The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 12:38
maci0s napisał(a):Wyświetl post
:] pozdrawiam wszystkich którzy nie widzieli a uwierzyli... :] Teraz jest Wasz dzien
Przepraszam bardzo.Ja zawsze wieżyłem i przepatrz sobie moje posty.Ciągle pisałem "chłopaki trochę cierpliwości".Teraz jestem w siódmym niebie!!Ale już wyobrażam sobie posty innych m.in takie "no Żuraw już stary i nic nie będzie grał a ten Milinković to nie na teraz tylko na przyszłość.Nie jest to dobry ruch"..hehe ale zawsze są tacy
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2010, 12:39
A dopiero co pol forum ryczalo ... mimo ze ciagle sie tlucze do lba ze transfery dopiero beda.. i malo wazne jest ze Legia juz zakontraktowala kilku zawodnikow.. co nas to obchodzi? okienko transferowe sie jeszcze nie otworzylo a oni mysla ze przyjdzie do nas ten Brazylijczyk i ten Amealo czy jak mu tam.. to byly tylko chwilowe testy na zapchaj dziure..

no to Milinkovic dzisiaj? bylby drugi szok w dzisiejszym dniu!

nauczka na przyszlosc, za nin bedziecie obrzucac kogos blotem zastanowcie sie dwa razy i czekajcie cierpliwie.. dystans to podstawa
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.06.2010, 12:40
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że Wisła dalej testuje Etamane, chyba transfer Makinwy nie jest taki pewny.
Jezeli ten Etamane ma rzeczywiscie 20 lat to przeciez nic nie stoi na przeszkodzie, zeby go podpisac i gdzies wypozyczyc celem ogrania. Poza tym Makinwa moze grac na prawej pomocy, no i ktos na lawie bedzie musial siedziec.
Ale co do Milinkovicia i Mudzina to nie uwierze, poki nie zobacze. Nie mniej jednak, to moze byc swietny tydzien.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.06.2010, 12:40
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Raczej jako cała liga.
Raczej nie. Dół tabeli robi postęp w porównaniu do poprzednich lat. Ale nie na tyle duży, żeby się to przełożyło na jakiś znaczący skok jakościowy całej ligi, fakt faktem drużyny środka i dołu tabeli mają coraz lepsze ekipy i zdania w tym względzie nie zmienię 5 lat temu byłoby nie do pomyślenia żeby taki Isailovic, drugi bramkarz reprezentacji Serbii trafił do takiego klubu jak Zagłębie, niezłą pakę ma Polonia, wraca dosyć silny Widzew, niezły Górnik, strasznie ładną piłkę dla oka grają Korona z Jagiellonią.

W wiele lepszych ligach mamy do czynienia, kiedy starszy zawodnik już raczej niechciany w lepszych klubach zagranicznych wraca do macierzystej ligi i gra bardzo dobrze i wcale to nie świadczy o słabym poziomie ligi - pierwsze przykłady które mi się nasuwają z najlepszej dziesiątki lig europejskich to Szewczenko czy Makkay. Więc nie mozna mówić, że wraca 35-cio letni Franek, strzela 10 bramek to liga słaba. Normalna kolej rzeczy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.06.2010, 12:41
Zurawski może wnieść do Wisły tyle ile wniósł Mięciel do Legii w zeszłym roku,czyli niewiele
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:43
Jak mozna Zurawskiego porownywac do Mieciela? nie ten kaliber..
Ze starszyzny Zurawia mozna porownywac tylko i wylacznie do Frankowskiego, a jak wiadomo Franek jest o kilka lat starszy od Zurawskiego, i Zuraw operuje lepsza technika od Franka , wiec powinno byc dobrze..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.06.2010 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.06.2010, 12:43
I już na forum jest euforia...A co takiego się stało? Jest Żuraw, ok. Dobry ruch ale przynajmniej dla mnie nie jest to jakieś mega wzmocnienie. Oby nie okazał się Mięcielem, 4 gole i parę dobrych meczy...Ja czekam na poważne ruchy transferowe wzmacniające drużynę. Sorry ale jeden piłkarz nas nei zbawi...

Jak dla mnie Żurawski może grać cofnięty z Brożkiem i jeszcze jednym, miejmy nadzieję bardzo dobrym napastnikiem. Z lewej Garguła lub Kirm z prawej Łobo lub Malecki. Ale potrzeba obrońców...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.06.2010, 12:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Zurawski może wnieść do Wisły tyle ile wniósł Mięciel do Legii w zeszłym roku,czyli niewiele
Inna sytuacja. Legia była na dnie, co by nie mówić. Równie dobrze można powiedzieć, że może wnieść tyle, co Franek do Jagi - to pokaże już następna runda
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2010, 12:44
Też się tego boję. Kazdy podaje przykład Franka no to ja dla równowagi podam przykład Mięciela który w Legii był słabiutki.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2010, 12:45
Nie porównujmy Mięciela do Żurawskiego. Żurawski niedawno był gwiazdą reprezentacji i Celticu (przynajmniej przez pierwszy rok), a Mięciel? Przeciętniak, nawet na polskie warunki.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:47
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Jak mozna Zurawskiego porownywac do Mieciela?
Ze starszyzny Zurawia mozna porownywac tylko i wylacznie do Frankowskiego, a jak wiadomo Franek jest o kilka lat starszy od Zurawskiego, i Zuraw operuje lepsza technika od Franka , wiec powinno byc dobrze..
Ano można. Obaj są wiekowi, obaj mieli KIEDYŚ dobrą markę w polskiej lidze, obaj wyjechali na saksy i obaj tak naprawdę kariery na zachodzie nie zrobili (z wyj, 1 sezonu Maćka w Celticu)

Dlaczego twierdzisz że nie można ich porównać?

Pozatym MAciek na europejskim poziomie grał SIEDEM LAT TEMU. Ok ja jestem w stanie sobie wytłumaczyć powszechną euforię bo wraca Maciek ale czy to będzie ten sam Maciek co kiedyś. CHYBA NIE.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:49
Po pierwsze duzo, duzo mniej goli..po drugie w zagranicy nic praktycznie nie osiagnal, gral w takich sobie klubach, w reprezentacji tez bieda, ogolnie inny styl pilkarza.. laczyc ich moze podobny wiek, nic wiecej. dla mnie osobiscie to nie ten kaliber co Zurawski, Zuraw i Frankowski.. ta dwojka rozdawala karty na przestrzeni ostatnich lat.. i az do dzis nie bylo godnych zmiennikow..
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:51
haha porówanaj Celtic do Elche %))))
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.06.2010, 12:51
Co do Mięciela on nigdy nie był jakimś wybitnym napastnikiem, czy to w polskiej lidze czy zagranicą, więc do Maćka nie ma co go porównywać.Ale sam jestem ciekawy jak sie będzie reprezentował.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 28.06.2010, 12:56
A tak na marginesie czy ktoś mógłby podać statystyki występów Maćka z sezonów spędzonych za granicą (gole, asysty,kartki) z występów w Celticu, Grecji i Cypru?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2010, 12:56
Kurcze mnie ciekawi bardziej czy zaprezentują na konferencji także Serba Marko Milinkovicia. To byłby naprawdę genialny transfer.
Tylko na oficjalnej piszą tylko o Żurawskim, ciekawe czy Małopolska.tv ma aż tak dobre dojścia.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.06.2010, 12:57
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2542
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.06.2010, 12:58
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Kurcze mnie ciekawi bardziej czy zaprezentują na konferencji także Serba Marko Milinkovicia. To byłby naprawdę genialny transfer.
Tylko na oficjalnej piszą tylko o Żurawskim, ciekawe czy Małopolska.tv ma aż tak dobre dojścia.
Jest taka możliwosc ,że Milinkovic też już bedzie dzisiaj zaprezentowany
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.06.2010, 12:59
Co tam Mieciej i Zurawski - to starsi panowie - Grzelak bedzie za 3 czy 4 dni wolnym zawodnikiem. Polecam Taniej juz nie bedzie
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.06.2010 o godz. 13:02.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 28.06.2010, 13:00
Panowie, a tak całkiem poważnie zapytam, myśliscie że ewentualnie przejście Kamila Kosowskiego do Wisły jest realne ? Tylko pytam, nie myślę o budowaniu klubu na gwiazdach sprzed 5-6 lat. Tylko myślę że na Cyprze to tak raczej ku emeryturze zawodnicy się wybierają. Więc można by odratowac Kamila w pewien sposób.
Podbudowałby morale drużyny i zwiększyłby konkurencję w zespole.

Bez napinki i bluzgów proszę o odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 28.06.2010, 13:01
Kosowski ma na pienku z Cupialem (podczas nieobecnosci Cupiala na jakims bankiecie wysmiewal zarobki ktore mu daje czy cos takiego, to bylo wtedy jak wrocil Kosa, od tego sie zaczal temat Kosy i "pampersow" jakoby to co dostaje nie wystarczalo mu na pampersy, Cupial sie o tym dowiedzial i automatycznie zwolnil Kose).. wiec raczej nierealne, choc Boss lubi zaskakiwac
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.06.2010 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.06.2010, 13:02
info o milinkoviciu może być po prostu kapitalną darmową reklamą tej stronki ...
Dlatego bez napinki, ale mam nadzieję, że mimo wszystko to prawda
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

labtec napisał(a):Wyświetl post
Panowie, a tak całkiem poważnie zapytam, myśliscie że ewentualnie przejście Kamila Kosowskiego do Wisły jest realne ? Tylko pytam, nie myślę o budowaniu klubu na gwiazdach sprzed 5-6 lat. Tylko myślę że na Cyprze to tak raczej ku emeryturze zawodnicy się wybierają. Więc można by odratowac Kamila w pewien sposób.

Transfer Kamila nie jest realny, ponieważ niedawno podpisał nowy kontrakt.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Nie jest to w tej chwili możliwe, bo Kosa podpisał kontrakt z jednym z klubów cypryjskich.
Może za rok...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Kosowski dopiero co podpisał jakiś kontrakt. Koniec tematu.
Powód: uprzedzili mnie :P
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 28.06.2010 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 28.06.2010, 13:03

dopiero co kontrakt podpisał.... weź najpierw sprawdz co sie dzieje z danym zawodnikiem, a potem pisz posta
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.06.2010, 13:04

Kosowski jakis czas temu podpisal nowy, 2-letni kontrakt z Apollonem. Mowil, ze nawet dostal oferte z Wisly, ale byla tak niska, ze to byla dla niego obraza. Stwierdzil rowniez, ze pogra te 2 lata na Cyprze jeszcze, a pozniej wroci skonczyc kariere w Wisle lub Gorniku grajac nawet za darmo, ale na nowych stadionach. Wec jego przyjscie bylo by troche mozliwe, ale raczej nie w najblizszym czasie.

A porownania Mieciela do Zurawia moim zdaniem sa na miejscu. Nie jest to co prawda ten rozmiar kapelusza, ale ich koniec moze (mam nadzieje, ze nie bedzie) byc podobny.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 28.06.2010, 13:04
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Kosowski ma na pienku z Cupialem (podczas nieobecnosci Cupiala na jakims spotkaniu wysmiewal zarobki ktore mu daje czy cos takiego, to bylo wtedy jak wrocil Kosa, od tego sie zaczal temat Kosy i "pampersow" jakoby to co dostaje nie wystarczalo mu na pampersy).. wiec raczej nierealne, choc Boss lubi zaskakiwac

To było podczas obecności Cupiała..
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.06.2010, 13:05
Panowie, a tak całkiem poważnie zapytam, myśliscie że ewentualnie przejście Kamila Kosowskiego do Wisły jest realne ?
Nie jest realne, bo Kosowski podpisał niedawno kontrakt z Apollonem i tam będzie grał jesienią.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 28.06.2010, 13:05
maci0s napisał(a):Wyświetl post
dopiero co kontrakt podpisał.... weź najpierw sprawdz co sie dzieje z danym zawodnikiem, a potem pisz posta
bo co piknik fanie ?
Tak samo można się Ciebie czepiac że używasz herbu ssa, więc zejdź ze mnie internetowy hoolsie w kapciach.

Dzięki panowie za odpowiedź !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów