ktoś trafia karnego czy nie? Mały w drugiej połowie pokazał ile można zrobić indywidualną akcją (i nie mówię tu tylko o karnym). A nie rozumiejący się z kolegami Paljić nie musiał dziś grać od pierwszej minuty.

Można mówić o braku zgraniu, o tym że cierpimy przez brak stadionu,ale... Heniek nie jest bez winy.

Co do ostatniego zdania: za wcześniej żeby mówić o rundzie jesienniej, ten gość może jej nie doczekać.

Cupiał ostatnio przestał oszczędzać na transferach, mam nadzieję, że przestanie też oszczędzać na trenerach.
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 23:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post

A czy ten zespół Ci czegoś nie przypomina, czy nie masz wrażenia, że już to kiedyś, gdzieś widziałeś?
Bo jak widzę obecną grę Wisły to jako żywo przypomina mi się Górnik Kasperczaka....
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
tarantulaw2
Senior Member

Stary 29.07.2010, 23:21
Savik napisał(a):Wyświetl post
A czy ten zespół Ci czegoś nie przypomina, czy nie masz wrażenia, że już to kiedyś, gdzieś widziałeś?
Bo jak widzę obecną grę Wisły to jako żywo przypomina mi się Górnik Kasperczaka....
Dlatego nie zdziwie się jak po rundzie jesiennej, całej prowadzonej przez Kasperczaka bedziemy w okolicach 9 miejsca, z niewielką przewagą nad strefą spadkową.
Jednak Mam nadzieje, że mimo wszystko tak się nie stanie i zdobędziemy mistrzostwo jesieni a potem Polski. Ale z innym trenerem nie Kasperczakiem.

PS. Trochę się dziwilem czemu na stronie SKWK AŻ TAK jadą po Kasperczaku. Wczorajszy juz mecz przekonal mnie ze jednak mieli racje. Ale to tylko moje zdanie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów