|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
:"Biała Gwiazda jest zainteresowana ściągnięciem \
i tutaj jakieś 500 nazwisk a poniżej powinno być. W tym momencie Białą Gwiazdę stać na : i tutaj 3 nazwiska edit: Wyskoczył mi ten Pinto na oficjalnej...panowie, a moze my go bierzemy jak scouta albo jakiegoś superkomputerowca? \ tormenthor : Cytat:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.06.2010 o godz. 11:02.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ten Pinto spokojnie może być ambasadorem, grającą reklamą tej firmy mięsnej, której logo widnieje na banerach podczas meczów Wisły. Można zadać pytanie - czy tak wielką sztuką jest sprowadzenie na testy kilku sensownych, młodych zawodników, którzy mają zadatki na profesjonalnych piłkarzy.
Jeśli chodzi o krytykę transferów dokonanych w trakcie pierwszej przygody Kasperczaka z Wisła, to chciałbym zauważyć, że te Oudje, Belotte itp. kosztowały Wisłę masymalnie tyle, ile jeden Łobodziński zarabia w ciągu roku. Zresztą obecne wynagrodzenie samego Łobo czy Garguły wynosi tyle, ile łącznie zarabiali wówczas Żurawski, Kosowski, Uche, Szymkowiak. Kasperczaka można skrytykować za chęć oddania Cantoro do Tłoków Gorzyce, a także pomysły pozbycia się Frankowskiego. Nie wiem dlaczego utarło się, że Heniu robił złe transfery. Jakoś nikt nie pamięta Majdana, Kłosa, Zieńczuka, Gorawskiego, czy nawet Nikolę. Zdecydowanie gorzej wypadają transfery dokonane przez duet Bednarz - Skorża. Na szczeście trafiła się perełka w postaci Marcelo, której ewentualny transfer może finansowo zrekompensować szereg pomyłek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ludzie odpowiedzialni w Wiśle za transfery chyba myślą, że każdy Brazylijczyk to dobry piłkarz... Ciekawi mnie czy Wisła opłaca takiemu Brazylijczykowi samolot z Chin czy on na własny koszt tu przylatuje? Bo jeśli klub opłaca mu bilet, to w takim razie jest to jakaś kpina i strata pieniędzy. Jeden z Australii, drugi z Chin, trzeci z Mongolii...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Myślę że ten Helton jest testowany jako zawodnik do noszenia piłek bo patrząc na naszą kadrę nie ma kto nosić . Po fotkach widać że chcą go nieco przypakować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zbymak albo MaciOs możecie zapytać w klubie, czy ja też mogę na testy
![]() Z oficjalnej: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...to_na_testach/ umieram!!!
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 24.06.2010 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Parodia ......z tym Pinto
Już lepiej pojechali by do Brazylii/Argentyny ściągnęli kilku chłopaków w wieku 18-20 lat i może by coś z nich było. A nasi działacze ściągają sobie ogórka, który piłkę traktuje jako hobby. Nawet nigdzie miejsca nie zagrzał. Niestety niedługo żaden polski kopacz nie będzie chciał z nami podpisać umowy, a co dopiero zagraniczny, jak nasz klub będzie zapraszał takie talenty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Dlatego cieszyłem się, że w końcu Smuda go powołał do kadry, oglądam mecz z Bułgarią a tu porażka totalna w jego wykonaniu - bez koncentracji, ociężały, masa prostych błędów, gra na alibi. Potem specjalnie chciałem zobaczyć jego występy w lidze rosyjskiej, czy też tak słabo sobie radzi, oglądnałem dwa mecze z jego udziałem w Dinamo (w tym jeden, w którym dostał czerwoną kartkę za dwie żółte) i naprawdę strasznie odstawał od reszty w obu tych spotkaniach. Fakt, najłatwiej stwierdzić stereotypowo od razu że jest po prostu za słaby i jak w ogóle Polak za granicą może sobie radzić, ale wgłębiając się w jego przypadek, nie można powiedzieć, że nic nie zatracił, bo on w pierwszym sezonie w Rosji prezentował dokładnie to samo, co w Bełchatowie, a co się potem stało, to nie mam pojęcia. Jedynie kojarzę sobie fakty, że miał tam kilka lekkich kontuzji w 2009 roku, w Dinamo było trochę zmian trenerów, no i te słowa Smudy, ale oczywiście może też być tak, że kasa mu zawróciła w głowie, przygwiazdorzył, poszalał i formy nie ma - trudno stwierdzić jak było naprawdę. Ale potencjał ma na pewno, czemu nie gra na swoim poziomie, to wie chyba tylko sam Kowalczyk. Co do realności transferu to wszystko zależy od jego samego - czy woli się odbudować, czy raczej zarobić. No i od tego czy Wisła rzeczywiście go chce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Helton Pereira Pinto to już jest duże nieporozumienie.Na wikipedii nie znalazłem nawet drużyny,w której grał.Jego nawet na transfermarkcie nie ma!!Boże...tego co krzyczał Ale mało to jeszcze zrozumiałem bo był w kadrze cruzeiro i juventude.Ale ten helton to już przesada!!Ja pokornie czekam bo jak napisał zbymak transfery mają być na dniach więc czekam.Lecz jeśli do niedzieli nie zobaczę jakiegoś sensownego transferu to chyba już nie będę taki naiwny i już nie uwierzę.Czekam do niedzieli.
Ps.Ja jestem ZA transferem Kowalczyka |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wkrótce położą u nas trawę na stadionie, trzeba będzie ją zwałować myślę. że oni w klubie widzą go w tej roli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie, za gówniarza grałem ładnych parę lat w piłkę nożną, więc teraz trzeba pobiegać trochę po osiedlu, poprawić kondycję i może mnie wezmą do Wisły. Na testy nie zaszkodzi się zgłosić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś namiar na kogoś, kto mógłby dokumenty sfałszować na brazylijskie. Myslę, że przydałbym się Wiśle.
Najgorsze jest to, że mnie to już nie rusza. Pare lat temu smialem sie z tego, teraz przyjmuje to jako cos normalnego.... - straszne. Jak druzyna, która ma 4 miejsce w lidze, nie gra w pucharach - robi 5 transferów i jeszcze mysli o kolejnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Basałaj mówił że nie chce zawodników z youtube . Teraz wiemy o co mu chodziło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Makinwa albo do Wisły albo do Ceseny
http://sport.interia.pl/raport/trans...eny,1497183,19 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że pójdzie do Ceseny. Zapewne zaoferuje mu 3-4 krotne większe zarobki, niż nasz ekstraklasowy Klub
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Zrozumiałbym nawet gdyby to były jakieś młode chłopaki nawet z II czy III lig a nie jakiś ogór. Ta sprawa musi mieć drugie dno, w Wiśle musi być ktoś kto ma kontakt z bucami którzy zajmują się oferowaniem poważnym klubom klaunów i ta osoba musi sie na to godzić za co otrzymuje profity. Może ja im zaoferuje byłego reprezentanta Egiptu U-12 vice króla strzelców II ligi egipskiej jest do wziecia za darmo, tylko teraz ma kontuzje i pracuje w hotelu? Jego cechy to zwinność(szybko zwija pościel)
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 24.06.2010 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no to "polska opcja" zrobiła co trzeba, by w końcu ktoś we Włoszech zainteresował sie Makinwą.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no ale musze przyznac, ze dzien mi przez to ustawili. Jak tylko wlacze tego newsa z oficjalnej to mi sie micha cieszy, ze ktos mogl takie grubaska nam tutaj sciagnac ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() jakie łydy :o |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co na to Kolega Maci0s? Jeśli tak mają wyglądać te dopinane transfery w których nie chciał przeszkodzić to proponowałbym żeby znowu coś napisał
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To jest ten obrońca, o którym wspominał w wywiadzie Kasperczak. Szukali kogoś pokroju Głowy, albo lepszego i znaleźli.
Powiem tak, ja rozumiem testowanie zawodników, którzy grają w teoretycznie słabszych ligach, wykazują jakiś potencjał - ale testowanie tych managerskich podrzutków rodem z Australi i Chin to jest już pośmiewisko. Pokazuje nam, jaki stosunek do transferów mają nasze władze - cały czas liczą, że minimalnym kosztem uda im się ściągnąć jakiś szrot z Kambodży. Powodzenia z takim podejściem. W normalnym klubie pokroju Wisły powinno się ściągać 3 zawodników w każdym okienku po 1mln euro, którzy rokują jakieś nadzieje na przyszłość, następnie sprzedawać 3 i tak w kólko. Dzięki temu Wisła miałaby dobrych graczy, a klub pieniądze. Natomiast u nas bazuje sie na farcie. Nic nie jest przemyślane i nie ma długofalowej polityki transferowej. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Dlaczego on ma trening jak reszta drużyny? Powinni sprawdzić jego szybkość, wytrzymałość, podania, strzały i na tej podstawie w ciągu 10 minut można zobaczyć czy koleś jest coś wart. Klub się niestety kompromituje po raz kolejny. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jarosz niepotrzebnie mówił o tym, że już mają zaklepanego obrońce. Przypominam, że początkowo była mowa o tym, że do 1 lipca transferów nie będzie, więc może warto trochę poczekać. Dla was to wszystko takie super jasne. Najlepiej dać każdemu 2mln euro za sezon, sprowadzić piłkarzy za 10mln i gitara. Łatwo jest rządzić kogoś pieniędzmi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Songo SSJ1
![]() Mały Quiz! Kto na ilustracji poniżej ma najgrubsze łydki? Pytanie retoryczne .... ![]() na tym zdjęciu wygląda przeuroczo jak mały grubasek biegnący po hamburgera ^^
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 24.06.2010 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Pewnie jeszcze pobiorą mu krew, a mocz już pobrali. Widać go na tym zdjęciu, w tle po lewej.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mnie się wydaje, że najpierw powinni go zważyć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
raz, że na Brazylijczyka nie wyglądam( jasna karnacja itp) a dwa, że niedawno rekonstrukcje więzadła miałem, mógłbym nie wyrobić a tak patrząć na to zdjęcie - on w ogóle ma buty do piłki czy faktycznie wzieli go z ulicy i jeszcze nie zdążył kupić żadnych? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Moze taki pucowaty na twarzy jest bo ma swinke?
Tylko, zeby reszty druzyny nie zarazil :/ |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|