|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Widzę że bramkarze na tych mistrzostwach pełnią rolę słupków - nie łapią nic a piłka się od nich odbija - patrz Australia właśnie
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Malo kto by taka pilke zlapal.. strzal z bliska, dziura w murze i niewygodne odbicie.. do tego z ta pilka na pewno cos jest nie tak jak byc powinno..
w powtorkach kiedy jest zwolnione tempo to moze sie wydawac ze pilka latwa do zlapania.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki. Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją. Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ... ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie inaczej. Co do interwencji bramkarzy to przy takich strzałach nie ma mowy by dobrze obronił. Dziwna jest ta pilka. Odbija sie od murawy i dostaje rozpedu co było widac przyinterwencji Kingsona.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik: - z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 19.06.2010 o godz. 16:08.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.
Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji. To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To nie sa klopsy bramkarzy tylko klopsy pilki. Wiadomo czasami bramkarz sie pomyli bo to tez czlowiek ale jesli co 3 czy 4 mecz padaja takie dziwne bramki to cos jets nie tak z ta pilka. Dzisiaj ten gol dla Australii tez smieszny. Bramkarz chce zlapac pilke a ta nagle mu podkakuje za wysoko. Troche to bez sensu grac takimi pilkami. Skoro cale zycie gra sie normalna pilka, ktora odbija sie i lata jak normalna kula to co za sens jest zrobic pilke ktora jest nienaturalna. To tak jakby dojebac bramki na 4 metry wysokosci i macie grajcie sobie w taki futbol. Albo jakby pilkarzom kazali grac bez butow. No chyba nie po to sie czlowiek uczy schematow gry zeby mu nagle wymienili jeden z kluczowych elementow. Dla mnie w ogole jest glupie zmienianie pilek na takie imprezy, jakies pilki robione nowa technologia- na **** to komu? Pozniej tylko mamy co Mistrzostwa to narzekania na pilke, ze jakas szybsza ze to ze tamto, a ta co teraz to juz w ogole jest jakas pojebana. Zamiast ogladac ladna gre na Mundialu to sie wszyscy skupiaja na pilce, a my musimy delektowac sie klopsami bramkarzy.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ciekawe jaki wynalazek będzie na naszym EURO? A ci, którzy mają już dosyć futbolu w męskim wykonaniu to zachęcam do obejrzenia meczu el.MŚ kobiet Polska-Węgry |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Każdy dobry piłkarz zagra dobrze każdą piłką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do tej ręki to niby nie z premedytacją, ale gdyby piłka leciała do bramki Ghany to gwarantuję że by go w rękę nie trafiła. Więc trochę zawinił bo nie uciekał z ręką, a powinien próbować obronić strzał inną częścią ciała.. A sędzia jak gwizdnął karnego to już musiał dać czerwoną.
|
|
|
|
Offline |
|
|
Pytanie brzmi czy zagrał z premedytacją? Bo dla mnie zupełnie nie ... wręcz uciekał z ręką.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości. Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego ![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani
![]() Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Offline |
|
Bo dla mnie zawodnik wrecz próbował chować rękę, strzał był z nie tak daleka. Nie dostrzegłam typowego ruchu w stronę piłki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ok, ale wydaje mi się, że sędzia musi w takiej sytuacji pokazać czerwoną kartkę, skoro uznał, że jest karny to wybijał z premedytacją, czyli automatycznie czerwona. Nie ma czerwonej, czyli nie ma premedytacji, więc nie ma i karnego, bo sędzia uznaje, że było to przypadkowe zagranie.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Piłka nie słucha piłkarzy i to nie kopaczy z naszej ligi, ale najlepszych specjalistów na świecie. Skoro Veron ma problem z czuciem piłki, to piłka jest wujowa, a nie Veron. Dla mnie to oczywiste. Francuzi, Hiszpanie, ba - nawet Brazylijczycy i Argentyńczycy przyjmują piłkę na dwa kontakty, co znacząco spowalnia grę. To na pewno nie sprzyja ofensywnemu stylowi i większej ilości goli. Z rzutów wolnych bramek jak na lekarstwo - też dlatego, że specjalistów od stałych fragmentów ta piłka też nie słucha. Owszem, dzięki temu dziwactwu mamy parę szmaciarskich goli, ale widowisko raczej na tym nie zyskuje. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kamerun 1-0 Dania
Szpakowski:"Dwaj Poulsenowie miedzy soba , mimo ze łaczy ich tylko nazwisko" |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Coś Ty się tak do Szpakowskiego dojebał?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego Szpaq nazwisko Gronkjear wymawia normalnie, a Simon Kjear to u niego jakiś "Siar".Chyba nigdy nie zrozumiem tego człowieka...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
sessegnon nie przejmuj sie, nie tylko on nie umie wymawiac poprawnie nazwisk pilkarz .W tych MS to codziennosc. Za to mecz dobry pod koniec 1 polowy.
Chyba jeszcze nie ogladalem takiego meczu. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Gra Danii w obronie to wstyd! Zprezentowali jedną bramkę Kamerunowi zabawą przed bramką, a gdyby nie pech, to Eto stzreliłby 2 w identycznych okolicznościach. Inteligentny człowiek uczy sie na swoich błędach a obrońcy Danii powielili swój błąd....
Ale mecz może się podobac, trochę strzałów itd. Ja kibicuje Danii ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do meczu, to osobiście jestem zaskoczony. Poziom nieporównywalnie lepszy od Australia - Ghana. Dania ma szansę ugrać coś w tym spotkaniu, o ile poradzą sobie z problemami w obronie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście dobry mecz, ale ja już się nie mogę doczekać świetnie zapowiadającego się jutrzejszego, Brazylia-WKS.Kibicować będę oczywiście Słoniom, żeby utarły nosa faworytom.A z Brazylią w takiej formie jak w meczu z Koreą Płn. jest to bardzo prawdopodobne
Poza tym chciałbym, żeby po ewentualnym awansie uninknęli spotkania z Hiszpanią.Niestety, drugi mundial pod rząd WKS ma pecha w losowaniu A, żeby coś osiągnąć to troche szczęścia trzeba mieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Duńczycy zrobili 2-1 i teraz to się zrobi mecz. Kamerun musi się rzucić do ataku, bo jak przynajmniej nie zremisuje to z zerowym dorobkiem ma jako pierwsza drużyna w tych MŚ wypad do chałupy.
Nie powiem, komu życzę sukcesu, by nikt mnie od rasistów nie wyzwał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szykuje się wyśmienita końcówka meczu. Coś czuję, że zobaczymy jeszcze gola albo dwa.
Z innej beczki. Nie ma to jak dobra atmosfera w kadrze: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...26/story.shtml |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|