|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
niesamowite co zrobił Felipe Melo, dawno takiego faulu nie widziałem
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
co tam sie dzieje :O ten mu pilke wykopuje z autu
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Haa jazda ! Holandia z brazylijskimi gwiazdkami ! Z Kaką, sraką, Fabiano, Cesarem, Dungą i tym nie porozumieniem Melo. Mogłem obstawić mecz to bym kokosy zgarnął. Wiedziałem, że tak będzie.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdyby Malecki gral dla Oranje to po tych 3 katastrofalnych strzalach van Persie by ogluchl.
Patrick Maalecky. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Mam nadzieje, że nie przestane się śmiać za te pare chwil... ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Brazylia do straty pierwszej bramki grali naprawde dobrze, potem cos siadlo ;/
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Miałem iść obstawić ten mecz, że wygra Holandia i czuje taki niedosyt jak niedawno miałem obstawić, że Warta Poznań wygra, a kurs na nich był ponad 8 zł.....
![]() Brazylia do domu. Jutro będzie mecz! ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Holandia w polfinale!!!!!!!!!! Mowiłem, ze potrafia przejsc Brazylie, mowiłe. Wynik w typerze trafiony ale to nie jest najwazniejsze. Brawo Oranje. Francja odpadła ale Holandia mnie nie zawiodła. Ja wiedziałem, jaki jest Melo bo ogladalem jego mecze w Juventusie. Tyle miał czerwonych kartek, tyle meczy Juve przez niego przegrywało a teraz zrobił to samo na Mundialu.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 16:58.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czyli Oranje graja dalej co jest dla mnie zaskoczeniem - nie dawalem im wielkich szans.
Wydawalo mi sie, ze zeby wyeliminowac Brazylie to beda musieli wzniesc sie na maksimum, zagrac jakis genialny mecz, a tak nie bylo. To chyba Brazylia bardziej przegrala niz Holendrzy wygrali. Po pierwszej polowie mieli mecz absolutnie pod kontrola i tak przypadkowa bramka wszystko zmienila. Ta sytuacja dala mi tez do myslenia jak mogl sie zmienic mecz Niemcy-Anglia gdyby jednak bramka na 2:2 zostala uznana ale niewazne. Holendrzy to byla jedna z moich druzyna na ten turniej ale jakos nie potrafie przekonac sie do ich gry. Kolejne wymeczone i brzydkie zwyciestwo choc wiadomo rywal nie ta klasa co wczesniejsi. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A ja się pytam gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia spacerkiem wygra, gdzie są Ci którzy pisali, że Brazylia o klasę lepsza ? Odpowiedź jest jedna: w d...
Oranje !!! P.S. Krissu jeśli Brazylia w 1 połowie o klasę lepsza to Holandia w 2 połowie lepsza o 2 klasy ![]()
Ostatnio edytowane przez John1906 : 02.07.2010 o godz. 16:57.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Brazylia była o klase lepsza. Przypadkowa bramka dla Holandii.
Po pierwszej połowie Brazylijczycy powinni prowadzić wyżej - niestety byli niedokładni. Niech Holandia podziękuje Melo. Niczym mnie Oranje nie zaskoczyli, grali tak samo bezbarwnie jak w poprzednich meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pierwsza polowa dla Brazylii, druga polowa zdecydowanie dla Holandi. Gdyby sie tak jeszcze nie bawili w koncowce mogło byc 4-1 ale to nie jest wazne. Holandia gra dalej z czego sie bardzo ciesze.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czym wygrali Holendrzy? Wola walki i agresja. Na druga polowe wyszedl zupelnie inny zespol i Brazylijczycy byli w szoku. 2 : 1 to najmniejszy wymiar kary, bo pod koniec bylo jeszcze kilka sytuacji. Wielkie brawa dla Robbena, Kuyta, Sneijdera i Ooijera(dzisiaj poprostu rzadzil w obronie, a zalapal sie do skladu z powodu kontuzji kolegi). Super spotkanie
!edit. Brazyli, to powinna znacznie wczesniej grac w 10, bo to co wyrabial Bastos, to naprawde...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 02.07.2010 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mam takie same odczucia. Robben przyaktorzył i z tego gol. Brazylia grała stwarzała sytuacje i była lepsza nawet w 10. Podsumowaniem tego zespołu jest akcja z ostatnich minut gdzie szli w 3 na Julio Cesara i zachowali się jak amatorzy. Do tych co się podniecją Holandią pytam się czym? Stworzyli 2 sytuacje i tylko głupota Brazyli spowodowała ich wygraną. Mam nadzieje że odpadna w półfinale bo grają tak samo żałośnie jak w grupie. Dla mnie to fuks i tyle. A to że poziom sędziowania był żałosny nie wspomne. Van bommel nawet żółtej kartki niezobaczył, a jak mu Alves wyliczał ile to było 4-5 wejść?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cholera... przypadkowa bramka dla Holandii, potem już reakcja łańcuchowa i pomarańcze awansują, chociaż jak na razie nic wielkiego nie grają :/
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Brazylia cały turniej gra piach i tyle. |
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
Zwłaszcza w końcówce wyczyny ataku Holandii i obrony brazylijskiej to były jaja. ![]() Analogia z niedzielnymi wyborami mi się nasunęła. Tu dwie obrzydliwe postacie, a tam dwa obrzydliwe grające zespoły, które całkiem zatraciły swoją legendę i dawny styl. Albo to znak czasu i taki ma być dzisiejszy futbol. Mam nadzieję, że Urugwaj odesle Holandię do domu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Noi Europa kontratakuje
Jutro jeszcze Hiszpania (na 100%) i Niemcy (fajnie grają, aczkolwiek Argentyna też więc 50-50) wygrywają i Europa zgarnia 3 medale bo chyba jasne że poradzi sobie każda z tych drużyn z Urugwajem lub Ghaną w meczu o 3miejsce . Broniłem Europy po rozgrywkach grupowych i okazuje się że miałem rację, zobaczymy, ale takie było becenie że Europa słaba a zgarnie 3 medale przypuszczam.![]()
TYLKO WISŁA TS
TYLKO BARCA FC |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
A swoja drogą - jak zawsze kibicuje drużynom europejskim w takich starciach to ta Holandia mnie już dzisiaj wyjątkowo zaczęła irytować. Za te zmarnowane akcje z końcówki powinni stracić gola. To co zrobiło trzech Holendrów w sytuacji sam na sam albo Kuyt przy wyjściu z kontrą to się nadaje do futbolowych jaj. Brazylia była lepsza, ale przegrała zasłużenie. Jak się robi takie błędy jak przy straconych golach i odstawia szopki w stylu tego Melo to nie ma czego szukać w strefie medalowej. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przyznam, że sam postawiłem jakieś tam złocisze na wygraną Brazylii.
Kolejny raz utarto nosa "gwiazdą" tego turnieju. Bardzo dobrze. Holandia, Ghana lub Urugwaj w finale MŚ! Życzę chłopakom z Afryki medalu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Otoz to. Skoro Syn Kangura z 1984 Holandia nic nie grała to dlaczego awansowała. Przypadek czy nie przypaek Donki ma racje bo Brazylia na tym mundialu nic swojego nie grała. Jak juz sam Pele krytykował styl Brazylii Dungi to chyba taka mocna nie jest. Holandia pokazała w drugiej polowie wole walki i to sie odbiło na wyniku koncowym. A to, ze przypadkowa bramka wyrownujaca padla to juz jest nie problem Holendrow. Czasami szczescie sprzyja lepszym - Holandia dominowala w drugiej polowie i skarciła Brazylie. Holandia prowadziła, mecz sie konczył i troche za bardzo zaczeli sie bawic. Dlatego sam na sam z bramkarzem nie wpadla pilka do siatki. Gdyby była inna sytuacja i byloby 1:1 na pewno zakonczyliby to inaczej.
Onet: Zwycięstwo Holandii jest niespodzianką, ale z przebiegu drugiej połowy zwycięstwo jak najbardziej należało się piłkarzom Berta van Marwijka. - w koncu cos madrego i sensownego napisali ![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 17:18.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Brazylia była lepsza, Brazylia to, Brazylia tamto, Brazylia sramto. Dostali w dupsko, więc byli gorsi prawda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu? O ile pamiętam Dunga jest krytykowany odkąd został selekcjonerem Reprezentacji. A wygrał z nią Copa America 2007 i Puchar Konfederacji. Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dunga rozwalił Brazylię od środka. Oni nie grali jak Brazylia już od pierwszego meczu, gdzie Korea Płn. na ich tle wyglądała całkiem nieźle. W końcu Oranje pogonili tych gwiazdorków po xx mln euro każdy. Jeszcze tylko Maradona ze swoją ekipą do domu i będę happy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Żadnym fanem Brazylii nie jestem, bardziej podobała mi się ich gra w dzisiejszym meczu.
Holandia natomiast mnie nie przekonała (zresztą w fazie grupowej grali podobnie). Ich pomysł to piłka na Robbena i jazda może coś zrobi. Przyznam, że jestem trochę zaskoczony ich stylem po wynikach sparingów, w których golili wszystkich jak miło. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole. Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|