The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 16:56
W druzynie angielskiej chcialo sie jedynei grac Lampardowi i Gerrardowi, a to troche za malo, zeby przeciwstawic sie 11 "Niemcom", nawet biorac pod uwage fakt, ze to pilkarze klasy swiatowej.
Mecz pewnie bylby inny, gdyby bylo 2 : 2 do przerwy, ale Anglicy mimo wszystko mieli cale 45 minut zeby pokazac sie z dobrej strony i tego nie zrobili. Tak slabej Anglii nie widzialem od kilkudziesieciu lat...gdzie napastnicy klasy Shearera, Sheringhama, Cole'a, Ferdinanda, Wrighta, Owena Na mundial jedzie Heskey .
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.06.2010, 16:59
A ja wolę Meksyk.

Po odpadnięciu Anglii kibicuję im, Urugwajowi, Chile i Paragwajowi.

"El Tri" oczywiście nie będą wieczorem faworytem, ale wydaje mi się, że mogą pokusić się o niespodziankę.

Coś czuję w kościach, że będziemy mieć kolejny bardzo ciekawy mecz.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 27.06.2010 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.06.2010, 16:59
Bez względu czy lubi się piłkarską reprezentacje Niemiec czy nie, trzeba przyznać że jest to zespół turniejowy. Dziwiły mnie głosy że Anglia wygra. Anglicy.... dobrze grają (ich reprezentacja) kiedy gra ich liga. Wtedy są w gazie. Po sezonie są jak gwiazdy NBA, ledwo chodzą, nie mówiąc już o bieganiu

Obok Brazylii, Argentyny, Hiszpanii wymieniłem Niemcy jako kandydata na MŚ. Pomimo że zderzą się zapewne z Argentyną w następnej rundzie.

Co może stanąć na przeszkodzie żeby Niemcy nie zostali MŚ... poza Argentyną

1. Są zbyt młodzi, to jeden z najmłodszych zespołów. Przez to zbyt nieprzewidywalni.
2. Brak poza Schweinstaingerem lidera środka pola. (brak Ballacka)
3. Grają w kratkę, jak nie Niemcy
4. Grają zbyt ładnie, a mniej efektywnie.
5. Nie zawsze będą mieć szczęście

Ale mimo to może być ciekawy mecz Niemcy - Argentyna/Meksyk

PS
Zostawiam tu dyskusje "polityczne" - bo jako państwo Niemcy zawsze dążyły do zdominowania Polski, ale nie znaczy to że nie można doceniać ich gry. Jest temat polityczny gdzie indziej
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2010 o godz. 17:03.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.06.2010, 17:00
Szkoda Angli, może gdyby sędzia nie przekręcił wyniku w pierwszej połowie ta druga byłaby inna, ale nie ma co gdybyać jest 4:1 dla Niemców. Ogólnie piękny futbol na wysokim poziomie, piłeczka chodziła że aż miło. Ciekawe kiedy nasi będą tak grali... oczywiście w polskiej reprezentacji a nie np niemieckiej.Teraz mam nadzieję że Argentyna odprawi Meksyk a potem Niemców ...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.06.2010, 17:00
Klose strzelił 13 budę w MŚ i zrównał się z Pele. Żeby zrównać się z Ronaldo, który prowadzi potrzebuje jeszcze 3 oczek, a Niemcy dalej grają, szansa jest.

Co by tu o rezerwie Polaków wobec Niemców nie gadać - jest od kogo się uczyć i ten ktoś jest niedaleko, za miedzą.
Ale po co , przecież lepszy jest Wydział Szkolenia PZPN pod przewodnictwem samego Jerzego Engela

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.06.2010, 17:08
Riley przekrecil Wisłe , Webb Polske , wiec w koncu sprawiedliwosci stalo sie zadosc
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 17:09
Byłoby 2:2, inna gra. Sędzia wypaczył wynik i nie ma dwóch zdań.
Co nie zmienia faktu, że przy kontrach Johnson i Barry powinni wykosić Turasa i Schweinsteigera. Ogólnie Anglia nie tyle bez bramkarza, co bez obrony. Terry myślami ciągle przy Vanessie, Barry spóźniony o tempo.
Miałem też wrażenie, że sędzia źle się ustawiał. Blokował możliwość rozegrania piłki.
Teraz jedynym pocieszeniem (kibicowałem Anglii od początku, nie tylko w tym spotkaniu) będzie spuszczenie Szkopom manta od Argentyny. Takie 5:0 wystarczy.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 27.06.2010, 17:14
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ehhh szkoda Anglików ;/ Niemcy graja jak nie Niemcy( bo wiekszosc reprezentantow to nie Niemcy ;D)
poziom sedziowania zalosny ;/
mam nadzieje ze Argentyna przejdzie dzis Meksyk i Niemców rozjedzie Messi
Bo większość reprezentantów co? Dali byście sobie już na wstrzymanie z tymi tekstami o nie-Niemcach. Francuzi mogą w wyjściowym składzie wystawiać 9 zawodników pochodzących spoza Europy, a Niemcy, którzy mają u siebie 20% imigrantów (nie licząc Turków i Jugoli z obywatelstwem) mają dbać o czystość białej rasy tak? Wielu chyba żal, że oni pomyśleli i dbają o szkolenie młodych piłkarzy, a nie opierają rodzimej ligi na armii zaciężnej (jak Anglia). Rodzina Ozila jest w Niemczech od 3 pokoleń. Gość od początku uczył się w niemieckich szkołach i grał w niemieckich klubach więc przepraszam co ma zrobić? Grać dla Turcji którą zna mniej więcej tak jak polski turysta?

Mnie nie zdziwił ani wynik meczu ani rozmiary zwycięstwa Niemców. W końcówce mogli zresztą strzelić jeszcze ze 2 bramki, tyle że zabrakło zwykłej determinacji. Anglicy i kibice angielscy powinni wreszcie zejść na ziemię i uświadomić sobie, że mają: słabiutki atak,towarzystwo wypalonych i przereklamowanych emerytów w kadrze no i nie mają bramkarza. To nie jest wina trenera. Jeśli ligę opiera się na obcokrajowcach (ilu piłkarzy Chelsea, MU i Arsenalu biegało dzisiaj po boisku? A ilu piłkarzy samego Bayernu było u rywali?), a do tego polega na 4 mocnych klubach które od 20 lat grają między sobą i reszcie walczącej o utrzymanie to nie ma czego szukać w MŚ i ME. Mam tylko nadzieję, że za 2 lata media oszczędzą nam opowieści o Rooneyu, który to ma w pojedynkę podbić całą Europę, choć od pół roku gola w kadrze nie strzelił...

A teraz mam nadzieję, że Niemcy ograją Argentynę albo Meksyk, co jest zresztą bardzo prawdopodobne.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
1. Są zbyt młodzi, to jeden z najmłodszych zespołów. Przez to zbyt nieprzewidywalni.
Aktualnie najmłodszy ale co to zmienia? To trochę jak z komentatorami, którzy rozwodzili się nad niedoświadczonym Muellerem tyle że on rozegrał cały sezon w Bundeslidze w Bayernie i grał w finale LM. Czyli ma więcej meczów na najwyższym poziomie niż cała kadra Polski od czasów Zbigniewa Bońka (grającego, nie trenującego).

Cytat:
2. Brak poza Schweinstaingerem lidera środka pola. (brak Ballacka)
A widziałeś tam problem w środku pola? Anglicy mieli Lamparda i Gerarda - coś im z tego przyszło? Moim zdaniem Niemcy zyskują na tym że nie ma Ballacka. Khedira zajmuje się defensywą, a o ataku myśli w środku pola aż 3 zawodników: Ozil, Schweinsteiger i Mueller.

Cytat:
4. Grają zbyt ładnie, a mniej efektywnie.
Que? Strzelili w tym turnieju 9 bramek, stracili 2, wygrali 3 mecze na 4 możliwe. Gdzie tu nieefektywność? Mieli wygrywać po 1:0?

Cytat:
5. Nie zawsze będą mieć szczęście
A gdzie oni mieli szczęście? Trzy razy rozklepali angielską obronę że aż miło. Kontry z 2. połowy nadają się do filmów szkoleniowych. Sędzia nie uznał Anglikom prawidłowej bramki, ale i tak niewiele to w przekroju całego meczu zmieniło. Obie akcje bramkowe z 1. połowy wyszły z niczego, a opieranie całej gry na strzałach z dystansu (w poprzeczki) i stałych fragmentach gry trąci Grecją z 2004 roku.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 27.06.2010 o godz. 17:24.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2010, 17:14
Ale złodziejstwo, aż się oglądać nie chce.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.06.2010, 17:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Riley przekrecil Wisłe , Webb Polske , wiec w koncu sprawiedliwosci stalo sie zadosc
Chciałem jeszcze dodatkowo przypomnieć jak to sprawiedliwości stało sie za dość (finał MS):

http://www.youtube.com/watch?v=RE-wK...eature=related

1:20
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2010, 17:17
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Klose strzelił 13 budę w MŚ i zrównał się z Pele. Żeby zrównać się z Ronaldo, który prowadzi potrzebuje jeszcze 3 oczek, a Niemcy dalej grają, szansa jest.

Co by tu o rezerwie Polaków wobec Niemców nie gadać - jest od kogo się uczyć i ten ktoś jest niedaleko, za miedzą.
Ale po co , przecież lepszy jest Wydział Szkolenia PZPN pod przewodnictwem samego Jerzego Engela
Dokładnie harthausen

Przez wiele lat Niemcy potrafili zdobyć mnóstwo medali MŚ i ME mimo że nie są bardziej utalentowani sportowo od Polaków. Nie dość tego, bardzo często potrafili zrobić dobrą reprezentację z niemal niczego (Podolski ledwo 2 gole strzelił w sezonie!). To Hiszpanie, Francuzi, Portugalczycy itd mieli lepszych i droższych piłkarzy.... a Niemcy mieli medale

Ale u nich wszytko jest dobrze zorganizowane pod kątem reprezentacji. I szkolenie i pewna ciągłość myśli szkoleniowej.... a u nas? Typowy bałagan i chaos.... Z przykrością to mówię typowo polski bałagan i chaos.

Chciałbym żebyśmy pracowali tak systematycznie i programowo z młodzieżą, kadrą itd jak Niemcy. Żebyśmy coś potrafili ugrać na wielkich imprezach a nie żyli tylko wspomnieniami....

MCDave napisał(a):Wyświetl post

Mnie nie zdziwił ani wynik meczu ani rozmiary zwycięstwa Niemców. W końcówce mogli zresztą strzelić jeszcze ze 2 bramki, tyle że zabrakło zwykłej determinacji. Anglicy i kibice angielscy powinni wreszcie zejść na ziemię i uświadomić sobie, że mają: słabiutki atak,towarzystwo wypalonych i przereklamowanych emerytów w kadrze no i nie mają bramkarza. To nie jest wina trenera. Jeśli ligę opiera się na obcokrajowcach (ilu piłkarzy Chelsea, MU i Arsenalu biegało dzisiaj po boisku? A ilu piłkarzy samego Bayernu było u rywali?), a do tego polega na 4 mocnych klubach które od 20 lat grają między sobą i reszcie walczącej o utrzymanie to nie ma czego szukać w MŚ i ME. Mam tylko nadzieję, że za 2 lata media oszczędzą nam opowieści o Rooneyu, który to ma w pojedynkę podbić całą Europę, choć od pół roku gola w kadrze nie strzelił...
To też ma znaczenie, o czym pisałem również. Brak Anglików w lidze angielskiej. Żenada.

Ten sam wybór jest przed naszą kopaną nędzną ligą i kadrą:

Albo droga siatkarzy - liga oparta na Polakach to i sukcesy reprezentacji (w pewnym uproszczeniu)
Albo droga koszykarzy męskich - liga oparta na importach.... to i reprezentacja badziewna, skoro Polaków tam nie ma to gdzie mają się ogrywać?

PS
MCDave
Powtórzę specjalnie dla Ciebie
Niemcy umieściłem obok Brazylii, Argentyny i Hiszpanii jako 1 z 4 kandydatów na MŚ
Ale też nie możesz pisać o oceniać ich gry po 1 meczu (takim jak dzisiaj) bo był też mecz z Serbią i ciężki mecz z Ghaną!
(pomijam kontuzje i kto za Bastiana w środku?)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2010 o godz. 17:34.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2010, 17:18
Po tym meczu odechciało się mi oglądać całych Mistrzostw. Gdybym był Anglikiem to bym nie wytrzymał. Moim zdaniem nieuznana bramka Lamparda ustawiła cały mecz. Te 2 bramki mogą mylić bo padły z kontr gdzie Anglicy właśnie walczyli o ten remis i stąd taki wynik.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.06.2010, 17:20
Dobrą piłkę prezentują Niemcy od samego początku. Bardzo mi się podoba ich gra, byli niezaprzeczalnie lepsi i rozbili Anglików. A co do Anglii, to raczej max ich możliwości. Byli słabi niech się cieszą, że mieli łątwą grupę.
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.06.2010, 17:21
dymion9 napisał(a):Wyświetl post
Po tym meczu odechciało się mi oglądać całych Mistrzostw. Gdybym był Anglikiem to bym nie wytrzymał. Moim zdaniem nieuznana bramka Lamparda ustawiła cały mecz. Te 2 bramki mogą mylić bo padły z kontr gdzie Anglicy właśnie walczyli o ten remis i stąd taki wynik.
tak strasznie moga mylić bo przez pierwsze 45 minut anglicy nie mogli zrobić sztycha i dopiero przypadkowy gol sprawił że wogóle zaczęli cokolwiek grać, taka gra może by wystarczała na nas, bo na tym mundialu nawet na Algierie nie wystarczyła
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.06.2010, 17:23
Od początku tych mistrzostw liczyłem na tak poważną wtopę sędziowską i w końcu coś jest!.Liczę na więcej i przekręcenie Argentyny,Brazylii czy Hiszpanii.

Ten beton można tylko rozbić przez coraz to większe kompromitacje!.

ps wynik mnie jakoś nie zdziwił - Anglia od początku turnieju grała bardzo słabo, Niemiachy wręcz odwrotnie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2010, 17:24
Zarko42 napisał(a):Wyświetl post
tak strasznie moga mylić bo przez pierwsze 45 minut anglicy nie mogli zrobić sztycha i dopiero przypadkowy gol sprawił że wogóle zaczęli cokolwiek grać, taka gra może by wystarczała na nas, bo na tym mundialu nawet na Algierie nie wystarczyła
Tak samo mogę powiedzieć że Szwaby 1 strzeliły z niczego.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2010, 17:28
Zarko42 napisał(a):Wyświetl post
A co to za różnica jak grali? Strzelili bramkę powinno być 2-2, zostali bezczelnie okradzeni i to czy grali dobrze czy źle, czy bramki były przypadkowe nie ma ŻADNEGO znaczenia.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 27.06.2010, 17:29
Przewidywałem ze Niemcy wygrają, ale nie sądziłem że wygrają aż tak.

Wiadome, bramka na 2-2 do przerwy i inny mecz. Ale Anglicy nie potrafili strzelić bramki w 2 połowie mimo ze początkowe minuty niemal miażdżyli Niemców. Wiadome ze to tylko takie gdybanie, ale nawet jakby uznał tą bramkę to nie wiem czy by się podnieśli po takich dwóch nokautach aby sami zdobyć 2 bramki.

No i nie ogarniam tego podniecania się i podkreślania polskości w Podolskim i szczególnie Klose na każdym kroku. Tacy z nich Polacy, jak z Ł. Surmy Wiślak.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 17:30
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Chciałem jeszcze dodatkowo przypomnieć jak to sprawiedliwości stało sie za dość (finał MS):

http://www.youtube.com/watch?v=RE-wK...eature=related

1:20
Już ręka Maradony wystarczy.
Niemcy pokazali zimną krew i doskonałe wyszkolenie. Wydali na szkolenie młodzieży 100 mln euro i teraz zbierają owoce. Uczą dzieci nie zabawy jak w Hiszpanii, tylko podporządkowują ich jednemu - zwycięstwu. Dla nich liczy się tylko wygrana. Chciałby, żeby w Polsce zaczęli tak samo myśleć.
Co do Anglików, to pomimo geniuszu Capello, to popełnił on parę błędów. Nie zabrał na mundial Benta, Wallcotta, Agbonlahora. Lansował Heskeya - "supersnajpera". Powinien wpuścić Croucha, który strzelał przed mistrzostwami sporo goli. Czemu zamiast Barry'ego bez formy nie grał Carrick? Przykłady można by mnożyć.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.06.2010, 17:30
Dokładnie harthausen

Przez wiele lat Niemcy potrafili zdobyć mnóstwo medali MŚ i ME mimo że nie są bardziej utalentowani sportowo od Polaków. Nie dość tego, bardzo często potrafili zrobić dobrą reprezentację z niemal niczego (Podolski ledwo 2 gole strzelił w sezonie!). To Hiszpanie, Francuzi, Portugalczycy itd mieli lepszych i droższych piłkarzy.... a Niemcy mieli medale

Ale u nich wszytko jest dobrze zorganizowane pod kątem reprezentacji. I szkolenie i pewna ciągłość myśli szkoleniowej.... a u nas? Typowy bałagan i chaos.... Z przykrością to mówię typowo polski bałagan i chaos.

Chciałbym żebyśmy pracowali tak systematycznie i programowo z młodzieżą, kadrą itd jak Niemcy. Żebyśmy coś potrafili ugrać na wielkich imprezach a nie żyli tylko wspomnieniami....

To też ma znaczenie, o czym pisałem również. Brak Anglików w lidze angielskiej. Żenada.

Ten sam wybór jest przed naszą kopaną nędzną ligą i kadrą:

Albo droga siatkarzy - liga oparta na Polakach to i sukcesy reprezentacji (w pewnym uproszczeniu)
Albo droga koszykarzy męskich - liga oparta na importach.... to i reprezentacja badziewna, skoro Polaków tam nie ma to gdzie mają się ogrywać?

A nie jest tak,że pierwsza 11 Anglii gra w swoich zespołach w pierwszych składach? Taki Rooney, Cole, Lampard, Gerrard, Terry itd itp. to podstawowi gracze w swoich klubach
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2010, 17:33
Joshua TS napisał(a):Wyświetl post
A nie jest tak,że pierwsza 11 Anglii gra w swoich zespołach w pierwszych składach? Taki Rooney, Cole, Lampard, Gerrard, Terry itd itp. to podstawowi gracze w swoich klubach
A jacyś inni nie zgrani... znasz takich? Czy tylko stare wyeksploatowane gwiazdy (poza Rooneyem)?
Znam tylko 2 kluby w Anglii gdzie jest około 50% Anglików - Tottenham i AV.... Gdzie szukać nowych gwiazd?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2010 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2010, 17:33
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A co wygraliśmy coś ?
Bo mi się wydaje, że to Niemcy wygrali a nie Polska
Więc z czego się tu cieszyć ?
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.06.2010, 17:46
murray napisał(a):Wyświetl post
Już ręka Maradony wystarczy.
Dobra ale ten finał Mundialu w '66 to również było spotkanie Anglii i RFN i tam sytauacja była odwrotna. Uznany został Anglikom gol (od poprzeczki), który nie powinien być uznany, więc nie rozumiem o co ci chodzi z Maradoną
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.06.2010, 17:52
Jasne, problemem Polskiej reprezentacji jest to, ze w kraju gra za duzo obcokrajowcow ...glupota na miare zlotustego Engela. Problemem jest to, ze kluby(zaczynajac od tych najlepszych) nie inwestuja w mlodziez, nie inwestuja w trenerow, nie inwestuja w infrastrukture, itd...druzyny od I do III ligii(a nawet nizej) w kazdym normalnym kraju to robia i stad efekty. To druzyny ekstraklasy nie maja, gdzie trenowac, a co dopiero mowic o kilku- czy kilkunastoletnich dzieciach. Powinnismy sie wstydzic. PZPN jest odpowiedzialne za bardzo, bardzo wiele zlego w polskiej pilce, ale obarczanie ich tym, ze Cupial, ITI, Wojciechowski nie potrafia zainwestowac kilkudziesieciu mln zl na osrodki treningowe, to troche przegiecie. Tych ludzi stac rowniez na zatrudnienie fachowcow z zagranicy.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 27.06.2010, 17:53
(pomijam kontuzje i kto za Bastiana w środku?)
Toni Kroos, który najprawdopodobniej będzie etatowym rozgrywającym Bayernu w przyszłym sezonie. Sam się dziwię że Loew tak rzadko korzysta z dwójki Kroos-Kiessling. Oprócz tego ma jeszcze Trochowskiego i Marina, którzy spokojnie dadzą radę.

A co to zmienia? Poza dwoma napastnikami Niemcy również grają w wyjściowych składach swoich klubów. Jeśli chodzi o wspomnianych napastników to tylko wybór trenera, że na ławce siedzą Kiessling, Gomez czy Cacau.

Nie rozumiem opowiadania o tym, że sędzia okradł Anglików. Oni dostali lanie 4:1! Przez ostatnie 20 min meczu nie wiedzieli jak się zbliżyć do pola karnego, a supermegasnajper angielski wraca do domu bez bramki na MŚ. Ta reprezentacja to śmiech na sali...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.06.2010, 17:54
Brawo , przyznam że piękny meczyk. Było w nim wszystko co kibice futbolu kochają.
Pełny dramat z podtekstami.
Ciężko było mi się zdeklarować czy i komu kibicować. Z powodów "bukmacherskich" typowałem że wygrają Niemcy.
Anglia ? Więcej aspiracji niż umiejętności. Niestety. To już powoli tradycja.
Fatalna obrona , przeciętny bramkarz , zero napadu.....
Pora wprowadzić zapis video , przecież weryfikacja spornej sytuacji przy obecnej technologii to góra 30 sekund.
Piłka staje się zbyt szybka i nie może paru ślepych lub jakiś sprzedajny Bajron Moreno decydować o wyniku ważnego meczu.

Faktem jednak jest że Niemcy wygrali zdecydowanie.
Powód: ortografia
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 27.06.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.06.2010, 17:55
A jacyś inni nie zgrani... znasz takich? Czy tylko stare wyeksploatowane gwiazdy (poza Rooneyem)?
Znam tylko 2 kluby w Anglii gdzie jest około 50% Anglików - Tottenham i AV.... Gdzie szukać nowych gwiazd?
Zgrani czy nie zgrani to już robota trenera, ja tylko odpowiadam na zarzut, że liga angielska to sami obcokrajowcy a prawda jest taka,że każdy kto grał na tym mundialu z anglików, gra regularnie w lidze angielskiej. W Hiszpanii też masa obcokrajowców a jakoś sobie radzą.
James, Terry, Upson , Cole, Johnson, Gerrard, Barry, Lampard, Milner, Rooney, Defoe.
Cała 11 gra w swoich klubach i wszyscy Ci są ważnymi postaciami w swoich klubach. Każdy czołowy klub angielski ma w swojej drużynie jakiegoś Anglika, który ma wpływ na drużynę - United, Chelsea, City, Spurs, WHU, Villa, może mniej Arsenal ( choć jest nieobecny Wallcott). Liga angielska należy do najlepszych w Europie, więc naturalnym jest fakt,że ściąga się obcokrajowców. Ci piłkarze angielscy, którzy grali w dzisiejszym meczu powinni rozmieść w pył Niemców, ale od początku mundialu grali piach i przyczyn należy szukać gdzie indziej, a nie powtarzać słowa starego piernika Beckenbauera któremu tylko wydaje się, że ma pojęcia o angielskiej lidze i piłce
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2010, 17:56
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jasne, problemem Polskiej reprezentacji jest to, ze w kraju gra za duzo obcokrajowcow ...glupota na miare zlotustego Engela. Problemem jest to, ze kluby(zaczynajac od tych najlepszych) nie inwestuja w mlodziez, nie inwestuja w trenerow, nie inwestuja w infrastrukture, itd...druzyny od I do III ligii(a nawet nizej) w kazdym normalnym kraju to robia i stad efekty. To druzyny ekstraklasy nie maja, gdzie trenowac, a co dopiero mowic o kilku- czy kilkunastoletnich dzieciach. Powinnismy sie wstydzic. PZPN jest odpowiedzialne za bardzo, bardzo wiele zlego w polskiej pilce, ale obarczanie ich tym, ze Cupial, ITI, Wojciechowski nie potrafia zainwestowac kilkudziesieciu mln zl na osrodki treningowe, to troche przegiecie. Tych ludzi stac rowniez na zatrudnienie fachowcow z zagranicy.
Zgaduję że do mnie pijesz

Odpowiem, to jest problem Anglii w tym momencie , a kiedyś w przyszłości (nie lubię jak przekręca się sens wypowiedzi) będzie to nasz problem. Nie teraz ale za jakiś czas. Właśnie dokładnie z takich powodów co wymieniłeś (brak szkolenia młodzieży itd) i w następstwie tego pojawi się import nadmierny (teraz tego nie ma) bo taniej jest sprowadzić kilku kopaczy z Bałkanów niż samemu wyszkolić swoich "Podolskich" którzy grają dla Polski a nie dla obcego Państwa.

Może to niefortunnie zabrzmiało - ale albo szkolimy młodych siatkarzy i opieramy na nich ligę albo zlewamy szkolenie koszykarzy i sprowadzamy darmowych obcokrajowców. To jest przyszłość nie teraźniejszość wg mnie
(Stąd przykład tych 2 sportów w Polsce)

Zgrani czy nie zgrani to już robota trenera, ja tylko odpowiadam na zarzut, że liga angielska to sami obcokrajowcy a prawda jest taka,że każdy kto grał na tym mundialu z anglików, gra regularnie w lidze angielskiej. W Hiszpanii też masa obcokrajowców a jakoś sobie radzą.
James, Terry, Upson , Cole, Johnson, Gerrard, Barry, Lampard, Milner, Rooney, Defoe.
Cała 11 gra w swoich klubach i wszyscy Ci są ważnymi postaciami w swoich klubach. Każdy czołowy klub angielski ma w swojej drużynie jakiegoś Anglika, który ma wpływ na drużynę - United, Chelsea, City, Spurs, WHU, Villa, może mniej Arsenal ( choć jest nieobecny Wallcott). Liga angielska należy do najlepszych w Europie, więc naturalnym jest fakt,że ściąga się obcokrajowców. Ci piłkarze angielscy, którzy grali w dzisiejszym meczu powinni rozmieść w pył Niemców, ale od początku mundialu grali piach i przyczyn należy szukać gdzie indziej, a nie powtarzać słowa starego piernika Beckenbauera któremu tylko wydaje się, że ma pojęcia o angielskiej lidze i piłce
Z tym się zgadzam i tylko z tym,

Zobacz ile Barcelona wyprodukowała młodych kopaczy, a angielskie kluby? Więcej jest procentowo Hiszpanów w lidze hiszpańskiej niż Anglików w angielskiej. Sprawdź składy. Nie tylko Arsenal.

MCDave napisał(a):Wyświetl post
Toni Kroos, który najprawdopodobniej będzie etatowym rozgrywającym Bayernu w przyszłym sezonie. Sam się dziwię że Loew tak rzadko korzysta z dwójki Kroos-Kiessling. Oprócz tego ma jeszcze Trochowskiego i Marina, którzy spokojnie dadzą radę.
Pozwolę się z Tobą zgodzić tylko cześciowo. Marin słabiutki, Kroos to dopiero będzie rozgrywającym Bayernu (ale fakt, gra mało), i ma potencjał którego Marin nie ma wg mnie. A Trochowski jest wyraźnie słabszy od Oezila.

Wszytko wyjdzie w następnym meczu (oby z Argentyną)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2010 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.06.2010, 18:06
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Są daleko, jakieś lata świetlne Chyba dawno się nie zdarzyło, żeby dwie azjatyckie ekipy awansowały tak wysoko. Do tej pory tylko jednej Korei to się udało (u siebie), gdzie zajęli 4 miejsce na mundialu.
Japonia też wtedy wyszła z grupy, ale poza swoim kontynentem udało się to po raz pierwszy.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Strasznie mi szkoda, że nie ma Egiptu na tych MŚ. Zapewne i oni spokojnie do ćwiartki mogliby się dostać.
To jest największa strata Afryki, bo to zdecydowanie najlepszy ich zespół!

Anglia dziś była słabsza, niestety. Teraz kolejne nerwy, żeby Niemcy odpadli. Kto ich zatrzyma? Argentyna czy Meksyk?

PS. W USA rekordy oglądalności piłki nożnej, podobnie jak dziś w Anglii i Niemczech.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 27.06.2010, 18:14
Pozwolę się z Tobą zgodzić tylko cześciowo. Marin słabiutki
A skąd ten wniosek? Wchodził tylko na zmiany.

Cytat:
Kroos to dopiero będzie rozgrywającym Bayernu
Bo do tej pory był rozgrywającym Bayeru Leverkusen, który zaliczył jeden z najlepszych sezonów w Bundeslidze w historii klubu, a on sam został uznany najlepszym graczem sezonu.

Cytat:
A Trochowski jest wyraźnie słabszy od Oezila.
A co ma do tego Ozil? Pytałeś o zastępcę dla Schweinsteigera, to podałem trzech. Loew ma akurat w kim wybierać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów