The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 21:12
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
400 tys. Euro za P. Alvareza nie jest strasznie wygórowaną stawką jak za rep. Urugwaju!! Powtórzę Urugwaju! A nie młodzieżowca Słowenii xD!
Kiedy Alvarez zagrał w reprezentacji ostatnio?

Poza tym Wisła była skłonna wyłożyć 400 tys za transfer, stargowali nawet do niecałych 300 tys E tylko nie była w stanie płacić Alvarezovi 400 tys Euro za sezon... A on już się targować nie chciał...

Żeby nie było... Ja nie jestem wyrocznią i nie powiem Wam, że Słowak będzie gwiazdą, ale mogę powiedzieć, że był obserwowany, przeanalizowany i może warto dlatego dać mu trochę czasu, żeby się pokazał?

Zle bo przychodzi ze spadkowicza... a jak Makinwa z Lazio miał przyjść to źle bo mało tam grał...

Nie stać nas na Vincenta Kompany, Waletera Samuela czy nawet Rafeala Da Silvę z Manchesteru...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.07.2010, 21:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
(...) wyłowiony przez naszych skautów wypada tylko przyklasnąć.
Przez kogo?

10 znaków
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 21:13
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Podstawowy obrońca Hajduka jest dla mnie większą referencją niż spadkowicz ze Słowacji.
ok.nie kwestionuje,ale może okazac się różnie.nie w tym rzecz.tylko my potrzebujemy pięciu,sześciu zawodników.skoro jak niektorzy chcą "prawdziwi" zawodnicy kosztuja ok mln € (i zapewne wiecej) to powinnismy wydać 6 mln€.stać nas,czy ktorykolwiek polski klub?chyba nie.do tego dochodzą kontrakty,i to zapewne nie na poziomie 200 tys€,tylko pewnie ze dwa razy więcej.wiec i na to nas nie stać.dlatego musimy zadowalac się zawodnikami tańszymi i miec nadzieję,ze tych ewentualnych pomyłek bedzie jak najmniej.co nie znaczy,ze niechciałbym kogoś z uznana marka na rynku,ale mierzmy siły na zamiary.możemy zaryzykować jak zaryzykowała Odra Wodzisław,tylko pytanie co bedzie jak nam n ie wyjdzie?mamy okreslony budżet i musimy się w nim mieścić.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 21:14
Idealnie to podsumowałeś ! Ja osobiście przeszedłem przemianę taką, że chodzę podku***iony! Miał być Kowalczyk, mieliśmy Alvareza, wcześniej Baszcza, teraz mamy spadkowicza z przeciętnej słowackiej ligi...
Nie będę kwestionował, że Słowacy są słabi czy silni ale liga słowacka to prawdziwe dno! U nas znalazł się jeden Glik, który ma niby być podobieństwem do tego "talenciaka"... ale on grał w Realu Madryt! A taki Ericzek to nawet nie wie jak wygląda stadion Realu, więc nie porównujmy gracza, który gra w Reprezentacji Polski w "11" a tego przeciętniaka Cikos to niech sobie wsadzą w dup** a nie do "11" Wisły Kraków! Z każdym rokiem jest gorzej, miał być tydzień transferów a jest tydzień rozpaczy ... jak się nie odstresuje to chyba napiszę na [email protected] co o tym myśle ... . Cieszylibyście się jakby wam powiedzieli, że
Piotr Kieruzel trafiłby do Wisły Kraków ? No chyba nie ... ja pomiędzy nimi nie widzę różnicy, oboje zasługują na co najwyżej I ligę ...
Ja po prostu nie rozumiem czemu kurna Legia potrafi wydać 2,5mln euro na transfery chociaż wie, że nie zagra w Europie a my nie ? Co to oni mają jakiegoś oligarche ? Nie mają! Mają tylko dobrze działającą firmę, która ma wszystko organizacyjnie poukładane,a u nas to szkoda gadać ...
Nie chcę być wyrocznią ale wyjdzie na to, że jeżeli nie pozyskamy lepszych zawodników niż mamy teraz na kilku pozycjach to niestesty adios Europa, będziemy walczyć o 3-4 miejsce w lidze, wyjdzie jeszcze na to, że 4 miejsce nam nie da Pucharów i co teraz ? Boguś się wku... ? Jakby był na tyle inteligentny to by wiedział, że jeżeli nie kupisz dobrych grajków to Europy nie zwojujesz !
400 tys. Euro za P. Alvareza nie jest strasznie wygórowaną stawką jak za rep. Urugwaju!! Powtórzę Urugwaju! A nie młodzieżowca Słowenii xD!
Ja pitole, skąd on się urwał...

@Wolfy: Przez tw. Bełkota.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.07.2010, 21:17
Tomislav Barbarić o tego zawodnika wam chodzi
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przez kogo?

10 znaków
pytanie nie do mnie - sam chciałbym to wiedzieć.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Idealnie to podsumowałeś ! Ja osobiście przeszedłem przemianę taką, że chodzę podku***iony! Miał być Kowalczyk, mieliśmy Alvareza, wcześniej Baszcza, teraz mamy spadkowicza z przeciętnej słowackiej ligi...
Nie będę kwestionował, że Słowacy są słabi czy silni ale liga słowacka to prawdziwe dno! U nas znalazł się jeden Glik, który ma niby być podobieństwem do tego "talenciaka"... ale on grał w Realu Madryt! A taki Ericzek to nawet nie wie jak wygląda stadion Realu, więc nie porównujmy gracza, który gra w Reprezentacji Polski w "11" a tego przeciętniaka Cikos to niech sobie wsadzą w dup** a nie do "11" Wisły Kraków! Z każdym rokiem jest gorzej, miał być tydzień transferów a jest tydzień rozpaczy ... jak się nie odstresuje to chyba napiszę na [email protected] co o tym myśle ... . Cieszylibyście się jakby wam powiedzieli, że
Piotr Kieruzel trafiłby do Wisły Kraków ? No chyba nie ... ja pomiędzy nimi nie widzę różnicy, oboje zasługują na co najwyżej I ligę ...
Ja po prostu nie rozumiem czemu kurna Legia potrafi wydać 2,5mln euro na transfery chociaż wie, że nie zagra w Europie a my nie ? Co to oni mają jakiegoś oligarche ? Nie mają! Mają tylko dobrze działającą firmę, która ma wszystko organizacyjnie poukładane,a u nas to szkoda gadać ...
Nie chcę być wyrocznią ale wyjdzie na to, że jeżeli nie pozyskamy lepszych zawodników niż mamy teraz na kilku pozycjach to niestesty adios Europa, będziemy walczyć o 3-4 miejsce w lidze, wyjdzie jeszcze na to, że 4 miejsce nam nie da Pucharów i co teraz ? Boguś się wku... ? Jakby był na tyle inteligentny to by wiedział, że jeżeli nie kupisz dobrych grajków to Europy nie zwojujesz !
Jeśli się nie myle to Alvarez zagrał w kadrze tylko jeden mecz i to niecały...
Skoro gość kosztował mało, jest perspektywiczny i pewnie jako uzupełnienie składu to po co te dywagacje. Sprawdzi się to dobrze, nie to trudno. Prawa obrona akurat jest dobrze obsadzona bo jest Singlar, Burliga i jeszcze może tu grać w ostateczności Kowalski. Są pozycje wymagające rzeczywiście wzmocnień np. atak, lewa pomoc i środek obrony i lepiej na te pozycje kupić dobrych piłkarzy.
Cieszmy się, że w ogóle ktoś przyszedł i nie zostaniemy z 16 osobową kadrą...
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.07.2010, 21:20
Witam wszystkich narwanych forumowiczów, którzy nie potrafią utrzymać swoich nerwów na wodzy!!! Transfery będą i to powinno wystarczyć , ale nie możecie zrozumieć ,że rozgłos szkodzi tylko klubowi i jego kibicom , którzy się napalają na konkretnego piłkarza i nic z tego nie wychodzi. Nie mam żalu do maciosa i zbymaka ,że uchylają rąbka tajemnicy , ale sposób prowadzenia dyskusji na tym forum doprowadza czasami do zbyt ogromnego optymizmu . Alvarez wystąpił w jednym meczu seniorskiej reprezentacji Urugwaju, bądź co bądź jest reprezentantem tego kraju.
Ostatnio edytowane przez szczebel : 01.07.2010 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2010, 21:22
Z tym panem raczej bym nie dyskutował. W takim razie skoro Alvarez jest reprezentantem Urugwaju to dlaczego jakoś nie zauważyłem go na MŚ w nawet szerokiej kadrze tegóż zespołu? Pokazałeś na jakim poziomie jest twoja sportowa wiedza.
PS. Ostatnie zdanie, Słowenii, yhymmm... A Glik w Realu nagrał się tyle, że ho ho. Ale raczej w czwartym zespole
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 01.07.2010 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.07.2010, 21:24
jesli Alvarez jest reprezentantem Uruwaju to Cikos jest reprezentantem Slowacji i na tym zakonczmy ta zenujaca dyskusje....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 01.07.2010, 21:27
Musimy sobie jasno powiedzieć chłopaki.
Transferów gotówkowych nie będzie i to przez długie lata. Gdyby Wisle zalezlo na Makinwie to by go kupili, a tak to zapewne był ruch w celu pokazania kibicom, ze niby zalezy klubowi.
Przyszedł do nas za darmo Zurawski, przyjdzie za darmo Cesik jakis i tyle.

Gdyby to nie był koleś z łapanki to by go kupili miesiac temu, a tak pewnie ktos im go szybko podsunal i go chca pozyskac. Przeciez gdyby go obserwowali to juz dawno byłby z nami. Proste i logiczne.
Efekt pracy naszych pozal sie boze - scoutów.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 21:28
raindog napisał(a):Wyświetl post
Macios, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale jeśli możesz, to ograniczaj się jedynie do informacji typu: długo go obserwowali; planujemy kogoś kupić i tyle. Teksty typu "jest już blisko" zostaw dla siebie. Zrób to dla dobra klubu. Jestem pewien, że stronę odwiedzają dziennikarze, a rozgłos medialny jest niepotrzebny. A malkontentami się nie przejmuj - jak brak im cierpliwości, czy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, to ich problem. Naprawdę, proszę Cię, nie uszczęśliwiaj ich na siłę.
a gdzie Ci napisałem "jest blisko"?

dałem tylko do zrozumienia, że kolega się myli mówiąc, ze ktoś mu dał nadzieje na jednego gracza a kupili innego, bo to są zupełnie inni zawodnicy na różne pozycje
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.07.2010, 21:29
Ja piernicze najpierw płaczecie jaką my tu mamy kadre wąską, a jak kogoś kupujemy, jako uzupełnienie składu lub nie - kto to wie jak ten Słowak gra to tez płaczecie. Opanujcie się!
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 21:33
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Ale nie ma co komentować, większość z nas chłopaka w akcji nie widziała więc po co te gdybania?

Powtórzę się - Błaszczykowski przychodził do nas z Częstochowy, która nie wiadomo gdzie gra. A teraz co? Jest gwiazdą w Dortmundzie i w reprezentacji
.
idealny przykład. sam jestem z Czewy i wiem że tutaj piłkarze nie grają rewelacyjnej piłki. dopiero w tym bądź zeszłym roku pojawiły się Orliki i "liga szóstek" które mogą produkować naprawdę dobrych piłkarzy. jeśli mamy myśleć o Kubie to kiedy ja grałem w juniorach z jego Stradomiem on biegał po boisku treningowym a trener mojego klubu mówił "wielki talent ale chyba nic z niego nie będzie jeżeli nie pójdzie wyżej" dwa miesiące później grał już w sparingu z Żiliną i robił taki wiatr na skrzydle że przecierałem oczy... czy to na pewno ten sam zawodnik który nie dawno biegał po kartoflisku i był zdruzgotany przygodą z Górnikiem Zabrze?!
teraz Kuba jest reprezentantem kraju, gra regularnie w jednej z lepszych lig świata. więc porównując go do naszego (prawie) nowego zawodnika odnajduję wiele podobieństw, ale jest pewna różnica na korzyść (muszę jeszcze raz sprawdzić nazwisko xD) Erika Cikosa - on grał w lidze słowackiej, czyli na poziomie, powiedzmy naszej pierwszej ligi, a Kuba biegał w IV lidze
da radę chłopak jeszcze się będziecie cieszyć że udało nam się go ściągnąć
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 21:34
maci0s napisał(a):Wyświetl post
a gdzie Ci napisałem "jest blisko"?

dałem tylko do zrozumienia, że kolega się myli mówiąc, ze ktoś mu dał nadzieje na jednego gracza a kupili innego, bo to są zupełnie inni zawodnicy na różne pozycje
To, że piłkarze Ci grają na innych pozycjach jest mi wiadome... Chodziło tylko o przykład piłkarza "rzucającego na kolana" - to tak gwoli ścisłości
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2010, 21:35
skeba napisał(a):Wyświetl post
Musimy sobie jasno powiedzieć chłopaki.
Transferów gotówkowych nie będzie i to przez długie lata. Gdyby Wisle zalezlo na Makinwie to by go kupili, a tak to zapewne był ruch w celu pokazania kibicom, ze niby zalezy klubowi.
Przyszedł do nas za darmo Zurawski, przyjdzie za darmo Cesik jakis i tyle.

Gdyby to nie był koleś z łapanki to by go kupili miesiac temu, a tak pewnie ktos im go szybko podsunal i go chca pozyskac. Przeciez gdyby go obserwowali to juz dawno byłby z nami. Proste i logiczne.
Efekt pracy naszych pozal sie boze - scoutów.
A Jovanić to przyszedł za 20 piłek, tak?
Wiśle zależało na Makinwie, ale ten wybrał Larissę. Proste.
Jak kogoś ktoś podsuwa, to się go testuje. W tym przypadku, Czikosz musiał być obserwowany, nie ma bata. To nie są czasy Mandziary.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.07.2010, 21:40
Forza napisał(a):Wyświetl post
I tak w gwoli ścisłości... Golański z tego co mnie pamięć nie myli w kadrze gral przeważnie na lewej obronie
Ale to właśnie o pozycje lewego obrońcy chodzi. Golański nie za tego 22-letniego Słowaka z Petrzałki, tylko osobno na lewą obronę. Bo kto ma tam teraz grać? Brożek? Diaz ?

EDIT: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-finalizacja-/

To był idealny następca dla Głowackiego. Przepuścić takiego piłkarza, taką okazję, wstyd!
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 01.07.2010 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2010, 21:40
Tak, sie sklada, ze tez jestem z Częstochowy i wiem jak grał Kuba. W swoim otoczeniu był wirtuozem. Wiec nie gadajcie, ze z "du.. go wyciagneli", bo to troszke mija sie z prawda. Co prawda grał w "prowincjolanym" klubie, ale tam sie wyrozniał i to baaardzo. Skoro, sprowadzilismy tego prawego obronce to, jak widac, nie po filmie na necie, tylko po obserwacjach, a to najdokladniejsza forma analizy um. piłkarza. Wiec taki piłkarz z prowincji zeby w ogole sie wybic musi byc bardzo dobry.
PS. Z tymi naszymi transferami to nie popadajmy w skrajnosci, bo jak widac wiecznie wam cos nie pasuje, cudow nie bedzie, bo to nie Real... to rzeczywistość hehe.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.07.2010, 21:43
Cytat:
Kto Ci powiedział że będzie Kowalczyk, Fakt, GW, Onet, z całym szcunkiem dla tych panów- zbymak, Maci0s
Weź ochłoń i zejdź na ziemię doświadczenie nie nauczyło Cię tego że póki nie zobaczysz gościa w koszulce Wisły to wszelkie spekulacje, donosy wszelkich portali internetowych możesz o kant d...y rozbić.

Cytat:
Nie będę kwestionował, że Słowacy są słabi czy silni ale liga słowacka to prawdziwe dno! U nas znalazł się jeden Glik, który ma niby być podobieństwem do tego "talenciaka"... ale on grał w Realu Madryt!
Z tego co znalazłem to faktycznie występował w Realu Madryt ale C czyli w drugiej drużynie rezerw!!
Nie to żeby się czepiał.

Cytat:

Pablo jest byłym reprezentantem Urugwaju nie dostaje powołań od 2007 roku kiedy zagrał pierwszy i ostatni raz w kadrze.
Natomiast nasz nowy zawodnik jest aktualnym reprezentantem młodzieżówki swojego kraju.

Dziwi mnie trochę już to bo nie chcesz Czikosza bo spadł z ekstraklasy z Artmedią natomiast porównujesz go do Glika który też spadł z ligi.

P.S nie odbieraj tego postu jako jakiś atak na Twoją osobę
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.07.2010 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.07.2010, 21:44
maci0s napisał(a):
Kiedy Alvarez zagrał w reprezentacji ostatnio?
Zagrał w rep. Urugwaju, a to się liczy Cikos nie zagrał w przeciętnej rep. a Pablo w kraju Forlana,Luisa Suareza. Alvarez jeżeli byłby Polakiem to też pewnie grałby w "11" naszego kraju. Ale jest Urugwajczykiem a tam grają warci po ok. 5mln euro warci obrońcy
maci0s napisał(a):
Nie stać nas na Vincenta Kompany, Waletera Samuela czy nawet Rafeala Da Silvę z Manchesteru...
No to czemu nie szkolimy swoich zawodników ? Juniorzy grają w przeciętnej lidze Małopolskiej, dostają z przeciętniakami ze wsi, grają na łąkach a nie boiskach, grają przypadkowi gracze, to ma być szkolenie ? W rep. kraju gra najwyżej 1-2 zawodników wielokrotnego mistrza kraju Wisły Kraków S.A. Jeżeli już mamy jakieś talenty, chociaż ich tak naprawdę nie mamy to i tak im szans nie dajemy. Może ktoś znowu mnie wyśmieje, że przedstawiam Legię ale tam jest dużo ciekawych zawodników z młodych drużyn Legii lub ściąganych za młodu: Borysiuk, Rybus, Grosicki, Janczyk, Fabiański, Lewandowski, Korzym ... itp. a u nas jeden Błaszczykowski ;] no może jeszcze Małecki. U nas jest niestety strasznie słabo z tymi utalentowanymi graczami ;/ Mamy Burlige, który i tak jest przeciętniakiem a sciągać mamy jakiegoś przeciętniaka ze Słowacji ? Już lepiej nie kupować i dać szansę młodym graczom z ME niż kupować takich przeciętniaków, którzy nie sądzę, iż wyrosną na Hamsików itp. Lepiej dać szansę młodym, niż zabierać miejsce przez przeciętnych obcokrajowców...już lepiej pozyskać z rep U-19 która ogrywa Słowaków np. Jakuba Czerwińskiego
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 21:51
Ja wiem że Pan Cupiał już od tylu lat pomaga Wiśle funkcjonować, ale przykłady takich ludzi jak Pan Abramowicz czy możę bliżej: Pan Wojciechowski pokazuje że nadchodzi taki moment kiedy ten główny Boss sięga do kieszeni jeszcze głebiej bez względu na to jak funkcjonuje klub. I tego nam wszystkim życzę, bo Pan Bogusław juz kiedyś tak zrobił

Pisaliście o Kompanym - myślę, że nie doceniacie zasobów Pana właściciela.

Obrana strategia dla klubu jest taka by go usamodzielnić, ale absolutnie nie zmienia to faktu że Pan Cupiał mógłby cały skład Legii czy Lecha wykupić do Wisły. Oczywiście przykład Pana Wojciechowskiego pokazuje, że to Wisła zarządzana jest lepiej... ale ...

no właśnie ale... w każdym z nas tkwi marzenie że Boss nas zaskoczy.

Tego nam życzę i mam nadzieję że tego kiedyś doświadczymy.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.07.2010, 21:51
cytat:LEGIA NIE MIAŁA INNEGO WYJŚCIA.ICH OBECNE RUCHY,TO OGROMNE RYZYKO./Od razu mi się przypomiało jak przed rundą wiosenną w 1998(za Łazarka)Wisła kupowała ile wlezie,a "filozof"Janusz Basałaj w studiu C+(razem z T.Smokowskim)wyśmiewał się z Wisły:"Proszę państwa,tak się nie buduje drużyny!To się nie może udać!".To była ta drużyna,która grała potem jak równy z równym ze znakomita Parmą i rozbijała 5-1 Trabzonspor.Ostrożnie z ocenami.
Odpowiedz cytując
Fred#69
Junior Member

Stary 01.07.2010, 21:55
Anthony tak szczerze w ME większość tych zawodników nadaje się na co najwyżej 2 ligę a jak się już jacyś dobrzy znajdą to zaraz odchodzą bo mają za dużo w dupach patrz na przykład Kokoszka i co teraz robi? Odszedł żeby grać w reprezentacji a teraz większość ludzi o nim zapomniała Burliga czy Kowalski nie nadają się na taką drużynę jak Wisła z ME wybili się tak naprawdę tylko Mączyński i Małecki. Taka jest moja opinia na temat zawdoników z ME
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 01.07.2010, 21:59
Mączyński się nie wybił jeszcze...
Ma na to predyspozycję, ale na chwilę obecną to 18 meczowa - to jest dla niego sukces
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.07.2010, 22:00
Ci sami co tak narzekali, że Wisła nie ma scoutingu co by dzięki niemu wyszukiwać tanie, młode talenty z innych krajów, zamiast testować brazylijskiego szrotu teraz narzekają, że ściąga się reprezentanta Słowacji U-21...To już można wręcz podciągnąć pod objawy schizofrenii...
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 01.07.2010, 22:01
No to czemu nie szkolimy swoich zawodników ? Juniorzy grają w przeciętnej lidze Małopolskiej, dostają z przeciętniakami ze wsi, grają na łąkach a nie boiskach, grają przypadkowi gracze, to ma być szkolenie ? W rep. kraju gra najwyżej 1-2 zawodników wielokrotnego mistrza kraju Wisły Kraków S.A. Jeżeli już mamy jakieś talenty, chociaż ich tak naprawdę nie mamy to i tak im szans nie dajemy. Może ktoś znowu mnie wyśmieje, że przedstawiam Legię ale tam jest dużo ciekawych zawodników z młodych drużyn Legii lub ściąganych za młodu: Borysiuk, Rybus, Grosicki, Janczyk, Fabiański, Lewandowski, Korzym ... itp. a u nas jeden Błaszczykowski ;] no może jeszcze Małecki. U nas jest niestety strasznie słabo z tymi utalentowanymi graczami ;/ Mamy Burlige, który i tak jest przeciętniakiem a sciągać mamy jakiegoś przeciętniaka ze Słowacji ? Już lepiej nie kupować i dać szansę młodym graczom z ME niż kupować takich przeciętniaków, którzy nie sądzę, iż wyrosną na Hamsików itp. Lepiej dać szansę młodym, niż zabierać miejsce przez przeciętnych obcokrajowców...już lepiej pozyskać z rep U-19 która ogrywa Słowaków np. Jakuba Czerwińskiego
Super pytanie!! Tylko na nie czekałem!!
BO NIE MAMY GDZIE !! Bo chłopaki w juniorach grają za darmo, Bo w młodej ekstraklasie kontrakty ma może 5 zawodników, bo Bogusław Cupiał zamienił sie z Filipiakiem terenami Kabla gdzie jest ośrodek sportowy za tereny na których teraz mamy boisko treningowe... choc potencjał jest...
Wreszcie bo nie mieliśmy odpowiedniej struktury w klubie, bo jak przychodzą dzieci do młodzików to trener zamiast patrzeć na umiejętności pyta czy tatuś ma jakąś firmę...?
Realia w jakich funkcjonował ten klub były chore!!
To cud że zdobyliśmy te mistrzostwa za Skorży...

I włąsnie dlatego przyszedł Basałaj do klubu, żeby to wszystko twardą ręką uporządkować!
Wiesz ile oni negocjowali z Cupiałem? Wcale nie chciał sie zgodzić na to żeby zostac prezesem... WIem, ze to głupio zabrzmi, ale Boss wręcz go nagabywał ciągle żeby sie zgodził!!
Przedstawił plan retrukturyzacji klubu, od podstaw... Nawet kosztem utraty mistrzostwa w przyszłym sezonie...
Za to jak będzie stadion to mają tez powstać nowe boiska treningowe na obecnym boisku lekkoatletycznym, ma powstać z prawdziwego zdarzenia dział marketingu który będzie przynosił w skali sezonu około 20 % dochodu klubu, ma powstać sieć skautingu, ale nie składająca sie z 2 ale kilkunastu skautów... Wszystko to przyklepał Cupiał...

Sam nie wiem co z tego wyjdzie, ale wiem, ze Basałaj nie przyszedł tu na ciepłą posadkę tylko naprawdę by coś zrobić, zmienić... Przyszedł z dobrym i bardzo konkretnym planem!!
Jednym z jego punktów było inwestowanie w młodych zawodników z całego świata, na których potem można będzie zarobić...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 01.07.2010 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 22:02
Cytat:
EDIT: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-finalizacja-/

To był idealny następca dla Głowackiego. Przepuścić takiego piłkarza, taką okazję, wstyd!
Ty go chyba nie widziałeś jak grał w lidze...
Odpowiedz cytując
migifan83
Junior Member

Stary 01.07.2010, 22:02
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mu o ten mecz, w którym to nasze bardzo szerokie zaplecze reprezentacji U-20 zostało wysłane na mecz reprezentacji U-21 Luksemburga, zagrali słabiutko, przegrali 0-1 po stałym fragmencie gry. Ale jak już się ktoś wypowiada, to mógłby raczyć przynajmniej ogólnie dowiedzieć się o czym mówi i jak mało znaczący jest jego koronny argument naszej słabości...

Tu się zgodzę. Ale to tylko świadczy o tym, jaki burdel jest w PZPN, bo w normalnym kraju nikt nie wysyła tak szerokiego zaplecza na mecz międzypaństwowy, do tego młodszego od rywali...O poziomie piłki u nas tak naprawdę świadczy to niewiele.
Z Anglią C to chyba przegraliśmy w składzie z Janczykiem i Małeckim.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2010, 22:04
Z Makinwą to szkoda, bo myślę że mógłby być dużym wzmocnieniem, ale cóż nie jesteśmy w stanie jeszcze płacić kontraktów na poziomie 600 tyś. euro za sezon.
Co do Słowaka, to głupotą jest ocenianie teraz tego transferu, chłopak ma 22 lata, czyli tyle co Małecki. Przed nim jeszcze 10 lat grania na dobrym poziomie. Jeżeli teraz uznawany jest za czołowego bocznego obrońcę ligi to może z niego być ciekawy grajek.
W każdym razie Słowacy mają troszkę większy zapał do pracy niż nasi piłkarze i lepiej odnajdują się za granicą. Tak więc myślę że z młodym powinno być dobrze.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 22:04
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Super pytanie!! Tylko na nie czekałem!!
(...)
Jednym z jego punktów było inwestowanie w młodych zawodników z całego świata, na których potem można będzie zarobić...
I widzisz, ja o tym nie wiedziałem ale naprawdę w to wierzę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów