|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||||||
.Poproszę też informację kim jest ten węgierski nastolatek
Poza tym co za argument, że gdzieś tam płacą więcej?Co z tego, skoro za taką sumę, można kupić lub wypożyczyć gracza z klubu silniejszej ligi.Uche, Alvarez, Mauro Cantoro,którzy przyszli za grosze.
Jeśli chodzi o Kirma to radził bym poczekać aż wpełni wkomponuję się w drużynę, wkońcu to nasz reprezentant na MŚ.Co prawda, nie zagrał tam wielkiej piłki, ale to samo zrobiła cąła reprezentacja Słowenii.W każdym bądź razie, kto wie, czy jego nazwisko nie zostało zanotowane w jakimś notesie z nazwiskami.Możemy jeszcze na nim sporo zarobić.
JAKI MY OSTATNIO MIELIŚMY SUKCES!!!?
Nie usprawiedliwiam jego zachowania i nie na tym mi zależy.Chodzi mi tylko o to, że u nas brakuję opieki nad młodymi i zdolnymi,czasami poprowadzenia ich za rączkę, by kiedyś odwdzięczyli się klubowi. Nie takie jaja robiło się wcześniej w Polskiej piłce.Np Kowalczyk z Legii przyznaje, że część najlepszych meczów rozegrał na kacu lub jeszcze lekkiej bombie, a że wcześniej się tym nie przejmowali? Z tym że wcześniej mieliśmy jakiś tam piłkarzy.A teraz? Piszesz że nie czeka 10 Stiliców w kolejce, A pokaz mi w Polskiej lidze teraz choćby Jednego Stilica.
Jasny Gwint a nie 2 mln?i tylko wtedy, gdy nie mamy żadnego sponsora na koszulkach.Poza tym ta kwota jest przy budżecie 35 mln złotych, braku sponsora strategicznego, braku stadionu, braku pieniędzy z pucharów , braku pieniędzy z marketingu? Teraz to się dopiero wszystko układa.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.07.2010 o godz. 16:37.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
Spójrzmy choćby na Legię...czy nie starali się pomóc Grosickiemu w jego kłopotach z hazardem...? Starali się, wysłali go na "odwyk", próbowali pilnować, a gdy nie zdało to wszystko egzaminu wypożyczyli do zagranicznego klubu żeby mógł się odnaleźć w innym środowisku. Wracając do Małego, klub powinien zrobić wszystko żeby przetłumaczyć mu, że w taki sposób zmarnuje swoją szansę na karierę. Nie chcę zmyślać bo nie wiem co działo się w klubie w poprzednim sezonie ale nie oszukując się Małecki powinien być już po niejednej rozmowie z kimś odpowiedzialnym z Wisły bo jego zachowanie było naganne. Wyrzucenie z klubu czy zesłanie do rezerw będzie najgorszą z możliwych decyzji, Małeckiemu trzeba wytłumaczyć co powinien, a czego nie...bo najwidoczniej chłopak sam ma problemy z odróżnieniem dobra od zła.
a tak na serio to kimś w rodzaju polskiego Stilicia jest choćby Adrian Mierzejewski z Polonii Warszawa.Żeby nie off topować, ciekaw jestem co z Kemy'm bo wydaje się ciekawym zawodnikiem i może stanowić poważne wzmocnienie.
Ostatnio edytowane przez Reiro : 11.07.2010 o godz. 17:13.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
widzę kolego,ze jestes znakomicie poinformowany.a nie przyszło do glowy,ze to może ten Holender robi problemy?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Nasi biedni działacze, nic tylko im problemy robią. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jestes pewien,ze w tym przypadku tak nie było?nie bronię dzialaczy,ale czasem ktoś w dupie był,gówno widzial,ale wszystko wie i na wszystkim się zna.nie wiem jak bylo,to sie nie odzywam i nie komentuję.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
dla mnie jest wręcz logiczne, że warunki z testowanym graczem ustala się dopiero gdy się go przetestuje i stwierdzi co on tak naprawdę potrafi, zwłaszcza gdy gość ma opinie największego lenia ligi. gdyby to był grajek, którego umiejętności są znane nie przyjeżdżał by na testy tylko na badania lekarskie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a nie zdarzało się nigdy tak,ze się wstepnie dogaduja,ustalaja kasę i po testach gość chce więcej?może i tu tak było.nie wiesz,nie oceniaj.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Biorą kolesia na testy, pokazuje, że jest bardzo dobrym graczem,a dzialacze pozniej przecieraja oczy: "Kurde, nie zgodzil sie na 100 tys euro i kontrakt motywacyjny" - no nie dziwota. Koles przychodzi, mowi na poczatku ile chce zarabiac, klub go testuje - gdy okaze sie dobry, podpisuje kontrakt. Tak powinno to wygladac, ale to Polska... Budowanie druzyny za pięc dwunasta.
Ostatnio edytowane przez skeba : 11.07.2010 o godz. 18:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja sie tylko pytam,czy jestes tego pewien?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
400% zysk, śmieszne ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie muszę niczego prostować,bo niczego nie twierdziłem.ale skoro jestes pewien,to ok.rozumiem,ze masz informacje z pierwszej ręki na temat toczących się negocjacji.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten nowy tekst z skwk rzuca troszkę inne światło na sprawę Małeckiego
choć wiadomo - obydwie strony będą teraz mydlić oczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tak rzuca inne światło , skwk jeszcze bardziej się ośmiesza
Kasper obgadywał Małeckiego , rozmawiając o nim z asystentem - a to plotkara! mówił że jest nieprzygotowany do sezonu - 'dyskredytował ' go tak, że powinien mu naj**** Kasperczak jest dwulicowy - bo nie przyznał się Małeckiemu o rozmowie z asystentem Kasperczak jest gnida , bo powiedział mediom o odmowie gdy Małeckiego skwk uważa najwyraźniej swoich czytelników za szarą mase , która ślepo wierzy w każde ich słowo , tak trzymać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro chcesz wierzyć, że wszyscy robią naszym działaczom na złość - Twoja rzecz. Tyle, że ich psim obowiązkiem jest przygotować tyle alternatyw, żeby mieli pole manewru. To jest ich praca. To akurat był poważny błąd. Pomijając sfrustrowanych smarków produkujących się tu non stop na temat Patryka - jego głupie zachowanie jeszcze bardziej zaszkodziło wizerunkowi klubu. Teraz dziennikarzyny mają pożywkę, a Wisła po raz kolejny jawi się medialnie jako burdel na kółkach ( transfery, stadion, testy jakichś ofiar losu, a teraz jeszcze to). Ogólnie mam pretensje do TWSD że z tym wyskoczyła. No, ale dużo wejść było, prawda? Brutalna prawda - szeregowy kibic nie tylko nie musi, ale wręcz nie powinien wiedzieć zbyt wiele o tym co się dzieje w szatni. To tym bardziej nakręci różnych frustratów psując atmosferę wokół klubu. Kasperczak zachował się w tym względzie źle, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak daleko są skłonni pójść nasi działacze, aby ukryć przed kibicami własną niekompetencję ( przecieki na forach internetowych, bezprecedensowe oświadczenie o tym, że transfery jednak będą )
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.07.2010 o godz. 19:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
poza tym to dictum ( jak pięknie to nazwałes) nie bylo skierowane bezpośrednio do Ciebie,ale rozumiem,że w mysl przysłowia o nożycach i stole...
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 19:59.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Wystarczy pisać z sensem.
Załóż blog, zablokuj możliwość komentowania. Wtedy nikt Ci nie będzie bruździł ![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Cytat:
picasso napisał(a): ![]() chyba wielkimi literami trzeba pisać zebyś zrozumiał. Cytat:
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 20:19.
![]()
dziękuję za uwagę
|
||||
|
|
Guest
|
|
Co nam powiedzą na koniec okienka ? Ja już wiem. "W Polsce za drodzy, a zagranicą to już w ogóle skandal."
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.07.2010 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja stwierdziłem jedynie, że nasi działacze są nieudolni i nikogo nie powinna dziwić kolejna z rzędu negocjacyjna porażka. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wy tu gadu gadu a my dalej nie możemy się doczekać napastnika z prawdziwego zdarzenia. Już od kilku sezonów!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czy wiesz jak funkcjonuje to w prawie każdym klubie, zapewne nie miałeś nigdy możliwości tego doświadczyć własną osobą. Każdy normalny trener przeprowadza rozmowy nt. aktualnej formy, przyszłości w drużynie osobiście. Wiesz dlaczego? Z tego samego powodu, co wyżej napisałeś - ludzie mają skłonności do przeinaczania faktów i przykładowo z intencji trenera "musisz nadrobić zaległości, by grać w wyjściowej 11" wyjść może "raczej sobie nie pograsz w wyjściowej 11". Przez taką możliwość - ważny jest kontakt bezpośredni, podobnie jak w przypadku np. ważnych kontraktów i kluczowych działań firmy - konieczna jest bezpośrednia konfrontacja z szefostwem. Analogiczna sytuacja - pracujesz w firmie. Szef nie jest zadowolony z twojego zaangażowania, dlatego każe panu Mietkowi przekazać tobie informację, że jesteś do dupy. Jak ty byś zareagował? Dodatkowo w twoim przypadku(jak i w wielu innych osób z tego forum) -emanujesz niechęcią względem SKWK. W rzeczywistości - mówiąc dobitniej - gówno wiesz jak było naprawdę, jednak nie przyjmujesz wersji, że rzeczywiście Małecki mógł zostać potraktowany nie po dżentelmeńsku, a jako, iż chłopak nie da siebie tak trakować - zareagował. Nikt z nas nie wie jak sytuacja przebiegała w 100%, więc rzucanie pewnikami dotyczącymi tej sytuacji jest po prostu żenujące, no ale w mentalność tego forum wpisuje się przecież jechanie po którymś z zawodników, który w danym miesiącu wygra na loterii los pt. "Jestem kozłem ofiarnym userów tswd". Po prostu dziecinada i odpowiadając na zarzut, który się pewnie pojawi - NIE, nie bronię Małeckiego, ale jestem też daleki do osądzania go, gdyż NIKT Z NAS nie zna kulisów całej sprawy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
trudno też powiedzieć,że bredzę skoro nie oceniam wogóle transferów.ja oceniam tylko wypowiedź ludzi którzy przy transferach,rozmowach nie są obecni(chyba ,ze są-wtedy oczywiście przepraszam) a wypowiadaja się z taką pewnością na temat jakby sami na kontraktach skladali podpisy.powtórzę jeszcze raz.nie bronię zarządu,polityki transferowej,a chodzi mi tylko o to by pisać o czyms o czym sie wie.najczęściej jest tak,że komus się coś wydaje,cos sobie wymyśli i pisze ,że TAK JEST.tylko o to mi chodzi.nigdzie ni enapisałem,że dobrze,że odszedł ten czy inny zawodnik,albo ze przyszedł jakis szrot.to kto przyszedł tez dopiero bedzie mozna ocenić jak zacznie grać,a i tak nie koniecznie odrazu.
Ostatnio edytowane przez picasso : 11.07.2010 o godz. 20:48.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
(czyjąś pracę) ocenisz-a zwłaszcza źle,to wypadałoby mieć pewność. ![]()
dziękuję za uwagę
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Mam pewność, że są beznadziejni. To nie są anonimowi kolesie, oni obracają się w tym biznesie od wielu, wielu lat. Brodzą w tym polskim bagienku dzięki znajomościom, ale nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć, jacy z nich kompetentni fachowcy. Zdzisa Kapkę kojarzysz? To on u nas wprowadza te nowe standardy, wiesz? O Basałaja nie będę nawet pytał, chociaż wielu nie odróżnia go od jego brata. ![]() Ja znam ich pracę, widziałem jej efekty. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|