|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po raz trzeci w tym okienku, połowa forum nie panuje nad nerwami.
Radzę się cztery razy zastanowić zanim coś napiszecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli cała linia defensywna będzie nowa a na to wychodzi, i będą rozmawiali każdy w innym języku a na to się zanosi, i jeśli będą nie zgrani a na to się zanosi bo cięzko o zgranie w 10 dni... to może być swoiste Waterloo parafrazując Maćka Skorżę...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wisła kontynuuje jakże typowo polską tradycję osłabiania się i wyprzedawania najlepszych zawodników przed europejskimi kampaniami. Takiego piłkarza jak Marcelo nie sprzedaje się, nie posiadawszy uprzednio zaplanowanego zastępstwa, a nie sądzę, że w obecnym stanie defensywy Wisła byłaby w stanie utrzymać się na poziomie. Poza tym, nie wierzę też, że pieniądze uzyskane z transferu Marcelo zostaną mądrze wykorzystane.
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeszcze jedno - czy Wisła kiedykolwiek odrzuciła jakąś ofertę zza granicy
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
wiadomość na oficjalnej jest w aktualnościach ale nie ma na głównej w oknie jak zwykle... ? Wstydzą się? a może coś się posypało z transferem? ale to chyba pobożne życzenia...
![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Kto pamięta Żerko Belade i innych z Wisły ale płockiej? Mam nadzieję że nie będzie u nas pełnej bałkanizacji. Za to o Jeleniu pewnie każdy słyszał (niedoszłym naszym kopaczu). Myślę że do Płocka poprzychodziło więcej darmowych szrotów niż młodych talentów jak Bunoza i dlatego jest pewna różnica. Raczej może być tak jak w Lechu z Handzicem, Golikiem, Salcisovicem czy Buricem (jedyny który wypalił) Powód: Bunoza
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.07.2010 o godz. 11:48.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak już ktoś napisał takiego Dudkę sprzedaliśmy za 2.5 mln a Marcelo który jest o niebo lepszy za ile.. żal tyłek ściska :(
mam nadzieję że chociaż jakiś % od następnej sprzedaży będzie Wisła miała. Idę wziąć zimny prysznic by ochłonąć troszkę.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe pojmujesz obrażanie wszystkich wokoło - to kolega reser napisał do wszystkich "myślcie mózgiem nie dupą", ja tak napisałem tylko do niego. Prawo webstera można spokojnie ominąć i dobrze o tym wiesz. Podwyżka dla Marcelo i masz po prawie webstera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No to już nie ma co się łudzić, w tym roku mistrzostwa nie będzie, w pucharach jak przejdziemy 2 rundy to będzie sukces.
Tak się zastanawiam, czy Wisła i ludzie w niej pracujący to profesjonaliści? Miało być tak pięknie, przyszedł nowy prezes, nowe transfery a tu w jednym oknie pozbywamy się trzech podstawowych obrońców, w tym najlepszego i najskuteczniejszego obrońcę w Polsce oraz kapitana drużyny. W dodatku przyszedł nowy bramkarz, więc nie wiadomo kto by przyszedł na obronę, to i tak potrzeba czasu na zgranie się bloku defensywnego!! Czy taką polityką klub chce zachęcić nas do przyjścia na nowy stadion? Jesteśmy w dupie! No i Marcelo sam też nie mógł lepiej wybrać. Teraz będzie grać w biało-czerwonych pasach heh
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 04.07.2010 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
Choćby w przypadku Zurawia, Kosy, Brożka czy Szymkowiaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zobaczymy czy pieniądze ze sprzedaży Marcelo zostaną dobrze zainwestowane. Jestem dobrej myśli. "Biznes is biznes", nie ma sentymentów w interesach. Już czuję że zacznie się lament na forum. Poczekamy, zobaczymy.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaką masz pewność, że piłkarz chciał podpisać nowy kontrakt? Skoro odchodzi do PSV, to zapewne nie wbrew własnej woli. Wydaje mi się, że on po prostu chciał odejść, bo polska liga jest celem samym w sobie wyłącznie dla naszych polskich kopaczy.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie niecałe 3 mln za Marcelo to śmiech.
On jest wart 2x tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Powiem tylko tyle po sprzedaży pary podstawowych stoperów w jednym okienku transferowym, że nawet mój podpis to zbyt mało, aby objąc rozumem naszą politykę transferową. Tylko głupcy powtarzają ten sam błąd dwa razy. Do dziś bowiem, nie udało się zastąpić dwóch napadstników sprzedanych w jednym okienku transferowym. To już nie jest budowa, czy przebudowa drużyny. To jest abnegacja Wisły Wielkiej. Wisłę trawi abulia i adynamia a rządzących tym klubem trawi jakaś acefalia wtórna.
![]() a cat may look at the king, zwłaszcza jeśli król jest nagi
Ostatnio edytowane przez kot : 04.07.2010 o godz. 12:08.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Podwyżka nie była chyba możliwa,jeżeli w PSV ma zarabiać 800 tys euro więc u nas to nie możliwe
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trochę ochłonąłem - spokojniej można napisać...
Po pierwsze chciałbym - naprawdę - być aż takim optymistą jak część kolegów piszących na tym forum. Zaskakujące jest dla mnie, że niektórzy znaleźli plusy sprzedaży Marcelo... Ja tam nie widzę ani jednego - no może poza małym plusikiem, Marcelo się u nas wybił i będzie przykładem dla kolejnych zdolnych zawodników, że przychodząc do nas jest szansa na wypromowanie się do silniejszej ligi. Pieniądze za sprzedaż Marcelo choćby i kwocie 5 mln Euro i tak zostaną w kieszeni właściciela. Kupimy co najwyżej uzupełnienie składu (chyba nikt nie wierzy w to, że nagle przyjdzie młody, nieznany i zastąpi bez uszczerbku na jakości gry Marcelo). Obrona w chwili obecnej to jednak wielka niewiadoma. Ta formacja była naszą silną stroną, teraz raczej tak nie będzie, a nawet jeśli to zapewne nie od początku sezonu (zgranie tej formacji to bardzo istotna rzecz). Tracimy największą gwiazdę drużyny, zawodnika dla którego warto było przyjść na stadion - takimi ruchami transferowymi nie zapełnimy stadionu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Naczytać tych waszych newsów się nie moge..
Wszyscy piszecie (no moze prawie wszyscy) pod wplywem emocji, nie myslicie racjonalnie Złym faktem jest sprzedaż Marcelo tuż po sprzedaży Głowackiego. Jednak dla Głowy to była ostatnia szansa na to, zeby odejsc i dorobic sobie, a dla Marcelo do tego aby sie wypromować. Jezeli chlopak dalej bedzie sie tak rozwiaj jak obecnie to wyrosnie z niego nie lada pilkarz, ktory kiedys moze grać w Tottenhamach, Acemilanach czy Spartakach Moskwa. Nie zapominajmy jak do nas dołączył.. wygralismy batalie o jego uslugi z Santosem, w ktorym w podstawowym skladzie grał.. Osobiscie nie wierze w to, ze Wisla nie zagwarantowala sobie prawa do jakiegos % od nastepnej sprzedazy zawodnika. Ochłońmy, na miejsce Marcelo spodziewam się co najmniej podobnej klasy zawodnika z Ameryki. Powiedzieli ze beda transfery to będą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
z Marcelo tez wcale nie mamy takiej pewnosci że to nie bedzie ostatnia szansa za rok ktos da 1 mln euro i moze byc czesc za Baszcza tez nie chcieli kasy od Celticu bo za mało dawali i jak na tym wyszła Wisła i Baszczyński a Pawełka to nie chciał swego czasu kupic Trabzon ale jeszcze Marcelo musi sie na nią zgodzić a czy sie zgodzi skoro wie co taka podwyżka może ewentualnie oznaczać ? tu dostanie 100 tys euro a tam ma 700tys -1 mln euro na starcie PS zupełnie inną sprawa jest to jakim zawodnikami zostaną zastąpieni i tu mam obawy bo Wiśle jak sie udało kupić 1 dobrego gracza na sesje transferową to był sukces a tu kupują 5-6
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 04.07.2010 o godz. 11:35.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Głowa poszedł za 1,2-1,5 mln euro. Marcelo jest chyba lepszy no i przede wszystkim jest bardzo młody, perspektywiczny. Ciekaw jestem za ile go sprzedamy. Bo jeśli cena byłaby bardzo dobra i część z niej poszłaby na nowych graczy to z tą decyzją będzie można jakoś zrozumieć.
Choć z drugiej strony czy jest jakiś inny czołowy w kraju europejskim klub, który w jednym oknie sprzedaje z zaskoczenia dwóch podstawowych, chyba najlepszych w kraju środkowych obrońców? |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale mnie tu niektórzy denerwują swoimi komentarzami .... :/
Marcelo kiedyś musiał odejść,prędzej czy później... Kupiliśmy młodych Cikosa i Bunoze Skąd wiecie że Bunoza będzie gorszy od Marcelo Marcelo był nie znanym zawodnikiem.... tak jak Bunoza na początku wszyscy gadali ze Bunoza to bardzo dobry zakup,a teraz jak Marcelo odchodzi to każdy ma pretensje do zarządu że sprzedaliśmy takiego gracza,Bunoza wcale nie musi być gorszy od niego. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Tak Marcelo musiał odejść ale nie musieli oddawać Arkadiusza Głowackiego do kebabow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Widac ze u nas jest dalej chory system.
No bo jak mozna rozwalic cala obrone w jeden miesiac Sprzedajesz jednego obronce to zostawiasz drugiego... Srodek obrony to taki newralgiczny punkt ktorego nie mozna rozwalic. Ale u nas dalej jest dziwna polityka ,cieszymy sie ze sa jakies transfery ale co z tego jak od nas odchoda najwaazniejsze postacie. Nadal nie rozumiem dlaczego u nas jest tak spieszan ze sprzedaza mlodych zawodnikow. Marcelo za rok moze byc wart ze 2 razy tyle . Ale nam sie zawsze spieszy. Ogolnie zrecz biorac zespol po takich ruchach moze sie zgrywac i z rok czasu a my na to czasu nie mamy. Jak dla mnie to poteazny ale to bardzo potezny blad ze strony klubu... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|